'Ziyech heeft na vrijdag nog alles te bewijzen'

BVeenstra, 16-06-2018 om 09:30, 13536 views, Football London | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

In Engeland is men vrijdag niet bepaald onder de indruk geraakt van het optreden van Marokko-middenvelder Hakim Ziyech. Robert Warlow, journalist van het Britse medium Football London, ziet genoeg potentie in de middenvelder van Ajax, maar dat kwam er tijdens de eerste WK-wedstrijd niet uit.

'Ziyech, die in de belangstelling staat van West Ham, Everton en Liverpool, heeft nog veel te bewijzen nadat hij niet wist te slagen in de WK-wedstrijd tegen Iran', schrijft de verslaggever. 'Hij wordt vergeleken met Christian Eriksen, maar Ziyech heeft nog veel werk te verrichten om in de buurt te komen van de voormalig sterspeler van Ajax.'

Warlow schrijft dat Ziyech bij vlagen zijn kwaliteiten wel liet zien en dat er geen twijfel bestaat over zijn kwaliteiten, maar voor een speler die als 'de man' moet gelden bij Marokko was het tegen Iran te weinig. 'Voor Ziyech en zijn team was het een enorm gemiste kans, ook al omdat men nu nog moet spelen tegen Portugal en Spanje.'

De Engelsman zag Ziyech een keer heel gevaarlijk op doel schieten, maar dat was dan ook wel het hoogtepunt van zijn wedstrijd. 'Hij en zijn teamgenoten konden het verschil niet maken voor Marokko. Het ontbrak ze aan creativiteit en Marokko wacht nu haast een onmogelijke opgave. Ze moeten het nu in de komende wedstrijden laten zien, maar de vraag is of de Marokkanen dat kunnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Zou ook wel een wonder zijn als hij nu wel ineens dat zwaargewicht was die in de top een wedstrijd naar zijn hand kan zetten.
Ziyech is de speler van de incidentele mooie frivole pass, en daar kan ik ook van genieten, maar hij is nog lang niet de leider die het team aan de hand neemt. Anders waren we misschien ook wel kampioen geweest toch? Niet dat ik dat enkel Ziyech verwijt, maar dat was wel zijn rol bij ons.
3 0
De_Realist
Dat wij niet kampioen zijn geworden lag niet aan Ziyech, eerder aan falende spitsen.
0 0
koppendicht
Is al meer dan een halfjaar dé speler van Marokko in internationale wedstrijden. Speelt een keer een slechte wedstrijd op WK, gebeurde Zidane ook toch?
1 0
zuidzuid
Ja die had alleen wat betere medespelers...
1 0
Redrum
Ziyech gaat die speler ook nooit worden.
1 0
Cello
Ik ben het eigenlijk wel eens met de post van Geronimo, hieronder.
In principe heeft Ziyech me niet verrast, immers speelde hij een beetje als bij Ajax het afgelopen jaar. Weinig potten brekend dus. Kan het team niet echt bij de hand nemen, ookal hoopt men dat wel, net zoals dat bij Ajax het geval was.

En het is allemaal leuk en aardig al die opmerkingen als 'hij kan fantastisch voetballen' en 'in potentie is hij de beste speler van ED...', maar je hebt er geen ruk aan als hij het weinig tot bijna nooit laat zien. En dat hebben we meer dan ons lief is kunnen aanschouwen het afgelopen seizoen. Daar doen de sporadisch goede voorzetten, de enkele assists en crosspasses verder niets aan af. Hij brengt gewoon te weinig en weet gewoonweg 'de belofte' die hij al is sinds Heerenveen en Twente niet in te lossen.
Maar wel heel erg verongelijkt te zijn als hij daarop aangesproken wordt of uiteindelijk uitgefloten wordt. En dat uitfluiten heeft niet alleen met zijn prestatie te maken, maar meer nog met zijn manier van reageren op kritiek tijdens interviews en zijn uitstraling in het algemeen.

Al met al. Ziyechs vertrek kan je jammer noemen, omdat je hoopt dat de verwachtingen toch eens een keer ingelost worden...echter, voor Ajax is het vertrek van de huidige Hakim Ziyech geen doodramp. Daarvoor bracht ie gewoonweg veel en veel te weinig!.
4 0
Ajax27
Echt weer de typische AS 10-16 jarige kleuters hier. Voor de wedstrijd een en al lof voor Ziyech, allemaal positieve geluiden. En nu na de wedstrijd is Ziyech al jaren gehypet en kan ie er nix van hahahahaha. Stelletje droeftoeters bij elkaar, werkelijk waar. Kom maar op met die minnetjes hahaha, 'voetbalkenners'.
1 -5
abi
Hahaha en daar zijn die minnetjes dan ook. Je hebt zo ontzettend gelijk, maar dat zegt weer veel over de voetbalkennis van de gemiddelde as-lezer
0 0
ambtenaar
Lees het dan lekker niet.
2 0
ambtenaar
Marokko heeft een elftal met pannenkoeken, zie hem daar niet excelleren.
3 -1
BokkieBokstra
Dat is toch niet waar, er spelen leuke voetballers in Marokko, heb de wedstrijd tegen Iran niet gezien maar begreep toch een lullige nederlaag. En wat betreft Ziyech, hij zal vaster moeten worden dat was al bij Ajax zo.
0 0
ambtenaar
Heb de wedstrijd wel gezien en het was echt heel slecht.
Iran had ook de betere kansen maar marokka had iets meer overwicht.

Maar ben benieuwd wie die leuke spelers zijn, alleen Ziyech heeft soms klasse en Bousaffa is aan het afbouwen.
0 0
Ajacied33
Kun je nagaan wat er bij NL rondloopt. Dat is niet eens goed genoeg om zich te kwalificeren voor dit WK
0 -2
ambtenaar
Klopt, al ben ik na gisteren overtuigd dat zelfs het slechtste Nederlands elftal beter is dan die poesjes uit de Atlas.
0 0
Ajacied33
Daarom hebben ze zich gekwalificeerd idd. NL is gewoon zeer matig, en haar fans blijven hangen in de jaren 70. Arrogantie ten top. Maar je ziet waar ze nu staan, 2 toernooien op rij er niet bij en de volgende toernooi gaat het weer niet lukken.
0 -1
FlyingDutchMan
het :p
0 0
ambtenaar
Klopt matig idd.
Even voor jou beeldvorming, Nederland stond in de wk finale 2010, misschien dat het daar door komt.
Nog een veel plezier dit wk, hoop dat je nog zakdoekjes over heb na de wedstrijd tegen Portugal,Spanje.
0 0
Ajacied33
Ik ben realistisch gab, heb nooit geroepen dat wij ff wereldkampioen gaan worden. Iran moet je als Marokko zijnde hebben, punt uit. Dat heeft de wedstrijd gisteren ook bevestigd. Zoveel mazzel gaat Iran nooit meer krijgen. Maar voor NL past nu stilte en pas op de plaats. Arrogantie staat bij Ajax, bij het Nederlandse elftal is het zwaar misplaatst
1 0
NoPants
Je vergelijkt een land dat in een dip zit, maar wel 2e en 3e is geworden de laatste 10 jaar met een land dat er voor het eerst sinds tijden weer bij is, deels omdat de afgevaardigden per continent zijn aangepast. Beetje respect voor wat nederland al die jaren gepresteerd heeft mag wel.

Lekker opportunistisch nu cool te doen omdat nederland er niet bij is. Dat is net als die kakkies die nu roepen dat ajax al 4 jaar droog staat. Dat ze kort geleden zelf 18 jaar droog stonden vergeten ze ff voor het gemak.
0 0
Ajacied33
Ik doe juist niet cool en ken mn plaats met Marokko. Ik reageer altijd realistisch en met respect. Maar gisteren was er hier een pipo die Marokko zwaar aan het afkraken was, dan verlies ik ook een beetje mijn realiteitszin en reageer dan met sneertjes. Ik weet ook wel dat Nederland een veel groter voetballand is als Marokko, ik weet ook wel dat de groepsfase waarschijnlijk onze eindbestemming is. Maar mogen we een klein beetje genieten als Marokko zijnde, we doen er toch niet toe? Laat de meesten ons dat pleziertje ook eens gunnen,zeker na 20 jaar. Dat gekraak van Marokko man, tsjeezus....Alsof wij Duitsland/Brazilie zijn of zo, we vormen geen bedreiging hoor
1 0
FlyingDutchMan
Hoezo is arrogantie bij Nederlands elftal misplaatst, ja we zijn er de laatste toernooien niet bij geweest omdat we een gat hebben qua kwaliteit. Dit komt door een generatie bouwvakkers, het is helaas niet altijd feest. Als je verder bekijkt hoe Oranje al tientallen jaren bij de top van Europa hoort als kikkerlandje, hoe knap is dat! Dat wij met onze omvang regelmatig kunnen opboksen tegen de toppers van de wereld, dat is hetzelfde als voetballen onder Bosz zonder prijs. Maar wel fucking trots met zijn allen op onze Oranje Leeuwen, als er geen elf Strootmannen spelen..
0 0
pinballmagic
Ik snapte die hype ook al niet
Marokko is gewoon een heel matig elftal
Ik zei al dat het waarschijnlijk bij 3 potjes zou blijven
Als je sterspelers Ziyeck Amrabat en andere spelers uit de Nederlandse competitie zijn dan kun je het zelf eigenlijk al invullen.
Niet goed genoeg
6 -1
Bky
Nou je mag hopen dat je nog een fatsoenlijk bedrag voor deze man krijgt. Wat een afgang gister. We hadden hem dus beter kunnen verkopen voor het WK.
4 -2
geronimo
Zo speelt hij bij Ajax ook hoor
7 -1
Ton70
Ik hoop dat hij het tegen Spanje en Portugal wel laat zien. Hoe beter hij speelt, des te hoger de transferprijs. Ik gun het hem ook. Hij kan fantastisch voetballen en heeft aangegeven weg te willen. Niks mis mee. Nu alleen nog even laten zien wat hij kan.
1 -4
MoIukker
Wilt hij weg, laat hij het niet zien. Wat wil je nog Ziyech? Man man man
3 -1
masterrr
Helemaal eens

Als 25 jarige spelmaker moet je gewoon 1x beslissend zijn in een wedstrijd tegen Iran, simpel zat

Tegen Spanje en Portugal wordt het lastig
0 0
gi0vanni
Moet hij nog maar een jaartje blijven. :d
0 -1