'Hoofd van Ten Hag ligt echt op een hakblok'

FinnDekker, 17-07-2018 om 15:05, 13304 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bij de NOS is Arno Vermeulen verbijsterd over de versterkingen die Ajax naar Amsterdam heeft weten te halen. Onder andere Daley Blind en Dusan Tadic zullen de recordkampioen een kwaliteitsimpuls gaan geven aankomend seizoen. Daarnaast zijn de sterkhouders van vorig seizoen nog niet weg.

'Vroeger was dit echt kansloos geweest, maar Ajax heeft op financieel gebied dankzij de oorlogskas veel mogelijkheden. Ik snap Blind wel, want als de trainer het echt niet in je ziet zitten, ga je niet drie jaar op de bank zitten', aldus Vermeulen, die met de komst van de routiniers een goede ontwikkeling ziet bij Ajax. 'Het is nu, ook omdat Klaas-Jan Huntelaar al werd gehaald, niet meer een speeltuinelftal qua leeftijd. Ajax is sterker geworden, terwijl Feyenoord en PSV juist wat problemen hebben. Het hoofd van trainer Erik ten Hag ligt met deze aankopen echt op een hakblok.'

De aanwezigheid van ervaren spelers kan goede en slechte gevolgen hebben. 'De oudere jongens kunnen de jonge jongens helpen, maar je kunt ook zeggen dat ze ze juist in de weg staan. De aanvoerder van Jong Ajax, Leon Bergsma, heeft bijvoorbeeld onlangs eieren voor zijn geld gekozen en is naar AZ gegaan.'

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CruyffFootball
Er zijn geen excuses meer voor Ten Hag.
Dat is wat de witte Chinees bedoeld.
Maar AS schiet schuimbekkend uit hun tampon.
2 -1
mistermiyagi
Leon Bergsma wist elke kenner dat hij nooit een basisplaats zal behalen.
2 -1
BokkieBokstra
En maar op de persoon spelen, man zegt helemaal niets geks.
1 -3
Ajaxvooraltijd
Mensen die willen lachen moeten voor de grap eens op z'n twitter kijken. Hij wordt zelfs door kleine meisjes nog uitgelachen.
2 0
chuckie88
Wat een gladjakker is het ook... en maar proberen onrust te stoken.. deze man velen met hem zijn zo anti Ajax
2 0
NouridolbergNeres34
Inderdaad geen excuses meer voor haggie dit jaar moet de titel worden binnengehaald. En plaatsen voor de CL/EL, groepsfase CL moet mogelijk zijn met al die aankopen en uitstekende talenten.
1 0
vdvaart23
Waardeloze vent. Zieligert. Geen aandacht aan besteden.
1 -1
Cello
Typisch Vermeulen, dat hij het niet kan nalaten om toch in negatieve zin te eindigen.

Ik moest vooral mijn wenkbrauwen frontsen bij zijn uitspraak, dat het hoofd van de trainer op het hakblok ligt. Dat is absolute flauwekul, want dat zou pas gebeuren als er een reeks wedstrijden met puntverlies te noteren zouden zijn. En aangezien we nog geen eens zijn begonnen kan het onmogelijk zijn dat Ten Hag's hoofd op het hakblok ligt.

Als het aan Arno had gelegen had het hakmes al eind van het seizoen gevallen en was Ten Hag zijn hoofd allang verloren gezien de resultaten in deel 2 van vorig seizoen.
Had Ten Hag geen aankopen als Tadic en Blind gekregen dan nog had men geroepen dat bij de eerste de beste wedstrijden met puntverlies Ten Hag zijn hoofd zou verliezen. Immers.....je bent trainer bij Ajax, waar zoveel meer druk is als waar dan ook in Nederland.

En ja.... we hebben allemaal (dus ook Arno) kunnen zien hoe fris en vooral vrolijk Ziyech oogt op dit trainingskamp en we hebben kunnen lezen dat hij er positief in staat mocht hij bij Ajax blijven, dat het wel zwaar overdreven en bijna dramatisch te noemen valt dat Arno voorziet dat op dat vlak problemen zullen komen en dat Ajax met Hakim dan in haar maag zal zitten.
4 -1
TheRiviera
Zover ik kan lezen heeft Vermeulen het nergens over Ziyech dus vind het wat apart dat je hem erbij betrekt. Buiten dat heeft hij wel helaas een punt. Vooral als de selectie intact blijft zijn er geen excuses meer. Met zo'n elftal is groepsfase CL bereiken , De titel en de beker wel een vereiste
2 -3
Cello
Misschien dat je dan Vermeulens hele verhaal moet horen/zien en niet afgaan op wat hierboven geschreven staat......en nee hij heeft geen punt. Excuses zijn er nooit bij Ajax. Dat zou zo zijn zonder de aankopen Blind en Tadic, maar ook met aankopen. En dan pas ligt iemands hoofd pas op het hakblok als het fout gaat.....iets wat je nu nog lang niet kan stellen aangezien we nog geen officieel duel gespeeld hebben.

En dit team is verder eigenlijk nog steeds niet CL capabel. We horen daar gewoonweg allang niet meer thuis, daar veranderen deze aankopen ook niets aan. Alleen al de laatste ronde, de uiteindelijke playoff voor een plek in de groepsfase CL, zal ons een tegenstander brengen die gewoonweg een paar maatjes te groot zal zijn.
Als wij CL onverhoops wel halen, wat een giga prestatie zou zijn voor dit team, dan nog verwacht ik dat we opvulling zijn eerder dan dat we een kans maken op overwintering. En dat laatste baseer ik op de diverse oorwassingen die we kregen de laatste jaren dat we er wel actief waren.

Wij hebben eerder een team dat het goed kan doen in de EL. Dat is, helaas dat wel, ons niveau. Daar kunnen we potten breken. CL niet.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Tja of je vind dat er een kern van waarheid in zit is misschien zo, maar of het zijn eigen punt is valt nog te betwijfelen.
0 0
El-Dorado
Zyech heeft bewezen dat het geen speler is die de kar kan trekken als hij onder een vergrootglas staat. Denk dat ie dit jaar top gaat draaien als er ook kwaliteit spelers om hem heen staan. Dus inderdaad pure luxe (maar kom op, mag ook weer is!) en ook voor Zyech zou dit heerlijk moeten zijn.

Verder is die Leon Bergsma totaal geen Ajax1 materiaal. Als je echt goed bent, krijg je je kans wel. Zo moet dat.

Lijkt er op dat we eindelijk is de goede kant op gaan. Zou niet erg vinden als nog een slager naast de Ligt zou komen te staan.

Zoals het hoort, toptalenten icm ervaren sterkhouders. Ook goed voor de kleedkamer en orde.

Om even op Kluivertje terug te komen. In de tijd toen Stam en Davids bij Ajax speelden, zou zo'n Kluivertje direct op z'n plaats gezet worden.
2 0
Ruudje74
Als Ziyech blijft, wat moet dan de opstelling worden?
Onana
Mazraoui-de Ligt-Blind (inschuivend)-Tagliafico
Frenkie de Jong
Ziyech-Tadic
Neres-Dolberg-Labyad

Dan moet van de Beek op de bank...beetje rouleren inde beker en competitie. Wellicht komt er eens een blessure/ schorsing.

Maar wat een leuke opstelling! Dan heb je zeker wel wat te zoeken in de CL en niet alleen als opvulling. Doe je gewoon mee voor overwintering.

En een prima bank met Van Leer, Nissen, Schuurs, Sinkgraven, Eiting, Veltman (indien weer fit), Huntelaar, Bande (indien weer fit), Cerny, Siem de Jong, Wober, eventueel aangevuld met jeugd. Orejuela verhuren graag. Gun Schone een transfer naar Heerenveen of zoiets, dat ie lekker kan voetballen
0 0
Boer Gijs
In het artikel op de site zegt die kletskaas ook nog dat Ajax in zijn maag zit met Zyiech. Nou volgens mij is het juist luxe dat die er nog bij is. We moeten versterken t.o.v. vorig seizoen namelijk.
0 -1
De Stift
Inderdaad een absurde reactie van die Arno Vermeulen. De zin 'het hoofd van trainer Erik ten Hag ligt met deze aankopen echt op een hakblok' had moeten zijn 'de natte dromen van trainer Erik ten Hag zijn met deze aankopen uitgekomen'.

En als Ziyech ook nog blijft heeft Ajax een elftal met een geweldige mix van ervaring en toptalent. Spelers als Tagliofico, Blind, Ziyech en Tadic al van Europees subtopniveau, terwijl Onana, De Ligt, De Jong, Van de Beek, Dolberg en Neres de potentie hebben om de absolute wereldtop te halen.

En spelers met als Huntelaar, Schone, Veltman, Labyad, Mazroui, Eiting, Cerny, De Jong, Wober, Schuurs, Sinkgraven, en Bande is de selectie ook nog eens breed genoeg met ook daar weer een mooie mix van ervaring en talent in de gelederen.

Dat een speler als Bergsma naar AZ gaat lijkt me overigens een prima zaak. Goede voetballer, kan zich verder ontwikkelen in de subtop van Nederland en maakt over drie, vier jaar misschien wel de overstap naar de Europese (sub)top. Goed voor hem, goed voor AZ, goed voor Ajax.

Vermeulen is zo zuur als oude wijn. Weggooien die handel.
0 -1
Rujar
Met talent win je helemaal niets
0 -1
Rockpotje
Waarom blijft iedereen toch Bergsma aanhalen? Die jongen is de leeftijd van talent inmiddels gepasseerd en heeft zich ook toen Ajax achterin problemen had niet in de basis kunnen spelen. Het is volkomen logisch dat hij naar een andere club gaat. Dat heeft niets met aankopen te maken. Ik zie alleen in dat Eiting nu wel beter een jaar verhuurd kan worden, want hij heeft nu Schöne, Blind en Frenkie boven hem in de pikorde.
6 0
EuforischeRealist
Gatverdamme wat zijn het ook ratten al die journalisten, steevast wordt er voor een negatieve insteek gekozen om kranten, blaadjes en tv-programma's te vullen. Sta eens positief op en kijk er positief tegenaan.

"Ten Hag krijgt de mogelijkheden van de directie om het elftal uit te bouwen met kwalitatief sterke spelers" of "Ajax daadkrachtig op de transfermarkt met vastleggen van sterkhouders"
8 -2
Len nart
Titel van artikel NOS gisteren: 'Daadkracht Overmars zorgt voor positivisme in spelersgroep Ajax'

NOS geeft meer verslag van wedstrijden en heeft geen geweldig team van voetbaljournalisten zoals De Telegraaf en VI, maar de verslaggevers zijn echt niet slecht. Ik erger me wel kapot aan de analisten van de NOS, die te vaak negatief zijn (en niet alleen over Ajax), en niet altijd bijzonder veel kennis hebben.
2 0
Piejotter
Kunnen ze ook niet een hakblok bestellen voor journalisten? En zeker azijnpissers zoals deze Arno kan ik missen als kiespijn.
10 0
Redrum
Overmars is holding Erik's balls in a salad shooter.
0 -1
Horrontelli
Au. Alleen het lezen doet al pijn.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Onze kenner Vermeulen, zit ermee dat Bergsma vertrokken is.

*Vermeulen, eigenlijk altijd -1
*Bergsma, in potentie prima speler voor de subtop maar geen Ajax 1 materiaal
*Ajax als opleidingsclub voedt de eredivisie met Bergsma, Flemming en ga zo maar door
*Bergsma, AZ en Ajax alledrie winnaars in deze overgang.

Het is ook nooit goed ...
14 -1
JariHeijden
Eens. Overigens vind ik het sowieso altijd zo'n aparte tekst. Een oudere speler kan een talent in de weg zitten. Ik ben voorstander van talenten de kans geven en ze durven op te stellen. Maar de beste speelt. Talent ontwikkelen en laten doorstromen is een middel en geen doel op zichzelf. Ik geloof heilig in een goede jeugdopleiding en zie liever een elftal met daarin ook jeugdspelers dan enkel een koopclub te zijn. Want door te investeren in een jeugdopleiding en in de doorstroom zorg je ervoor dat je spelers kunt afleveren die je club volledig kennen, die precies weten hoe je als club functioneert en hoe je als speler op de verschillende posities moet functioneren. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan een gearriveerde speler kopen.

Als wij met beperktere middelen dan een aantal andere Europese clubs succesvol willen zijn, is dit absoluut een heel belangrijk middel. Deel van de filosofie waar Ajax voor staat.

Maar dat betekent niet dat speler kopen niet goed is, omdat het een jeugdig talent in de weg staat. Een selectie moet juist in balans zijn. En als spelers van 21 jaar tot de ouderen behoren, is de selectie niet in balans. Blind staat niemand in de weg, andere spelers kunnen zich optrekken aan Blind. En als ze dat niet lukt, dan zijn ze kennelijk niet van het niveau dat wij nastreven.

De beste speelt. In de selectie maakt het totaal niet uit of je een jeugdig talent bent, of een aankoop. Dat mag nooit uitmaken. Blind en Tadic zijn gewoon absoluut basismateriaal en eigenlijk boven het niveau van de eredivisie. Prachtig!!
3 0
Joseph
Leon wie? Bij Ajax spelen de grootste talenten zich in de basis, het is heel goed dat talenten er niet meer in komen omdat ze talent zijn en er niks beters is..
3 -1
Len nart
Wel kampioen geworden met Jong Ajax hé. Bergsma is een goede speler en zal het vast ook niet slecht doen bij AZ, maar wanneer je bij Ajax doorbreekt zijn er vaak al meteen geruchten dat je voor 40 miljoen of meer door een topclub wordt weggekocht (Nu De Ligt en De Jong, vorig jaar Dolberg), wat wel laat zien dat het niet simpel is om bij Ajax door te breken.
1 -2
Dit is mijn club
Ach Arno, maak jij je nu maar druk om je clubje in Alkmaar en laat Ajax maar schuiven.
4 -1
Len nart
Dat is een mooie manier om toch nog negatief te zijn: Over druk op Ajax praten in plaats van over de kracht van de selectie. Bij Ajax is er altijd druk om kampioen te worden, soms wordt ie wat groter als we weer eens zwak aan een seizoen beginnen, maar het is echt niet zo dat de druk nu hoger is.
1 0
Horrontelli
Zo staat Arno dus in het leven. Iets is niet goed of knap. Nee, het hoofd van Ten Hag ligt nu op het hakblok.

Je zal Arno zijn...
3 -1
Spuit11
Je kan niet iedereen pleasen.

Ik ben juist blij dat ze Bergsma naar AZ hebben laten gaan, en dat Ajax tot zover nee verkoopt als ze voor De Ligt aankloppen. Dat, beste Arno, is de juiste weg omhoog. Ajax probeert voor het eerst, echt een selectie bij elkaar te houden.
6 0
Babangida83
Aldus onze meest objectieve journalist die we hebben (not)
4 -1
Pauw
Ajax heeft trouwens wél een type El Amhadi (verdedigend sterke CVM):

Matusiwa
1 0
Bky
Mijn hemel, dat stukje over El Ahmadi. Wat een totale idioot.
7 0
FWAjacied
Hopelijk is Arno wel blij dat zijn club Leon Bergsma nu heeft kunnen overnemen.
2 0
Rentokill
Open deuren intrappen kunnen we natuurlijk allemaal. Nee idd wil Blind niet nog 3 jaar op de bank zitten (Winston Bogarde had daar overigens veel minder moeite mee). Interessanter is dus eigenlijk waarom hij juist voor Ajax kiest en niet voor AS Roma, Gallattassarray, Sevilla, Dortmund, Everton, Lille of whatever waar hij én in grote competities had kunnen spelen én veel meer had kunnen verdienen...
1 -1
Sterretje73
Arno “kijk mij blij zijn tussen de grote jongens” Vermeulen blijft voor mij de grootste nitwit die er rond loopt. Probeert wijs over te komen maar zakt elke keer weer door het ijs als ze dieper op hem doorvragen. Dan raakt die beaker volledig in paniek en gaat hij rare dingen roepen.
1 -1
MosesD
Lekker inhoudelijk. Zegt Vermeulen iets gek hier dan? Hij heeft volkomen gelijk. Als ten Hag met deze selectie niet presteert is het wel einde verhaal, lijkt me.
2 -4
DarkChild
klopt als een bus. Mensen reageren als door een adder gebeten -want Arno Vermeulen- maar vergeten dat ze straks als eerste staan te gillen dat Ten Hag moet opbokken. Als ze dat niet allang doen.
Want in dat gedeelte heeft hij 100% gelijk, klein beetje sportieve tegenwind en het chagrijn gaat tot grote hoogtes stijgen. Het enige dat niet klopt, het blijft immers Arno, is dat het ook zonder aankopen zo zou zijn.
0 -1
Sterretje73
Mijn mening over ten Hag is al algemeen bekend. (geen vertrouwen in hem als Ajaxcoach en dan met name dat hij te licht is voor onze club) Vermeulen volg ik al vanaf zijn allereerste pogingen als jubelkont om ook aan tafeltjes te mogen aanschuiven. Is deze uitleg ok heren ? Vermeulen zal best gelijk hebben maar zit absoluut niet op zijn mening te wachten omdat ik hem als reporter niet serieus neem.
0 0
Aeter
Inderdaad echt een flapdrol zelf denkt er verstand van te hebben. Zo'n typische NOS drol. De ergste is Tom Egbers, die kijkt altijd als een hert in de koplampen als een analist hem een simpele vraag stelt. En dan stamelt ie weer verder naar het volgende onderwerp, terwijl de analisten hem bedenkelijk aan kijken.
3 -1
Dit is mijn club
Dat Tom 'autocue' Egbers er al die jaren al zit moet hem zelf toch wel het meest verbaasd hebben. Zelden iemand gezien die zo slecht een gesprek kan voeren en de grootste moeite heeft een zin grammaticaal goed af te maken. Journalistiek gezien echt een totale aanfluiting, maar hij zal er vast goed op staan bij de 'powers that be".
2 0
AntiCatenaccio
Dit is het enige nadeel van een een nieuw voetbalseizoen: Arno Vermeulen geeft zijn mening.
9 -1
Horrontelli
Maar er zijn nu geen excuses meer voor hem. Zijn hoofd ligt op het hakblok.
2 0
Ton_Winst
Kunnen we die gast niet standaard blocken?
3 -1
Labrador
Met de beste ingrediënten maakt niet iedereen een uitstekende maaltijd. Je moet als trainer wel weten hoe je met dit materiaal moet werken. De selectie is geen excuus meer. Het is tijd om te vlammen Erik.
4 0
Patrick78
"Ze moeten kampioen worden, dat kan niet anders. Anders hebben ze écht een probleem", stelt Vermeulen, chef sport van de NOS, op de website van zijn werkgever....No problem Arno. We worden kampioen.
1 -1
Ton_Winst
Zucht... Wie neemt Vermeulen nog serieus? Pas als je slecht gaat presteren ligt jouw hoofd op een hakblok. Daarnaast is deze AZ-verliefde, zelfbenoemde analist ook weer bezig om mooie en leuke ontwikkelingen in een kwaad daglicht te stellen. Want het gaat hier om Ajax en niet zijn grote liefde AZ... Niet de persoon om serieus te nemen...
2 -2
Mark03
Tuurlijk moet er met deze aankopen gepresteerd gaan worden, maar ik vind het wel knap hoe die Vermeulen er altijd een negatieve draai aan weet te geven als het om Ajax gaat. En alles wat AZ doet is goed.
4 0
MosesD
Hij zegt hier toch niets geks? Het is idd dat het hoofd van ten Hag op het hakblok ligt. Als hij zelfs met deze selectie niet presteert is het wel over en sluiten. En de aankopen kunnen ook ongunstig zijn voor talenten. Eiting bijvoorbeeld zit er dicht tegenaan, maar moet nu toch weer stapje terugdoen.
0 -1
PeterVKV
het gaat om die negatieve draai over feiten die je net zo goed positief uit kan leggen.
1 -1
MosesD
Nou, het is dus niet positief als ten Hag met deze selectie geen resultaten haalt. En daar heeft Vermeulen gewoon een punt.
0 -2
Ton_Winst
Sorry, maar er is een verschil tussen onder druk staan en je hoofd op een hakblok... En er automatisch vanuit gaan dat het mis gaat is niet heel realistisch...
2 -1
MosesD
Het is gewoon een Nederlandse uitdrukking. En hij heeft volkomen gelijk.
0 -3
Ton_Winst
Het zonnetje schijnt... Durf het te accepteren....
2 -1
MosesD
Haha inderdaad,, dat zouden meer mensen moeten doen, accepteren dat Vermeulen gewoon een punt heeft als het gaat om het moeten presteren met deze selectie.
0 -3
Ton_Winst
Dan nog zou ik ervoor kiezen om het presteren onder druk te noemen. Zeker als "objectief" journalist.
2 -1
MosesD
Ach, journalisten doen graag een 'quotje wat het lekker doet'. Dat is al een jaar of 50. Ik stoor me er niet aan. Als Vermeulen
0 0
Redrum
Vermeulen zegt hier niks geks. Ook dat was voorheen ondenkbaar.
0 -6
Ferd
Dat Bergsma vertrekt omdat er ervaren jongens komen, daar klopt geen reet van.
0 0
PeterVKV
Oh ja, bijvoorbeeld dat de komst van Blind er voor zorgt dat een groot talent als Bergsma naar AZ vertrekt omdat hij bij Ajax geen kans krijgt door die routiniers.....

En dat het hoofd van Ten Hag op het hakblok ligt. Terwijl je het ook positief kan zien omdat Ten Hag met dit team een hele grote kans heeft op prijzen. Het blijft een AZ lul die gozer.
3 -2