'Overmars weet wat hem te doen staat'

FinnDekker, 25-04-2018 om 07:55, 11834 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Nu Ajax zeker is van het spelen van voorrondes in Europa, is het noodzakelijk dat de selectie tijdig - liefst begin augustus - op orde is. Dat is wat Freek Jansen in de nieuwe Voetbal International concludeert. Het aankopen van Perr Schuurs en Hassane Bandé lijkt een begin. Nu is het zaak om de selectie waar nodig aan te vullen en sterkhouders en groeibriljanten langer vast te houden.

'Overmars weet wat hem te doen staat', opent de Ajax-watcher. 'In tegenstelling tot de afgelopen jaren moet de selectie in augustus op orde zijn, met een mix van eigen talent, routine, maar bovenal kwaliteit op elke positie. Alleen dan heeft hij geleerd van het recente verleden en is de blik in de spiegel van hem, en Van der Sar, niet voor niets geweest.'

'Daarbij is de verwachting dat Ziyech zijn gehoopte transfer zal maken, waardoor hij niet meer terugkeert in Amsterdam. Ook Andre Onana heeft een nadrukkelijke transferwens, terwijl het spel rond Matthijs de Ligt nog in volle gang is.' Alleen bij Joël Veltman is met zekerheid te zeggen dat de rechtsback blijft. 'Door de ernstige knieblessure van Joël Veltman zal zijn vertrek op zich laten wachten'

'En dan is er nog het eindeloze spel rond de contractverlenging van Justin Kluivert. Mocht de handtekening uitblijven, dan behoort een vertrek deze zomer tot de mogelijkheden, aangezien de jonge vleugelspits nog een eenjarige verbintenis heeft. Klaas-Jan Huntelaar zal zeer binnenkort wél zijn krabbel zetten onder een nieuw contract en in de hoofdstad opnieuw op jacht gaan naar het kampioenschap', besluit Jansen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
We beginnen al in juli dus als de selectie in augustus pas rond is, is dat te laat.
2 0
ProfZonnebloem
Overmars weet al 4 jaar niet waar hij mee bezit is, volgend jaar geen prijzen = conclusie trekken. Had liever gezien dat hij vandaag al zou vertrekken, maar de RvC die controleert niet, zodoende blijven Sar en Overmars stevig in het zadel zitten.
6 -1
NouridolbergNeres34
Ik snap echt niet waarom huntelaar word verlengt, de man is op heeft niks laten zien dit jaar.
3 -9
AlexIbarra
Is dan ook gehaald als reservespits.
Het feit dat hij 30 wedstrijden of zo heeft gespeeld is een slecht teken vanuit ons, maar laat zien dat hij in tegenstelling tot bijv. Heitinga nog zeker bruikbaar is. Ook heeft hij echt wel een paar belangrijke doelpuntjes gemaakt hoor.

Het zal vast ieders intentie zijn om volgend jaar een jongere, talentvollere en betere spits te laten spelen en Klaas meer als reserve / mentor in te zetten. Maar je weet nooit hoe het loopt met blessures.
2 0
ProfZonnebloem
fantast. Dolberg nog minder. Scheelt toch 13 doelpunten en 6 assists. Dolberg is te soft, mist de hardheid van KJH.
7 -4
NouridolbergNeres34
13 goals ja , hadden er minstens 26 moeten zijn als je al zijn gemiste kansen ziet. En voetballend voegt hij 0,0 toe, ballen die van zijn voeten stuiteren, kansen voor open doel missen, maakt ontzettend veel overtredingen.

Cassierra had er meer dan 13 gemaakt als hij die wedstrijden van huntelaar had mogen spelen.

Met dolberg in de spits gaat het hele elftal beter draaien, hij heeft een dip gehad begin van het seizoen en daarna een blessure.

Volgend seizoen is Dolberg de 1e spits en zit huntelaar op de bank alleen maar Cassierra en Sierhuis in de weg.
2 -6
ProfZonnebloem
Heeft een aantal kansen gemist ja, dat is duidelijk. Had je KJH meteen 1e spits gemaakt in de eerste 2 maanden dat Dolberg DRAMATISCH speelde (over kansen missen gesproken) was KHJ boven de 20 doelpunten geëindigd. Komt daarbij de Neres een vormdip had en Kluivert niet goed genoeg is, KJH is ontzettend goed in de lucht maar wordt niet bediend. Hoe weet je nou dat Dolberg het hele elftal beter laat draaien? Hij is niet in wedstrijdvorm en heeft bij het invallen nog NIETS laten zien. Dolberg is te soft, mist hardheid/leepheid die KJH wel heeft. Ten Hag ziet het gelukkig ook. Dolberg is jong, moet als invaller zijn momenten pakken, niet als basisspeler (alhoewel hij het vorig jaar meer dan uitstekend heeft gedaan.)
4 -3
Heiko
Dat Younes na dit seizoen vertrekt is ook een zekerheidje.
2 0
Bouke
nou met Magalan en mogelijk die Jensen uit Denemarken hebben ze toch geleerd vh verleden... gezien de leeftijden van ze , 24 en 22 jaar, komen ze niet voor jong ajax en zullen bij vertrekt de Ligt en Ziyech de opvolgers klaar staan. Bande mogelijk voor Kluivert , Dolberg zal nog wel 1 jaar blijven, neres is er nog. F. de jong voor middenveld , Donny natuurlijk en Schone. achterin, Nico, Wober, Christensen (tegen VVV vond ik hem eindelijk goed spelen..) evt De Ligt nog en anders Schuurs. Miss Nunnely doorschuiven en Johnsen, Eiting is er nog en Mazroui komtw el goed denk ik.
1 0
gras
Wat heb je aan een goede selectie als je een trainer voor de groep hebt staan die geen rendement uit de ploeg haalt.
6 -6
Heiko
En maar blijven doorzeuren over de trainer,
5 -5
gras
En maar blijven doorzeuren over het spel en de resultaten terwijl je zelf zo'n trainer aanstelt.
7 -2
atalantanio
Wat heb je aan een goede selectie als een gedeelte van de eigen supporters je stelselmatig uit zit te fluiten.
12 -2
Sulejmanibesteaankoopooit
wat heb je aan voorzetten op je spits als dat huntelaar is?
2 -12
cruijffthebest
Welke voorzetten?
Van een rechtspoot die op links staat en een linkspoot die op rechts staat!!!
9 0
El-Dorado
idd, welke voorzetten?!
5 0
Ajaxbrl
Kluivert mag van mij lekker met Ziyech mee , lekker samen bij Barca op de tribune leuk joh!
10 -4
Sulejmanibesteaankoopooit
Bij Espanyol zeker!
5 0
geendagsvlieg
Ajax is nog niet zeker van CL voorronde.

En niet begin Augustus, maar halverwege juli al. Winst in de 2e voorronde CL garandeert poulefase EL.
6 0
Bjorn
Eind juli, net als alle voorgaande jaren.

We spelen sinds 2015 onze eerste voorronde al in de laatste week van juli, dat is niet veranderd. Of we nou 2e voorronde CL of EL moeten spelen. Kun je zien op de Engelse wiki van de betreffende toernooien. De UEFA heeft speelrondes dichter op elkaar gegooid waardoor de voorheen 3e voorronde even laat begint als nu de 2e voorronde.
1 0
Michelinho
Wat bedoel je met 'de voorheen 3e voorronde'?
0 0
GrandMasterFlex
Dat er nu minder voorrondes zijn? Voorheen de derde is nu de tweede, de eerste is de laatste en de bovenste de onderste.
0 0
Michelinho
Ok thx.
0 0
geendagsvlieg
De grap is dat er komend seizoen zelfs een dubbele voorronde voor de 1e voorronde zit.

De kampioenen van Gibraltar, Andorra, Kosovo en San Marino moeten via 1 halve finale wedstrijd en 1 finale wedstrijd onderling uitmaken wie verder mag.
0 0
geendagsvlieg
2e voorronde CL staat gepland voor 24 Juli, de deadline voor het inschrijven van spelers op de A-lijst ligt ongeveer 1 week eerder

er mag maximaal 1 speler een dag voor de wedstrijd worden toegevoegd

vandaar halverwege juli
3 0