'Belangrijk dat Ajax directe versterkingen haalt'

ArthurV, 30-04-2018 om 23:30, 15072 views, Natafelen |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vanwege de grote kans dat Ajax aankomende transferperiode een aantal sterkhouders zal gaan kwijtraken, is de Amsterdamse club momenteel hard op zoek naar mogelijke versterkingen voor volgend seizoen. Volgens Freek Jansen heeft Ajax voor nu vooral behoefte aan spelers die er direct kunnen staan.

'Momenteel halen ze veel spelers uit het buitenland tussen de zestien en negentien jaar, die vaak elders zijn opgeleid', vertelt Jansen bij Natafelen. 'Maar wat vooral belangrijk is voor volgend seizoen, is dat ze directe versterkingen halen. De spelers die weggaan, zoals Nick Viergever, Amin Younes, en Hakim Ziyech, zitten allemaal middenin de twintig jaar. Perr Schuurs en Hassane Bandé komen nu. Schuurs is achttien en komt uit de Jupiler League en Bandé is negentien, maar van hem hoor je alleen maar dat hij niet bij Ajax past. Je moet dus echt inzetten op ervaring.'

Volgens de journalist is Ajax, zoals eerder vermeld, achter de schermen hard bezig met de komst van de Argentijnse verdediger Lisandro Magallán. Jansen laat weten dat er binnen Ajax erg veel onvrede heerst over enkele verdedigers die nu in de hoofdstad rondlopen. 'Over Luis Orejuela en Rasmus Kristensen zijn ze momenteel erg ontevreden en Joël Veltman staat er pas weer in 2019.' Waarop Kenneth Pérez reageert: 'Ik vind het best wel knap dat je twee rechtsbacks weet te halen die bij elkaar tien miljoen euro kosten en daar vervolgens Noussair Mazraoui neerzet, die eigenlijk het liefst achter de spits speelt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A'dam Oud-West
"Directe versterkingen zijn dus belangrijk.... Zelfs Huntelaar mocht ze dit seizoen nog niet zo makkelijk inkoppen...
4 -1
HarryHarHar
omdat een linkspoot op rechts staat en een rechtspoot op links, dan vermoord je je centrum spits, wissel het maar eens om dan maakt de centrumspits er 20 in een seizoen!
2 -2
Michelinho
Volgens mij mis je het punt: dat Freek open deuren intrapt.
0 0
Jeugdtrainer
Rake opmerking Perez, maar bij Ajax hebben ze niet door hoé belangrijk een jeugdopleiding kan zijn die spelers produceert die positioneel sterk zijn dankzij een enorm spelinzicht (defensief en aanvallend), maar ook een sterk ontwikkelt voetballend vermogen in voornamelijk balbehandeling, handelingssnelheid en passing, in kleine ruimtes. Tenslotte nog wat corrigerend vermogen (startsnelheid, lichtvoetig verdedigen) en je hebt een goede Ajax’ back.

Dan zie je dat een speler als Mazraoui, maar ook Sinkgraven (elders opgeleid), best als back kunnen spelen. Het gaat erom dat je de juiste kwaliteiten hebt en daar is duidelijk niet op gescout. En Marc heeft wat hier staat ook echt niet in zijn kop zitten hoor.
14 0
Mark03
Precies. Je ziet toch hartstikke vaak dat een speler in de jeugd op een andere plek speelde dan in het eerste elftal? Dat maakt je als speler completer. Karsdorp is ook een aanvallende middenvelder die rechtsback is gezet. Daar heb ik Perez niet over gehoord.
4 0
AFCAPolarBear
Wat is er enorm veel kudde-gedrag in de wereld, zeg! Waarom moet er gelijk spelers gehaald worden? Omdat elke andere club dat doet als een kip zonder kop, met name de Engelse clubs en in mindere mate PSV en Feyenoord maar dat komt doordat ze niet zoveel geld hebben. Op dit moment hebben we de beste selectie van de Eredivisie. De kans dat Ziyech weggaat is erg groot, dus die moet vervangen worden. Is Mazraoui niet een zelfde soort speler? En anders zouden een Frenkie de Jong of Bijleveld ook de nummer 10 positie zeer goed in kunnen vullen. Dan nog ga je nog steeds er op kwaliteit achteruit. Kijk maar naar wissel Klaassen-vd Beek dit seizoen. De andere spelers die weggaan, zijn geen basisspelers. Die moeten sowieso aangevuld worden met (oud-)jeugdspelers. De rechtsback blijft een zorgenkindje, maar hoe dynamisch Mazraoui dat invulde, was ik erg content mee. Aan de andere kant, vind ik dat Zeefuik het goed doet bij Groningen. Die zou ook best in de basis mogen komen. Dus in mijn opinie hoeft er dus geen dure spelers gehaald te worden. Want hoe graag ik ook zie dat Ajax in de CL komt, je moet niet stappen nemen van 4 treden tegelijkertijd. Eerst moeten we in de Eredivisie kampioen worden, daarna kunnen we weer kijken om Europees aan te haken. Maar als er een kansje langskomt als Tagliafigo, moeten we daar voor gaan. En juist door het beleid dat vd Sar en Overmars hanteert, zijn zulke transfers mogelijk. Niet alles kopen wat los en vast zit, maar pas kopen als het een meerwaarde is, en niet geheel onbelangrijk, dat ie betaalbaar is.
3 -12
Ar
Ik denk dat veel afhangt van hoe het herstel van Frenkie en Sinkgraven verloopt.
Zijn die weer fit bij aanvang van het nieuwe seizoen? Of kost het dan nog een tijdje?
Ook is de vraag of Tagliafico, Dolberg en Neres al dan wel of niet naar het WK gaan.
Schöne en Ziyech gaan in ieder geval naar het WK en Schöne zal dus later aansluiten.
Je kan in ieder geval niet een beetje freewheelen tijdens de voorbereiding en zal meteen toe moeten werken naar een basis sterk genoeg om de voorrondes voor Europees voetbal mee door te komen.
Met alle blessures en uitgaande dat Dolberg, Tagliafico ook naar het WK gaan, zal je dus achterin moeten uitgaan van Schuurs, De Ligt en Wöber. Op het middenveld dan Mazraoui, Van de Beek, en ja wie nog meer als Schöne, Ziyech, Frenkie en Sinkgraven afwezig zijn?!
Voorin kun je de afwezigheid van Dolberg nog wel opvangen met Huntelaar, Cassiera en Sierhuis. Maar op de buitenposities is het dunnetjes bezaaid, al denk ik dat Nunnely wel een nuttige rechtsbuiten kan zijn met een spits als Sierhuis of Huntelaar. Van Bandé moeten we het nog maar afwachten.
Al met al is het dus heel erg afhankelijk van de beschikbare spelers tijdens de voorrondes Europees voetbal of en voor welke positie je iemand moet halen die een directe versterking is (dus geen talent dat het nog moet bewijzen).
1 -2
DeSlagerVanBilbao
Leuke selectie om 2e te worden in Nederland. Totaal niet CL of EL-waardig. Sinkgraven? Die moet verkocht worden, heeft nog maar één jaar contract ná dit seizoen. Als ze hem een verlenging aanbieden word ik gek, blessuregevoelig, op het middenveld is geen plek voor hem en hij is geen linksback. Als Overmars niet snel met directe aankopen komt (keeper, rechtsback, cv, middenvelder 2 buitenspelers) kunnen we ons weer richten op de Eredivisie.
3 -2
Ar
Beste linksback van Nederland sinds Van Bronckhorst.
Ik snak terug naar Daley. Nico is een aardige verdediger in de duels, maar Sinkgraven is tien keer beter in het voor de man komen en kwa positionering. En op het middenveld kan wel degelijk plek voor hem zijn, als het in een systeem is met drie verdedigers.
2 -1
chrisjuhhh
Ja maar FIFA 18 zegt dat .....
0 0
Cleo9
Keisuke Honda is komende zomer transfervrij. Zou prima de plek van Ziyech in kunnen vullen denk ik.
8 0
gi0vanni
Alleen kan Ajax die niet betalen want die zal wel aanbiedingen krijgen waarbij hij zo veel centjes gaat verdienen dat Ajax bij voorbaat kansloos is. Wat ga je zo'n speler bieden? Wel meneer bij ons kun je weer in de geweldige ED spelen en je mag bij ons ook een flink deel van je salaris inleveren. De kans dat hij naar Ajax komt is net zo groot als dat Vertonghen aankomend seizoen terug komt.
1 0
godlike
Bonussystemen hanteren..
1 -1
Bocarra
Kenneth Perez nemen we al een tijdje niet meer serieus. Allemaal open deuren. Iedereen weet dat Ajax deze komende transferwindow aan de bak moet.
1 -10
DeSlagerVanBilbao
Ling zei het al...aankoopbeleid klopt niet........
10 -4
Rockpotje
Zou Schär van Deportivo niet wat voor ons zijn? Prima verdediger met voetballende kwaliteiten en al de nodige ervaring in de CL, de Bundesliga en La Liga. Ook geen broekje meer, maar nog niet eens op zijn top. Bij Basel en het Zwitsers nationaal elftal was ik altijd wel gecharmeerd van hem. Na de degradatie moet hij haalbaar zijn.

Met het vertrek van Viergever en het wegvallen van Veltman kunnen we wel een wat oudere ervaren verdediger gebruiken tussen de jonkies Wöber, De Ligt en Schuurs. Die Magallan kan wel wat zijn, maar ik heb vooralsnog weinig over zijn kwaliteiten aan de bal gehoord. Als hij verdedigt als Sanchez maakt het natuurlijk niet uit, maar idealiter wil je wel een beetje opbouwen natuurlijk.
7 0
sjaakahz94
Daar noem je een hele goede optie. In deze categorie moet Ajax altijd kijken vind ik. Loopt zoveel kwaliteit rond in het rechterrijtje van de topdivisies. Ook bv Köln dat eruitvliegt. Weliswaar lastige categorie alleen proberen kan altijd toch als je het geld hebt. Köln heeft bv Horn (keeper) die hoog staat aangeschreven, Meré (cv) spaans jeugdinternational die op het jeugd ek alles speelde, Koziello (cvm) ideale voetballende controleur die mij al positief opviel tegen Nice, speelde daar vorig seizoen.
2 0
Rockpotje
Koziello was ik bijna vergeten. Was ooit een groot talent in Frankrijk. Zou inderdaad een leuke toevoeging zijn. PSV is ook gewoon kampioen geworden met Schwaab die van het toen gedegradeerde Stuttgart kwam (dacht ik).
1 0