De Vries: 'Raad hem dat met klem af'

JesseTH, 09-05-2018 om 16:32, 16922 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter R. de Vries, voetbalmakelaar van beroep, kan maar moeilijk begrijpen waarom Justin Kluivert er in dit stadium van zijn carrière voor lijkt te kiezen om naar het buitenland te vertrekken. De Vries vraagt zich af hoe dit tot stand komt.

'Ik ben heel benieuwd welk spel er wordt gespeeld en zou het buitengewoon jammer vinden als Kluivert in dit stadium voor Ajax verloren gaat', opent De Vries zijn rede tegenover Voetbal Inside. 'Ik raad hem dat ook met klem af, maar wie ben ik? Een speler van zijn kaliber moet nog minimaal één, maar het liefst twee jaar bij Ajax blijven, zich vast in Oranje spelen en dan naar een buitenlandse topclub gaan.'

De zaakwaarnemer kan zich moeilijk verplaatsen in zijn collega en probeert zich dan ook vooral te verplaatsen in Kluivert. 'Dan denk ik: Wat is nu eigenlijk de afweging? Je hebt veel aan Ajax te danken, je moet nog echt naam maken en als je nu nog bijtekent en voorlopig blijft, dan verdien je bij elkaar ook gewoon ruim een miljoen per jaar met sponsorgelden etc. meegerekend. Het is niet zo dat die jongen op een houtje hoeft te bijten.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
De Vries: 'Raad hem dat met klem af'

Is dat belangrijk?
0 0
Afstandsschot
Ik lees dit en er bekruipt me opeens een erg naar gevoel...

Ik ben het eens met Peter R. de Vries.
6 0
Johnnie
Zelfs Peter R gaat er mee bemoeien.
0 0
ambtenaar
Ik raad alle tv programma's met klem af om peturrrr in te huren.
4 -1
meerzicht
Ik vind het vertrek van kluivert helemaal niet zo belangrijk. Als hij wil laat gaan heeft een contract voor nog een jaar dus ff lekker cashen. De ligt vind ik een heel ander verhaal. Heeft nog een meerjaars contract en net als Neres moeten die gewoon bij Ajax blijven. Ajax moet niet meewerken aan een vertrek. Zo moeilijk is dat toch allemaal niet. Volgend jaar kijken we weer verder. Ik snap echt geen bal van al die comotie. Of hebben die droeftoeters soms een contract met ze afgesloten dat ze tegen een bedrag weg mogen ? Zo niet dan zijn we snel klaar met de wensen van die pubers.
3 0
ajaxinho
Seedorf ging op 19-jarige leeftijd naar Sampdoria.
Hij speelde daar 1 seizoen, 32 wedstrijden, om de top te bereiken: Real Madrid.

De anderen van zijn generatie zijn na hun 20ste weggegaan om de top te bereiken.
3 -1
Joseph
In die tijd was Ajax de tip van de wereld, elke basisspeler kon toen naar 1 van de rijke topclubs.

Nu stelt Ajax Europees weinig voor en zegt het niet veel als een talent het aardig doet, pas als ze zo dominant zijn als de Ligt zegt het iets..
0 0
GerardAjax26
Dat mag je niet zeggen, als spelers voor een andere club kiezen zijn het gelijk geldwolven en is hun carriere voorbij.

In werkelijkheid is het allemaal niet zo zwart wit. Er zijn genoeg voorbeelden van talenten die op jonge leeftijd vertrokken en het hebben gemaakt. Maar er wordt liever gewezen naar spelers zoals Bouy, daar zijn natuurlijk ook genoeg voorbeelden van maar dat geldt net zo goed voor talenten die wel meerdere seizoenen bij Ajax hebben gespeeld.
1 -2
Johnnie
Ik daag je uit om voorbeelden te noemen. Ik kan er niet veel bedenken.
0 0
MSwertz92
Er zijn weinig voorbeelden van jongens die vroeg vertrekken en het hebben gemaakt. Er zijn TALLOZE voorbeelden van mensen die vroeg weg zijn en carrier3 naar de tering.
4 0
GerardAjax26
Tja, er zijn ook genoeg voorbeelden te bedenken van spelers die wel lang zijn gebleven en het ook niet hebben gemaakt. Er zullen natuurlijk maar relatief weinig spelers vanuit Ajax de absolute top halen.

Maar welke spelers die de afgelopen jaren Ajax hebben verlaten hebben het dan volgens jou gemaakt? Eriksen en Alderweireld kan ik zo bedenken maar dat is alweer van 2013.

Meer recent denk ik aan namen als Sanchez, Tete en Milik en die hebben alle 3 Ajax vroegtijdig verlaten.

Mijn punt is dat het allemaal niet zo zwart wit is en dat langdurig bij Ajax blijven echt niet altijd de enige en de beste optie is voor een speler, ook al zie je dat als fan graag anders. Ik kan bijv de Ligt best begrijpen als hij denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is dat hij wekelijks tegen betere aanvallers speelt.
0 -1
DeKenner
Ik vraag me oprecht af of Justin dit soort berichten en de reacties van fans ook leest, en wat dat met hem doet. Er zijn maar weinig mensen die een eventuele overstap lijken te begrijpen. Misschien wil hij ook helemaal niet weg en is dit alles een spel. Alleen hij wordt tegelijkertijd ook flink door het slijk gehaald. En voor die fans zou hij dan volgend jaar weet moeten schitteren..
2 0
Ferd
Hij heeft dat toch aan zichzelf te danken. Hij is de opdrachtgever van Mafia Mino, als hij zegt ‘ik wil verlengen bij Ajax, regel het’ dan is deze ellende allemaal niet nodig. Maar met z’n uitspraken stookt hij het vuurtje alleen maar op
0 0
X-RaY
Peter brr de Vries de alles kunner....

Mafklapper en eerste klas rat pur sang.
5 0
MichelAngelo66
Goh er komt nog wat zinnigs uit.
6 0
Erik1966
zou Kluivert al die geluiden meekrijgen. Die jongen moet toch op zn minst twijfelen.
0 0
Ferd
‘Jammer voor Ajax als Kluivert verloren gaat’? Ik denk eerder dat het jammer voor Kluivert gaat zijn als hij vertrekt
3 0
chloorbestendig
Kan Peter de hobbycrimineel niet beter gewoon gecensureerd worden ?
2 -1
Ruff Rhythim
Ja nou dit zal vast de doorslag geven...
0 0
JanTa
Dat heb je met tieners, elk advies slaan ze in de wind en kijken alleen naar de korte termijn.
0 0
Redrum
Verrassend goeie teksten van Peter R.
5 -1
3*stars*3
Idd maar het blijft een smerige rat en hij stond voorop om Ajax zwart te maken, rond vete tussen Ajax en familie Nouri.
2 -2
Mike4wheelz
Wouw wat een goeie tekst, applaus...
2 0
3*stars*3
Haha en wtf ben jij nou weer? Maar thanks voor het applaus, bijdehandje...
0 -2
Bobbaasje
De credit card van Angela moet gevuld worden, daarom moet Justin cashen in Italië.
7 0
Jelle2500
Exact, Maar ook jij gaat hier geen slaatje uit slaan!
0 0
Ar
Ajax moet jeugdspelers gewoon pas laten debuteren nadat deze een verlengd contract hebben gesloten met daarin de clausule dat ze minstens twee jaar onderdeel moeten zijn van het eerste voordat er sprake kan zijn van een verkoop. Hadden ze overigens ook moeten doen bij de contracten van Sanchez en Neres.
0 -1
gras
Is contractueel niet mogelijk. Althans, je kunt het wel afspreken, maar als zo'n clausule voor een rechter komt, wordt die vernietigd. Je kunt hooguit een hogere afkoopsom afspreken, maar niemand die daarmee instemt.
0 0
Ar
Mooi! Een gelimiteerde afkoopsom van 160 miljoen euro afspreken. Is Kluivertje in de hemel en weet ie dat als ie gaat hij voor zijn gewenste bedrag gaat.
Afkoopsom De Ligt dan 2oo mil.
Is natuurlijk ook utopie.
0 -1