Column: Misplaatste bravoure in de selectie

BvdPloeg, 13-05-2018 om 13:20, 26364 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax is een grote club, ook anno 2018 na het meest dramatische jaar uit de clubgeschiedenis. Ajax heeft een naam, Ajax heeft een imago en Ajax heeft een status. Die blijkt bij de buitenwacht echter al een tijdje wat groter dan bij de mensen die de club runnen en vertegenwoordigen. Want waar de fans de afgelopen maanden teleurgesteld, verdrietig en boos waren over een dramatisch seizoen, daar lijken sommige hoofdrolspelers zich amper iets aan te trekken van de afloop van dit seizoen. Tijd dat er iets verandert in de zelfreflectie en het zelfbeeld.

Nog niet zo heel lang geleden pronkten we hier allemaal met de lichting die zou komen. Matthijs de Ligt klopte op de deur, Donny van de Beek was er al, Frenkie de Jong werd gehaald en Justin Kluivert kwam als een raket. Van Vaclav Cerny hadden we een hoge pet op en Kasper Dolberg bleek een schot in de roos. En er was Appie, waar eigenlijk niemand over twijfelde. Er kwamen gouden tijden aan, dat kon haast niet anders. De jeugd had de toekomst.

De bevestiging kwam, deels, toen we vorig jaar met een ultra-jong elftal de finale van de Europa League haalden. Peter Bosz liet de ploeg goed voetballen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er deels door die prestatie een bepaalde grootheidswaanzin is ontstaan. De finale was een historische prestatie, de band tussen spelers en fans was sterker dan ooit te voren, maar aan de andere kant was er ook geen prijs. Feyenoord werd kampioen en Vitesse won de beker. We zouden dit jaar wel even kampioen worden, terwijl iets meer terughoudendheid misschien wel beter was geweest.

Met de wetenschap van nu is het makkelijk praten, maar nog steeds krijg ik het idee dat veel spelers niet beseffen dat ook zij verantwoordelijk zijn voor de huidige malaise. Ook zij gaven niet thuis op belangrijke momenten, ook zij maakten fouten en ook zij zorgden ervoor dat er voor het vierde jaar op rij geen eremetaal in de prijzenkast kon worden gezet. Prima bij een club als Ajax, waar het jong en onbevangen is en waar men kan en mag leren. Maar gedraag je daar dan ook naar. 

Ik wil geen quotes horen dat er nooit meer zal worden verloren van PSV en Feyenoord en ik hoef geen quotes te horen dat PSV op basis van het spel onverdiend kampioen is. Ik wil een bepaalde schuld zien en daarmee een soort voorzichtigheid (bescheidenheid). Ik wil spelers zien die branden van de ambitie om het nooit meer zover te laten komen en ik wil spelers zien die beseffen dat ze nog lang niet klaar zijn bij Ajax als je zo vaak de plank hebt misgeslagen in één jaar tijd. 

Het mag niet zo zijn, want er zijn vooral veel woorden en zo bar weinig daden. André Onana wil weg, Matthijs de Ligt wil weg, Justin Kluivert wil/gaat weg, David Neres wil weg... Een dag na de wedstrijd tegen PSV (3-0) snapte ik die tendens. Verlaat het schip, voordat het gezonken is, ik had het misschien ook wel gedaan. Maar tegelijkertijd zijn de spelers die nu weg willen, de spelers die er deels voor hebben gezorgd dat we zinken. Toon een beetje verantwoordelijkheidsgevoel.

Je gaat weg als je situatie uitzichtloos is of als je de beste bent. Om die reden kon ik leven met transfers van Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Daley Blind. En om die reden kan ik nog best leven met het feit dat Onana een stapje hogerop wil. En als ik echt heel eerlijk ben, is een ongelofelijk talent als De Ligt misschien ook beter af in een grotere competitie. Ook hij heeft op jonge leeftijd al veel bewezen en kan de route van Davinson Sanchez moeiteloos volgen. Een transferverzoek, dat vind ik een stap te ver.

Ook anderen moeten vooral in de spiegel kijken en zich afvragen waarom ze er niet stonden op belangrijke momenten. Ze moeten beseffen dat je als wisselvallige speler bij Ajax niets te zoeken hebt op een hoger niveau. Nee, als je Cristian Cuevas niet voorbij komt tegen Twente, zwijg dan vooral. Ga een seizoen de ballen uit je broek trainen, wordt die sterkhouder, maak Ajax kampioen en herhaal dan de nu nog zo misplaatste woorden die er worden gesproken met dezelfde misplaatste bravoure. 

Niet lullen, maar poetsen; meer dan ooit is het de spreuk die spelers zichzelf voor moeten houden. Vlucht ik of ben ik er echt klaar voor? Of denk ik dat ik er klaar voor ben? Zetten we nog één keer de schouders eronder, om al die gekuste logootjes en hartjes naar de fans kracht bij te zetten? Of blijven het lege gebaren, omdat Ajax meer dan ooit inwisselbaar is? Ik vind het extra wrang, omdat we het dit seizoen voor Appie zouden doen. Is die motivatie opeens weg nu het seizoen voorbij is? Ik zou graag zien dat de spelers zichzelf in de spiegel aankijken bij het zwembad de komende weken. Want praatjes vullen nog steeds geen gaatjes. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Goed stuk, spijker op de kop!
0 0
Pheadrus
Aan zo'n verhaal heb je als speler en supporter helemaal niets. Een speler heeft zijn eigen belang maar heeft ook een club/team nodig om te kunnen excelleren. Daar zit een natuurlijke spanning en dat zal altijd zo zijn. Loyaliteit is geen bruikbare sentiment. Spelers oproepen om in de spiegel te kijken; wie denk je dat je bent?

Het is zoals het is. Spelers komen en gaan en spelers raken ook nog eens geblesseerd. Af en toe heb je zo'n jaar dat alles net de verkeerde kant op valt. Dit was zo'n jaar. Maar op een gegeven moment is de gifbeker leeg en staan er nieuwe sterren op. Dan gaat het weer draaien en dan gaan we weer van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Vergeet niet; 4 jaar op rij 2e worden is balen maar eigenlijk een goede prestatie. Ajax zakt nooit diep weg zoals Feyenoord en PSV wel regelmatig doen.
0 0
Cor74
Ja inderdaad de loyaliteit in de groep is bij diverse spelers een eind te zoeken.
De vraag die bij mij mij opkomt is of dit nou zo heel erg vreemd is?
Zeker na wat er de afgelopen 12 maanden is gebeurt bij Ajax!
Eerst spelen ze als jongste team ooit een EC Finale.
Vervolgens wordt er geroepen door de trainer dat iedereen moet blijven.
Dan stapt de trainer die alles bij elkaar wou houden op.

Op het trainingskamp vecht ieders vriend Nouri voor zijn leven en raakt voor het leven verlamd.
Hier is iedereen zo van slag dat Europees voetbal vervliegt
en de competitie pas richting winterstop op de rit begint te komen.

Wanneer de koppositie in zicht komt wordt de complete staf vervangen
en vervolgens keert ook de supportersgroep zich steeds meer tegen de spelers.
Met als klapper de hartelijke ontvangst van de spelers en staf na PSV - Ajax

Zou zomaar kunnen dat de spelers die weg willen gewoon weer willen voetballen
zonder alle randzaken, herinneringen en verwijten die ze nu dagelijks ervaren.
Veel wijsheid voor iedereen ;-)
0 0
SjakieWolfs
Je kunt het al zien als ze in de spelerstunnel staan voor de wedstrijd. Dan stralen ze zoiets uit van "even het veld op, winnen en weer naar huis'' Vroeger zag je onoverwinnelijkheid in de ogen van de spelers. Stond je mentaal al met 1-0 voor en kwamen tegenstanders met knikkende knieën het veld op. Als je dan ook een lamlul als trainer hebt die zo'n groep slecht kan motiveren dan heb je een probleem. Erik ten Hag gaat deze spelers ook niet naar een hoger plan brengen. Het beste kun je hem de wacht aan zeggen en er een internationaal ervaren trainer voor zetten.
1 -2
Freddy Al
In elk opzicht heeft Bram gelijk, Ik zou daar aan toevoegen dat er in de ploeg ook onvoldoende loyaliteit naar elkaar toe lijkt te zijn, teveel spelers gaan voor zichzelf .

Dat is een probleem omdat daarmee de intrinsieke motivatie wordt aangetast, de wil om vuil werk te doen afneemt en daarmee het team nooit aan zijn beste voetbal toekomt.
Een gegeven is dat dit voor jonge spelers altijd lastig is, het hoort bij de ontwikkeling op die leeftijd.
In die zin is het langer samenzijn op trainingen geen verkeerde zet, los van het fysieke effect.

Een saamhorigheidsgevoel kan ondersteunend werken bij het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel.

Ook is het belangrijk dat het te vroeg hypen van spelers door pers en publiek in het groepsverband wordt afgeremd.
Hierin spelen met name de oudere spelers en de staf een grote rol ,maar het besef en de relativering van dit sluimerend gevaar moet ook gekweekt worden bij jonge gasten.

Arrogantie van jonge gasten is vaak een dekmantel voor onzekerheid,het aanreiken van
structuur en vaste waarden helpt om dit te beteugelen.

Dan heb ik het niet zozeer over het spel zelf; veel opdrachten en details maken onzeker, goede gewoontes juist niet.
Daarbij moet er ook uitgesproken waardering zijn voor de dingen die wel goed gaan daarin hoort ook spontaniteit en creativiteit thuis.
Een vaste grond onder de voeten zorgt voor mentale vrijheid en betere resultaten.
1 0
Tufono
Ajax maakt het zich zelf moeilijk door te veel te breien in de voorhoede! Hierdoor wordt er te weinig en te laat gescoord waardoor er bij de spelers een soort teleustelling, wanhoop ontstaat. Het scoren en benutten van kansen tijdig en doeltreffend maakt het voetbal wel makkelijker en plezieriger. Hebben wij wel goede spitsen?
2 0
Ar
Ned joh, we hebben slechts vier spitsen die makkelijk scoren. Dus die zijn slecht, aldus volgens de Ajax moraal.
0 0
Pierre Heno
Bij Ajax is de opdracht van de coach door breiend en hakend de bal over de doellijn van de tegenstander te krijgen en dit alles vanuit balbezit op eigen helft. Harde 'Arie Haan' pegels vanaf 20-30 meter zie je vrijwel nooit meer in het Ajax spel waar oeverloos combineren tot kunst wordt verheven. Maar hard gericht schieten op de goal van de tegenstander leidt er juist eerder toe dat verdedigers fouten gaan maken waar je als aanvallende partij juist op kan inspelen. Wil je persé zo nodig pingelen doet dan dan op hoge snelheid terwijl het strafschop gebied van de tegenstander binnendringt zodat je meteen ook de kans op een pingel vergroot wanneer een verdediger je tracht te stoppen. Maar nee...bij Ajax luidt de opdracht de bal via breien en haken in het doel te krijgen. En dat al vele seizoenen op een rij.
1 -1
HarryHarHar
Begin met een andere trainer, een trainer waar diezelfde zwaar over het paard getilde jochies wel respect voor hebben, waar ze tegenop kijken een trainer die ze terug naar jong zet als hun schoenen te groot worden voor hun voetjes!..
Alleen dan kan Ajax, Ajax weer worden het Ajax dat wij de supporters zo graag zien, waar we zoveel van houden waar we trots op willen zijn,
Kom op Ajax neem je verlies zet je veel te grote ego als TH aan de kant en laat Ajax ons Ajax weer worden!.......
4 -2
Lagasj
"Ik wil spelers zien branden van ambitie." zegt ie.
Hoe dan met een trainer die je een half uur suf lult
Die je elf tegen elf laat trainen om de tegenstander na te bootsen.
Begin nou eens bij een goede begeleiding.
En als je als leiding dan wat wil doen gooi de rotte appels er dan uit en laat ze net zo lang banken tot ze smeken er weer in te mogen om het heerlijkste te doen dat er is..... voetballen.
3 -3
Juichtoon
Het zal best zo zijn dat uiteindelijk de huidige ajax spelers verder komen in hun carrière dan de huidige psv spelers maar veel ajacieden zijn momenteel nog veel te jong voor een constant seizoen. Ook dit is een van knoppen waaraan we kunnen draaien. Een nieuwe titel haal je niet met 7,8 spelers onder de 22 in de basiself. De nieuwe selectie zal op dit vlak meer in balans moeten zijn.
3 0
Ar
Niet alleen bij de selectie, ook bij de supporters die maar blijven volhouden dat wij afgelopen seizoen de beste selectie hadden. Die hadden we niet.
Geen goede rechtsback als back-up voor Veltman, Dijks die een half jaar van stal gehaald moest worden, geen concurrentie op de flanken voor Neres en Kluivert, en Siem de Jong was na de basis de beste middenvelder op de bank.
Dan kan je toch niet volhouden dat je de beste selectie hebt?!
7 -2
Raoul14
Gedeeltelijk mee eens, maar ik denk ook dat door de trainerswissel de sfeer volledig verziekt is. En ook ik wil met plezier naar mijn werk gaan. ( Meer) Geld kunnen ze overal verdienen.
4 -2
AjaxLegends
Ik denk inderdaad dat het keiharde en onterechte ontslag van Keizer, zeker met het oog op de situatie Nouri bij spelers in het verkeerde keelgat is geschoten.

de directie laat zichzelf hier zien als een club zonder hart. Eigenlijk gooien ze hun eigen ruiten in. Op basis van de tweede seizoenshelft moet Ten Hag ook ontslagen worden. Maar als ze dat doen dan stellen ze zichzelf kwetsbaar op en moeten ze zelf ook opstappen. Wederom het bewijs dat alles binnen Ajax op ego gebaseerd is. Spelers en geen enkel mens heeft voor dergelijk beleid respect.
1 0
JordyAjacied
Laten we vooral ook niet meer zeggen Wij Zijn Ajax Wij Zijn De Beste, want dat is al een tijd niet het geval. Sinds de eeuwwisseling is PSV qua prijzen de club van Nederland, ik zal vast veel minnetjes krijgen maar dat interesseert me niet, de feiten en de waarheid is hard. Wij zijn op dit moment Ajax en wij willen o zo graag de beste zijn.
11 -1
blava
Iedereen weet nu wel hoe Ajax te bestrijden is. Ajax parasiteert op individuele klasse. Spelers weten dat en verklaart vaak de arrogante en gemakzuchtige benadering van wedstrijden. We winnen toch wel.

De trainer die deze houding eruit krijgt wordt slapende kampioen van de eredivisie. Ajax moet voetbaltechnisch, conditioneel en qua mentaliteit de beste zijn.

Dit seizoen was Ajax misschien voetbaltechnisch de beste maar op basis van die andere twee aspekten werd het kampioenschap verspeeld. Vooral het slappe voetbal in vooral de eerste helft van bijna alle wedstrijden (vorig en dit seizoen) was schrijnend om te zien. Zowel Bosz, Keizer als Ten Hag waren niet in staat dat proces te keren.

Wanprestaties werden goed gepraat en bovengenoemde trainers voerden geen daadwerkelijke maatregelen door. Er niets mis mee om spelers in de eerste helft te wisselen. Gisteren nog meegemaakt met de tegenstander van mijn (jeugd) team. Als zij dat doen waarom kan dat dan niet in de eredivisie. Kwestie van duidelijkheid scheppen.

Ook dat gezeur over de (te) lange trainingen moet ophouden. Twee uur trainen per dag voor een full prof is belachelijk weinig. Er zullen misschien meer blessures zijn maar fitte spelers zijn hoe dan ook minder geblesseerd. In andere sporten wordt veel meer getraind. Ik kan mij niet voorstellen dat de fysieke belasting in het voetbal de belasting in vergelijkbare sporten (volleybal, handbal) overstijgt.

Wil Ajax verder komen zal de training intensiteit omhoog moeten.
3 -2
marrene
Goed gesproken. Ik word ook misselijk van de mannetjes die het logo te pas en te onpas kussen en als ze, zodra ze net een auto mogen besturen, een transferverzoek indienen.
Wat hebben ze nu gepresteerd? Ook De Ligt. Groot talent, daar is geen discussie over. Maar vergelijk hem eens met jongens als Vertonghen en Alderweireld. Die waren toch veel verder. Logisch omdat ze al meer dan 100 eredivisiewedstrijden in de benen hadden.
Kluivert doet helemaal de deur dicht. Heeft nog geen enkele wedstrijd over de volle 90 minuten goed gespeeld.
De hele club heeft enorm gefaald afgelopen seizoen. De directie, de technische staf en vooral de spelers. Het is typerend dat ze heel veel wedstrijden op achterstand zijn gekomen. Ze beginnen gewoon niet goed aan de wedstrijden. Hooghartig. Dat kan een keer gebeuren, maar als het bijna de regel wordt zit er iets niet goed tussen de oren. Een trainer moet dan ook ingrijpen.
De jongetjes denken dat ze beter zijn dan ze daadwerkelijk zijn. En niemand die die gedachte uit hun hoofden praat.
Kijken ze nooit naar de reservebank van de clubs waar ze zo graag heen willen. Daar zitten spelers die veel beter zijn. Zo'n Kluivert bijvoorbeeld. Denkt dat snotaapje nou werkelijk dat hij bij een grote club een kans op de basis maakt? Ja, Wim Kieft denkt dat hij bij Roma prima kan spelen. Maar die is dan ook niet genezen van zijn verslavingen.
9 -2
El-Dorado
ik snap de gedachtengang van Kieft, mits Kluivertje zijn niveau continue haalt zou ie mee kunnen. Het probleem is echter dat Kluivertje 1 op de 3 wedstrijden maar 30 minuten zijn niveau haalt.

Kritiek en zelfreflectie is tegenwoordig taboe.
0 0
El-Dorado
even offtopic, zou Dumfries ophalen bij Heerenveen en direct seizoen verhuren aan Heerenveen. Dan heb je alvast de toekomstige powerhorse van NL elftal vastgelegd. Eventueel in de winterstop kijken hoe het met onze backs aan toe gaat (waar ik zelf weinig vertrouwen in heb).

on: probleem is simpelweg GELD.

we leven in een uber-commerciele wereld waar geld onze normen en waarden kapot maakt. veel mensen zijn daar erg gevoelig voor.

- Media schrijft, lult, komt met zogenaamde primeurs, fakenews, stokerij, manipulatie etc etc puur voor het geld. Als er niets geschreven wordt, dan wordt ook niks verdient.

- Zaakwaarnemers = over het algemeen egoisten puur sang, niets carrieres (sportief). Het gaat om een levensstijl die ze verkopen aan hun clienten. Roem, rijkdom en financiele onafhankelijkheid.

- Sponsors: zoeken nieuwe gezichten van hun merk, handelen snel i.v.m. concurrentie en teren deels op de zaakwaarnemers. En betalen tegenwoordig mee aan de transfers.

Kijk maar eens sinds wanneer de eredivisie zo hard af is gegleden naar een belachelijk laag niveau.

Wie de f**** was Man City aan aantal jaren geleden?

Real, Barca, Chelsea, PSG, Bayern, Juve, Man City etc. die kopen alles wat los en vast zit met een beetje talent. Het sportieve willen bereiken is niet meer de prio1 van een voetballer, maar de levensstijl die doorgedrukt wordt door de zaakwaarnemers.

Het ergste nog, in de meest simpele uitvoering doen kwasten zoals van Gangelen bij Fox doodleuk aan mee met dat populaire gedoe.

Voetbal is dood, voetbalwereld is een heel vies wereldje geworden waar 1 ding telt. En dat is geld.

Dat een jochie van 18 of 19 na een paar wedstrijdjes al van alles in de media roept.. Zou ik me als ouder kapot schamen. Maar er op aanspreken? Ho maar
1 -3
BokkieBokstra
De spelers hebben het gedaan lees ik. Dat zijn wat mij betreft toch echt de laaste die de schuld moeten krijgen als je ziet wat ze dit jaar over zich een hebben gekregen. Geen woord over het ontslag van Keizer, een heel belangrijk moment dit jaar. En ik geloof dat er eerder bij de fans dan bij de ploeg sprake van grootheidswaanzin is. Geldt voor iedere club die wat succes heeft. Spelers die wegwillen zegt misschien ook iets over de sfeer van dit jaar. Op en naast de tribune.
6 -2
Dirkteur
Precies. Geen woord over de trainers(wissels) die in mijn ogen grotendeels debet zijn.
Zou dat heel misschien enige bijdrage hebben geleverd aan de prestaties? Onze jochies ballen vrij aardig als het goed loopt maar na een paar tegenslagen moet er pas echt worden gecoacht. Helaas vermoed ik dat keizer en met name hag daarin ernstig tekort schoten en schieten.
Niets daarover, maar ach, daarom is het ook een columnpje hè.
2 -1
Erik87
Dan is je conclusie een beetje kort door de bocht. Het gaat in dit stuk erom dat spelers OOK een verantwoordelijkheid hebben. een wedstrijd is nog steeds 11 tegen 11. Bal is nog steeds rond, etc. Als je in een wedstrijd de bal over 5m niet kunt overspelen, 80x balverlies leidt, man niet voorbij komt heeft dat niets te maken met problemen op een ander niveau. Dan falen de spelers zelf. Of dat nu te maken heeft met druk, kwaliteit of wat dan ook, boeit niet. Het geeft aan dat je (bij Ajax) nog heel wat te ontwikkelen hebt.
Die kritische houding ontbreekt bij een aantal spelers.
4 -1
fanforeffer
Het drama Nouri wordt telkens weer naar voren gehaald. Het is ook een groot drama. Het hele seizoen heeft dit drama iedereen beïnvloed. Niemand wist /weet hoe er mee om te gaan. En niemand weet hoe zwaar kennissen .vrienden ,familie in hun binnenste zijn aan gedaan.Het is een drama seizoen geworden. Maar nu moeten we de zaken accepteren hoe ze zijn.We zijn bijna een jaar verder. Vanaf nu gaan er alles aan doen om Nouri te eren.We gaan zorgen dat we kampioen worden en de beker winnen. We gaan niet zeuren over een transfers, en vertrek wensen. We gaan nu voor het plezier voor Nouri. Wat zal hij trots zijn als wij volgend jaar hem de schaal kunnen geven. En wat een voldaan gevoel voor iedereen die zich het drama Nouri heeft aangetrokken ! Alles voor Nouri ,Nouri is Ajax.
2 -5
Caparzo
De bittere werkelijkheid is, dat die jongen nooit meer trots kan zijn, schrijf dan beter zoiets niet.
2 -2
fanforeffer
Heb ik met een insider te maken ? iemand met kennis van zaken ? ik heb het van dicht bij mee gemaakt. Niemand weet wat er precies omgaat in een mens . maar elke positief signaal is welkom. En zo is mijn schrijven bedoelt voor Nouri. en een motivatie voor de spelers.
0 0
Bocarra
Allemaal waar maar Nouri heeft alles op zijn kop gezet. Het goede gevoel overgehouden uit het seizoen daarvoor was in 1x weg.
2 -2
Marcoryn
Spijker op zn kop.
3 -1
gras
Een volkomen a typische column voor Bram, die normaal gesproken de positiviteit zelf is en het liefste over de jeugd lijkt te schrijven en weinig oordelen velt.

Zegt genoeg dat de maat nu ook bij hem vol is, zoals bij velen. Dit jaar was gewoon schandalig, gênant, onaanvaardbaar. Eigenlijk zijn er geen woorden voor.

Waar de spelers vooral faalden was de beker tegen Twente. De nieuwe formule stond, het begin was goed, de voorsprong was er, Twente was enkel nog een schim van een goede ploeg waar het publiek achter stond. Daar zijn deze boys achteruit gaan lopen, waardoor een gelijkspel ontstond. En dan de loterij van pingels. Ik weet nog goed dat Keizer verzuchtte dat deze groep misschien gewoon niet zo goed is en dat dit een kwestie van kwaliteit is.

Voor het eerst dat ik die uitleg wel kocht. De spelers hebben zichzelf, Keizer en de club laten vallen en Overmars de kans gegeven zijn spel te spelen en Keizer te elimineren.

Maar daarna moet je verder. En het gevaar van een uitleg als deze, is dat men zich dan ook gelijk maar alleen op de spelersgroep richt uit frustratie. Maar de hoofdverantwoordelijken zitten in de directie en nergens anders.

Ik heb genoeg veerkracht gezien in deze selectie. Ben het echter wel met Bram eens dat het ongelofelijk en bijna absurd egoïstisch is om na zo'n wanprestatie ijskoud door te onderhandelen over onwerkelijk hoge salaris/geldeisen alsof je Ronaldo zelf bent en vertrekwensen kenbaar te maken. Dat laatste toont aan dat iets structureel niet goed zit.
8 -3
Tscheu
Mooi stuk.
1 -1
Web
Geld ook voor de supporters
Jeugdspelers die een kans krijgen worden nu al tot aan de grond worden afgebrand
Dat maak je nergens mee, alleen op AS.
Onze zogenaamde kenners, die nergens verantwoordelijk voor zijn.
7 -8
Minsc
Hoeveel geld krijgen we?
0 0
Jelle2500
Amen, mischien moeten we dit maar eens even doorsturen naar de spelers zelf..
1 -1
blessure
De spijker op zijn kop!
Op een enkeling na, is er geen onverzettelijke wil, om te winnen.
Ik heb het afgelopen seizoen, in de meeste wedstrijden mij zitten ergeren aan de slappe vertoning.
Hoe vaak heb ik niet gehoord, we begonnen niet goed aan de wedstrijd.
Hoe is het in de wereld mogelijk.
Ik heb het al meer hier geschreven en het leverde me duimpjes omlaag op, salarissen omlaag, premies voor de gewonnen wedstrijden omhoog.
Niet presteren, dan ook minder verdienen.
4 -1