'Blind kan als vader van de ploeg spelen'

ArthurV, 03-07-2018 om 19:45, 14223 views, AT5 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Sjaak Swart heeft zich tegenover de camera van AT5 uitgelaten over de komst van Dusan Tadic naar Ajax. Mister Ajax geeft aan erg verheugd te zijn met de komst van de Serviër. 

'Ik hoop dat hij zo speelt als hoe ik hem de laatste tijd bij Southampton heb gezien', vertelt Swart, die dinsdag zijn tachtigste verjaardag vierde. 'Ik ken hem nog uit zijn tijd bij FC Twente. Ik hoop dat hij het gaat maken met die jonge gasten van Ajax.'

Ook over de mogelijke komst van Daley Blind wordt gesproken. De verdediger annex middenvelder wordt veelvuldig in verband gebracht met de Amsterdamse club en lijkt zelf ook niet onwelwillend tegenover een een terugkeer te staan. Swart geeft aan dat hij Blind erg graag naar Ajax ziet komen. 'Hij is een echte Ajacied die weet hoe Ajax speelt. Dan kan hij dus mooi als de vader van de ploeg gaan spelen.'

Volgens de rechtsbuiten van weleer moet de komst van Blind 'absoluut haalbaar' zijn. 'En zeker als Edwin van der Sar met Manchester United gaat praten. Hij heeft daar erg zijn best gedaan, dus mag Manchester United nu ook zijn best doen door Blind te laten gaan.'

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Zou Siem nog wat opbloeien als Blind komt? Ik ben geen Siem de Jong fan, maar het niveau dat hij momenteel heeft is echt wel droevig.
1 0
geDaante
Siem is nooit goed genoeg geweest voor Ajax. Hij leek goed doordat hij deel uitmaakte van het tactisch koppeltje Eriksen (aangever) / De Jong (loper/afmaker).

Toen Eriksen vertrok, was die aangever er niet meer, en moest De Jong meer teruggezakt, echt als middenvelder gaan spelen. Zelfs voor Frank de Boer bracht hij zo veel te weinig en bleek hij te traag in zijn handelen. De Boer gebruikte hem daarna vooral als spits.

Daarom is het ook zó slecht en vreemd dat men hem heeft teruggehaald.
1 0
MNJ7
Siem is jammer genoeg gehaald als "opvolger" van Appie :( en dat zal wel een snelle goedkope qua transfersom optie zijn van Marc en Edje. Gaat geen dag voorbij dat ik even aan Appie denk en wat die nu al bereikt zou hebben in ons prachtige shirt, hij zal echt niet zo tegen Ajax doen als Kluivertje Pff
1 0
Gajes
Lekker bij Man U laten, heeft bij ons een goede periode op de 6 gehad maar is nu alleen maar trager en logger geworden. Doe mij Eiting maar op 6!
3 -10
Rolo
Het is ondertussen nu toch wel duidelijk dat je het met alleen talenten niet gaat redden?
Bij ieder bericht over een "volwassen" speler zijn er wel reacties, als ze de jeugd maar niet in de weg zitten. Geef mij maar Eiting/Frenkie etc. Deze talenten hebben spelers als Talgiafico, Blind, Huntelaar, Tadic nodig om te kunnen groeien en wedstrijden te doen kantelen waar nodig. De jonge talentvolle spelers zullen alleen maar beter worden van dit soort gasten in je selectie. Iemand die je eens flink op je plaats zet op bijvoorbeeld een training.
2 0
geDaante
Bosz en Koeman, het verst gekomen Europees in 20 jaar tijd, en dat met zéér jonge elftallen, met vooral talent, en weinig ervaring. Bosz zelfs met een historisch jong team.

Buiten dat, Schöne, Tagliafico, Huntelaar, Tadic, Veltman, Labyad hebben allemaal ook al de nodige ervaring.
0 -1
Simon1
Wat een kansloze opmerking. Dat Blind onder Mourinho niet aan de bak komt zegt meer over Mourinho dan over Blind. Even los van dat Blind een kind van de club en een ras Amsterdammer is, hij is gewoon een geweldige voetballer. Zijn inzicht, positionering en passing gekoppeld aan zijn verdedigende kwaliteiten maakt van hem, in mijn ogen, één van de beste '6 ter wereld. Het is voor Ajax een wonder dat een speler van zijn statuur terug willen komen naar ons. Dat moet je omarmen. Niet alleen vanwege Daley blind, maar ook voor de toekomst. Laat zien dat je dit respecteert, zodat er ook in de toekomst meerdere willen terugkeren.
0 0
Bky
Hij is 28, geen 38 ofzo. Met je trager en logger.
1 0
Redlum
Denk dat het heel goed is dat blind komt, je wilt als Ajax ook geen ervaren speler halen voor de spits. Dat zijn posities waar je talenten moet laten spelen om duur te verkopen. Door de ervaring op 6 te zetten, kun je die talenten zich het beste laten ontwikkelen door de ze zekerheid en coaching in de rug te geven.
5 0
DeGodenzonen020
Precies. Vevergelijkbaar met Rijkaard bij de Gouden Generatie
1 -1
MVG
Ja hoor, Rijkaard en Blind met elkaar vergelijken. Man man man, wat een opportunisme is het hier weer. Hij heeft namelijk ook al een EK gewonnen en is toonaangevend geweest in een succesvolle club in een topcompetitie net als Rijkaard destijds.
0 0
ajaxinho
Eerder als grote broer.

Huntelaar is de vader.
0 -1
Simon1
Niet de opa? :-P
0 0
jollie18
Er zullen eerst nog een hoop spelers verhuurd/verkocht moeten worden willen Maggallan en Blind komen.
1 -1
Ajax27
Net 18 zeker, je begint het voetbal nu pas serieus te volgen, geen probleem, was bij mij niet anders. Ik zal je even snel bijpraten. Ajax heeft de afgelopen jaren bakken aan kritiek gehad dat ze te zuinig deden met aankopen terwijl er tientallen miljoenen binnenstroomden. 30 miljoen voor Milik, 27 miljoen voor Klaassen, 40 miljoen voor Sanchez en nog tig andere verkopen... maar Ajax was zich voor aan het bereiden op een experiment. Een experiment waarbij het mogelijk kan zijn dat je 2 spelers haalt van 28-29 jaar die eigenlijk nog de komende 3-4 jaar in het buitenland horen omdat ze topfit zijn en veel te goed voor de eredivisie. Een experiment om te zien of dit de juiste prikkel is die Ajax nodig heeft om stappen te maken. Zowel op nationaal als internationaal gebied. De prikkel zodat jonge talenten niet al na 1 of 2 seizoenen Ajax verlaten, maar weer na 3-4 seizoenen. Ervaring die nog topfit is waardoor ze de spelers om zich heen echt beter kunnen maken. En daardoor zal die investering zich mogelijk terugbetalen in kampioenschappen, weer vaker in de CL te zien, in de EL structureel tot de kwartfinales reiken, jonge talenten die sneller nog beter worden waardoor ze voor nog hogere bedragen weggaan en dit alles zodat we echt het Bayern van Nederland worden. We zijn al zo'n 7 jaar bezig maar vanaf dit jaar gaan we de vruchten plukken van dit geweldige financiële beleid. En als het experiment mislukt? Dan staat er nog steeds meer dan genoeg op de bank om een nieuwe tactiek uit te denken en uit te voeren. En daarom heten we niet PSV die iedere euro direct aan nieuwe spelers uitgeven en daardoor altijd eerst spelers moeten verkopen om nieuwe te kopen, maar heten we ons aller Ajax.
1 -4
Simon1
Zo misplaatst...
0 0
Web
Opa heeft gesproken, wat een arrogantie, betweter.
0 0
L1tman3n
Wat een hoop gelul zeg.
We zien nu gewoon de effecten van dat bergkamp eruit ligt en overmars de vrije hand heeft.
Als het aan overmars gelegen had, zat bosz er nog en werd er flink door geïnvesteerd.
Er is helemaal geen briljant meerjaren plan. Er was een visie vanuit Cruyff, waar nog maar een paar restanten van over zijn, aangevuld met goed aan- verkoop beleid van overmars.
Jonk was van alleen maar eigen jeugd.
Bergkamp van zoveel mogelijk eigen jeugd.
Overmars van eigen jeugd & goede spelers kopen. Dat laatste moest hij jarenlang doen met tegenwerking en de hand op de knip.
Het voordeel daarvan is dat we veel knaken hebben, het nadeel is dat we 4 jaar droog hebben gestaan en dat de trainer die ons het leukst in jaren heeft laten voetballen (bosz) er onterecht uit is geflikkerd. Hopelijk staan we nu aan het begin van het tijdperk overmars. Waar we prijzen gaan pakken en mooie spelers gaan zien met.mooi aanvalsspel!
1 -1
Web
Dat van Duivenbode er uit ligt.
En een beleid van eerst financieel de zaakjes op orde, dan pas uit geven.
Zo moeilijk is dit niet, geld voor ons allemaal.

Jij haalt er weer van alle onzin bij
0 0
Rene1990
Dat is wel een heel mooi verhaal en als dat zou kloppen zou ik heel blij zijn. We gaan hopen dat het zo uitpakt
0 0
Rood Gevaar
Wat een verschrikkelijk persoon ben jij zeg.
wat een neerbuigende reactie, om te kotsen.
heb je met al je Ajax wijsheid die je vandaag je 18e hebt opgedaan ook weleens bedacht dat Jollie18 misschien bedoelt dat de selectie anders wel erg groot wordt en dat daardoor verkocht of verhuurd moet worden?
Als je over leeftijden praat, gedraag je dan zelf ook eens volwassen
0 0
DeKenner
Ik vind je reactie erg vreemd overkomen. Je gaat totaal niet in op de reactie van jollie18 en lijkt zijn vermoedelijke leeftijd alleen maar te gebruiken om jouw wijsheid over Ajax te delen. Beetje misplaatst als je het mij vraagt. Vooral omdat je afsluit met juist het calimerogedrag waar veel mede Ajacieden onze Eindhovense vrienden geregeld van betichten. Maak je lekker druk om onze eigen club.
0 0
Saanchez
Hoezo? Hebben Kluivertje al voor een grote zak geld verkocht en Tadic voor beduidend minder verkocht. Gaan we er nog even vanuit dat Ziyech vertrekt voor een miljoentje of 30 en je kan ze makkelijk betalen! Bovendien heeft Ajax een uitstekende hoeveelheid liquide middelen die ook nog gebruikt kunnen worden bij inkomende transfers. Kwaliteit moet op het veld staan!
0 -1
DeGodenzonen020
Bs! Kluivert was meer dan Tadic
0 0
falonso
Dat zegt hij ook. Of tenminste, wil hij zeggen, alleen hij typt 2x “verkocht” in plaats van 1x “verkocht” en 1x “gekocht”
0 0
ram
Ja... precies. Kwaliteit moet op het veld staan (bij ons of ergens anders) en dus moet je af en toe verhuren. Eiting zal nooit spelen als Daley komt. Verhuren dus! Carel wordt niet beter op de bank hoor. Lasse op de bank zetten maakt niets uit.
1 0
Ajax_026
Lasse op de bank zette maakt idd niets uit die vecht zich toch altijd weer terug in de basis. hahaha :P
1 0
Joseph
Carel kan spelen als Blind een positie overneemt in de verdediging en kan wedstrijden uitspelen als we op voorsprong staan. Blind weet ook dat Ajax jeugd de kans geeft..
1 -1
mvdk
Volgens wie? Het schijnt dat de kluis niet meer dicht kan.
1 0
AFCA1510
Jollie18 Ajax-watcher anno 2018.
0 0
Pierre Heno
En Sjakie dan als opa van de ploeg. Tante Leen er nog bij en het wordt nog gezellig in de JC Arena.
1 0
chuckie88
Sjaakie weet vaak meer dan wij doen vermoeden.. zit natuurlijk midden in de scene en heeft zijn contacten.. daarom stemmen mij dit soort berichtgevingen van wel. We gaan het zien
1 0
RusselWestbrook
Twee vaders in het elftal. Lekker progressief, Ajax.
6 0
Robeerke
We krijgen wel echt een fabulous elftal zo.
3 0
RaynoFischer
Gaat hij dat bij iedere wat oudere speler zeggen? :P
Eerst Tadic en nu Daley ook al.
Ben het wel met Schone eens dat zoiets overdreven en zelfs wat ullig klinkt.

Laten we ze leiders noemen :)
0 -1
FlyingDutchMan
Goed zo Sjaak, druk op die ketel bij Man U ;)
0 0