De Boer vindt Blind 'onderschatte speler'

SJvanveen, 03-07-2018 om 07:26, 18073 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ronald de Boer en Arie van Os kijken reikhalzend uit naar een potentiële komst van Daley Blind naar de Eredivisie. De international staat in de belangstelling van een Ajax en hoewel Blind pas 28 jaar is en vier jaar buitenland erop heeft zitten, lijkt een terugkeer tot de mogelijkheden te behoren.

Als Ajax Blind daadwerkelijk inlijft, spreken de ex-voetballer en ex-penningmeester van Ajax van een uitstekende transfer. 'Hij zou een verrijking zijn voor de Eredivisie. Ik vind hem een onderschatte speler', stelt De Boer, die denkt dat Blind junior de genen van zijn vader heeft meegekregen en daarom mogelijk nu al terugkeert. 'Als je vader avontuurlijk is, zit dat in je genen. En als je vader heel honkvast is, zal je dat ook meekrijgen. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat Daley wil terugkeren en belangrijk wil zijn', doelt de analist in gesprek met De Telegraaf op het lang spelen van Danny Blind in een Ajax-shirt gedurende de vorige eeuw. 

Van Os deelt de mening van De Boer en voegt eraan toe: 'Ik had de geluiden dat Daley wil terugkomen al een beetje gehoord. En dat verbaasde me niet', begint Van Os, die sowieso positieve ontwikkelingen ziet bij Ajax. 'Kapitaal moet op het veld staan. Niet het hele kapitaal, maar wat je kan besteden, moet je besteden. Als je inkoopt, moet je goed inkopen. En anders moet je in de eigen jeugd winkelen.' Al moet Ajax wel een oog in het zeil houden. 'Blijf bij de les', laat Van Os weten. 'Het kan niet zo zijn dat je over twee jaar financieel in de problemen komt.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Boertje Van Os is Blind
0 0
de-Ajacied
Ik denk dat Ronald de Boer zichzelf als analist overschat
0 0
Ferd
'Als je vader honkvast is' bla bla bullshit psychologie van de koude grond. Mijn ouders zijn nooit Europa uitgewerkt. Ik heb de halve wereld over gereisd en ga binnen 3 maanden emigreren.
0 0
Rentokill
Mooi man! Effe doorpakken met Anita of de gratis Nigel en je hebt 2 verdedigende middenvelders waar niemand zomaar voorbij komt zonder het eerst netjes te vragen. Tadic kan zich dan geheel richten op een rol als 10 achter de spitsen.
0 -5
Rockpotje
Halen we eindelijk een keer topspelers, begin je over twee oud spelers die al amper meer mee kunnen bij bijvoorbeeld FC Utrecht. Dat is dus juist het beleid waardoor we al vier jaar geen kampioen meer zijn. Koopjes oppikken die uiteindelijk enorm tegenvallen en verder talenten zonder ervaring de kar laten trekken.
1 0
koreem
Ja joh dan kunnen we donny en frenkie wel verpatsen of niet?
1 0
Rentokill
Eigenlijk wel.
0 -1
Jan Doedel
Tijdens al die botox-behandelingen ook nog wat opgestoken over genealogie..........ik vind t knap ;-)

Ben ik de enige die beroerd wordt als ie Ronald hoort of ziet?
0 -6
Web
Hoop ik respect weer ver te zoek.
1 0
gras
Snap dat ook niet.
0 0
Rockpotje
"De Boer, die denkt dat Blind de genen van zijn vader meegekregen heeft..."

Toch fijn om te horen dat Ronald vertrouwen heeft in de eerlijkheid van mevrouw Blind.
3 -2
RusselWestbrook
Haha
0 0
Genant
Ik sluit me aan bij Ronald de Boer.
Arie van Os: zucht.
1 -2
Ruff Rhythim
Nou, Blind is geen speler voor de Europese top, anders had hij wel frequent basis gespeeld bij Man U. Maar voor Ajax natuurlijk een meer dan prima speler, die bij terugkomst wel een aantal jaren een goede ervaring met zich meebrengt.
0 0
Suarez16_
141 wedstrijden in 4 jaar tijd wat neer komt op 35 wedstrijden gemiddeld per seizoen. 3 seizoen met meer dan 23+ wedstrijden in de PL waaronder 1 seizoen met 35 wedstrijden. Het is maar wat je "niet frequent" noemt.
3 0
Ajaxvooraltijd
Eerste zin... Heeft ie ook. Maar dat maakt hem nog geen Europese top net als dat niet alles wat bij Manchester United speelt Europese top is maar eerder subtop.
3 -2
Broekzak
Blind zou op de 6 positie echt een verbetering zijn. Staat altijd goed opgesteld, een goede pass (spits direct inspelen) en is in staat om het simpel te houden. En dat is het moeilijkste wat er is.
1 -2
3*stars*3
Als "6" imo ook onderschat.
Maar als cv en back, matig.
1 -1
Luie
Als hij een F. de Jong rol krijgt op de cv positie moet hij dat ook geweldig kunnen invullen en dan kunnen we de jong op 6 zetten
0 -2
Ajaxvooraltijd
Ik vind het ook een typische 6. Voor een verdediger komt hij gewoon snelheid en lengte tekort en als back ook de wendbaarheid. Als je hem echt goed wil gebruiken idd als 6 maar in de eredivisie kan hij zelfs keeper staan.
1 -2
gras
Ook weer mee eens. Blind lijkt wat dat betreft echt op zijn pa. Geen wereldtop, maar tactisch en qua lezen van een wedstrijd zo uitgenast. Hij heeft een enorm loopvermogen en kan met zijn functionele techniek en inzicht daarmee zowel drukzetten op de bal, als opbouwen, als mee opkomen.
2 -1
Bky
Blind is onderschat is een understatement ja.
2 -4
mistermiyagi
De (half) Jaarcijfers zijn erg positief, alleen het verlies door de vroege uitschakeling (afgelopen seizoen) drukt de begroting.

Ajax moet gewoon doorgaan met investeren, niet kijken naar morgen.. morgen kan zo maar een de Ligt voor 60 miljoen vertrekken of een Frenkie voor 40 miljoen.

Ziyech zal nog vertrekken voor 30 miljoen, Kluivertje is al vertrokken en daarvoor halen wij Tadic die nog wel een sommetje krijgt van Ajax.
Ajax hoeft helemaal geen verlies te draaien dit seizoen, Ajax moet gewoon blijven investeren..

Rojo, Blind, een linksbuiten en een rechtsback.
1 -4
AFCA0492
ja inderdaad smijten met geld is altijd verstandig. wat denk je dat ajax gaat betalen aan salaris met tadic blind rojo tagliafico huntelaar neres.
0 0
Michelinho
Morgen kan ook de Ligt of Frenkie langdurig geblesseerd raken en dat is maar één voorbeeld van tegenslagen waar je tegenaan kan lopen.
Je kan geen (beursgenoteerd) miljoenenbedrijf runnen zonder vooruit te kijken en risico's in te calculeren.
Over blijven investeren wel met je eens hoor; heb altijd geroepen dat Ajax meer moet durven investeren, maar enige terughoudendheid is wel zo verstandig.
0 0
ajaxcied4life
Naja, ze moeten de financiën wel goed in ogenschouw blijven nemen en goede beslissingen nemen op bestuurlijk vlak.
2 0
Sterretje73
van Os had het allemaal wel weer gehoord. Old boys network zit er weer vol bovenop. Overmars regelt en zij staan straks weer vooraan om goedkeuring uit te spreken. Verder hoor je ze niet...
1 -3
El Toro
Das niet waar, als ze uiteindelijk tegenvallen zijn ze de eerste die miskoop schreeuwen
0 0
Ajaxvooraltijd
Gelukkig maar dat ze alleen maar staan te knikken en voor de rest lekker zwijgen.
1 0