Henry: 'Van Basten idool, Suárez beste spits'

BVeenstra, 21-07-2018 om 14:40, 9736 views, BBC Sport |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Nadat Thierry Henry enkele weken terug ex-Ajacied Dennis Bergkamp ophemelde, heeft hij nu ook lovend gesproken over voormalig Ajax-spitsen Marco van Basten en Luis Suárez. Eerstgenoemde was vroeger zijn idool, terwijl de ander op dit moment - in de ogen van de Fransman - de beste spits ter wereld is.

'Van Basten was een complete spits', begint Henry in gesprek met Rio Ferdinand bij BBC Sport. 'Hij was altijd mijn idool toen ik opgroeide in Monaco. We waren gewend om spitsen te zien die stonden af te wachten en wel scoorde, maar spitsen als Van Basten, George Weah, Romario en Ronaldo (de Braziliaan, red.) veranderden het voetbal voor de nummer negen. Zo wilde ik ook spelen toen ik jong was.'

Henry kende zijn beste jaren bij Arsenal en daar stond hij op papier in de spits, maar vaak kwam hij vanuit andere posities richting het doel. 'Ik kon niet blijven afwachten tot de kansen kwamen. Het werd mijn stijl. In Engeland duurde het een tot twee jaar voordat men dat doorhad.'

Ook op dit moment heeft Henry zijn favoriete spits en ook deze spits heeft een verleden bij Ajax. 'De beste spits? We hebben het over spitsen, dus niet per se spelers die veel scoren. Op dit moment is Luis Suárez de beste spits ter wereld. Hij heeft alles. Hij is arrogant op de juiste manier. Hij kan volleren, koppen, vrije trappen scoren. Hij heeft die visie. Ik zou het haast vals spelen noemen, hij weet hoe hij moet scoren op welke manier dan ook. Geef hem twee kansen en hij scoort er twee.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Hahaha...ongeloofijk dat een interview uit 2014 hier gebracht wordt. Volgende week op AS: Johan Cruijff: "Als ik niet met twee strepen mag voetballen ga ik niet mee naar het WK in Duitsland."
0 0
3*stars*3
Was al een lange tijd bekend van v Basten en Suarez, interview met Rio was tijdens WK in Brazilië.
Daar was hij ook zwaar onder indruk geraakt van Blind, Daley.
Henry heeft sowieso zwak voor Ajax, had hem na Arsenal graag ff zien komen.
2 0
gi0vanni
Hij was geweldig. Ik weet nog dat Trabelsi een van de betere RB's van de afgelopen jaren rugdekking nodig had en dat ze zelfs met tweeën echt alles uit de kast moesten trekken om hem proberen te stoppen.
1 -1
3*stars*3
Niet normaal, hoe goed Henry destijds was bij Arsenal.
Snelheid, pwer, prima techniek en dodelijk voor het doel.
Zijn keuze voor Barca was begrijpelijk maar het kwam er daar niet meer uit.

Over Trabelsi gesproken, ook een geweldenaar maar hij heeft het gewoon zelf verpest.
Die kon echt absolute wereldtop halen.
Trabelsi rechts en Maxwell links, zulke flanken hebben we in NL niet meer gezien.
2 -2
Ozymandias
Hoezo heeft hij het gewoon zelf verpest? Volgens mij komt het toch echt door blessures dat hij niet de wereldtop heeft gehaald. Trouwens was hij zelf bij Ajax echt al wereldtop.
1 -1
Ajaxbrl
Henry, ook zeker 1 van mijn idolen!
3 0
gi0vanni
Legendarische spits. En ook leuk dat ze Ronaldo de beste vonden. De meest getalenteerde aanvaller die ik ooit gezien heb. Was op jonge leeftijd veel verder dan enige andere speler die ik heb gezien.
4 0