Perez: 'Fischer mogelijke WK-revelatie'

TZwagerman, 09-06-2018 om 19:35, 14099 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Analist en voormalig profvoetballer Kenneth Perez heeft hoge verwachtingen van oud-Ajacied Viktor Fischer. De Deen kende sinds zijn vertrek bij Ajax een weinig succesvolle periode, maar krabbelde het afgelopen halfjaar op bij FC Kopenhagen. Perez ziet in hem dan ook een mogelijke revelatie.

'Fischer kan zomaar voor Denemarken een belangrijke dark horse van dit WK worden. Natuurlijk is zijn carrière anders gelopen dan verwacht, (...) toch is hij nog altijd pas 23 jaar en krijg ik de indruk dat Fischer nu alles mentaal op een rijtje heeft.'

Perez heeft een zwak voor de Deense flankspeler en herkent zichzelf in zijn jongere landgenoot: 'Bijvoorbeeld hoe hij mentaal in elkaar steekt. Op de bank zitten voelt voor hem echt als een pijnlijke nederlaag. Dat had ik ook als voetballer. Het gevoel van niet mee mogen doen, zo frustrerend. Inmiddels krabbelt Fischer weer op en ik hoop echt dat het WK hem de volgende boost kan geven.'

Fischer behoort evenals Kasper Dolberg, Lasse Schöne en oud-Ajacieden Christian Eriksen en Micheal Krohn-Dehli tot de 23-koppige WK-selecie van Denemarken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schöne82
Ja, mogelijk..........maar niet waarschijnlijk
0 0
Genant
Heb altijd gezegd dat het een belachelijke actie van De Boer was om Fischer linksbuiten te zetten. Heeft niets van een buitenspeler.
0 -1
KennyTeteTuTuTuTu
Gaat Fischer wel spelen dan? Volgens mij krijgt Sisto nu de voorkeur op de linksbuiten positie.
0 0
Freddy Al
Ik hoop dat Perez gelijk krijgt, als hij het goed doet zouden we eens kunnen kijken of hij voor ons weer van waarde kan zijn.
Uit het interview wat hij met Perez had maak ik op dat hij meer evenwichtig en realistisch in het leven staat.
Ook kreeg ik het gevoel dat hij duidelijk de meerwaarde van Ajax voor hem goed inschat, wat mij betreft zou hij welkom zijn.
1 0
PetrosQ
Ik ben blij voor hem dat zijn carrière weer in de lift zit. Een sympathieke jongen en voor zijn blessure een goede speler. Na zijn blessure leek het alsof hij niet meer voluit durfde te spelen, bang dat hem nogmaals hetzelfde zou overkomen. Daardoor was hij minder flegmatiek en passeerde hij minder makkelijk. Dat wrat zichtbaar aan hem. Gelukkig gaat het nu weer beter. Hopelijk gaan we hem op het WK zien. Ik geloof dat hij Sisto nog voor zich moet dulden.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, die Sisto die een paar jaar geleden dicht bij een overgang naar ajax was!
0 0
Ozymandias
Fischer lijkt er weer helemaal door heen te komen en dan is hij gewoon een goede speler. Ik zou het best mooi vinden als hij terug naar Ajax komt. Hij is inmiddels 24 jaar oud en is een stuk volwassener geworden. In de manier waarop Ten Hag zijn buitenspelers graag laat spelen (dicht tegen de spits aan) past goed bij Fischer. Hij is eigenlijk meer een schaduwspits dan een linksbuiten.
7 -1
PetrosQ
Hij zou niet misstaan, maar ik vraag mij af of Fischer wel wil terugkeren. Vanuit FC Kopenhagen kan hij net zo goed de stap naar bijvoorbeeld Duitsland maken. Daarnaast weet ik ook niet meer precies hoe de omstandigheden waren toen hij vertrok (werd hij niet uitgevloten?). Ik kan mij voorstellen dat hij tevens teleurgesteld was in Ajax dat zij niet meer geduld konden opbrengen.
0 0
Starkoo
Mooi vervanger voor Kluivert! Fischer gaat er wel vol voor!
3 0
AFCA.
Ik snap Fischer helemaal. Ik ben zelf ook 1.5 jaar geblesseerd geweest. Natuurlijk op een ander niveau, maar het is zo verschrikkelijk zwaar als voetbal je lust en leven is. Op niveau komen duurt net zo lang als revalideren.
0 0
Simon1
Helaas niks meer dan een veelbelovende start. Was met zijn voeten tot vele mooie dingen in staat. Helaas dacht zijn hoofd er vaak anders over. Meer rust in zijn hoofd had zijn spel goed gedaan.

Daarnaast gebruikt Ajax zijn flankspelers ook compleet verkeerd. Veels te vaak krijgen ze de bal in hun voeten in moeten ze dan hun "actie maken". Hierdoor zit er weinig diepte in het spel en speel je als flankspeler altijd tegen drie verdedigers. Waarom wil je überhaupt die bal om te pingelen als jij wilt scoren? De ruimte ligt vaak in de diepte achter de verdedigers. Maak daar gebruik van en dan kan je veel meer scoren en creëer je diepte in het spel.
0 0
Barra
De diepgang ontbreekt vaak ook bij de flankspelers, want ze willen allemaal lekker pingelen en bij het diep gaan moet je ook vaak vuile meters maken.
0 0
Barra
Waarom was het bij hem vooral een mentaal probleem dan, want ik zag bij hem ook gewoonweg teveel tekortkomingen. Zelfs in zijn beste jaar had ik niet het idee dat ik naar een hele bijzondere voetballer aan het kijken was. Gun het hem van harte hoor.
0 0
Web
Hij heeft geen rust in zijn spel, wil alles in de tweede versnelling doen, en mis dan vaak het overzicht. Maar van mij mag hij de uitblinker worden, prima jongen.
3 0
Jan Doedel
Boilesen er niet bij?
0 -2
lf87
Ik heb ook een zwak voor Fischer en hoop zeker dat Perez gelijk heeft, verschil is wel dat hij bij Kopenhagen altijd in de basis start en bij Denemarken op de bank. Verder zeker in vorm en ik gun het hem van harte om een prachtig wk te spelen
1 0
AjaxPassion
Perez is niet echt objectief in deze :P. Het is algemeen bekend dat hij altijd een groot fan van Fischer is geweest. Maar laten we hopen dat hij er weer bovenop komt. Zoals nogmaals bevestigd werd in de docu (denen van perez), was het overduidelijk een mentaal probleem bij Fischer waarom het mede bergafwaarts ging bij hem. Ik hoop dat hij de weg omhoog weer gaat vinden, want ik gun het hem. Blijft een mooie gozer die Viktor!
4 0
insectenverdelg
Maar zowel jij als Perez zeggen t zrlfde. Dat hij vooral niet slaagde doordat hij mentaal problemen jad. En als hij dat in goede banen weet te leiden en beter zijn momenten weet te kiezen, dan kan Viktor echt wel iets. Hoop dis ook dat hij een verrassing gaat worden, want t is een leuk jong die ik het wel gun.
0 0
AjaxPassion
Ja precies, maar t verschil is wel dat ik hem niet meteen als de verrassing van t WK zie xP
0 0
insectenverdelg
Ik ook niet. Maar t programma is voor fischer fijn, mits hij minuten maakt. Bij Viktor maakt t veel uit of hij vertrouwen heeft. Ze krijgen eerst 2 tegenstanders die kunnen voor Denemarken. Als hij daar goed speelt, kan hij vertrouwen kweken en zullen we zien waar t schip strandt.
0 0
Bky
Fischer heeft wel gewoon de gehele Deense competitie aan gort geschoten. Die jongen is verschrikkelijk in vorm.
7 0
AjaxPassion
Aan gort geschoten? In welke zin? Heb je hem aan het werk gezien?
0 0