De Mos: 'Topclubs hebben zitten slapen'

TZwagerman, 22-07-2018 om 22:40, 30405 views, Twitter | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Aad de Mos vindt het onbegrijpelijk dat Ajax en andere Nederlandse topclubs deze zomer geen poging hebben gedaan om Arnaut 'Danjuma' Groeneveld van NEC over te nemen. De talentvolle buitenspeler verkaste naar Club Brugge en maakte daar zondagavond indruk in de gewonnen strijd om de Belgische Super Cup (2-1).

Groeneveld kende persoonlijk een ijzersterk seizoen bij NEC en zag dat aan het einde van het jaar bekroond worden met een oproep voor Jong Oranje. De vleugelflitser wilde na het mislopen van promotie naar de Eredivisie met NEC graag een stap hogerop maken, maar de gewenste Nederlandse traditionele top drie toonde geen interesse.

Club Brugge echter wel. De kampioen van België toonde zich bijzonder slagvaardig en contracteerde Groeneveld voor 'slechts' een miljoen euro. De Nederlandse top is een potentiële ster misgelopen, zo vindt De Mos: 'Topclubs in Nederland hebben zitten slapen. Had een geweldige aanwinst geweest', aldus de voormalig trainer op Twitter.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Ajax hoort deze talenten zeker te strikken, en desnoods 2 jaar te verhuren en weer door te verkopen. De genoemde bedragen haal je er makkelijk weer uit, al krijg je altijd nog de ajax factor eroverheen.
Kadioglu, Groeneveld, Stengs, Boadu, Til, Floranus, Vlap.

Met Schuurs hebben we in ieder geval weer het grootste talent aangetrokken.
0 0
trainerdv
Hij is 21. Of dat nog een talent is, valt te bezien. Hij is retesnel, dat zeker. maar of hij zo waanzinnig is....
0 0
EVH
Tja, Aad heeft hier wel gewoon gelijk.
0 -1
ram
Het zou best kunnen dat Aad gelijk heeft. Ik vind overigens ook dat we Kadioglu hadden moeten halen (eind vorig jaar al).

Dit soort relatief goedkope Nederlandse talenten moet je altijd proberen te halen.
5 0
Labrador
en dan? De rede waarom hij uitblinkt bij Nec is omdat de rest zo slecht is
0 -2
ram
Ik zal het je nog sterker vertellen: hij blinkt niet eens écht uit. Maar dat boeit dus geen reet. Als je verstand van voetbal hebt, kun je talent onderscheiden.
1 0
AFCZlatan
Ik ben het niet vaak eens met de Mos, maar hierin geef ik hem wel gelijk. Ik heb het al eerder gezegd dat deze gozer voor een mooi bedrag op te halen was en dat hij de potentie ervoor heeft. Veel risico was het sowieso niet geweest.
1 -1
AltijdGelijk
Ik heb het hier een aantal maanden geleden neergezet! Gelijk halen die Groeneveld van NEC.

Ik kreeg alleen maar minnetjes en reacties als : Wat moeten we met een speler van NEC???

Groot talent, dreigende buitenspeler! Beter dan Labyad en Younes, vind hem zelfs beter dan Kluivert op dit moment, al heeft Kluivert meer potentie.

Maar de topclubs hebben inderdaad lopen slapen!

Gevalletje Virgel van Dijk alleen dan met iets minder potentie, maar deze jongen is over 1-2 jaar de nieuwe linksbuiten van het Nederlands Elftal.
1 -6
Babayaka
ach aad wie ? ik zag hem week terug strompelen over de eindhovens markt ,hij strompelde naar een viskraam daar. Volgens mijj werkt hij daar of is eigenaar ik weet niet, maar beter houd hij zich daar mee bezig.
qua voetbal lult hij maar een end heen.
2 -4
Sterretje73
Dank voor het aanpassen van de titel. We zijn de Telegraaf niet toch....
1 0
Genant
Ik hoorde Aadje (woonachtig op 3 km van De Herdgang) niet toen PSV deze jongen wegstuurde. Ook hoorde ik Aadsie niet toen NEC hem wegdeed. Pas nu Aadje hem een keer gezien heeft namens Club Brugge heeft 'iedereen zitten slapen'. Tja, zo lust ik er ook nog wel eentje....
10 0
4xEC1
Ik zou me echt schamen hoor als ik Aad de Mos zou heten. Als ik nou bijv .(R.I.P) Johan Cruijff zou heten, de man die Ajax en Nederland op de voetbalkaart heeft gezet, en dit zou roepen, zou ik hem serieus nemen en luisteren. Maar dit is Aad de Mos! Aad afkoopsom! Bij Ajax ontslagen en na KV Mechelen overal mislukt. Niet voor niks de bijnaam Aad afkoopsom gekregen. Maar nu wel de betweter spelen. Aad, als je zo wijs bent, waarom ben je dan bijna overal mislukt?? Zo makkelijk oordelen Aadje, maar als trainer stelde je geen reet voor!
0 0
Jan Doedel
Als je zelf heel slim bent maar niemand begrijpt je dan misluk je overal omdat die anderen zo dom zijn ;-) Weet zeker dat Aad dit met mij eens is hihi.
0 0
NouriVandeBeek
Wij hebben Bandé voor een belachelijk bedrag gekocht. Nog een linksbuiten zou dus echt wanbeleid zijn.
1 -3
ram
Want? Deze jongen was maar één miljoen...
0 0
AFCA1510
Het kopen van Bande voor een immens bedrag is een vooral het wanbeleid.
4 0
Ajacied0343
Kwam tegen j ajax Sanniez en oruejela geen moment voorbij en heeft (oprecht geteld) 7x(!) buitenspel gestaan in 2 wedstrijden...
1 0
Ajacied0343
Kwam tegen j ajax Sanniez en oruejela geen moment voorbij en heeft (oprecht geteld) 7x(!) buitenspel gestaan in 2 wedstrijden...
1 0
komopajax777
Tegen Jong Ajax kwam hij er niet aan te pas afgelopen seizoen en dat geeft een scout wel te denken.Hij zal heus wel op een lijstje hebben gestaan, maar die is natuurlijk langer en hij stond blijkbaar niet op 1.Getalenteerder dan Johnsen is hij in ieder geval niet en die hebben we al in huis.
0 0
Ar
Mee eens.
Was een goede opvolger voor Kluivertje geweest.
4 -1
trodat4030
Ken die knul niet zo goed, maar was dit niet die jongen die veel op snelheid deed en gebruik maakte van de ruimte die hij dan had? Hoe is ie in de kleine ruimte?

Oprechte vraag, want mogelijk heb ik een verkeerd beeld van hem.
0 0
gras
Ik heb hem ook niet gevolgd, maar uit beelden blijkt dat hij veel meer is dan een type Narsingh. Zijn balbeheersing is veel beter, heeft een snellere kap en passeerbeweging, een beter oog voor het doel. Misschien inderdaad ten onrechte over het hoofd gezien.

Maar ik ben al blij met elke goede vleugelspeler die doorbreekt, waar die ook speelt. Misschien dat bij Ajax de overweging was: we halen Tadic al en daarachter geven we jongens als Johnson een kans.
0 0
trodat4030
Ok, thnx. Denk niet dat Ajax hem over het hoofd heeft gezien btw, NEC is bijna de gehele competitie de grootste uitdager voor de Jl titel geweest. We hebben zelfs 3x tegen ze gespeeld door dat geintje met Bijleveld. Kan me niet voorstellen dat hij niet is opgemerkt. Ik denk dan ook dat jouw laatste opmerking aannemelijker is idd. Daarnaast ook Labyad nog gehaald..
1 0
gras
Dat laatste zal idd ook wel meespelen. Zeker als Ziyech blijft, komt er eigenlijk geen of amper ruimte voor Labyad op het middenveld.
0 0
Ajaxvooraltijd
Was al wachten tot we weer iets van gekke Aadje zouden vernemen. Iets minder jenever drinken Aad, je gezicht word er zo rood van en je gaat er zo slap van ouwehoeren..
0 0
pizzapunt
Zo goed is'ie ook weer niet, zeg ik als NEC-fan.
2 -1
Ajacied33
Als NEC fan? Beetje verdwaald...
0 -3
pizzapunt
Ik ben Ajacied in hart en nieren, ik snap niet waarom je geen twee clubs kan supporten.
2 0
Superjan
Iedereen is wat mij betreft welkom hier om zijn zegje te doen, als ze er maar eerlijk voor uitkomen voor welke club ze zijn.
0 -1
marrene
Is dat die jongen die zo goed is dat hij Nec ongeslagen kampioen maakte? Flapdrol De Mos kijkt eerste helft van de supercup in België waarin die jongen goed speelt (tweede helft beduidend minder) en komt met deze tweet. Ik weet zijn naam niet, maar bij Nec loopt een groter talent. Die jongen is pas 16 en heeft vorig seizoen zijn debuut halverwege het seizoen gemaakt.
0 0
Jeugd
Aad heeft gelijk. Zo simpel is het.
1 -2
MankeNelis
Lijkt mij stug dat Ajax, AZ en die andere twee hem niet gescout hebben. Alle velden in NL worden afgestroopt. Paar aardige acties in de Kilo Knaller League en Aadje ziet een potentiële wereld topper.
Vd Water bij Almere deed het ook aardig ook in de play offs, maar dat is toch niet wat Ajax nastreeft.
1 -2
Ajacied33
Ik ging bij het lezen van de kop er ff voor zitten. Dacht wat heeft ónze PSV supporter nou weer te mekkeren over Ajax..... Wat blijkt? Hij noemt Ajax niet eens bij woord, het gaat hier om de topclubs die hebben lopen te slapen en hij heeft best een punt voor de verandering. AS, top man...
5 -1
MankeNelis
AS gooit olie op het vuur, ff reacties uitlokken.
2 0
3*stars*3
Vaak niet eens met Aad maar nu wel.
Er riepen meerdere gasten hier om Deze jongen, als opvolger van Kluivert.
Beviel mij wel in jong oranje.
Zag hem liever komen dan Kardioglu.
2 0
AjaxAmsterdam
Aad de Mos: "topclubs hebben zitten slapen".
AS: Ajax heeft zitten slapen.
Ja ja.....

Ik zie in dit artikel niet 1 keer de naam Ajax voorbij komen. (Buiten de misleidende titel om)
7 0
Noxin
Meest gebruikte woord op AS: "vleugelflitser".
1 0
Barra
Heb deze jongen niet zo nauwlettend gevolgd, maar het is wel duidelijk dat we op de vleugels niet enorm veel keuzes hebben. Met het wegvallen van Bande en een aantal spelers die nog alles te bewijzen hebben, hebben we alleen Neres en Tadic als zekerheid. Spelers met een actie blijven cruciaal voor teams die grotendeels op de helft van de tegenstander spelen.
1 0
JordyAjacied
Aad de Mos: Het is nog 0-0, de 2e helft gaat heel spannend worden.
1 0
godenzonenssuper
Aldus Aad die wist te vertellen dat het centrum Bazoer-Denswil beter zou worden dan Alderweireld-moisander.
3 -1
MelleAfca
In die tijd was dat niet eens zo’n hele gekke opmerking.
Aad is daarnaast een van de weinige die nog vertrouwen heeft in het feit dat Ajax/Nederlands Elftal niet moet toe gaan geven aan het anti voetbal wat veel “trainers” nu willen gaan spelen.
5 -2
Rsv
Deze jongen na 1 wedstrijd op het hoogste niveau al een topper noemen gaat mij te ver
3 -1
Pauw
Doet niet veel onder voor Kluivert. Ik vind ‘t eerlijk gezegd wel een gemiste kans. Zo ruimbezet is die positie ook niet.
1 -1
Caparzo
Gelukkig is Aad wel scherp en alert! Maar manohmanohman! Marc, Marcel (toen nog) en Martin, neem een voorbeeld aan Aad en let nou eens op!!1!
0 -2
Gijsje
Aad de Mos garantie voor succes Kap toch eens Aad.
Besteed eens meer tijd aan je kleinkinderen
2 0
Ajax412
Gelukkig is het Aad - Pennalties Op Melkbushoogte - De Mos die het zegt.
0 0
Labrador
Hey Aad is uit zijn zomerslaap gekomen.
0 0
10Pele10
Ajax zou meer dan een miljoen betaald hebben. Waar geld is gaat automatisch de prijs omhoog.
2 0
Sterretje73
AS kap met dit soort koppen. Hij zegt “topclubs” en niet “Ajax” sensatiezoekers. Bah !
18 0
Jan Doedel
Precies hetzelfde wat ik dacht, mss is het de schuld van de redactie dat ik zo'n pest heb aan die Aad.....
2 0
MSwertz92
Aad in de rust: De tweede helft word erg belangrijk voor beide partijen.
14 -1
W Z A W Z D B
Hahahahaha mooi he
0 0
BokkieBokstra
Aad heeft er in de regel wel kijk op.
1 -6
kaashaas
Tis gemakkelijk praten achteraf .... Aad
5 -1
MNJ7
1 miljoen.. als je dan ziet dat Johnsen voor 3 miljoen is gehaald
3 -1
Bky
Johnsen werd kampioen, kan Groeneveld niet zeggen.
3 -3