Dijkshoorn verbaasd door ophef rond Tadic

BVeenstra, 04-07-2018 om 14:15, 33988 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voetbal International-columnist Nico Dijkshoorn is dolblij dat Ajax zich heeft weten te versterken met Dusan Tadic. De middenvelder is sinds dinsdag officieel Ajacied nadat hij een vierjarig contract ondertekende.

'In de stukjes die over deze transfer zijn geschreven, lees ik vooral verbazing', begint Dijkshoorn. 'Hoe is het mogelijk! Is hij gek geworden? Hij kan het tienvoudige verdienen in China of Spanje? Wat bezielt die jongen? Hoe heeft Ajax dat voor elkaar gekregen?', vraagt hij zich vervolgens af.

'De waarheid is vernietigend simpel: omdat hij daar gelukkig van wordt', laat Dijkshoorn het vervolgens heel simpel klinken. 'Hij vindt Nederland een fijn land. Hij wil zijn kinderen hier naar school laten gaan. Hij kent het land. Hij spreekt de taal een beetje. Allemaal volstrekt logische redenen. En toch vallen journalisten over elkaar heen om hun verbijstering met ons te delen', besluit de columnist.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ik dacht waar gaat deze column heen, maar gelukkig de goede kant.
De meeste analisten en journalisten zijn compleet gek gewoeden, ze zouden juist wat meer het Nederlandse voetbal moeten promoten zodat spelers ook het idee krijgen zo slecht is het allemaal niet. Alles rond het Nederlandse voetbal is kut en lachwekkend , en over de grens is het geweldig.
De waarheid is over de grens heb je net zulke saaie kut tegenstanders, er worden over de grens dezelfde stomme blunders gemaakt, hoe vaak ik die keeper van man u al niet heb zien blunderen de keeper van Utrecht en Den Haag zijn er niks bij qua blunderen. Enige wat beter is is het geld.
Zelfs de meeste baggere spelers in het buitenland worden multi miljonair. En dan met het eindeloos kunnen kopen van spelers is het hek gewoon van de dam.
Voorheen had je de buitenlander regel. Je mocht er maar 3 opstellen..
3 0
Joseph
We leven in een tijd waar voor sommige mensen, en daarin veel journalisten, denken dat wereld om geld draait en dat iedereen in die wereld meedraait. Maar genoeg mensen laten promoties schieten omdat andere dingen gewoon belangrijker zijn.
9 0
Pierre Heno
gelukkig nog wel ja!
3 0
MNJ7
Nu is het onze tijd , het bestuur pakt nu ook door we noodgedwongen want met zoveel geld moet je eens in de 2 jaar kampioen worden en niet in 5 jaar. Feyenoord en PSV kunnen dit niet wat wij spelers kunnen bieden qua geld. Want PSV moet het via allerlei constructies doen waar ze daijk voor Lozan 25 miljoen overhouden van de 50
2 0
BrentTomassen
Lozano 50 miljoen? Eerst handjes leren thuishouden denk ik.
2 0
KKoossiiee
Het is met journalisten in Nederland altijd hetzelfde. Vanaf de winterstop spelers van Ajax naar het buitenland lullen. Gebeurd ook alleen maar hier.
Nederland is een fijn land om te wonen als je het weer kan 'handlen'.
Je kunt hier redelijk normaal met je gezin over straat en hoeft niet bang te zijn voor geweld en dat soort zaken.
Voorzieningen zijn ook uitstekend als je kids hebt en je hoeft niet op trainingskamp voor elke wedstrijd etc.
Stadions zitten redelijk vol (niet veel minder als elders), dus waarom niet zou je zeggen.
Een miljoen maakt op die bedragen ook niets meer uit en je kan kampioen worden en als je mazzel hebt redelijk europees ballen.
Bij Southampton kan je alleen een zak geld ophalen en premiere league spelen.
Je zult alleen redelijk vaak alleen maar verdedigen/verliezen, dat ben je na 2 jaar snel zat denk ik.
Sommige jongens denken bij succes alleen aan de zak geld, maar er is nog veel meer int leven.
8 0
Babangida83
Amén. Volgens mij zijn we qua toeschouwersaantallen zelfs één van de koplopers in Europa. Alleen Duitsland en Engeland voor ons, als ik me niet vergis.
2 0
Beretta
Een slimme keuze van een intelligente gast. In de wereld is er vrijwel geen beter land dan Nederland om in te wonen. Hij kan hier rustig over straat. Het is schoon, georganiseerd en veilig. Zijn kinderen kunnen hier in alle rust opgroeien, zullen uitstekend onderwijs hebben en er is ook een prima Servische gemeenschap. Al met al lijkt hij hier idd gelukkig van te worden. Dat is alleen maar mooi voor ons :)
10 -1
Ajax_026
Als je blank bent staan de scandinavische landen voor mij nog net iets hoger op die rang lijst ook Zuid-Korea Japan en Canada lijken me dan goede lokaties om je kinderen te laten opgroeien.

Ben zelf donker maar je ziet mij echt niet hoger op de evenaar dan nederland op vakantie gaan of richting oostblok. Te Koud en heb wat meer gelijk kleurende om me heen nodig :P
0 0
AFCAsphere
Het lijkt mij mooi om ooit in Japan te werken en te wonen. Niet alleen vanwege de cultuur en de taal, maar ook vanwege de uitdaging om jezelf te disciplineren, want dat word daar veel meer van je verwacht dan hier in Nederland.
0 0
RusselWestbrook
In Zuid Korea en Japan bestaat je leven voor 90% uit werken en slapen om weer te kunnen werken.
0 0
AFCAsphere
Het ligt er maar net aan waar je werkt. Niet ieder beroep wordt zo fanatiek uitgevoerd.

Een groot aantal kantoorbanen worden wel zo serieus genomen, maar sinds een tijdje word er over gediscussieerd dat er minder streng beleid moet worden gevoerd, zodat deze werknemers meer rust en minder stress krijgen.
0 0
ambtenaar
Journalisten in Nederland zijn kut.
Grijpen elke mogelijkheid aan om de eredivisie belachelijk te maken.
15 -1
Middenweg401
Ajax is gewoon een prachtige club. Ook als ik mijn supporters bril af heb.
Top 10 legendarische clubs van Europa. En nog steeds mooi als je ziet wat we voort brengen en waar we voor staan (ondanks alle onrust door de jaren).
Leuke bijzaak: ook het mooiste tenue van Europa als je die strepen wegdenkt.
3 0
Luie
En om talenten het land uit te schrijven
8 0
Bocarra
Daar zit dit keer geen woord Spaans tussen.
0 0
Kilum
Tadic heeft ook al genoeg geld verdient. En verdient nu bij Ajax nog een sloot aan geld. Als hij na zijn voetbal carrière terug gaat naar Servië hoeft hij zich echt geen zorgen meer om geld te maken. Lekker een penthouse kopen in Belgrado en een beetje op de Servische tv voetbal analist spelen als tijdverdrijf. Lekker toch.
4 0
AFCAMM
Om geld hoeft hij zich al heel lang geen zorgen te maken als hij terug zou gaan naar Servië. Het leven daar is bijzonder goedkoop. Was een aantal jaren geleden op huizenjacht met m’n moeder; wat je hier in een jaar aan huur betaalt is daar genoeg voor een eigen huis met een stuk grond. Geen penthouse in Belgrado, natuurlijk, en je kunt het uiteraard zo duur maken als je zelf wilt, maar hij kan daar nu al leven als God in Frankrijk.
1 0
Kilum
Dat is dus ook precies mijn punt. Waarom zou hij dan naar China gaan? Lijkt mij een leuk land om te bezoeken maar ik zou daar nooit gaan voetballen. Dan moet je daar wonen in die chaos en drukte met je gezin. En dat alleen maar voor een beetje meer geld. Dan lijkt mij het salaris wat Ajax betaald die eventuele tekenbonus die ik overal lees dikke prima.
1 0
AjaxDUde123hk
idd niet aan te raden China.
1 0
AFCAsphere
Qua voetbalcompetitie niet, maar het land zelf is wel mooi.
0 0
Ajax27
Hopelijk het begin van een revolutie voor het Nederlandse voetbal. Voetballers die niet via allerlei avonturen en al bankzittend op hun 32e terug naar Nederland komen, maar gewoon goede voetballers die na een aantal jaren in het buitenland gewoon lekker topfit op hun 28-29e al terugkomen wanneer ze nog echt van waarde kunnen zijn. Als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ dit soort transfers op structurele basis mogelijk kunnen maken dan wordt de competitie echt zoveel sterker en beter. Hopelijk wordt dit dan ook de omslag waardoor talenten niet al na 1-2 jaar vertrekken, maar pas weer na 3-4 goede seizoenen. Structureel met de top-3 ook weer in Europa presteren omdat je de kwalitatieve ervaring hebt om een wedstrijd over de streep te treken die zoveel jaren ontbrak. Het is een mooi vooruitzicht... en buiten Ajax zal de rest nog heeeel wat stappen moeten maken. Dus waar Ajax misschien al 7 jaar met dit plan bezig is om dit financieel te kunnen, daar moeten anderen nog starten met sparen. Maja, mooie tijd om ajax de komende 5+ jaren het Bayern van Nederland te laten zijn.
1 0
Ajaxbrl
We hebben even wat jaren geinversteerd in bepaalde dingen en wat pech gehad qua prijzen maar ik denk dat we vanaf dit jaar echt gaan domineren en dat de kloof tussen Ajax en de rest juist alleen maar groter gaat worden.
0 0
Duif63
Dat geeft vooral aan dat voetbaljournalisten en analisten ook alleen maar in termen van geld en status kunnen denken. Dat iemand ook gewoon gelukkig wil zijn en zijn kinderen in een vrij land wil opvoeden komt niet eens in hun gedachten op.
5 -1
Lagasj
Zo is het precies, Duif63
0 0
3*stars*3
Ach, pure afgunst heerst er in NL, als ik sommige reacties zie voorbijkomen.
Het mooie is dat Ajax het betaald met eigen miljoenen en niet via vage constructies.

Trouwens benieuwd naar haatcolumn van v Hanegem.
12 -1
Ajax#1900
vHanegem be like 'ik heb eens zitten letten op die Tadic van Ajax, maar zo bijzonder is die speler helemaal niet hoor. Ze doen daar in Amsterdam net of ze die nieuwe Messias hebben binnengehaald, maar in mijn tijd was niemand daar van onder de indruk'.
7 0
DeWijsneus
Ik hoorde gewoon dat zure ondertoontje van hem erbij in m'n hoofd...
1 0
3*stars*3
Wimpie is that you!!? ;-)
1 0
Ajax68
WIJ zijn net zo BLIJ met hém , als hij met Ajax is !
Moeten journalisten niet altijd zeiken of iets hebben of creeren om maar te kunnen schrijven, al is het nog zo onzinnig , of onwaar ?!!!
Vaak of liever meestal komt het allemaal neer op ONZIN, of LEUGENS, of gebasseert op SENSATIE trappen !
0 -9
Afcadam14
Gast, donder eens op met je hoofdletters.. en je schrijft gebaseerd met één S en een D.
11 0
MrIvez
Die Nico is toch wel een redelijke baas
4 -1
Oliveira
Ik vind het bijna uniek dat een speler liever bij een club speelt en daar blij mee zijn dan spelers die alleen maar willen cashen. Ik ben zeer blij met Tadic. Ik had niet gedacht dat Ajax het zou lukken om een speler van zijn kaliber aan te trekken.
2 0
RaynoFischer
En ook niet onbelangrijk, hij vindt Ajax een mooie club het is niet verboden om te zeggen hoor ;)
3 0
Redrum
En hij vindt Ajax een mooie club Nico.. Dat had je er nog wel even bij mogen vermelden ouwe grijze dakduif.
12 0
RaynoFischer
Haha zie nu jou reactie, idd
0 0
Redrum
Haha :p
0 0