Derksen twijfelt: 'Heeft hij nog nergens bewezen'

JesseTH, 20-06-2018 om 22:30, 16601 views, RTL | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Johan Derksen en René van der Gijp, analytici bij VI Oranje Blijft Thuis, zijn er beiden allerminst van overtuigd dat Hakim Ziyech al toe is aan een stap naar een club van het niveau van AS Roma. Zijn tentoongestelde niveau doet het duo nog twijfelen of hij al goed genoeg is.

'Dat heeft hij nog nergens bewezen', oordeelt de analist over het niveau van Ziyech. 'In Nederland vind ik hem een van de beste spelers, maar als ik hem hier (Met Marokko op het WK, red) zie: die trap die heeft hij, maar voor de rest heeft hij niet zo’n dominante rol kunnen spelen in dat team.' Tevens voorziet Derksen een probleem wanneer hij niet direct in de plannen voor komt. 'Ik denk dat hij niet de mentaliteit heeft om wisselspeler te zijn en ik zie hem niet zomaar een basisplaats krijgen.'

Van der Gijp gelooft dat een stap naar een club van een iets minder niveau een beter opstapje zou zijn voor de spelmaker. 'Die jongen zou er goed aan doen om naar bijvoorbeeld een Schalke te gaan. Een goede ploeg waar je sterker wordt. Het niveau wat hij nu haalt, dat is toch nog niet het niveau waar AS Roma op zit te wachten?'

Ook de loting van Ajax tegen Sturm Graz wordt besproken en daarbij is het nog altijd ontbreken van de WK-gangers een belangrijk aspect. 'Het is allemaal niet zo makkelijk op te vangen. Ziyech, Dolberg, Tagliafico, het is maar te hopen dat die dan allemaal terug zijn en dan hebben ze een week training.' Derksen merkt op dat er voorzichtige nervositeit hangt voor de opponent. 'Als je Champions League aspiraties hebt, dan moet je van dat soort clubjes winnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CrazyJew
Denk niet zo zeer dat het aan de voetbal kwaliteiten van hem zal liggen, maar laten we maar niet beginnen over de tifosi van Roma. Die kunne in zijn hoofd gaan zitten als het ff minder gaat en daar ligt zijn zwakke punt. Zijn ego en rechtvaardigheidsgevoel
0 0
DS
Ik zie het wel goed komen met Ziyech, hij is ook slim genoeg geweest om vanaf Twente eerst naar Ajax te gaan. Die gaat echt geen domme stap maken naar een club waar hij op de bank komt.
0 0
Babayaka
Tadic en Zyech, wordt mischien nog leuk bij ajax
0 0
robinozzi
Tadic en Frenkie
1 0
Stamhoofd
Tadic, Frenkie en Donny
0 0
AlexIbarra
Tadic, Ziyech, Frenkie en Donny.. ;)
0 0
geronimo
Hoop alleen dat Ajax genoeg geld voor hem krijgt, maakt niet uit waar hij heen gaat
1 0
Jan Doedel
Johan Derksen........heeft die echt verstand van voetbal? Heeft overal een mening over zoals ie zelf ook vaak zegt maar dus ook over voetbal.
Nog nooit serieus genomen die man dus nu ook niet ;-)
Maar hoop dat Ziyech nog een jaartje bij ons blijft want is een hele goeie speler voor ons.
0 -5
Joseph
Ziyech lijkt mij een uitstekende speler voor Ajax op de vleugels, met Frenkie er achter kan hij daar echt een topper worden en niet alleen koning eredivisie..
0 -2
Minsc
Ziyech schijnt eigenlijk Ziyach (Ziyadzj) te heten, denk dat we daar gebruik van moeten maken: Roma 20 miljoen laten betalen en een Chinese club 50 miljoen. Een cunning plan ala Baldrick.
1 -1
Lagasj
Ziyech moet in ieder geval niet terugkeren in Ajax.
3 0
wendoo9
Die speelt aankomend seizoen gewoon bij Ajax. Geen club die zoveel miljoenen gaat investeren in een speler die niet constant genoeg is.
1 0
trooop
Nu is schalke juist net weer heel aardig bezig, die zijn komend seizoen misschien wel van hetzelfde niveau als roma, hoewel minder technisch. Maar in principe hebben ze gelijk. Het heeft erg lang geduurd, maar er zijn steeds meer mensen in staat wat realistischer naar ziyech te kijken.
2 0
insectenverdelg
Als Ziyech geen tekortkomingen had dan had hij allang ergens anders gespeeld natuurlijk. Want hij heeft ook kwaliteiten. Maar we moeten ook niet alles aan deze 2 potjes ophangen. In de EL was hij er vorig jaar ook vaak genoeg wel. Alleen Ziyech is nooit een speler van de korte combi geweest met zn komt tegen de 16 aan. Veel meer van de geniale opening.
0 -2
Ruff Rhythim
Deze 'twee potjes' zijn twee potjes op het WK. Het allerhoogste voetbalpodium.

Daar mag je ALLES aan ophangen als het gaat om het beoordelen van spelers.
0 0
insectenverdelg
Dus als Neymar en Messi niet goed spelen volgende potjes zijn t ook maar middelmatige spelers?
0 0
Ruff Rhythim
Ja die twee die jij noemt hebben ook nog niks bewezen natuurlijk, onzinnige vergelijking dus.
0 0
Ajax412
Daarom rendeert hij ook veel beter hangend vanaf rechts. In het centrum is hij net niet lichtvoetig genoeg en zijn aanname is net niet strak genoeg. Maar het lijkt erop alsof hij zelf uit maakt waar hij speelt. Het zou het beste voor hem zijn als hij weer hangend vanaf rechts gaat spelen denk ik.
1 0
trooop
Mee eens.
0 0
insectenverdelg
Ligt t aan mij of zijn zowel Roma als Schalke allebei gewoon subtop niveau in Europa? Ja Roma deed t dit jaar aardig in de CL. Maar t is geen Atletico oud qua prestaties. Zie echt t verschil qua niveau niet zo heel erg. Wel is Schalke mss iets gemoedelijker.
1 -1
trooop
Klopt. Roma heeft afgelopen jaar gigantisch gemazzeld met die successen in de CL. Maar het gaat daar qua beleid wel de goede kant op, ik verwacht dat ze komende jaren beter zijn dan afgelopen jaren. Bij schalke is dat toevallig net zo, als ik het niet mis heb. Geen verkeerde clubs om nu naartoe te gaan. Maar voor ziyech wellicht net te hoog gegrepen. Tenzij ze in hem meer een aanvaller in plaats van een middenvelder zien, en z'n specifieke kwaliteiten goed weten te benutten. Alleen dan zie ik hem slagen op dat niveau.
0 0
AjaxCitizen
Een tussenstap naar een club als Schalke is inderdaad beter voor Ziyech. Als je bijvoobeeld ziet dat Roma naast voor hem nog interesse heeft in Pastore, dan gaat hij geheid op de bank belanden. Pastore is geen wereldtop, maar zit daar net onder en is minimaal een klasse beter dan Ziyech.
0 0
Jantjeajax
Pas op dalijk is hij net zo boos als dj Jean
2 0