'Ajax barst van het poen, maar wint geen prijzen'

sammekors, 30-04-2018 om 11:15, 8260 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robert Maaskant is van mening dat Ajax het afgelopen seizoen ondermaats heeft gepresteerd. De Amsterdamse club heeft volgens de oud-trainer van onder meer NAC Breda namelijk het beste materiaal van de eredivisie, maar het wist hier onvoldoende gebruik van te maken. 

'Ajax heeft individueel de beste spelers, maar mist aan alle kanten de volwassenheid', vertelt Maaskant bij Fox Sports. 'Ik ben heel nieuwsgierig naar het beleid. Durven ze eindelijk een keuze te maken voor ervaren krachten, die het verschil kunnen maken? Ze barsten van de poen in Amsterdam, maar er zijn geen prijzen meer. Terwijl: bij Ajax telt alleen winnen. Het is leuk van Jong Ajax dat ze kampioen worden, maar het gaat uiteindelijk om de schaal en om het Champions League spelen. Als je dat mist, dan doe je het niet goed als club.'

Trainer en analist Mario Been is het eens met Maaskant. 'Ajax heeft de mooiste spelers van de Eredivisie, maar PSV had toch iets meer nog wat Ajax niet heeft: een echt team en kracht. Maar als je aan de andere kant die aanname van Kluivert ziet, dat is gewoon weergaloos. En Ziyech is natuurlijk een pareltje voor onze eredivisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DulceDesde
De hoofdzin is `Ajax barst van het poen, sorry is het niet barst van de poen of barst van het geld!
0 0
mcatarinob
Wat Daley betreft, helemaal met je eens CollinAFC!! En zou Matafs zijn prestatie het afgelopen seizoen ook nog eens in gedachten nemen.
0 0
NouriVandeBeek
Ik word zo moe van die 'ervaring'. Zonder kwaliteit heb je daar niks aan. Kwaliteit en mentaliteit moeten leidend zijn en ervaring doet er niet toe. Lasse en Huntelaar zijn met al hun ervaring een blok aan het been van Ajax.
1 -2
EVH
Klopt 100%.

Ervaring is alleen fijn wanneer de betreffende speler heel veel voetballende kwaliteiten heeft.
En die spelen vaak niet bij Ajax na hun 30e.

Zimling had ook veel ervaring,... just sayin'
0 0
Ar
Huntelaar, Siem, Tagliafico, er is dus afgelopen seizoen al gekozen voor het halen van ervaren krachten. Al krijgen ze al snel de hoon van het publiek bij wat mindere wedstrijden, want dan heet het dat ze er niets meer van kunnen en over thehill en op hun retour zijn.
0 0
kaashaas
Heb enkel de hoofdzin gelezen tis gewoon niet relevant wat hij te zeggen heeft.
0 -3
geDaante
Wat een simpele obervaties en meningen hoor je toch he, niet normaal. Ook deze man gaat weer totaal voorbij aan het verliezen van Bosz, van Nouri, daarna een beginnend/nieuwe trainer met een nieuwe visie, wordt ontslagen terwijl de spelersgroep daar niet achter staat, nieuwe trainer waar de spelersgroep niet op zat te wachten, etc.

Met Bosz nog aan het roer was Ajax met twee vingers in de neus kampioen geworden, en langer Europees voetbal gespeeld. Ook zonder Bosz, maar zonder drame Nouri en met Keizer, was Ajax ook kampioen geworden, op zeker.
4 -1
3*stars*3
Tja NL anno 2018, met ''kenners'' die zomaar wat roepen...
0 0
Michelinho
Min moest plus zijn.
0 0
CollinAFCA
Ik zou erg graag Daley Blind volgend seizoen op 6 zien spelen. Afwachten of dit haalbaar is maar zeker de moeite waard om te proberen.
1 0
NouridolbergNeres34
Gaat om kwaliteit niet om ervaring kijk maar naar huntelaar, siem, schone allemaal ervaren maar vallen alle 3 door de mand dit seizoen. De ligt, lichtpuntje van dit seizoen 18 jaar oud, leeftijd zegt dus geen ene klote.

We missen op bepaalde posities gewoon kwaliteit rechtsback, 6. en een trainer die van al die gasten een team kan maken wat functioneert, juiste tactiek vol druk zetten, spelers vertrouwen geven. Ten hag gaat het duidelijk niet worden.
1 -4
Knalpot
Nee, je mist wel ervaring. jij noemt ervaring op wat geen toegevoegde ervaring is. Je kan niet in de as 6 spelers van net 20 /21 jaar of nog jonger spelen, haal dat nou eens uit jullie systeempjes, het kan niet om succesvol te zijn en constant te presteren al zet je er de allerbeste coach ter wereld voor neer. Je hebt kwalitatieve oudere spelers nodig die situaties kunnen lezen, leiding op zich nemen, voorop gaan als er eens uit een ander vaatje getapt dient te worden en die het gat kan invullen omdat de jonkies nog geen 20 wedstrijden per jaar zelfs maar een zesje kunnen scoren.
2 0
geDaante
Toch speelde Ajax onder Bosz met een historisch jong elftal het beste voetbal sinds twee decennia, en gekoppeld aan het beste resultaat sinds vele jaren, sinds, CL avontuur Koeman.

Het ligt er ook maar aan wat voor 'koppen' er op die jonkies zitten. Sommigen zijn al heel volwassen voor hun doen, dusdanig goed dat ze niet alleen meer met hun eigen spel vooral hoeven bezig te zijn, dusdanig inzicht hebben waarmee ze situaties in kunnen schatten (zonder eerst op de bek te gaan, daarvan te leren = ervaring).

Ervaring prima, maar voetballend moet het niet veel minder zijn dan een jeugdspeler. Kwaliteit moet leidend zijn, het niveau van het combinatiespel zo hoog mogelijk, en daar moet geen zwakke schakel tussen zitten.
1 0
Knalpot
Maar dan ga je zeer makkelijk voorbij aan wel een 'ervaren' centrale verdediger/linksback te hebben in de vorm van 4-gever. Die ook nog eens een op en top prof is, een doorzetter en geregeld de ploeg bij de hand nam. Klaassen vs. vd Beek, hoe je de vergelijkenissen ook trekt en wat je dan ook aan te merken kan hebben op Davy , hij stond er vorig jaar als leider, elke keer maar weer doorgaan een opjagen, contiinu vuile meters maken voor anderen. Die drive heeft Donny gewoon (nog) niet. Traore en Youness veel gedisciplineerder dan Neres en Kluivert misschien hebben ze veel minder rendement dan die andere twee, qua terugverdedigen, drukzetten waren ze voor het spelletje van Bosz veel belangrijker dan die twee jonkies nu voor de spelletjes van Keizer en TH. En als laatste Matthijs maakt geweldige stappen door dit seizoen maar ik vind hem nog niet op het niveau van Sanchez (die speelde vaak foutloos) terwijl Matthijs nog regelmatig postitionele foutjes maakt, duels verliest waar het man of bal moet zijn.

En natuurlijk gaat het niet om maar ondoordacht een Siem de Jong aan te trekken uiteraard moet een ervaren speler ook kwaliteit hebben maar zoals ik al vaker zeg de balans in de selectie is gewoon niet in orde nu.
0 0
3*stars*3
Mee eens, selectie van vorig seizoen had ook niet over dreven veel ervaring en basis helemaal niet.
Je moet gewoon de juiste karakters in het team hebben.
En dat waren Sanchez, Klaassen en Traoré (werkte altijd hard!).

Dit seizoen is er natuurlijk ook veel shit binnen en buiten de lijnen maar Ajax had gewoon beste selectie in de Eredivisie en moest wat winnen.

Ik zag Twente gister...Te bizar voor woorden dat we bijv een 0-2 voorsprong weggeven in Enschede en door hun werden uitgeschakeld in de beker.
2 -1
Hagmag
Geen of te weinig kwaliteit langs de lijn als trainer.
Peter Bosz had Ajax wel kampioen kunnen maken.
1 -3
Knalpot
Dat zullen we waarschijnlijk nooit weten. Hij heeft iig tegen PSV de verkeerde inschatting gemaakt toendertijd anders had ie wel kampioen geworden zeer waarschijnlijk. Maar ook Bosz zn spelwijze was zeer kwetsbaar, als een radertje maar niet voldoende meewerkte dan kon zijn tactiek ook gewoon een harakiri tactiek zijn.
0 0
jarenfan
Sluit maar aan in de rij,Maaskant,Been,de Mos enz,
de open deur intrappers,daar zit Nederland vol mee.
0 0
lekebusch
Dat Ajax er financieel geweldig voor staat is gewoon prima.

Tuurlijk balans tussen investeren in spelers en een gokje wagen versus de club perfect gezond houden is wat je het liefst ziet. Echter lees regelmatig bijna een verwijtende ondertoon dat Ajax poen zat heeft bij dit soort figuren.

Gister was de zoveelse herinnering van korte vs lange termijn succes met de degradatie van Twente. Als je kapitaal alleen op het veld hebt staan en boven je stand investeerd kan je club zo omvallen. Niet janken als dat gebeurd dan.
7 0
ETM
Ach, was Ajax op dezelfde voet verder gegaan als vorig seizoen (door factoren die niets met ervaring te maken hadden is dat niet gelukt) dan was t hoogst waarschijnlijk kampioen geworden en dan waren de analysten lovend over de 'ervaring' van Viergever, Veltman, Schone, Ziyech en Huntelaar. En PSV had dan waarschijnlijk het vertrek van spelers niet goed opgevangen of onvoldoende talent..
Sterker, ook met dit kwakkelende team had Ajax zo kampioen kunnen worden. En dan had ik alsnog gezegd dat ik ze kwakkelend vond. Kun je zeggen ja als als telt niet... maar het kampoenschap van PSV hangt echt aan ketting van dubbeltjes. Het degelijke ervaren PSV... wat was het, 5-0 verliezen van Willem2?
Ik ben prima in staat toe te geven als een concurrent beter is, maar dit PSV was gewoon niet beter. Ajax was evengoed maar een matige kampioen geweest. Uiteindelijk vind ik dergelijke analyses gewoon scorebord-journalstiek.

Ben het wel met Gras eens, PSV heeft een strijdwijze gehanteerd die beter aansloot op haar selectie..
Ook scheelt t enorm als je met een vrolijke selectie kan spelen. Klinkt flauw, maar is wel zo.

Ik ben ook pro de mix met wat oudere spelers, maar dat onderbouw ik niet aan hand van wie er kampioen werd.
Het grootste probleem van Ajax naast het vinden van een buitengewone trainer (is vereist) is het niet kunnen vasthouden van haar grootste talenten.
1 0
Van Reenen
Weer een verhaal van een dronken aardbei. Men gaat toch wel heel gemakkelijk voorbij aan het trieste voorval van Abdelhak Nouri. Dit heeft diepe wonden achtergelaten bij de hele selectie en nog steeds wordt men met de neus op de feiten gedrukt.
Alleen dit soort uitspraken van mensen, die zo nodig weer iets moeten zeggen om aandacht in de media te krijgen, plaatst AS.
Om dit soort gelul heeft niemand gevraagd en zit niemand bij Ajax op te wachten. En wij al helemaal niet.
2 0
insectenverdelg
Ach Ajax presteert het afgelopen jaar ondermaats, maar Maaskant heedt nog nooit bovenmaats gepresteerd.
0 0
Freddy Al
Dit heeft weer en heel hoog" open deuren" gehalte.
Natuurlijk is ervaring een pre maar dan alleen als dat gekoppeld is aan een goede(= vaak peperdure) voetballer.
Als je met het beschikbare geld een spelers uitstroom voorkomt ieder jaar heb je daar meer aan.
Dat levert meer bruikbare ervaring op en zou mogelijk niets hoeven kosten ; je gaat spelers een hogere marktwaarde geven.
Dan zul je iets moeten doen aan de salaris top, dat kan ook prima met hogere tekengelden( waarbij je dat tekengeld pas uitkeert als een speler een vastgesteld aantal jaren van zijn contract heeft volgemaakt).
Ook een verbreding en versterking van de jeugd opleiding zou kunnen helpen
Het is jammer dat we in het verleden goede voetballers hebben weggestuurd die het elders wel maakten.
Ik denk dat er meer professionele , specifieke aandacht moet zijn voor de mentale /psychologische ontwikkeling van een speler (met name in de jaren dat de pubertijd een aanslag doet op het logisch en geordend handelen).
Je kunt op die manier ook de invloed van geldwolven als een Raiola beperken doordat de club zelf de jongens begeleid en bijstaat in veel zaken.
0 0
chrisjuhhh
'Ajax barst van het poen ' uuhhmm oke ?!

Op AS barst het weer van de betweters en de spelersmakelaars FIFA.
3 -2
DS
Meneer kraanvogel heeft gesproken.
4 0
EuforischeRealist
Je was de Prins van het trainersgilde en presteerde vervolgens overal waar je kwam geen ene klote! Dus jouw mening is echt wel de laatste waar iemand waarde aan hecht!
2 0
Duif63
Hoeveel krijgen die analisten eigenlijk betaald voor het intrappen van open deuren ?
1 0
WesleySonck
Iniesta gaat weg bij Barca toch? Wel een type dat een Gabri-scenario zou will volgen. Of zou die toch voor de zak met geld in de woestijn gaan? Had ik ook niet verwacht bij Xavi maar die deed het ook...
1 0
Raydo
Gabri-scenario? Enige overeenkomst met Gabri zou zijn dat hij direct van Barca naar Ajax zou komen. Gabri was pas 27 en allesbehalve basisspeler toen hij werd gekocht.
0 0
Ferd
Zelfs in China schrokken ze van z’n salariseis
0 0
Nosky
Ik vind Iniesta helemaal niet zo'n gekke gedachte.
Als je nagaat dat hij schijnbaar China overweegt, zal dat voornamelijk een financiele grondslag hebben. Een transfervrije speler kan Ajax financieel ook we een behoorlijk aanbod doen.

Niveau in China zal (mag ik toch hopen) ook niet veel hoger liggen dan in Nederland. Weet niet hoe de sfeer daar is, en in hoeverre je in grote/volle stadions speelt.

Ajax zou best eens de kans kunnen wagen. Met een tekenpremie kun je een prima financieel concurrerend aanbod doen en we hebben tenslotte de link met Cruijf en Barca. Hij komt dan immers te spelen in de "Johan Cruijff Arena".

Het is ook een kwestie van verkopen..
0 -2
The
Zijn salariseis is 20 miljoen per seizoen. Hoeveel tekengeld zou jij hem bieden voor 1 of 2 seizoen?
0 0
Ferd
‘Financieel concurrerend’? Als je weet dat zelfs een Gudelj al 6 miljoen per jaar verdiend ...
2 -1
Raydo
Inderdaad, totaal onrealistisch.
0 0
Joseph
Ajax hoeft geen geld uit te geven aan nieuwe spelers, Ajax moet geld uitgeven om spelers te behouden. Ga je eigen talenten maar beschouwen als spelers die gehaald kunnen worden. Wat zouden we uitgeven aan een de Ligt die in Denemarken speelt en op wonderbaarlijke wijze bij Ajax wilt spelen?! 15of nu misschien zelfs 20 miljoen? Nu hoeven we dat niet te betalen, maar daar moet wel naar gekeken worden, flinke tekenbonussen..
6 0
Raydo
Klinkt nobel, maar geld gaat niet het verschil maken. Het probleem is dat zulke spelers zich op een gegeven moment niet meer verder kunnen ontwikkelen in de Eredivisie. Om beter te worden heb je meer weerstand nodig. Dát is de reden dat ze vertrekken.
0 0
Ajax412
Dit zou ik zeker als beleid gaan zien als ik in de Ajax-top zat. Talent opleiden is mooi, maar laat maar eens een vaste kern van talenten doorgroeien tot 24-25 jarige leeftijd in onze selectie. De Ligt, Frenkie, Donny, Neres. Dat zijn spelers die gewoon eens kei hard vastgehouden moeten worden. Geef ze maar een flinke tekenbonus, dat verdienen ze meer dan ingevlogen spelers van buitenaf. Laat De Ligt nog maar eens een jaar of twee hier spelen, die is zijn geld nog wel waard als hij een goed toernooi met Oranje speelt. Gaat heel het team in kwaliteit omhoog, dan gaat ook de waarde omhoog. Kijk maar naar afgelopen zomer na de finale. Bouw aan een team en geef daar wat geld aan uit, dan betaald het zich allemaal terug als je dan toch naar de centen moet blijven kijken.
1 0
Joseph
Natuurlijk kun je dan een keer veel geld mislopen, zoals met Dolberg, maar ook met hem kan het volgend jaar weer anders zijn.
Ajax gaat veel meer verdienen met de Ligt als ze hem nu nog 2 jaar behouden en hij met Oranje een EK speelt. Niet alleen aan zijn transfer, maar we maken meer kans op de titel en meer kans om verder te komen in Europa, dat levert allemaal geld op. De verkoop van Sanchez heeft ons vorig seizoen vele miljoenen gekost in Europa, dat mag niet nog eens gebeuren!
2 0
Ajax412
Inderdaad en als dergelijke spelers een betere basis hebben om in het buitenland te slagen, zullen spelers in de toekomst ook meer meer opleveren. Zo maakt de situatie van Klaassen nu niet echt de huidige selectie meer waard, clubs kijken ook naar de situatie van eerdere uitgaande transfers van een club als ze daar een speler willen kopen.
1 0
AFCA.
En nummer zoveel die roept om ervaring....
Kwaliteit moet je kopen. Ajax moet zeker investeren. Maar als Ajax investeert in oude spelers met veel kwaliteit jaag je al je geld er zo doorheen. Plus, welke speler van 28 met enorm veel kwaliteit komt naar Nederland. Ik ken ze niet... Tagliafico is 25 dus dat hij naar Ajax komt zegt genoeg. Is echt geen geweldige back hoor. Als je op je 25 nog in Argentinië speelt ben je geen wereldvoetballer.
Als Ajax investeerd in jonge spelers met veel kwaliteit wordt het een ander verhaal. Je kunt best 15 miljoen voor een speler van 20 neerleggen zolang deze echt kwaliteit heeft. Dan maak je er weer winst op. Koop je bijvoorbeeld een Maffeo voor 12 miljoen. Dan heb je 2 jaar een fantastische rechtsback. Daarna vang je er 20 of 25 miljoen voor. Dan blijf je als club overeind. En kun je nog meekomen in Europa.
Neem Neres. Flinke investering maar levert dadelijk toch veel op.
Met alleen maar investeren in ervaring kost het alleen maar geld en is het niet te doen om financieel gezond te blijven.
1 -1
Ajaxbrl
Hij heeft gewoon gelijk met al die pubers win je gewoon geen prijzen , 6 ervaren jongens in de basis en 5 jonkies lijkt me prima.
2 -1
Bky
Hij heeft niet gelijk.

11 spelers met een bovengemiddelde basistechniek en waarbij bijna elke speler iets extra's heeft zorgen ervoor dat je prijzen wint.

Ervaring is mooi en prima, maar dat is ondergeschikt als de bovengemiddelde basistechniek ontbreekt.
2 0
Knalpot
Nope het gaat je gewoon niet lukken gast er zijn teveel wedstrijden, teveel factoren waardoor dit soort spelers het niet redden puur alleen op bovengemiddelde basistechniek zonder ook andere krachten in je elftal te hebben.
0 0
BokkieBokstra
Komt toch een beetje neer op de uitspraak van Cruijff over geld en het scoren van doelpunten. Maar er zijn meer reden aan te geven waarom dit jaar geen titel bracht ondanks de de goede spelers. Die kan iedereen bedenken. Vind helemaal niet dat Ajax maar het geld moet laten rollen, ja als het een speler is die echt iets bijzonders heeft dan kan je het doen. Voor de rest zie ik liever een team van eigen jeugd wat misschien 1 keer in de paar jaar kampioen wordt. En steek geld in het behouden van spelers in plaats van her en der eenvoudige spelers oppikken voor de teveel geld.
1 0
Bjorn
Ik word een beetje moe van de term ervaring, want wat is ervaring nou eigenlijk waard in de eredivisie? Hebben we dit seizoen niet moeten constateren dat de broodnodige ervaring ons heel vaak in de steek heeft gelaten? Schöne wordt alleen nog maar overlopen, Huntelaar was niet scherp op de momenten dat we hem nodig hadden (desondanks nog steeds zijn waarde bewezen) en Siem de Jong is einde verhaal. Zie in het verladen Zimling, Heitinga en Westermann.

Ervaring is leuk, als diegene het op het veld nog waarmaakt. Zie Nico, zie Poulsen.
2 -1
vincent_DV
Bij PSV lopen dit jaar (redelijk) ervaren jongens als de Jong, van Ginkel, Schwaab, Arias en Zoet. Vorig jaar had Feyenoord El Ahmadi, Kuyt, Elia en in mindere mate Botteghin, Jones en Jorgensen. Is dat toeval? Ik denk zelf van niet. Je hebt nou eenmaal zulke jongens nodig, maar dan moeten het wel de betere spelers zijn van je elftal en dat is bij Ajax niet zo en dat is nou net het probleem. Buiten Huntelaar(Waar ik meer van had verwacht) is er geen enkele speler die tegen bijvoorbeeld Schone, Siem de Jong, Veltman of Viergever opkijkt en het zijn geen spelers waar spelers zich aan op trekken. En dat is het probleem. Van al deze spelers moet Ajax afscheid nemen behalve Huntelaar(Is altijd handig) en vervangen voor betere ervaren jongens, wat zeker haalbaar moet zijn voor Ajax.
1 0
ajaxrulesz
klopt die hele kliek zou ik deze zomer afscheid van nemen: veltman, ziyech,huntelaar,siem,veltman,viergever,dijks,younes,schone en nu eens gaan voor kwalitatieve ervaring. Ik weet dat dat moeilijk ik spelers tussen 24 en 31 met voetballende meerwaarde maar ze hoeven niet real madrid waardig te zijn.
Spelers tussen 24 en 31 bij suptopclubs op de bank in spanje en engeland en duitsland zijn voor ajax al bijna onhaalbaar ik noem arsenal,valencia,tottenham,sevilla,dortmund laat staan bayern munchen of real madrid, daar hoef je vaak niet eens te informeren omdat die teveel salaris ontvangen en liever in eigen competitie overstappen naar een kleinere club. Maar je hebt ook nog de zgn. middenmotor clubs in rusland,griekenland,italie,portugal,,frankrijk,turkije,oekraine waar spelers eerder geneigd zijn op aanbiedingen in te gaan en daar op de bank genoeg interessants loopt voor ajax begrippen tussen 24 en 31jr. Ik noem een marseille,piraus,sampdoria,fenerbahce,besiktas,cska,kiev, donetsk,aek,dynamo, bilbao, moskou,genoa,fiorentina,gladbach,braga,benfica,sporting portugal ga daar eens kijken en stel evt. een spelersruil voor. Ook topclubs in mexico kunnen interessante ervaren spelers voor ajax rondlopen zoals Tigres, Club america, Club tijuana of palmeiras in brazilie. Je moet gewoon je vleugels uitslaan en de wereld toetreden, inventief zijn, rondvliegen maar daar zie ik overmars totaal niet toe instaat.
2 0
Ferd
Ik zou investeren in spaties en hoofdletters. En ik zou geen twee keer afscheid nemen van Veltman. Voorts noem je spelers die al afscheid hebben genomen zoals Dijks en Younes.
0 -1
gras
Ik denk dat PSV niet erg goed is geweest dit jaar, maar Ajax gewoon belachelijk wisselvallig en zwak.

Bij PSV wordt het nu in de samenstelling van de groep gezocht, maar het is meer de continuïteit in de organisatie en de trainer die deze titel mogelijk heeft gemaakt.

Cocu kent zijn groep en de beperkingen. TH niet. Die kwam met het idee dat Ajax per se anders moest gaan spelen en minder naïef. Wat hij had moeten doen is de speelwijze kiezen waar de groep het beste in rendeert. En dat was vol druk spelen.

En dan heb je geen twee opkomende backs nodig, maar tenminste eentje die met ruimtes in zijn rug kan spelen en die op snelheid kan corrigeren. Of anders een 6 die stofzuigt en het werk makkelijker maakt voor vdBeek en Ziyech.

Het ligt echt niet enkel aan de routiniers. Ajax moet als organisatie gewoon achter zijn mensen staan, dus ook achter Keizer. Dat geeft rust en daaruit komen resultaten als de kwaliteit bij de spelers er al is.

De onrust komt bij de directie vandaag die Bosz niet behoudt terwijl de mogelijkheid er was, dan een onervaren trainer aanstelt die onder onmogelijke omstandigheden vooral leergeld betaalt en laat op stoom komt, vervolgens ontsla je hem op een volkomen stupide en onverstandig moment en breng je een trainer naar binnen die bekend staat om aanloopproblemen.

Dan verdien je ook geen titel, want dan heb je stompzinnige amateurs in je directie.
1 -1
ajaxrulesz
Ja en laat je dat nou net niet aan overmars kunnen overlaten, die man laat als 6 jaar zien daar totaal geen brood van gebakken te hebben. Moet je die lijst er eens bijpakken van ervaren spelers die die heeft gekocht de afgelopen 6 jaar, met als laatste wapenfeit siem de jong manmanman.
2 -1
Ajacied33
Mario Been positief over Ajax......Wats keburd? Is de beste man ziek aan het worden?5 0
Juichtoon
Neen Ajax is ziek.
2 -2