'Zeventien miljoen voor speler van dertig is veel'

JesseTH, 22-06-2018 om 22:45, 14836 views, RTL | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

René van der Gijp en Johan Derksen zijn enthousiast over hetgeen Dusan Tadic toe zou kunnen voegen aan het voetbal van Ajax. Derksen vraagt zich wel af of de club niet te veel betaalt, terwijl Van der Gijp uitsluitend positief blijft.

'Van Tadic word je altijd beter', spreekt Van der Gijp overtuigend aan tafel bij VI Oranje Blijft Thuis. 'Ik zou hem vanaf links laten spelen in een rol zoals Ziyech hem had, waarin hij mag doen en laten wat hij wil. Op de zijkant liggen de meeste mogelijkheden voor de jongen. Dat Ajax dit zich veroorlooft, vind ik behoorlijk.'

Ook Derksen is overtuigd van de kwaliteiten, al zet hij wel zijn vraagtekens bij de genoemde voorwaarden van de transfer. 'Ik vind zeventien miljoen voor een speler van dertig erg veel geld. Die moet je in twee jaar afschrijven. Die jongen maakt Ajax beter, maar het is niet helemaal in het beleid van Ajax om zoveel miljoen te steken in een jongen die twee seizoenen bij Ajax speelt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
en een speler van 33 voor 100miljoen ?
0 0
AjaxciedAltijd1Ajaxcied
och Derksen moet altijd wel wat te zeiken hebben Tadic kan rustig nog zeker 3 a 4 jaar mee als je ziet wat deze man nog allemaal kan dan vind ik 17 mln echt niet veel voor zo een speler met zulke kalbi of hoe je het ook uitspreekt maar goed ik ben zo wie zo niet kapot van Derksen die man denk ook dat die alles beter weet dan de rest van de wereld weet wat deze man moet doen gewoon met pensioen gaan en van sigaren blijven trekken en genieten
0 0
Stroeve
Als Ajax Ronaldo had gekocht voor dat geld was het Van der Gijp nog te veel geweest.
0 0
3sterren
Volgens mij vindt Derksen dat bedrag te hoog. Van der Gijp blijft uitsluitend positief ...
; )
0 0
godofajax1900
Tadic kan op z'n 35e nog in de eredivisie spelen of kijkt derksen geen wk die jonge is snel en behendig en draait nog makelijker dan ziyech en is bal vast ik denk persoonlijk dat derksen naar Marokko heb zitten kijken
0 0
Afca85meer
Maar niet bij Ajax, hij verdient namelijk miljoenen en dat wil je niet voor een speler die geen hele wedstrijden meer kan spelen.
0 0
Babayaka
Als ajax kampioen wordt met tadic en cl halen is het al terug verdiend.
2 0
Babayaka
wat een onzin, wanneer Ronaldo of mesiie beide nu verkocht zouden worden kosten ze tegen de 200miljoen die gasten zijn over de 30. Pff tis echt nooit goed wat ajax doet, nee bijna 25 miljoen voor een tiener die het niet gaat redden is een fijn beleid daar in italie.
0 0
ram
Eens. Het is heel veel. Maar je vangt ook teveel voor Kluivert en ruilt hem dus eigenlijk voor Tadic. Met onze financiën kan zo'n transfer best een keer hoor.
0 0
godlike
Leeftijd maakt op zich niet heel veel uit in dit geval, het gaat om de persoonlijkheid. Als je het lichaam van Tadic bekijkt weet je dat het een sportman is en hier ook naar leeft. Dan kun je nog makkelijk tot je 34ste mee. Ook Koeman bevestigde het feit dat het een op-en-top prof is. Ik begrijp de reactie van Vd Gijp maar als je de kans hebt om dergelijke spelers te halen dan moet je dat zeker doen, vooral na zoveel jaren van prijzendroogte! Met alleen jeugd lukt het niet, ook niet enkel aangevuld met ervaren mensen uit Zuid-Amerika of Nederland. Ik zou bijv. ook altijd proberen om een Babel terug te halen, maakt Europees vaak het verschil bij zijn club en is een echte Ajacied..
1 0
Vierendertigste
17 miljoen voor een speler van net 19 is ook teveel. Temeer omdat ie net komt kijken en nog niet droog achter z'n oren.
4 0
hetzijnmaar
4 ton met jou schijnheilige Kakkerlakken porum op tv
in het af zeik programma al helemaal
5 -6
Ruff Rhythim
Wie zegt nou dat ie twee seizoenen bij Ajax speelt? Misschien maakt hij bij Ajax zn carrriere wel af. Sowieso als we met hem titels gaan halen en ons voor de CL weten te plaatsen verdien je die transfercenten wel weer terug.
1 0
Michels
Ach ja, veel geld... Ik merk dat ik na de transfer van Neres hier toch minder om geef. Toen vond ik het echt heel veel. Man, de discussies die ik hier heb gevoerd... Nu hoop ik dat ze ook nog een goede verdediger moeten halen. En als die ook tussen de 15 en 20M moet kosten, so be it... Zo lang de investeringen gericht zijn en er aan het einde van het jaar enkel zwarte cijfers geschreven kunnen worden, vind ik het prima. Laten we maar eens een gedeelte van al dat verdiende geld gaan investeren in het eerste. Op naar de titel en Europa!
1 0
flodder
Derksen zal eens iets zinnig`s zeggen......waardeloos figuur.
1 -3
Rood Gevaar
ik vind 17 miljoen helemal niet veel als je vergelijkt wat ze voor Magallan willen betalen
0 0
ram
Vind ik ook. Ik vind Magallan een onnodige aankoop.

Ik zeg niet dat ie slecht is want ik ken hem niet. Maar ik vind De Ligt en Wober een geel sterk centrum. Schuurs is een zeer goeie back-up voor beide. Met Viergever had je de ideale ervaren 4e man gehad (die ook nog eens back-up voor linksachter kon zijn).

Als je Viergever had gehouden, had je een rechtsback en een fysieke middenvelder kunnen halen ipv dit gekut met een redelijk overbodige en dure kracht als Magallan.
2 0
Ajacied33
Kun je niet met elkaar vergelijken he. Overigens is het maar de vraag of Magallan en Tadic komen. Niets is zeker in deze..
1 0
Joseph
Als die speler er voor zorgt dat Akax Europees speelt en talent en op sleeptouw neemt, dan betaald het zich snel terug..
1 0
AjaxCitizen
Voor een speler met zoveel kwaliteit en ervaring, mag Ajax best een keer de portemonnee opentrekken. Liever een Tadic van 17 miljoen dan een talent die je voor de helft koopt en moet laten wennen. Tegen de tijd dat zo een talent een beetje in vorm raakt, staan de aasgieren weer voor de poorten van de JC Arena om hem over te nemen.
5 -1
Lagasj
Twee jaar top spelen en jonkies beter maken om daarna trainer bij Ajax O19 te worden.
Fantastische deal.
4 0
AlexIbarra
Hij is 29 ipv 30 en kan dus nog best vier jaar mee, in ieder geval drie.

Het is idd niet des Ajax om voor flink geld spelers zonder restwaarde te halen. Maar met zoveel eigen vermogen dat we niet in salarissen etc. kunnen steken, is een hoge transfersom prima. Als er ooit een tijd in de geschiedenis was om lage salarissen maar hoge bonussen en transfersommen te betalen is het wel nu.

Daarnaast moet je niet uitsluiten dat zo gauw die jongen het hier een tijdje goed doet, er alweer clubs uit grote competities interesse hebben. Dus wie weet verkoop je hem over een jaar voor 30, over twee jaar voor 20 of over drie jaar voor 10 miljoen.

Zo niet, dan moet hij ons voor die 17 miljoen maar even de CL in schieten.
4 0
behangdelul
Tegenwoordig gaan ze wel iets langer mee en al helemaal in de eredivisie. laat hem ons maar 4x kampioen maken, bij het eerste kampioenschap is ie al terugverdiend.
5 0
AFCARSCA
Hahahahahaha.

Ze kunnen het niet laten om hun afgunst te laten blijken. How low can you go.
1 -3
Ajax meister
Hij zegt niets verkeerd, ik weet niet hoe goed Tadic is op dit moment maar 17 miljoen is wel een groot bedrag. Als hij niet slaagt zijn de rapen gaar, als hij 2 jaar jonger was had ik het beter begrepen.
3 -2
AFCARSCA
Kerel kom op. Je pakt minimaal 17,25 voor Kluivert, wat maakt die 17 voor Tadic dan uit? Een klasbak in ruil voor een snotneus.
3 -1
Ajax meister
Het geld is niet het probleem. Pomp desnoods 25M in 1 speler. Een die rond een jaar of 24/28 is. Het probleem is de ED niet maar de CL, daar moeten we punten halen en liefst zo ver mogelijk komen. Na je 30ste wordt je minder en dat moet je nu net niet willen in het Ajax systeem. Kijk maar naar Schöne, de 30 gepasseerd en wordt steeds trager.
1 -4
Knalpot
Maak van de CL nou maar gewoon EL, Tadic in zn eentje gaat er nu echt niet ineens voor zorgen dat we makkelijk de groepsfase CL gaan halen.
1 0
Ajax27
Hij is 29. Vergelijken met Schone is onzin want die heeft bij lange na niet de klasse die een Tadic heeft. Hij komt topfit naar ons, speelde nog alles bij Southampton. De meeste ervaren spelers die op hoog niveau spelen komen pas bij ons wanneer ze meer bankzitter zijn als wat anders. Ben nou eens blij. Als ie ons de komende 2 jaar 2 kampioenschappen brengt, hij de spelers om zich heen beter laat voetballen, we op het middenveld Europees eindelijk weerstand kunnen bieden en daardoor weer eens CL spelen om vervolgens nog verder te komen in de Europa League, dan is hij zn geld meer dan waard. En het is super voor de eredivisie als dit soort spelers op zo'n leeftijd vaker gaan terugkomen naar de eredivisie. Dan krijgt de eredivisie meer aanzien, gaat de top 3 meer in Europa laten zien, gaan toptalenten minder snel weg en is het weer aantrekkelijker voor internationale talenten om hierheen te komen. Ik zie alleen maar positieve kanten aan deze transfer.
4 0
Godenzoon24
Amen. Incidenteel is dit prima te verkopen.
1 0
waynelove
Wat wordt er minder na je 30e.. Snelheid? Uithoudingsvemogen? Zijn dat de dingen die Tadic goed maken? Ik denk niet dat zijn creativiteit minder wordt.
2 0
AFCARSCA
Ik lach om het feit dat ze 17 miljoen veel vinden voor een speler van 30, die eigenlijk 29 is.
2 0
Knalpot
Als het seizoen goed en wel begint is ie 30.
0 0
geendagsvlieg
Als we dan toch gaan muggenziften, Tadić is van 20 november 1988.

Dan zitten we toch al bijna in de winterstop en heeft Ajax al een wedstrijdje of 25 gespeeld.
2 0
AntiCatenaccio
Gevaarlijkste aan Servische kant. Op papier hebben ze best een aardig elftal, maar kunnen geen wedstrijd killen. Deksel op de neus vandaag.
1 0
AFCARSCA
Hebben wij ook vaak last van helaas.
0 0
Gonzo
€350.000 voor een seniele bejaarde, dat is pas veel.
2 -1
Heiko
17 miljoen voor ene kluivert die nog niets heeft gepresteerd is ook veel geld
5 0