Van der Meijde: 'Heb geen goed gevoel erbij'

FinnDekker, 17-07-2018 om 22:30, 47859 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Waar veel Ajacieden door het dolle heen zijn met de komst van Daley Blind, zet Andy van der Meijde zijn vraagtekens bij de hereniging van Ajax met de nog maar 28-jarige Godenzoon. Over de kwaliteiten van Blind valt niet te twisten, stelt de voormalige buitenspeler, maar de hoge transfersom van mogelijk ruim twintig miljoen euro en het gebrek aan doorstroming uit de jeugd baren Van der Meijde zorgen.

'Het is toch te gek voor woorden eigenlijk?', opent de oud-international. 'Waarom moeten wij daar zoveel geld voor betalen?' Van der Meijde heeft meer vragen dan antwoorden wat betreft de komst van Blind. 'Misschien dat hij net als zijn vader wil worden? De nieuwe Mister Ajax. Haha!' Of zoon Daley als speler kan tippen aan vader Danny is moeilijk te zeggen. Dat vader Blind als nieuw lid van de RvC een stem had in deze transfer is wél vrij zeker, aldus de oud-Ajacied. 'Papa is toch ook deels zijn zakenwaarnemer? Papa heeft denk ik wel invloed. Pakt Danny gelijk ook wat salaris en tekengeld.'

'Tuurlijk, Daley kan heel goed voetballen. Anders verdien je geen transfer naar Manchester United. Daley is ook een echte Ajacied, dat weet ik wel. Maar ik vind het veel geld. Gaat hij als verdediger zoveel extra brengen? Het is gewoon niet des Ajax, een eigen jeugdspeler terugkopen.' Van der Meijde had liever een talent naar voren geschoven, als die er was. 'Ik kan er niet bij dat we hier zelf geen oplossing voor hebben. Ajax is altijd goed geweest in de scouting, in de jeugdopleiding. Kennelijk is onze jeugdopleiding niet meer wat het was.' Op het middenveld loopt er wel genoeg talent rond. 'Daar is geen plek voor Blind. Het middenveld is goed bezet. Ik denk dat er centraal achterin een plek voor Blind wordt vrijgemaakt.'

Met Blind in de achterhoede staat er wel een ervaren jongen van de club, iets wat de Van der Meijde bekoort. 'Het is altijd mooi als spelers terugkomen. Clubliefde is prachtig. Daley wil lekker terug naar Amsterdam. Misschien had hij een beetje heimwee. Uiteindelijk is het een goede keuze van hem. Ik gun hem ook het beste, dat hij veel speelt en belangrijk wordt voor Ajax. Maar ik heb daar mijn twijfels over. Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij.'

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Goed dat Ajax een paar ervaren spelers extra erbij heeft.
0 0
AjaxciedAltijd1Ajaxcied
andy heeft wel een punt maar als je naar de realiteit kijkt tegenwoordig dan worden ze vaak ook al vroeg weg gekaapt bij de clubs en of het nu om AJAX gaat of om wat voor club je moet wel gewoon de realistische blijven dus maar ja iedereen moet ook niet zoveel zever dat blind wel duur is maar laat we eerlijk zijn Ajax verkoop ze toch ook wel vaak voor smak geld aan de buitenlandse club om er op te verdienen nou als je dan zo een speler terug koopt dan kun je verwacht dat die club natuurlijk ook weer erop wil verdienen ander moeten ze in de contract van de speler die ze verkopen aan de club neer zetten bij eventuele terug te kunnen kopen voor het zelfde bedrag als ze de speler verkocht hebben aan de club dan kunnen ze niets doen
0 0
M.Olsen
Met alle respect voor Andy hoor. Maar dit is natuurlijk wel een beetje lulkoek eerste klas. Ik denk dat iedereen liever een jeugdspeler als de Ligt er neer zet ipv een aankoop van 20 miljoen maar helaas lopen er geen ‘de ligtjes’ op dit moment in JA.

Dat is ook niet de fout van Ajax. Soms heb je een sterke lichting, soms totaal niet. Maar verwacht toch op zijn minst als iemand een column schrijft met ‘schuif liever jeugd door’ dat ze ff google wat er rondloopt?
0 0
kaashaas
Tja , Andy is wel een echte Ajacied.. maar laten we eerlijk zijn ........,..
2 0
ambtenaar
Ajax heeft veel geld en iedere club die weet dat, dan betaal je altijd te veel voor een speler. Wees gewoon blij met een speler als Blind en maak je niet druk om het geld, je bent supporter geen financieel verantwoordelijken.
2 -1
S_020
Andy wil dat we jongens met premier league ervaring zelf opleiden.. Je kan jonkies een hoop bijbrengen maar dat lijkt me heel lastig.
4 0
Bijgoochem
Op Fifa hebben de meesten wel wat ervaring op dat niveau
1 0
AgeM
Is Blind zo goed dan dat er zoveel geld betaald wordt voor een aflopend contract ?
Dat is toch vreemd . Is dat afgesproken toen hij MU ging .
Hij heeft het nooit echt gemaakt bij Mu vaak geen baisiplaats .
Wat maakt hem toch zo duur dan ?
1 -2
Bijgoochem
Iets is waard wat de gek ervoor geeft. Ajax wil Blind heel graag hebben en een soortgelijk alternatief is er niet. Zeker niet op korte termijn om de CL voorronde te spelen.
Als jij met een emmer water in de woestijn gaat staan dan krijg je daar ook een hoop geld voor, terwijl je in er in de polder niets voor krijgt.
0 0
wendoo9
Dit maakt hem zo duur : Een Echte Ajacied die weet dat alles wat hij nu heeft aan Ajax te danken heeft en nu terugkeert om ons te versterken.(Daar kunnen nog velen van leren met al hun beloftes ) Zo een speler in je elftal geeft ons weer aanzien !
0 0
Leviathan
Het is toch wel bekend dat de bank van clubs als united doorgaans duurdere of betere spelers als Ajax in de basis heeft? En Daley Blind heeft wel degelijk veel gespeeld voor Man utd en ook zat goeie wedstrijden gespeeld daar.
1 0
AFCA1996
Vind je het gek dat hij geen basisplaats wist te veroveren daar? Al hoewel het voetbal daar niet om aan te gluren is, hebben we het nog steeds over één van de grootste clubs van Europa. Dat hij zo duur was komt wss omdat er meerdere kapers op de kust voor hem waren, en ajax natuurlijk haast heeft i.v.m VCL. Blind zat gewoon dicht tegen het eerste aan bij Utd. 18 Miljoen vind ik een respectabel bedrag
1 0
insectenverdelg
jij noemt het zoveel geld, maar in de huidige markt en voor een club als United is het nog steeds wisselgeld.
5 0
mistermiyagi
INDERDAAD er loopt geen wonderkid rond bij jong Ajax.

Dat geeft niet wel zijn er op andere positie's geweldig potentieel te zien... Unuvar, Gravenberch ect..

Wat er niet is moet worden aangekocht, Wober, Blind.. Blind kan mooi als leermeester van kracht zijn, niemand leest het spel beter als Blind.
2 -1
Ajaxvooraltijd
Pfff Andy is een toffe peer maar wat kan ie toch af en toe slap lopen ouwehoeren. 't Is soms net een wijf. Hij heeft zeker niet altijd ongelijk maar hoe hij op deze manier disrespectvol is tov de Blind familie om een beetje de lachers op z'n hand te krijgen en aandacht schiet bij mij verkeerd. Andy is een jongen die niet zonder aandacht kan en altijd in het middelpunt van de belangstelling wil staan, maar soms gaat hij gewoon te ver om dingen te insinueren die hij totaal niet weet.
3 -3
El-Dorado
Snap echt niet dat hieronder zo op Andy gereageerd wordt. Andy boort Daley absoluut niet de grond in! Gewoon een feit, dat het niet des Ajax is. Dat is ook geen verwijt. Tijden veranderen nou eenmaal.

En inderdaad, in de jeugd zit geen fatsoenlijke centrale verdediger aan te komen (komende 2 seizoenen). Dat is wel zorgwekkend. Dat zegt ie ook tussen de regels door.

Verder is het natuurlijk top dat Daley terug is, maar zie hem inderdaad liever op 6. Als centrale verdediger is het gewoon veel en veel te veel geld. Ga mij niet wijsmaken dat er geen andere opties waren (lees; puur verdedigend!), dan is er iets goed mis met de scouting en het netwerk van Ajax.

Vind wel dat Daley de ontbrekende schakel op het middenveld kon zijn! Top!
6 -2
chino
Absoluut teveel geld voor 1 jaar contract. Als hij nog 3 jaar contract had was het marktconform geweest. Probleem is dat die anders gewoon verkocht wordt aan een of andere zwartgeld club uit Turkije of Italië. Ajax heeft simpelweg weinig te onderhandelen. Wel een goede les dat je aan de verkoopkant dit soort clubs ook een poot uit moet draaien.

Wel een prima aankoop al zie ik Blind vooral als nr 6.
4 -2
jaribombari
Ik was bij Ajax - Anderlecht en daar werd pijnlijk duidelijk dat de 2e keuze achterin echt nog niet voldoet aan het niveau van Ajax. Blind is meer dan welkom. Ik begrijp alleen niet dat er voorin niks gebeurt.
5 -1
EVH
AJAX heeft een spitsenprobleem.

KJH wordt ouder en is traag en Dolberg speelt als een natte drol.
1 0
GerardAjax26
Het is jammer dat zowel Sierhuis als Cassiera geen kansen hebben gekregen in het eerste afgelopen seizoen. Waren echt wel genoeg momenten om 1 van hun uit te proberen.

Het is te hopen dat Dolberg gauw weer zijn vorm van onder Bosz terug weet te vinden, toen was hij echt goed.
1 0
jaribombari
Cerny, Nunnely en Johnsen komen te kort. Labyad en Tadic zijn geen vleugelspelers, maar meer middenvelders. Eigenlijk is alleen Neres goed genoeg en dat zijn een beetje povere cijfers. Als Neres wegvalt heb je niks. Helemaal niks!

PSV heeft Lozano (nog wel), Bergwijn, Malen, Pereiro, De Jong, Gudmondsson en Romero. Daar gaat het verschil in zitten komend seizoen.
0 0
GerardAjax26
Dit is wel een beetje selectief. Als Tadic/Labyad geen vleugelspelers zijn volgens jou, dan is Pereiro dat natuurlijk ook niet.

Gudmondsson, Malen en Romero hebben nog geen minuut in het eerste van PSV gespeeld.. dus op basis van wat zijn hun verder dan Cerny, Nunnely en Johnsen?

Het zegt niet perse wat, maar op papier vind ik de selectie van Ajax echt vele malen beter dan die van PSV. De aanval kun je over discussiëren, omdat onze spitsen niet in beste vorm verkeren, maar ik vind onze keeper, verdediging en middenveld veel beter. Nu hopen dat Ten Hag er een goed lopend elftal van weet te maken.
0 0
Calvani
"Niet zo'n goed gevoel"? Kan iemand Andy even bijschenken, hij voelt zich niet zo goed.
3 -2
Whazzza
Vooral bij Andy heb ik een slecht gevoel.

Blind is een toevoeging en het maximaal haalbare voor ons. Een lekkere start de 25e zou het zelfvertrouwen een boost geven. Ik heb er zin in
3 -3
Jelephi
Andy moet niet zoveel snuiven.
4 -3
Wzawzdb1997
dat dus
0 0
Simon1
Het grootste probleem is dat je het simpelweg niet meer goed kan doen. Stort Ajax zich te veel op de jeugd horen we weer dat je daarmee niks kan winnen en dat ze ervaring missen en dat je daarvoor best de portomonee mag worden getrokken. Zo kan je ook aanhaken bij de (sub) top van Europa. Nou doet Ajax dit eindelijk en dan gaan we weer lopen te klagen dat het te duur is en de jeugd in de weg staat. Wat willen we nu eigenlijk? Jeugdspelers die vlieguren moeten maken kunnen na Jong Ajax ook verhuurd worden aan een AZ, Heerenveen enz. Daar heb je niet per definitie Ajax 1 voor nodig.

Daarnaast is de prijs gewoon een kansloos gelul. Sanchez voor 40 miljoen verkopen wordt logisch gevonden. Maar een ervaren en hele goede verdediger/verdedigende middenvelder terughalen voor 20 miljoen is ineens te veel. Ik zal Liverpool een berichtje sturen omtrent de 80 miljoen voor Van Dijk.
6 -5
4xEC1
Ongelooflijk hè... Het is idd nooit goed. En de napraters zijn weer erg actief. vd Meijde roept dat Blind te duur is en de meesten praten hem na. Ik had hiervoor nog weinig commentaren gelezen dat hij te duur is. Hoe naïef kan je zijn om te denken dat je het met jeugd alleen redt, en vooral Europees. En dat gelul van eigen jeugdspelers terugkopen. Hij is geen jeugdspeler meer en heeft 4 jaar Premier League gespeeld, is dus niet dezelfde speler die hier wegging. Wat wil men dan? Modric? Umtiti? Dream on en blijf positief aub..
4 -4
Gajes
Max 5 miljoen, dit bedrag is veelste hoog voor waterdrager blind. Hij is gewoon geen speler die je kampioen maakt i.t.t tadic.
6 -6
Joseph
5 miljoen voor een international van Man Utd..
1 0
4xEC1
Zulke speler heb je toch óók gewoon nodig?? Of denk je dat je met 11 Tadics wél kampioen word dan? Anita werd het laatste jaar opgehemeld omdat hij op 6 zo goed speelde. We hebben het over Anita. Maar toch was hij belangrijk dat jaar.
0 0
Van Reenen
Doorstroming uit de jeugd? Van der Meijden, moeten wij de CL in met allemaal kleuters?
Wat heb jij eigenlijk gepresteerd behalve op de verkeerde paden lopen?
1 -4
JCr14
Dus Huntelaar, Tagliafico, Schöne, Ziyech, Vd Beek, Tadic en Veltman zijn kleuters?
2 0
blava
Vraag is of Blind veel beter is dan Eiting, Ik heb geen antwoord op deze vraag. Dat zegt genoeg.
8 -4
4xEC1
Een handvol wedstrijden in Ajax 1 tegen 4 kampioenschappen, van uitfluiten tot met opgeheven hoofd vertrekken naar de Premier League en 4 jaar daar spelen. Ook al heeft Eiting meer talent, we moeten nu niet net doen of Blind er niks van kan, ongelooflijk.
1 -1
Ozymandias
Dat jij geen antwoord op deze vraag hebt ligt niet aan de kwaliteiten van Blind maar aan jouw. Blind is in bijna elk opzicht meerdere niveau's hoger. Blind is langzaam maar Eiting is net zo langzaam en beide zijn kwetsbaar in de omschakeling achteruit. Alleen doordat Blind beter druk naar voren zet maakt hij zijn kwetsbaarheid in de omschakeling achteruit voor een groot deel goed doordat hij bij balverlies goed naar voren omschakeld. Eiting doet dat voor een speler van zijn leeftijd ook goed maar Blind doet dat veel beter.
3 -1
RaynoFischer
Op dit moment zeker hoor of op basis van een paar vriendschappelijke wedstrijden niet meer?
0 -6
blava
Eiting is nog jong en wordt alleen maar beter. Blind is nu 28 en wordt in principe niet meer beter, wel langzamer.

Snelheid is zeer belangrijk in het huidige voetbal. Dan is 16 miljoen wel veel.
4 -3
RaynoFischer
Eiting heeft talent, maar voor snelheid hoef je ook niet bij hem te zijn hoor ..
Daarnaast zijn Spelers als Busquets en Kroos ook niet snel maar spelen wel bij de wereldtop
1 0
afca12
Andy blijf nou eens van die poeder af
4 -9
atalantanio
Typisch Nederlands om weer negatief te gaan doen. Ajax heeft stabiliteit nodig en niet alleen maar leuke talenten.
7 -7
Lagasj
Ja, en.... Andy.
Zullen we het niet eens over jou hebben?
Nou?....Neuhh, toch maar niet.
Ajax doet een hele goede investering in een hele goede Ajax voetballer. Blind.
Geld.....? laat me niet lachen, een koopje voor zo'n speler. Als je geen risico durft te nemen hou dan maar op en ga op kantoor werken.
Verdediging op slot ! Poen zo terug verdiend.
2 -7
ajaxinho
Ik snap de discussie om het geld niet zo.
Wees blij dat Ajax een keer de portemonnee opentrekt.
En nog belangrijker... op tijd!
7 -4
Robinjo1988
En met Tadic en Blind nu echt kwaliteit gehaald.
Maar het is toch nooit goed joh.
4 -2
JCr14
Daley ging als sterkhouder hier weg. Hij heeft het niet gered om vaste waarde en belangrijk te worden bij Man U. En wat doen wij?!?!?
We kopen hem nog duurder terug als waarvoor hij weg ging.
6 -3
Joseph
Zoek even op hoeveel wedstrijden hij gespeeld heeft daar en leg even de transfersommen naast elkaar. Alleen door bonus is het meer, maar als die gehaald worden, was hij het waard.
Kan niet vaak genoeg herhaald worden, topaankoop!
0 0
4xEC1
Er wordt door velen getwijfeld of zelfs Zyech zou slagen bij een topploeg. Maar voor Ajax is hij wèl goed genoeg. Blind heeft voor "iemand die het niet gered heeft" toch 141 wedstrijden daar gespeeld.
Vind ik toch knap voor zo'n beperkte speler (zoals hij hier vaak word neergezet).
0 0
HarryHarHar
Wat wil je nou koste wat het kost jeugd laten instromen of kampioen worden, met té veel jeugd is het al 4 jaar niet gelukt, eerst maar ff kampioen worden, er zijn toch wel jeugd spelers genoeg die doorstromen... of zijn er betere spelers in Jong dan Daley?.. nee hé!..
0 -6
BokkieBokstra
Ligt dat aan de jeugdspelers of andere zaken. Vorig jaar is al geen maatstaf, de Boer is het wel gelukt. Het kan dus makkelijk.
3 -1
JCr14
Net of de ervaren jongens een garantie zijn voor een kampioenschap?!?
Juist de jeugd waren de sterkhouders. De Ligt. Frenkie toen die achterin kwam te spelen enz.

Ik ben het helemaal eens met Andy. Dat roep ik al de hele tijd.
6 -1
HarryHarHar
Garantie om kampioen te worden is zelfs Messi in je selectie niet!!!! maar met té veel jeugd in je selectie is wel gebleken dat je dan géén kampioen word.. het is nooit goed wat Ajax ook doet, toen ze twee jaar geleden hoofdzakelijk jeugd lieten instromen waren alle Ajax forums te klein, weten we nog Marc Netto en het geld moet op het veld staan ipv op de spaarbank... nu gaan ze investeren en is er weer gezeik...
2 -4
JCr14
Dus jij vind Tagliafico, Schöne, Huntelaar, Tadic, Ziyech en Vd Beek niet ervaring genoeg?
2 0
HarryHarHar
Wat hebben we de laatste vier jaar gewonnen dan?...
1 -2
JCr14
De blessure van Frenkie daar ging het mis.
2 -1
Chesterson93
Hadden wij hen toen allemaal?
3 0
BokkieBokstra
Helemaal eens met van der Meijde. Het is niet des Ajax, maar dat is niet alleen de aankoop van Daley Blind maar het zo verschrikkelijk veel kopen waarbij ik soms afvraag, wat is het idee erachter. Dat geldt ook voor het kopen van 2 backs bijvoorbeeld. Of nog een speler van Leipzig. Het is duidelijk een breuk met het verleden en misschien blijkt het straks een geweldige stap te zijn. Wat denk ik ook meespeelt is dat ook de toekomst van Overmars en van der Sar en de RVC er vanaf hangt. We zullen het zien, word je kampioen dan is alles vergeten.
3 0
Moneyball
Eens. De toekomst van vd Sar en Overmars speelt zeker mee, anders hadden ze wel een jaar gewacht met deze aankoop, dan was hij transfervrij. Die tijd hebben ze alleen niet als het dit jaar weer misgaat, en een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Feit is dat Ajax komend seizoen bijna een half miljoen per competitiewedstrijd betaald voor Daley Blind, waar ze hem volgend seizoen gratis hadden kunnen oppikken.
1 0
godofajax1900
Mss voor lasse in de plaats
0 -2
stefanwillem
Oh oh.... Andy v/d Meyde heeft er geen goed gevoel bij mensen. Transfer meteen cancellen want iemand met zoveel verstand en een glansrijke carrière zonder noemenswaardige eigenaardigheden heeft er kijk op.
2 -10
Moneyball
Andy heeft 100% gelijk. Staat doorstroming in de weg, en hij heeft hierna ook geen restwaarde meer. Daarnaast is de prijs veel te hoog, zeker voor een speler uit deze categorie met een éénjarig contract.

Verder is het op zich heel positief dat Ajax veel geld uit wil geven aan transfers, maar doe dit dan wel aan de juiste spelers die anders niet haalbaar zijn. Risico is nu dat de hand weer jaren op de knip gaat als het straks toch tegenvalt. Zelfde zag je na Sulejmani. Dan krijg je weer jaren salarisplafonds, goedkope 2e rangs huurspelers, aankopen als Sana, etc...
7 -10
DHNC
Ach ja, is het ooit goed?
5 -5
trooop
Voor blind de middenvelder zou je zo’n bedrag nog een keer kunnen overwegen. Voor blind de verdediger is het veel teveel geld.

Het is überhaupt een beetje lelijk, zo veel geld uitgeven terwijl al je concurrenten het met een schijntje moeten doen. Het is een goedkope strategie. Normaal vervloeken we clubs die zoveel uitgeven tov de rest. 20 miljoen voor 1 speler is totaal niet in proporties voor de eredivisie.

Je creëert ook onrealistische verwachtingen. Alles minder dan dik kampioen en een mooi europees seizoen staat feitelijk gelijk aan falen. Goed, slim, kundig beleid heeft dit gesmijt met geld niet nodig. Ik ben geen fan.
4 -2
Joseph
Als het 20 wordt heeft hij zijn bonussen gehaald, dan was hij het waard. Nu staat hij op 16.

16 miljoen is gewoon erg netjes voor een speler die bij United centraal in de verdediging stond. Hier zien we goed, slim en kundig beleid aan het werk, eindelijk mogen we wel zeggen.
3 -3
trooop
Het kan sportief best een goede zet blijken te zijn. Maar je hebt ook nog zoiets als stijl. Blind al met al meer dan 20, tadic al met al richting de 20, bande iets van 11, labyad iets van 7. Die 2 achterlijke backs bij elkaar richting de 10. En dat in de eredivisie, waar voor de meeste clubs bv 5 ton al een godsvermogen is.
Dus fraai is anders, wat mij betreft.
0 0
Lagasj
Precies zo, Joseph.
0 -1
Bobbaasje
Ben het eens met Andy; jongens als Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld zijn 21 miljoen euro waard en waren veel belangrijker bij Ajax dan Daley Blind 'met alle respect'. Die jongens namen de ploeg op sleep touw mee en dat had ik niet echt met Daley Blind. Neem niet weg dat ik blij ben met zijn komst. Alleen het prijs kaartje vind ik wel aan de hoge kant.
8 -2
Joseph
Dat papagaaien is bij sommigen toch wel erg hardnekkig, Blind won de gouden schoen en nam op 6 Ajax bij de hand in dat seizoen. Speelde geweldig, met Barcelona als hoogtepunt, heer en meester op het middenveld toen.
Deze speler voor 16 miljoen terug halen is pure klasse, jongens als Alderweireld en Vertonghen zouden minimaal het driedubbele moeten kosten.
4 -4
Lagasj
En die prijs zijn ze vergeleken met wat we voor Blind betalen gewoon niet waard.
Blind is een prime investering.
Hebben we zo terug verdiend.
1 -2
Ajax2727
Behalve dan dat Vertonghen en alderweireld 40 miljoen kosten en Vermaelen is te blessuregevoelig en te oud om veel geld voor te betalen. Goede spelers zijn nou eenmaal duurder geworden, zeker als ze in de premier league spelen.
1 -4
Afca85meer
Helemaal met je eens. Ben blij met Daley maar het bedrag is gewoon blinde paniek van het bestuur vanwege tijdsdruk. (Uitblijven Magallan voorronde CL) Die weten ook dat ze niet nog een keer op sportief vlak kunnen falen zonder gevolgen.
3 -1
Robinjo1988
Andy denkt dat een PL club spelers voor een habbekrats verkopen. Andy volgt voetbal nog niet zo lang.
6 -10
Cleo9
Ik juich de transfer toe, maar ben wel met hem eens dat het te veel geld is. Zeker gezien z'n contract dat volgende zomer afloopt. Maar goed, ze zullen er wel over nagedacht hebben.
4 -2
Joseph
Als hij geen contract zou hebben, zouden er clubs met gigantische salarissen komen, daar kunnen we niet mee concurreren..
0 -3
trodat4030
Joh! Vriendjespolitiek!?! Bij Ajax? Ga weeeeeeeeeeeeeeg.....
5 -6
FissaDeGekste
Andy mag een mening hebben. Anderen hier die mijn mening niet delen ook.
Maar Blind is voetballend op 3 posities van absolute meerwaarde en heeft als bonus zijn invloed op de jonge jongens. Blind is gewoon een topaankoop voor Ajax. In deze tijden moet je nou eenmaal meer betalen dan vroeger, wij krijgen ook belachelijke bedragen voor middelmatige spelers als Kluivert.
1 -1
swing
juissst
1 -2
Babayaka
Had liever gehad dat ze vdvaart of Sneijder op die leeftijd hadden teruggehaald. Maar die wilde nooit, zelfde geldt voor de geliefde suares, vertongen Eriksen en alderwereild.

Of blind de sleutel is moeten we afwachten , ik vrees dat we voorin te weinig hebben, te weinig scorend vermogen op links en in de spits. Neres gaat het niet 34 wedstrijden brengen,
Ook in de oefenpotjes wordt weinig gescoord.
4 -4
Bky
Denk dat scoren niet zo'n probleem wordt hoor. Tadic, Dolberg, Neres, vd Beek en Labyad gaan allemaal wel uitkomen op meer dan 10 goaltjes.

Ik verwacht Tadic en Neres eigenlijk wel op 15 goaltjes. Als Dolberg een beetje in vorm begint te raken kan hij zomaar (eerder waarschijnlijk) topscoorder worden met al die spelers om hem heen (Tadic, Neres, Labyad en Frenkie geven ook gewoon veelal assist). Ook heb je dan nog Donny en Labyad, veelscorende middenvelders. De Ligt gaat er ook nog wel een paar inkoppen volgend seizoen. Op de bank heb je dan nog specialisten als Huntelaar en Schone.
1 -4
Ajax4xbestevaneuropa
Inclusief salaris 4 jaar bijna 30 miljoen. Zal hij druk voelen met zo'n salaris en prijskaartje als het straks ff niet loopt.
3 -1
Joseph
Dat is het voordeel van ervaren spelers, die zijn daar niet zo van onder de indruk.
1 -2
Amsterdamsetrots
Kom op, is toch wel gebleken dat we het niet redden als we alleen "talenten doorschuiven". Tuurlijk, Schuurs is een talent en kan zo Mathijs 2.0 worden, maar met hem in het centrum ga je gewoon niet overleven in de voorrondes CL.
3 -1
Superman
Wat een lulverhalen, moeten wij die onzin lezen.
Andy geflipt mannetje!
2 -5
Rdk1983
Nou Andy, dat doorschuiven deden we dus. En met resultaat dat die kids t te hoog in hun bol krijgen en we geen routine hadden en dus geen kampioen werden.
8 -2
Linkspoot
Onzin ,dat Ajax geen kampioen is geworden heeft meer te maken met wat er met Nouri is gebeurd en een trainerswissel. Wat niet wil zeggen dat we onder de vorige trainer wel kampioen waren geworden .
0 -2
Ajaxbrl
Andy heeft de laatste 4jaar duidelijk teveel met z'n hoofd tussen de tieten van Melisa gezeten ;)
11 -3
Mözil
Tieten of plastic ballen??
2 -1
Web
Zo heeft iedereen zijn mening, maar of Andy mij kan overtuigen nee.
Die wil het dus ook alleen met jonge spelers doen.
5 -1
Oliveira
Naast het hoge tekengeld had je het zelfde over Siem de Jong kunnen zeggen. Daarnaast zijn zo'n beetje alle "talenten"van Nederland meer geïnteresseerd om bij de Engelse topclubs hun carrieres naar de klote helpen dan dat ze inspelen om hun eigen toekomst. Ze vertrekken veel te vroeg! Wat kan Ajax eraan doen als ze ineens een hele generatie aan jeugdspelers verliezen?
1 0
DarkChild
Over Siem de Jong had je dat ook moeten zeggen. Waanzinnige aankoop, die je gewoon een kleine 8 miljoen in totaal gaat kosten.
1 0
robinozzi
Hulde aan Daley! Onze Ajacied! Komt zijn woorden na, prachtig dat hij terug is.

O ja, Andy, hoe jij er over denk boeit mij niet.
4 -3
Bky
Raar, iedere middelmatige voetballer in de kont kruipen in zijn eigen show, maar een topaankoop openlijk wel bekritiseren.
12 -2
Redrum
Ja zodra ze in zijn auto stappen dan weet Andy niet hoe snel hij hun billen moet likken. Maar ja, waarschijnlijk is dat ook een belofte geweest om ze te laten instappen.
2 0
Oliveira
Duidelijk de fetisch van Van der Meijde. Kan hij ook niks aan doen. Is gewoon zijn ding.
1 0
Hagmag
Beste Andy,
Jij hebt thuis alle moeite om als ervaren man op allerlei gebied (haha), vanaf de bank de kinderen in de gaten te houden, te coachen c.q. op te voeden.
Je kan nog geen boon koken c.q. een ei bakken. Je weet net voor je zelf een pakje sigaretten om de hoek te kopen, dat gaat je goed af.
Jij faalt dus thuis als "leider" en opvoeder.
Daarom snap jij ook niet, waarom besloten is ervaring binnen te halen bij Ajax-1.
Wat ik daarmee wil zeggen........
Tot voor kort was Ajax 1 een kleuterklas, waar het aan leiding in het veld ontbrak.
Je kan Ajax 1 niet alleen voeden met jeugdspelers.
De talentvolle jeugd heeft iemand nodig om tegen op te kijken, die ze bij de hand nemen.
Daarom zijn Tadic en Blind een zeer welkome versterking op alle fronten voor Ajax-1 en de talenten.
Huntelaar is er ook zo één.
Misschien als je komend seizoen de resultaten gaat bekijken, is het voor jou de spiegel waar je ook eens in moet gaan kijken.
Het leven is niet alleen maar feest.
Daarom snap ik jouw reactie wel.
6 -8
AntiCatenaccio
Andy en jij zullen niet gauw samen op stap gaan hè?
0 0
Linkspoot
Lekker op de man spelen
2 0
diamanti
Jezus wat een niet relevante vergelijkingen, wou ik even zeggen.
4 -2
Hagmag
Ik had ook kunnen schrijven:
Andy hou je muil. Je hebt genoeg aan je zelf, een voorbeeld voor anderen was jij niet. Dat zijn Tadic, Blind en Huntelaar wel.
2 -5
Hagmag
Ben jij een broer of lookerliker van Andy ?
0 -7
diamanti
Het is voor mij niet relevant of Andy een goede vader is ja of nee(hoe zou ik dat in godsnaam moeten weten?). Maar hij mag toch gewoon zijn mening geven over deze transfer of jij het daar nou mee eens bent of niet?
3 0
Hagmag
En ik geef ook mijn mening. Heb niet gezegd dat hij geen goede vader is zittend op de bank of feestend buitens huis.
Blind is een zeer welkome versterking voor dit Ajax. Een speler met inmiddels heel veel ervaring op het hoogste niveau.
0 0
diamanti
Jij faalt thuis als opvoeder?
0 0
afcasven1995
Waarom betaalt Ajax zo veel geld?

Simpel antwoord: Omdat het kan! En omdat we op de korte termijn prijzen willen winnen.
8 -3
Frevo
"Vroeger" bleven de spelers bij Ajax tot ze een eind in de twintig waren. Tegenwoordig schijnt 18 à 19 een normale leeftijd te worden om weg te gaan. Dat is jeugd, dat valt niet aan te vullen van onderaf. En als spelers niet blijven tot ze ervaren zijn, zul je ervaren spelers moeten kopen.
7 0
Noxin
Andy zegt vaak goede dingen, maar nu lult ie een beetje uit z'n nek.

- Geen enkele CV uit de jeugd is (op dit moment) klaar/geschikt voor het eerste elftal.
- Als Daley bij een Italiaanse of andere Engelse club had getekend, had Danny meer commissie gevangen.
- 16-20 miljoen voor een verdediger is inderdaad veel geld, maar zet het eens af tegen Sanchez. Tottenham betaalde het dubbele voor een CV die alleen de Colombiaanse en Nederlandse competitie in de benen had. Restwaarde en ervaring kan je wat mij betreft tegen elkaar wegstrepen. Nu gaat het gewoon om kwaliteit. En we weten allemaal dat Daley kwaliteit heeft en een echte winnaar is die nooit op geeft.
9 -3
DavidFerr
Goed verhaal.

Ps. Daley heeft al een aantal maanden een andere zaakwaarnemer.

https://seginternational.com/seg-welcomes-daley-blind-new-client/
3 0
Toon meer reacties