Bruggink: 'Kan keuze Kluivert wel begrijpen'

BVeenstra, 04-07-2018 om 12:45, 13810 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig voetballer Arnold Bruggink kan wel begrijpen waarom Justin Kluivert de overstap heeft gemaakt naar AS Roma. Dat schrijft de analist van FOX Sports woensdag in zijn column in Voetbal International.

'Ik begrijp wel waarom Justin Kluivert Ajax op negentienjarige leeftijd al inruilt voor AS Roma', schrijft Bruggink, die daar bepaalde redenen voor heeft. 'De vorige seizoenen hebben uitgewezen dat je ook bij PSV, Ajax en Feyenoord het risico loopt dat je al vroegtijdig bent uitgeschakeld in Europa.'

In dergelijke gevallen blijft er in de ogen van Bruggink voor spelers van de Nederlandse topclubs weinig meer over. 'Ze spelen op zaterdag een thuiswedstrijd tegen Emmen en hebben vervolgens acht dagen de tijd om zich voor te bereiden op Fortuna Sittard-uit. Die jonge jongens hebben echter het ritme nodig van zondag, woensdag, zondag. Die moeten worden getest, elke paar dagen weer.'

Kluivert maakte onlangs de overstap naar AS Roma, nadat hij zijn contract bij Ajax niet wilde verlengen. Omdat de jongeling een contract had tot medio 2019 kon Ajax daardoor nu nog een transfersom van maximaal 22,75 miljoen euro voor hem ontvangen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wolf1983
Kluivert. Koning. Ik begrijp hem ook helemaal. Ik snap niet waarom iedereen zo tegen hem is. Hij weet gewoon wat hij wil en kiest voor zichzelf. Zou iedereen moeten doen.
0 -2
Finidi en Nwanko
De Koning wil 'scoren' bij de grote club AS Roma. Máár is hij wel Koning? Heeft hij al een paar seizoenen op hoog niveau bij Ajax gepresteerd, heeft hij uberhaupt wel de meerderheid van de gespeelde wedstrijden gepresteerd? En Koning wil geld. Voor zijn laag begafde moeder en uiteaard voor zichzelf. Maar is het reeel om nu al zoveel geld te verdienen?

Iedereen begint onderaan de ladder, ook jk, zoon van pk. Hardlopers zijn doodlopers, verstand komt (vaak) met de jaren.
2 0
Wolf1983
Begrijp me niet verkeerd - ik ben het met je eens. Hij heeft zichzelf in mijn ogen nog niet bewezen. En ja, misschien kiest hij wel voor geld.

Maar het blijft ZIJN keuze, en alleen hij is verantwoordelijk voor de gevolgen. Of het goed uit zal pakken weet niemand - in ieder geval is hij confident.

Wat mij verbaast is dat velen op dit forum erg boos op hem lijken te zijn. Loyaliteit is belangrijk, maar zou niemand ooit moeten tegenhouden om voor zichzelf te kiezen. Bovendien zullen wij nooit weten wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Misschien dit soort berichten gewoon op de site van AS Roma posten?

Dacht dat dit een Ajax website was, volgens mij heeft er nooit een Justin Kluivert bij Ajax gespeeld.

Staat ook gewoon met een Roma sjaaltje in zijn handen hoor de fanboy.
3 -1
Babayaka
De KNVB moet een eens gaan eisen dat er bij fox eredivisie niet zo over het buitenlandse voetbal wordt geouwehoerd, en ook bij all die lul programma's mag het wel wat positiever over het nederlandse voetbal. Men heeft geen zin in rkc uit, maar denk je dat op de bank zitten tegen wigan of bologna of een of andere spaanse kleine kut club leuk is. kan je zeggen maar week later wacht Napoli, nou of dat anders is dan feijenoord of psv, az of utrecht En hottentott wacht, nee maar dat is leuk 4-1 op je klote krijgen van hottensnot. of week in week uit 8uur rijden om een potje van 1u30 te kunnen spelen of te kunnen bank zitten. En zo geweldig is het niveau ook niet over de grens, geen enkele speler die over de grens naar hier is gekomen heeft echt geïmponeerd.

Die sloot spanjaarden huntelaar, verlaat, winter,bojan, santos, en ik vergeet er best een paar allemaal gearriveerde spelers hoeveel beter zijn ze nu geworden daar ? Huntelaar is ook behalve snelheid niet qua slimheid beter geworden dan dat hij de eerste keer bij ajax speelde
Hoeveel beter is zo van gingel nu geworden in het buitenland is er nu echt verschil met de van ginkel bij Vitesse en de van ginkel van nu?

En dan het gelul van het is verandert, ik denk niet dat de top teams van nu, de top teams van de jaren 90 zouden verslaan.

Nee men ( analisten en praatpapagaaien) mag best wel positiever zijn, en stoppen met alles lachenwekkend en slecht te vinden en maar roepen dat spelers zo snel mogelijk weg moeten zijn en stoppen met schijten op de hand die hen bestaansrecht geeft en hun mondjes voed.

Als het niet best was dan zien we dat zelf ook wel, maar we zien ook wel dat het voetbal over de grens niet aan te gluren is. Maar dat hoor je dan weer nooit.
2 -1
MankeNelis
Arnold mist een stukje in het hele verhaal. Bruggink praat, maakt geluid, maar zegt helemaal niets.
2 0
AFCAfan93
Eigenlijk is het gewoon triest dat hij Ajax zo laat barsten de club waar hij alles van geleerd heeft. En daarnaast dat hij zo gek gemaakt is door zijn makelaar die rioolrat en zijn bloed eigen moeder die geld belangrijker vindt dan de carrière van haar eigen zoon.
2 -1
***1900***
Hahaha wtf.. was deze zelfde top kenner een tijd terug niet boos op mensen zoals Kluivert? Ongelofelijk die 'analisten'.
2 0
PeterDeAjacied
Leuk verhaal Bruggink, maar dat geldt alleen als je bij Roma ook daadwerkelijk speelt. En we weten allemaal dat Kluivert in totaal iets van 230 minuten gaat maken volgend seizoen.
2 0
gras
Ja, want Justin liet duidelijk zien niets meer te leren te hebben in eredivisie wedstrijden. Als je alleen al kijkt met hoeveel speels gemak hij wekelijks uitblonk en in Eindhoven tegen PSV echt de pannen van het dak speelde. Met twee vingers in de neus de beste speler van Ajax.

Ja, eigenlijk heel logisch wat Bruggink zegt.
3 0
Babayaka
Blablabla alsof een potje tegen Perugia zo boeiend is.
Of een andere kelder ploeg in italia.
Echt die anaal listen praten uit hun anale kanaal.
0 0
PJSM
Die PSV homo. Weg met deze mongool op AS.
4 0
EricAjax1
Arnold Bruggink ......
2 0
El-Dorado
zondag woensdag zondag, inderdaad. voor de basisspelers.

en dan maar lekker zondag woensdag zondag op de tribune!
1 0
BK020
Thanks dat je bent weggaan Justin, anders had ik Tadic niet zo snel zien komen.
2 0
grannig mokum1
Geen energie insteken over die Justin.......
1 0
Ajaxbrl
Dan is er toch nog 1 die 'm begrijpt...
1 0
DS
Arnold ik trap opendeuren in bruggink.
3 0
L1tman3n
Zet 'm op een barkruk naast Freek Janssen en de barman heeft de saaiste middag uit z'n leven.
1 0
wieweet
Bijzondere redenatie.. Alsof hij daar, als hij überhaupt al in de basis komt, 3 wedstrijden per week gaat spelen..

Waarschijnlijk gaat hij daar een stuk minder wedstrijden dan bij Ajax spelen. Dan is het dus een stomme keuze in de ogen van Bruggink?
2 0
Ruff Rhythim
Wat een enorme onzin man.

Die jongens hebben het ritme van zondag-woensdag-zondag nodig ?
Nee...die jongens hebben het ritme van SPELEN nodig !

En dat doen ze meestal niet als ze bij die topclub zijn, heeft die Bruggink daar uberhaupt wel over nagedacht?

Het enige wat ze daar dan veelal doen is op zondag-woensdag-zondag het ritme op de bank of tribune vasthouden.
1 0
chrisjuhhh
Omdat Ajax zich niet heeft geplaatst afgelopen seizoen moet iedereen maar weggaan ??
Ajax overleeft altijd de winterstop altijd enkel afgelopen seizoen niet .

Pfff Bruggink who the Faq is Bruggink ?
Ow wacht die speler van Hanover'96 die nooit Europees speelde !
1 0
Redrum
Het belangrijkste is dat een talent speelminuten maakt inderdaad. In dat kader heb je natuurlijk 10 keer meer aan 34 erediviewedstrijden, een paar bekerpotjes en in ieder geval 6 Europese potjes bij Ajax dan aan een stuk of 5 invalbeurten bij Roma. Maar naast Justin Kluivert is er in ieder geval nog één persoon op deze aardkloot die denkt dat Justin in de basis gaat spelen bij Roma hahaha.
0 0
RaynoFischer
Nou hij heeft het alleen laten zien tegen clubs als Roda en Twente, momenteel ongeveer hetzelde niveau als Fortuna :P
Praatjes, maar zelfs niks kunnen bereiken bij Ajax...
Bij Roma 3x per week banken schiet je ook niks mee op als hij al bij de selectie zit
0 0
Redrum
Ja maar dat zien wij amateurs dus allemaal verkeerd. Hij speelde het hele seizoen onder zijn niveau omdat hij veel te goed is voor de eredivisie. Justin gaat Roma persoonlijk de titel bezorgen en dan lacht Roma ons uit omdat we hem voor slechts 17 miljoen lieten gaan.
0 0
Bobbaasje
Die zien we nooit meer... te-rug. Heb het gevoel dat dit een gevalletje Kishna ofzo wordt en hij over een paar jaar vergeten is. Statistieken wijzen erop dat haast elke speler die te vroeg bij Ajax is vertrokken het niet gemaakt heeft. Zet dat af tegen de Sneijders, Suárez, Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen etc. die gewoon een paar jaar in Ajax1 hebben gevoetbald en er een mooie carrière aan hebben overgehouden.

Kluivert ingeruild voor Tadić. Toch geen slechte deal lijkt me zo!
5 0
Redrum
Want Roma is de afgelopen jaren natuurlijk standaard heel ver in Europa gekomen.. Daarnaast kan deze hele theorie natuurlijk ook al de prullenbak in vanwege het feit dat Justin lekker de bank mag gaan bezetten bij Roma.
5 0
3*stars*3
Kluivert is een pisventje en zag laatst iets op zijn insta en hij had het over ''voor altijd een Godenzoon'', zal wel...
Maar moet wel aan toevoegen dat Roma een andere weg is ingeslagen, met aantrekken van Monchi van Sevilla.
Ze halen ook wat jongere spelers en zullen waarschijnlijk geduld hebben met Kluivert.
Maar Monchi is hun beste transfer en ze gaan komende jaren een serieuze concurrent worden van Juve.
0 -1
Redrum
Ja zag de post staan inderdaad, een heel blablabla verhaal over dat hij een stukje van Ajax altijd bij zich houdt. Komt vrij kansloos over als je hier na 3 goeie wedstrijden al de benen neemt en ik denk ook niet dat supporters hier gevoelig voor zijn. Kluivertje vindt zichzelf een hele meneer en hij zit nu op een roze wolk, maar daar gaat hij keihard vanaf donderen straks. De plannen van Roma zullen wel goed zijn hoor, maar hij zal niet lang in die plannen voor komen.
0 0
3*stars*3
Normaal hoop ik dat meeste Ajacieden het goed doen in het buitenland.
Maar van mij mag Kluivert ook een Bouy verhaal worden.
Las dat die Bakkali nu ook terug is gegaan naar België.

Ook een goede voorbeeld naar de jeugd toe, van hoe het niet moet.
Maar we zullen zien want hoewel ze een nieuwe weg zijn ingeslagen.
Je bent sowieso een bankzitter als je 3 wedstrijden op rij niet veel laat zien.
Zijn vertrouwen zal dan dalen en er is geen jong Roma, om speelritme te behouden.

Interessant om het toch met een schuin oog in de gaten te houden.
2 0
Raoul14
Zijn theorie klopt, mits hij aan spelen toe komt. Want van Zondag-Woensdag-Zondag op de bank ontwikkel je je zeker niet.
6 0
Michelinho
Precies, dat er bij Roma zeker twee uitstekende spelers zijn die hij eruit zal moeten spelen gaat hij wel erg makkelijk aan voorbij. Plus het feit dat Ajax bij hoge uitzondering geen Europese groepsfase speelde afgelopen seizoen en er ook nog zoiets is als het bekertoernooi.
0 0
Bensco
El-shaarawy en Perotti, zijn directe concurrenten staan op de nominatielijst om verkocht te worden. En dat beker verhaal klopt ook niet helemaal aangezien wij daar telkens B elftallen in opstellen en het amateurclubs zijn waar je tegen speelt.

Neemt niet weg dat dat snotjong van een Kluivert een verkeerde stap heeft gemaakt. Zelfs dat valt nog te vergeven maar de manier waarop is ronduit schandalig. Hij laat zich bespelen door Mino en loopt de club en trainer nog effe af te kraken voordat die weggaat. Godenzoon voor altijd, my ass. Ik hoop dat we Roma tegenkomen en hem op een flink fluitconcert kunnen geven.
1 0
Michelinho
Dat El Shaarawy en Perotti op de transferlijst staan is nieuw voor me. Even snel weinig over te vinden behalve dat Monchi over ze onderhandelt.
Mochten die verkocht worden lijkt het me alsnog stug dat hij op een basisplaats kan rekenen. Verder zeker eens, vooral de manier waarop het ging reken ik hem aan. Er is hem ongetwijfeld veel ingefluisterd, maar hij heeft er zelf niets aan gedaan om het te ontkrachten.
Over het bekertoernooi heb je op zich wel gelijk, behalve dat je ook gewoon ED-clubs kan loten.
0 0
Ajax412
Haha inderdaad! Plus dat dit soort slappe houdingen de reden zijn van onze uitschakeling. Óf ze zijn te slap om door te drukken in een belangrijke wedstrijd, óf ze zijn zo slap dat als een haasje weg rennen bij de club zodra het moeilijk wordt. Deze eigenschappen zitten vaak gebundeld in dezelfde spelers. Het is goed dat we er nu wat ervaring bij krijgen met Tadic en hopelijk ook Blind.
1 0
ditisdebeslissing
tuurlijk snapt bruggink dat. hij hoopt dat het buitenland weer zijn clubje kampioen koopt.
5 0