Hoijtink neemt het op voor keuze Ziyech

SJvanveen, 19-06-2018 om 09:30, 7242 views, Trouw | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Henk Hoijtink heeft het opgenomen voor de keuze van Hakim Ziyech om voor Marokko te kiezen. Tegelijkertijd schrijft de columnist in zijn column in Trouw in verkapte woorden wel dat de Ajacied soms te graag het spel wil maken. 

'Hoe zouden wij Ziyech als een verrader kunnen zien?', begint Hoijtink. 'Als hij voelt dat Marokko zijn land is, denk ik dat ik dat heb te begrijpen - en ik denk echt vele landgenoten met mij', doelt de scribent op het niet kiezen voor het Nederlands elftal door Ziyech, wat de Marokkaan op aardig wat kritiek kwam te staan. 

Inmiddels is de spelmaker actief op het WK met Marokko, terwijl Nederland thuiszit. In de nationale ploeg ziet Hoijtink dezelfde Ziyech als op de Nederlandse velden, maar dat is niet per se positief. 'Wat we van Ziyech al kenden, altijd maar de pass willen geven, graag zo'n mooie door de lucht, of het spel en de vaart er nu mee gediend zijn of niet, dat willen er in de Marokkaanse ploeg nog drie, vier. Ze voelen zich allemaal spelmaker.' 

 

Zie hier de nieuwe trainingscollectie van Ajax voor het nieuwe seizoen! 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Het is ook totaal onbelangrijk want hij had Oranje ook niet beter gemaakt.
0 0
Freddy Al
Ik vind het geen issue; hij heeft gewoon met zijn verstand en gevoel voor Marokko gekozen.
Geen vreemde beslissing als je kijkt naar de andere Nederlandse Marokkaanse jongens.
Los van de manier waarop hij wel ( of juist niet) benaderd is voor Oranje is dit een begrijpelijke keuze waar ik niets vreemds aan kan ontdekken.
0 -1
Babayaka
Wie is hoijtink ?
1 0
ajaxinho
Niks mis met zijn beslissing.

Hoe lang moest hij nog wachten
om een rol van betekenis te krijgen
in het Nederlands elftal?
0 -1
Ajacied33
Apart dat Hoijtink hier over " verrader" begint. Ik heb nog nooit gelezen dat iemand Ziyech een verrader vind/vond toen hij zijn keuze voor Marokko maakte. Volgens mij denkt Hoijtink dat, en niet de rest
2 0
Jaridebeste
Ik dacht precies hetzelfde toen ik dat las.
0 0
Ruudje74
Ziyech moet zich bewust zijn van zijn keuze. Hij heeft ze kwaliteiten basisspeler te worden bij zowel Oranje als Marokko en dan kiest hij voor Marokko....
Hij is geboren in Nederland, zijn ouders zijn geboren in Nederland, hij is opgegroeid in Nederland, Nederland heeft hem volledig gefaciliteerd om ervoor te zorgen dat hij kon worden wie hij nu is. Hij heeft alles te danken aan Nederland. Ik kan het me voorstellen dat het woord ‘verrader’ dan gebruikt wordt.

Daarnaast, Marokkanen zijn vreselijk slecht geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij, ondanks dat ze hier al zo’n 50 jaar zijn (of nog iets langer)...
Zijn verontwaardigd/ verongelijkt dat ze niet geaccepteerd worden, maar ze juichen met de gehele gemeenschap toe dat Ziyech voor Marokko ‘koos’. Dan schiet het lekker op. Daarmee zeg je alleen maar dat je je afzet tegen de Nederlandse maatschappij en dat je niet geaccepteerd WILT worden.

Niks mis met Marokkanen, kijk naar Dries Boussatta, Ali B. om even twee grote meneren eruit te halen. Het is ook wat ze er zelf van maken. Integreren begint bij jezelf.
0 0
grannig mokum1
Zyiech kiest voor zijn land Marokko en wat is het mis mee? Niks toch?....
1 -1
MSwertz92
Hoezo is Ziyech nu opeens uit het niets de verrader ? Danny blind en Van Basten zijn toch gewoon tekort geschoten hier ?
0 -2
Dooye
Wauw. Je moet hem direct een verrader vinden?? Wat een woorden. Ik vond hoogstens dat hij een keuze uit ongeduld maken. Net zoals onze jongens soms al denken vedette te zijn. Wilde ziyech volgens mij zsm ballen in een nationaal elftal. Zijn goed recht. Wel vind ik het nog steeds jammer dat niet meer 2e generatie van de jaren 80 in het Nederlands elftal speelt maar bij Marokko Turkije enz. Dit zou voor de jeugd heel veel schelen om een voorbeeld te hebben net als onze Indonesische en Surinaamse Nederlanders. Daarom blijft het van appie zuur. Van die jongen was elke ook maar enigszins rechts denkende tokkie gesmolten. Jaja affalay en van persie hebben we gehad, maar daar was wel weer altijd wat mee.
1 0
chrisjuhhh
*zucht* Hoijtink *zucht*

Wat een niveau streeft AS na zeg , of mij dat wat interesseer wat Ziyech gekozen heeft qua interland .
1 -1
Bensco
Vind het wel iets hebben dat hij voor Marroko heeft gekozen. Dat had El-Ghazi ook moeten doen, dan was er best een leuk elftal ontstaan. Wij hebben toch zat middenvelders, dat staat als een huis.
0 0
chrisjuhhh
Ik vind dit boulevard nieuws en geen Ajax nieuws .
0 -1
trodat4030
Een column over een Ajacied is altijd Ajax nieuws. Als het je niet interesseert, waarom zorg je dan voor (minstens) 3 clicks met je reacties? Daardoor houd AS het gewoon in stand, clicks is immers geld en die gasten moeten ook huur aftikken elke maand. Anders begin je zelf een site, tegenwoordig kan iedere idioot dat. Dan kun jíj bepalen wat er op komt en wat niet..
0 0
Ruff Rhythim
Ja, want NL heeft zo'n goed team, we presteren als een malle op het WK momenteel.....
0 0