Kieft over Ziyech: 'Iets ingetogener'

NielsE, 09-06-2018 om 09:29, 13508 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Wim Kieft heeft in zijn column voor De Telegraaf Hakim Ziyech gewaarschuwd voor zijn bewijsdrang. Volgens de oud-spits kan die bewijsdrang de Marokkaans-international nog wel eens in de weg gaan zitten op het WK Voetbal. 

'Iemand als Ziyech speelt juist goed als hij iets minder doet, ingetogener speelt, zijn momenten zorgvuldiger kiest en niet met iedere bal beslissend tracht te zijn', legt Kieft de vinger op de zere plek. 'De vergelijking met Michel Platini gaat iets te ver en veertig jaar geleden werd iets anders gevraagd aan de top, maar Platini deed nooit iets te veel. Juist vanuit de rust in zijn spel kwamen Platini's kwaliteiten het best tot uiting.'

Kieft vervolgt: 'Zijn wil om het goed te doen, kan hem in de weg zitten als het even niet lukt. Dan sluipt er iets ongedisciplineerds in zijn spel en stoot z'n houding af.' De voetbalanalist sluit af met een advies voor Ziyech. 'Iets meer Platini maakt van Ziyech een nog betere speler, want hij bezit zeldzame kwaliteiten. Dat staat buiten kijf. Zelfs op zo'n groot internationaal podium gaan we de komende zes weken weinig spelers zien met zoveel creativiteit. Voor Marokko en Ziyech hoop ik dat het allemaal samensmelt op het WK, want dat blijft het mooiste podium.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Wim is een realist en ziet t vaak goed. interessant dat hij vergelijking met Platini maakt. Wel ff erbij vermelden dat Platini veel effectiever was met vrije trappen.
0 0
Web
Kieft heeft volkomen gelijk, niemand twijfelt over de capaciteiten en inzet van Ziyech.
Maar hij wil altijd beslissend zijn. Soms moet je de bal in de ploeg houden, of even vast houden, en dan bedoel ik niet risicoloze breedte pasjes. Het zelfde met vrije trappen, dan schiet hij van afstanden die veel te groot zijn, balverlies. En bovendien zit er in het team een speler die zeker op bepaalde plekken er veel beter in is ( Schone ) team belang staat voor op.
Hij zal dit echt moeten veranderen, want bij bv Roma is hij een van de velen.
1 0
FlyingDutchMan
Klopt! Hij forceert vaak door moeilijke mooie ballen te spelen waar het vaak mis gaat, terwijl voetbal ook een tikkie naar de zijkant kan zijn.
0 0
chrisjuhhh
Je ben wie je ben en daarom waren en zijn er juist geweldige voetballers als Cruijff , Pele , Maradonna , Beckenbauer , Puscas , Platini etc simpel omdat ze waren wie ze zijn .
0 0
Freddy Al
Dat klopt helemaal, de andere kant van die medaille is dat als je het allemaal in huis hebt maar daar niet optimaal mee om gaat dat er een kans is dat je niet in de buurt komt van waar je capaciteiten liggen qua spel .
Dat zou dan jammer zijn, trouwens ook de spelers die je genoemd hebt zullen tijdens het begin van hun loopbaan veel tips hebben gekregen van ervaren (ex) collega's. Daar is niks mis mee.
1 0
Ajacied33
Sinds wanneer bestaat een WK uit 6 weken
1 -1
AFCAMM
Duurt nog bijna een week voordat het begint en een maand heeft 4,5 weken, dus 5,5 weken. Afgerond 6. Graag gedaan.
1 -1
NoPants
Het wk is over precies 5 weken afgelopen
0 0
Ajacied33
Hij heeft het over de komende 6 weken. Vanaf 14 juni begint het WK en we eindigen op 15 juli. Hoe jij het uitlegt zou het vandaag al moeten beginnen...
0 0
AFCAMM
De ‘komende’ inderdaad. Dat is vanaf het moment dat hij het zegt, niet vanaf volgende week. Ben het an sich met je eens hoor, want hij zegt het gewoon op een vreemde manier.
0 0