Waterreus: 'Ajax slechtst geleide club van NL'

sammekors, 23-04-2018 om 08:15, 20524 views, De Limburger | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

 Ronald Waterreus, oud-keeper van onder meer PSV, is absoluut niet te spreken over de leiding van Ajax. De club wordt op vreemde wijze bestuurd en er worden veel fouten gemaakt. 'Ajax is de slechtst geleide club van Nederland.'

Afgelopen week was er het incident bij de spelersbus, waarbij Ajacied Hakim Ziyech een duw kreeg van een Ajax-aanhanger. Adequaat reageren deed de Ajax-leiding niet. 'Hoe kun je het als leiding zo ver laten komen dat je allerbeste speler door je eigen achterban wordt weggejaagd? En dat je het domweg vertikt om achter zo’n jongen te gaan staan?', vraagt Waterreus zich af in De Limburger.

'Wat ik niet begrijp is dat je als clubleiding niet de ballen hebt om, wanneer zo’n speler nota bene door je eigen aanhang wordt beschimpt, dit publiekelijk te veroordelen', vervolgt de oud-doelman. 'Honderd procent dat échte leiders als Toon Gerbrands of Robert Eenhoorn dit wél hadden gedaan, wanneer Ziyech bij PSV of AZ had gespeeld. Zo van: "Jullie blijven verdomme met je poten van spelers af."'

Waterreus heeft meer voorbeelden van de zwalkende koers die Ajax vaart. 'Neem de wijze waarop ze Marcel Keizer lieten zwemmen. En nu Erik ten Hag weer. Je ziet dat die man worstelt met zijn televisieoptredens. Waarom bied je hem als directie dan geen interne opleiding zodat hij zich een beetje senang voelt voor de camera? Als een trainer de overstap maakt naar het buitenland, gaat hij toch ook eerst naar het nonnenklooster in Vught om zijn talen bij te spijkeren? De Ajax-leiding laat alles maar gebeuren, doet maar een dotje.

'Alle respect voor wijlen Johan Cruijff. Maar in één ding heeft hij zich echt vergist', analyseert Waterreus ten slotte.  'En dat is dat de voetballers aan de macht moesten komen in Amsterdam. U ziet wat ervan is gekomen. Ajax is de slechtst geleide club van Nederland.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ardoe
Oh ja, als deze mensen t niet goed doen dan is dat dus bewijs dat voetballers een club niet moeten leiden? Kortzichtige gek
2 -1
Biss
Makkelijk he, iemand natrappen die op de grond ligt.
0 -2
Pierre Heno
Lagen ze maar al op de grond
0 0
vvz1917
Wie neemt nep Belg Watterreus nu serieus?? Lekker belangrijk wat die boer te zeggen heeft over Ajax.....
2 -1
EricAjax1
fc twente en vitesse even vergeten?
0 -1
EricAjax1
fc twente en vitesse even vergeten?
0 -1
EricAjax1
fc twente en vitesse even vergeten?
0 -1
PetrusKeizer
altijd vervelend om n waterreus gelijk te moeten geven.
3 -5
EVH
Zit geen woord Spaans bij.
3 -3
MankeNelis
Pisvlek Waterneus is vergeten dat Cruijff zichzelf in 2015 heeft teruggetrokken juist om het gevoerde beleid.
Kan zich beter bekommeren om dat counterclubje want dat was ook niet veel soeps. De stand verbloemt veel..
3 -3
AFCA0492
haha te grappig voor woorden dit. hij maakt echt wel een paar goede punten maar slechter geleid dan twente/groningen? dat lijkt mij niet. maarja wat had ik ook verwacht van waterreus
0 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Niet dat ik Marc's grootste fan ben, maar als ten have een mannetje had neergezet en overmars er nooit had gezeten, had die ander dan ook voor een kwart miljard aan spelers verkocht? Kan je makkelijk roepen: Ja natuurlijk! En ook al deed Overmars ook veel fout, liever een Ajacied en ex speler dan een zakenmannetje op die positie van Overmars.
Nog geen 10jr terug dik in het rood, nu rijker dan ooit.Had ten have dat ook voor elkaar gekregen?
Johan wilde Ajax weer groot maken in Europa, iedereen zei dat hij gek was. Oke het was maar europa league, maar na 20jr europese finale. Nieuw jeugdcomplex dat eraan komt.
Nu Overmars nog leren hoe hij een selectie samenstelt die CL waardig is, want deze jaargang waren ze niet eens EL waardig, Nice franse subtopper, en over Rosenborg nog te zwijgen.
Nog 1 ding, waterreus speelde bij rangers en kreeg hij een nieuw contract via de fax, hadden ze zijn naam verkeerd gespeld. Stuurde hij boos een fax terug. Dus zelfs een clubje als rangers waar hij nota (beide) bene speelde, daar namen ze hem al niet serieus. Zou rangers er toen Waterkneus van gemaakt hebben haha. En hij zegt dit over Ajax tegen limburg dagblad, gelezen door 16 boeren en 3 verdwaalde limburgse- berg-geiten
3 -2
Pierre Heno
Overmars verkoopt topspelers ver onder de marktwaarde. Sanchez voor minder dan de helft van de transfersom waarvoor Virgil van Dijk ( !!) naar Liverpool werd getransfereerd ....Liverpool had liever Sanchez gehad maar die had onze Marctkoopman reeds aan TH verpatst. Daar lachen ze zich nog steeds het schompes over deze 'deal' . Die komen beslist terug voor nog meer koopjes! En al die mislukte aankopen van Marcus vormen bij elkaar opgeteld trouwens ook al een aanzienlijk bedrag.
0 -1
MichelAngelo66
Hahaha. Ja en naar zo'n man gaan Ajacieden hier serieus zitten luisteren.
En Cruijff was niet gek, die wist heel goed wat hij zei. Helaas heeft zelfs 99% van de Ajacieden zelfs geen ambitie en hebben ze hem nooit (willen) begrijpen.
2 -2
MichelAngelo66
Machtig mooi dat hier allerlei zogenaamde Ajacieden een lul de behanger als Waterreus gelijk gaan geven. Alsof hij weet wat er precies gaande is. Alsof hij een ranglijst heeft met alle clubs en hun leidinggevenden. Hij heeft alles uit het Brabants- en Limburgs Sufferdje en die praten elkaar ook allemaal na. Loopt een beetje open deuren in te trappen om een plusje achter zijn naam te krijgen. Populistisch gezwets noemen we dat.
"Alle respect voor Cruijff, maar hierin heeft hij zich vergist". Lekker makkelijk als hij zich niet meer kan verdedigen. Ik weet 100% zeker dat Waterreusje dit niet had gezegd met Johan naast zich aan de discussie tafel. Zoals zovelen hier die gewoon helemaal niet begrepen hebben wat de bedoeling was. Allemaal waren ze binnen vijf minuten onder tafel geluld. Wijsneuzen met "hij was er nooit" en meer van dat soort onzin.
3 -4
Morrissey
Zo eens ! Het is hier vaak n kleuterklas, in de jaren 80 was Ajax meer dood dan levend en zie de jaren 90.
0 -1
Ferd
Grappig, wat Waterreus hier zegt wordt al maanden geroepen op AS, iedereen is het er mee eens, maar zodra Waterreus het roept zijn er figuren die volledig doorslaan en het plots maar onzin vinden. Komisch en triest tegelijk.
6 -2
MichelAngelo66
Je kan geloof ik niet zo goed lezen he?
0 -3
vdvaart23
ik zag de naam Waterreus staan en besloot het bericht over te slaan en hem rechtstreeks af te zeiken in de comments. Ik ben helaas niet in een creatieve bui, dus:
Waterreus moet zijn mond houden. Met die simpele Limburgse smoel van hem.
Boem.
2 -4
Genant
Daar tegenover staat wel dat Ger Brands en Marcel Brands wel altijd schandalige overtredingen proberen recht te lullen bij de KNVB
1 -1
Dwergje48
- Ten Hag heeft toch al genoeg “camera-ervaring” opgedaan bij Utrecht om er mee om te kunnen gaan?

- Ik zou zweren dat ik laatst las dat van der Sar zich negatief heeft uitgelaten over de duw van die “supporter”.
0 -1
Juichtoon
Ik vind natuurlijk ook dat Ajax het veel beter moet doen, buiten kijf, maar om nu te zeggen dat Ajax de slechtst geleide club is gaat mij veel te ver. Ergo is denk dat PSV niet zo veel beter geleid wordt. Ook zij hadden dit seizoen geen europees voetbal en die behaalde titel kwam meer door de 3 winstpartijen in de slotseconde van de extra tijd (6 punten!) en door de beker / competitiedeal met Fnoord (nog eens 3 punten extra) dan door het krakend goede spel van PSV. Ja en zie hier dan nog maar eens langs te komen.
1 -2
tMuurtje
Krijg t nauwelijks uit mijn strot, maar hij heeft gelijk, al is het wel scoren voor open doel wat ie doet.

Ok, zomaar een idee: Ajax trekt de knip en stapt met een mooi verhaal op Arsene Wenger af.
Iemand met de autoriteit, ervaring en kennis om met jonge spelers te werken.
No chance misschien, maar waarom niet polsen?
Als ik Overmars was zou ik een stiekem telefoontje wagen.
Nee heb je.

Edit: ik zie nu pas (en had kunnen weten) dat ik niet de eerste en enige ben hier met deze dagdroom :)
2 -4
gi0vanni
Hij heeft geen gelijk want bij Bayern München gaat het wel. Het is wel degelijk mogelijk om dat te doen dus daar had Cruijff zich niet in vergist. Hij had zich alleen vergist in dat bijna iedereen die hij een baan gaf niet zijn werk deed. Maar dat ze allemaal lekker hun eigen ding gingen doen en de macht overnamen.
4 -2
tMuurtje
Je hebt gelijk, het kan wel.
Maar dan moet je wel voetballers neerzetten met wat geestelijke bagage, die rust en autoriteit uitstralen.
Alleen een visie hebben en delen is niet genoeg; in geen enkele organisatie, laat staan in zo'n gecompliceerd - en aan veel media-aandacht blootgesteld bedrijf als Ajax.
Veel ex-profs voldoen niet aan zo'n profiel.
Bayern heeft dat wel voor elkaar gekregen inderdaad.
Misschien ook door een bepaald arbeidsethos dat Duitsers nu eenmaal hebben: duidelijke hierarchie en lijnen, afspraak altijd nakomen en vooral niet lullen maar doen.
2 0
ajaxinho
Elk jaar op het gebied van spelersaankopen.

Daar kwam dit jaar het wanbeleid op gebied van trainers bij.
0 0
El-Dorado
Tis wel een heel simpel:

- je hebt de meest talentvolle jongens rondlopen
- meeste geld en dus mogelijkheden

Het lukt al jaren niet om kampioen te worden of uberhaupt een prijs te pakken.

dan gaat er toch wel iets mis lijkt mij?
10 0
ajaxinho
Het tweede sluit niet aan op het eerste:
- Een 17/18-jarige wordt te snel als Ajax 1 speler bestempeld.
- Een 19/20-jarige krijgt te weinig of een te slechte concurrent.
- Er wordt te weinig ervaren spelers gehaald.

Er is een limiet in aantal en bedrag om in te kopen.

Maar je moet kunnen signaleren wanneer je daaroverheen moet gaan.
In het eerste jaar van FdBoer en in het jaar van Bosz
zijn er veel versterkingen gekomen.
Dan zie je meteen dat dat meer garantie geeft op succes.
5 0
El-Dorado
Ja, daarnaast als men bij Ajax echt vindt dat een trainer slechts een "Passant" is dan moet je zodanig goede selectie hebben dat iedereen er mee kampioen kan worden. In andere woorden, vindt het nogal overtrokken wat er geroepen wordt.

Idd ook de ervaren spelers zijn niet van het kaliber waar men tegen-op kijkt! Dus zelfs in het veld is de begeleiding voor de jonge gasten belachelijk slecht. En dan begrijp ik Sjaak ook wel met uitspraken als "ze moeten echte Ajax mensen aantrekken" die wel wat eerder terug willen komen en goed genoeg zijn! Maar wil je dat, dan zal je als club zijnde ook iets te bieden moeten hebben ipv praatjes. Of fikse bedragen als salaris of sportief aantrekkelijk maken. Tot op heden is het niet een van beiden. Dan kan je het shaken en met als resultaat komen spelers van niveau Breuer (met alle respect). Bij Ajax heeft men geen voorbeelden rondlopen.

Enige waar ik veel respect voor heb is Huntelaar. Die heeft overal wel zijn waarde (vind ik!) bewezen. Ook al heeft ie een minder seizoen gespeeld. Toch de enige echte vedette in ons team.

Nederlands voetbal wordt eigenlijk begraven en daar doet de "popie-jopie" media doodleuk aan mee. Er wordt ingepraat op de spelers na een handjevol wedstrijden dat ze zogenaamd niet te houden zijn of worden al direct clubs genoemd waar ze evt. heen kunnen als ze zo doorgaan.
Natuurlijk hebben de zaakwaarnemers er ook mee te maken. Alleen maar ego's in die wereld (niet alleen voetbal). Concreet voorbeeld? Kluivertje. Nog geen bal geraakt, nu al praatjes van alle kanten. Die gast moet op zijn minst 2-3 jaar eerst is bij Ajax1 voetballen en het afdwingen. Maar zo zijn er veel meer.

Ajax blijft natuurlijk een A-merk wat goed verkoopt.

Of men doet bij Ajax wat (verandering) en wordt het een structurele topclub die wel degelijk in Europa iets te zeggen heeft (zoals Porto / Benfica etc). Hierin falen ze enorm tot nu toe.

Of de KNVB moet ingrijpen om de weerstand omhoog te trekken en de competitie aantrekkelijker maken (voor de inkomende transfers) en dan denk ik bijv aan de BeNeLiga.
0 -1
aka
Idd
0 0
Qwibuss98
Cruijff heeft zich niet vergist. Het principe voetballers als bestuurders te hebben is goed, maar dan moeten die voetballers wel capabel genoeg zijn om het beroep uit te oefenen. Zijn ze dat niet, kan je prima (en beter) een niet-voetballer aanstellen die in ieder geval wel capabel is.

Het erge aan deze hele situatie is nog dat je op het veld merkt dat het in de top dondert, als dat niet zo was, was er veel minder gezeik over
9 -1
MSwertz92
Nou, we doen het wel beter dan Twente :p
4 0
Raoul14
Heel naar mannetje, maar dit keer heeft hij gelijk. En wat Cruijff betreft, zijn ideeën zijn nog steeds top, alleen heeft hij zich helaas vergist in de kwaliteit van de poppetjes.
5 0
chrisjuhhh
Als het zo slecht gaat zoals nu gesuggereerd word , dan draai je geen winst !
Dus niet overal ga het slecht , maar sportief wel .
1 -4
S_020
Walgelijk figuur. Heeft wel gelijk.
2 -3
Duif63
100% mee eens, en het is gewoon een conclusie die ieder weldenkend mens zelf ook kan trekken.
9 -1
Ruudje74
Simpele conclusie, Ajax heeft de hoogste begroting (salarissen moeten omhoog), de beste jeugdopleiding (stroomt regelmatig wat interessants door), de grootste naam wereldwijd (aantrekkingskracht voor buitenlandse spelers) en veruit de grootste spaarpot van de ED (kunnen zonder problemen de beste spelers halen), maar ze winnen al 4 jaar geen prijs. Dan gaat er wel wat mis.
Marc Overmars, of RvC, is te veel op zoek naar koopjes/ gokjes.
Orejuela, Nissen, Cassierra, dat soort spelers...kosten evengoed nog een paar miljoen. Dankzij leeftijd en wellicht gebrek aan kwaliteit komen ze niet echt aan de bak. En zo’n rechtsback kun je toch wel zelf opleiden?!
Cassierra....koop ‘m niet en gebruik Sierhuis.
Met alle respect, maar een Dolberg moet rustig kunnen rijpen achter een ervaren spits, idem Kluivert. Nu zijn ze al een tijdje basisspeler, presteren niet constant, maar denken ze wel dat ze er al helemaal zijn. Met dit beleid zorg je ervoor dat ze snel weer vertrekken.
4 -1
Superman
Waterreus is een kneus!
2 -9
HarryHarHar
Nou.. ik ben zeker geen fan van Waterreus maar hij heeft we degelijk gelijk, als Sjaak Swart het gezegd zou hebben gaven we hem allemaal gelijk en moest er een revolutie komen!.. het is toch schandalig wat er de laatste jaren gebeurt bij Ajax, en wat Ruudje74 hierboven schrijft is precies hoe en wat Ajax is, zelf ben ik al ruim 45 jaar heel fanatiek supporter van Ajax maar zoals het nu gaat, zo laat ik niet meer geregeld mijn weekend vergallen dit is een slechte soap aan het worden, en dan die Ten Hag... dit is toch het toppunt van................ kijk nu eens naar 010 gisteren die hadden een missie daar stond een ploeg die er 110% voor gingen met al hun beperkingen!!. als je het hier moet geloven zijn het allemaal halve zolen, mankerende spelers en middelmatige spelers die niemand wil hebben maar ze winnen wel drie prijzen in twee jaar en wat won Ajax..... nul!! pisvee precies het zelfde het is helemaal niks als je het hier moet geloven maar wel drie van de vier laatste jaren kampioen en Ajax... wederom nul!,... en!....... de begroting van Ajax alleen is flink groter dan van die twee samen!!!!!!!!!!! en het is niks anders dan gekloot en gedoe bij Ajax, met een trainer voor de groep die bij zijn laatste werkgever nog voor kilometervergoeding werkte!, dan tonen alle cijfers aan dat die trainer het nog slechter heeft gedaan dan Marcel Keizer en wat zeggen Directeurtje!.... en mr. Netto..Hij doet het prima en staat volgend jaar gewoon voor de groep....
Hier stopt het echt hoor. hulde aan hen die het op kunnen brengen om aankomend jaar weer wzawzdb te roepen!..... en weer in de ArenA te gaan zitten kijken naar... ja naar wat eigenlijk een weer totaal afgeroomde selectie en een stuk of vier/vijf spelertjes die voordat we hun naam kunnen zingen eigenlijk al weer weg willen, die eerst een halfjaar aan de Ajax cultuur hebben moeten wennen......
2 -1
Ferd
Maar in deze heeft hij grotendeels gelijk, behalve dat stukje over Gerards en Eenhoorn.
1 -1
MosesD
Ah, dat is inhoudelijk!
2 -2
Ruudje74
Ajax talenten moet niet te snel gebracht worden. Er moet een plan zijn, een weg van de geleidelijkheid. Je gooit direct een enorme druk op ze, ze zijn niet constant. Zorg dat de basis ouder is, meer ervaren en dat de jonkies rustig kunnen wennen aan de omstandigheden, de druk, het niveau, etc.
Als ze dan op hun 20ste/ 21ste eens basisspeler worden en dan 2 jaar vlammen in het eerste, dan zijn ze goed genoeg om te vertrekken naar het buitenland.
Geef die jonge jongens op hun 16e een 4-jarige contract, daarna elke 2 jaar verlengen met twee jaar, en als ze dat niet willen....verkopen. Zo vang je altijd een correcte prijs voor je spelers en hou je ze gemotiveerd.
Ik was al lang klaar geweest met Justin Kluivert...al maanden twijfelen of ie een nieuw contract moet tekenen...het was voor mij zoiets geweest: dit is het aanbod, denk erover na, volgende week gaan we zitten om het te bespreken. Dan is er gelegenheid erop terug te komen. Wat daaruit voortkomt moet in de week erop afgehandeld worden en binnen twee weken tekenen anders ga je opende transferlijst en speel je niet meer.
2 -1
masterrr
Waterreus vergeet er wel bij te melden dat Ajax ook de moeilijkst te leiden club is, wat een belangrijk gegeven is

Nuchter bekeken heeft hij verder wel gelijk, Vd Sar is nooit helemaal in control en er is niemand meer die een duidelijke visie uitspreekt
0 0
Redrum
Oh wat weet Waterkneus het toch allemaal goed. Ik snap alleen één ding niet zo goed: waarom is er geen enkele club ter wereld die deze man een functie wil geven? Is het misschien omdat deze vent zo verschrikkelijk irritant is dat niemand hem om zich heen wil hebben? Het zou zomaar kunnen..
2 -4
JanTa
Sportief gezien niet een uitblinker wat keuzes betreft in het samenstellen van een technische staf maar zakelijk 1 van de gezondste clubs van Europa. Waterreus weet gemakshalve te verzwijgen dat de tragedie Nouri allesbepalend is geweest voor dit hele dramatische seizoen. De bemoeizucht met hun conclusies van al die buitenstaanders begint buitenproportionele vormen aan te nemen.
3 -1
jarenfan
Waterneus,komt ook in het rijtje de Mos,van Hanegem,enz allemaal
van die betweters,die hun mening te pas en ten onpas geven.
Dat weet de echte supporter allang wijsneusen.
De echte supporter weet al seizoenen lang dat het borrelt.
Dat er echt knopen door gehakt moeten worden,geen pappen en nathouden.
Lost structureel niets op,de bezem erdoor,en geen vegertje de bezem !
2 -1
Bobbaasje
Wattenreus, nu je toch al bezig bent neem gelijk Ten Hag, Overmars, Van der Sar en Henrichs mee.
2 -2
CruyffFootball
Waterreus weet waarschijnlijk niet eens wie Henrichs is. En daar is dan ook alles mee verklaard.
2 -3
Jeugdtrainer
Dus Keizer en Ten Hag zijn ‘laten zwemmen’. Maar ‘de voetballers in de directie’ niet? Juist zij zijn ‘laten zwemmen’ door Wijers, Henrichs en al die troep. Allemaal om het maar te laten ontploffen en Cruijff te laten wieberen.
3 -1
CruyffFootball
Ach, het is de zoveelste die gewoon wat roept zonder een flauw benul te hebben van de gebeurtenissen bij Ajax de laatste jaren.
Even snel makkelijk scoren met de oneliner over oud voetballers en Cruijf.
2 0
Gerrr
Johan had het wel goed gezien,want hij wilde Ling als algemeen direkteur.
Oud speler en ervaring op bestuurlijk niveau.
3 -1
insectenverdelg
Overigens is Keizer niet geofferd vanwege Keizer, maar omdat hij uit kamp Bergkamp kwam en Berkamp niet meer houdbaar was volgens Ajax. Maar dat schijnt iedereen over t hoofs te zien
1 0
Ruff Rhythim
Zoals Keizer aangesteld en geofferd is door machtsspelletjes, zo is Bosz door diezelfde machtsspelletjes verdreven.
En zoals Keizer is afgeserveerd vanwege machtsspelletjes, zo is Ten Hag door diezelfde machtsspelletjes ten tonele verschenen.

Achter al deze drie genoemde trainers stond en staat een verdeeld bestuur, waar eensgezindheid totaal ontbreekt !

Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat dat keihard fout gaat.
1 0
pinquin
Ik vind AZ de slechtst geleide club van Nederland....Eenhoorn heeft niet eens publiekelijk de supporters aangepakt die zich slecht gedroegen door vuurwerkop het veld te gooien . Zou vd Sar nooit gebeuren...
En ze hebben een trainer die slecht overkomt in zijn interviews (wij hebben gewonnen en zij hebben verloren) en niemand heeft hem naar een klooster gestuurd om aan zijn Calimero-gedrag te werken.

Oftewel kap eens met het alles aan te grijpen om Ten Hag/Overmars/vd Sar af te kraken. Laten we ons weer concentreren op feiten/positieve dingen/toekomst en hopen/"fantaseren" over de 2de plaats (CL)/ de mogelijke tegenstanders/de mogelijke aankopen/de nieuwe ass.trainer/doorstroming van/naar Jong Ajax etc. etc.
5 0
insectenverdelg
Rekent waterreus Twente dan ook bij Duitsland?
3 -1
Ajaxbrl
Waar van akte..
2 0
michaellaudrup
Dat ziet toch iedereen, dat gestuntel van de directie van Ajax. Waterkneus wil ook aandacht.
1 -1
Eduard
Ik zie dat vd Sar nog veel kan verbeteren. Net als vrijwel ale andere bestuurders van Nederlandse clubs. Een ding waar ik vd Sar niet goed op zie acteren is ''conflict/crisis'' management naar buiten. Wat ie intern doet zie ik niet. Hij moet vastberaden en charismatisch leren overkomen. Dat zit niet in die man. Hij is secundair en introvert. Kan ie wel wat hulp in bij gebruiken ja..

Verder moeten we er allemaal niet zo'n drama van maken. ''Slechtste Club Leiding in NL. Man man..
4 0
BokkieBokstra
Tijd voor de continu verbetercoach.
0 0
Ruff Rhythim
Maar de hoogste bestuurlijke positie bij Ajax kan toch niet zomaar zonder gevolgen door een rookie ingevuld worden? Dat gaat je gewoon vroeg of laat mooi opbreken, in dit geval vroeg dus...
Zelfde geldt ook voor de trainerspositie die ook door de leiding wordt bepaald. Kan je ook geen groentje (Keizer/Ten Hag?) neerzetten als je als Ajax zijnde als doelstelling hebt om prijzen te winnen.

Sar aan de hand van Van Kinsbergen is niet alleen veel te vroeg losgelaten, het heeft niet eens gewerkt, want hij maakt er in zijn eentje als verantwoordelijke man een puinzooi van.
1 0
Knalpot
Wat een onzin, de Boer, Cocu van Bronckhorst waren ook allemaal groentjes en haalden allemaal een prijs binnen 2 jaar.
0 0
Eduard
Ik denk dat vd Sar het in zich heeft En ja het was beter geweest als Kinsbergen nog twee jaar was blijven zitten Dat was ook de wens van beide heren als ik het allemaal goed begrepen heb. Ik denk dat Hans W daar een fout heeft gemaakt. (Een voorbeeld van een zgn top bestuurder die t wel leuk vindt zo,n voetbalclub erbij....)

Verder hoop ik dat Ajax met ex Top voetballers doorgaat of op z n minst ex Top Sporters. Ajax moet dan wel (gisteren al) deze mensen en kandidaten aan zich binden en opleiden. Dan staan ze er over twee drie jaar en we hebben ze echt ...(Litmanen, Seedorf, etc etc in mijn ogen)

Ik begrijp dat over de trainers keuzes de gemoederen hoog oplopen. Ik heb vertrouwen in de keuze voor ten Hag en ik vind dat Ajax nu moet bewijzen dat ze kunnen overwinteren en kampioen kunnen worden. (Sorry maar al dat gezwam over hoe die praat etc etc waar gaat t over.....) Er moet rust komen en ik hoop dat supporters nu de essentie zien van hun rol: de club door dik en dun steunen. Want dat kan en moet ook veel beter.
3 -1
DarkChild
Hij zit er al dik vijf jaar he. hoe lang wil je iemand in een topfunctie laten aanmodderen? Zo maar iets geks, als Kinsbergen dit gewoon beter kan, waarom zou je dan in hemelsnaam twee directeuren aanstellen, waarvan eentje met zwembandjes?
Voor wie? Voor het plaatje?
wat iedereen ook maar schijnt te vergeten, een van de punten in het plan Cruijff was samenwerken met een Europese grootmacht (zelfs namen stonden er in)
Dus...waar zijn die deuren die opengaan? De hele veronderstelde toegevoegde waarde van de voetbaljongens is bij ons setje in ieder geval niet aanwezig. Dus ja, dan zijn het ineens 'gewone' mensen die op een plaats zitten waar ze niet horen. Maakt geen fluit uit of je dan voetbal- of bedrijfsjongen bent, kwaliteit bepaalt.

Ajax moet kappen met die shit. Over excuses, over bubbels ("het gaat goed") over cycli, je bent (nog) de grootste club van Nederland, die houding past ons niet. Dus geef de laatste twee hun tonnetjes mee en neem je verlies. Het gebeurt toch wel, hoe langer je wacht, hoe meer schade ze aanrichten. Supporters lopen al weg, sponsoren gaan vanzelf (nog meer) morren dan nu.
2 -1
vincent_DV
Ik snap zelft niet zo goed waarom van der Sar zo snel mogelijk op de zetel van Algemeen directeur moest.. Wat was er nou erg aan geweest als hij 6 jaar lang Commercieel directeur was geweest en dat hij geregeld met de Algemeen directeur "mee liep". Dat is toch gewoon prima?

Het is namelijk echt niet niks om een bedrijf te leiden met meer dan 100 man personeel en 100 miljoen omzet. Dat doe je niet effetjes als je net je keepershandschoenen uit hebt gedaan. Buiten dat, moet een algemeen directeur per definitie hoog gevoetbald hebben? Zolang de TD en HJ verstand hebben van voetbal en je een goed scoutingsapparaat hebt, dan kan je dat gedeelte toch uit handen geven. Laat de algemeen, financieel en commercieel directeur maar gewoon de dagelijkse gang van zaken regelen en de financiën om een goede basis te leggen voor een goed voetbaltechnisch beleid waarbij het voetbaltechnische over voldoende financiën beschikt en laat die mensen dat uitvoeren. Dat is dan toch helemaal goed?

Ik denk namelijk dat alleen bij Ajax de algemeen directeur meedenkt over het voetbal gedeelte in Nederland. Bij de rest hoeven die alleen toestemming te geven voor het bedrag. Wat bij Ajax dan zelfs nog langs de rvc moet, nog zoiets lachwekkends.
2 -1
RaynoFischer
Idd, kijk alleen al naar het verhaal van FC Twente, nou in vergelijking heeft heeft Ajax een top club leiding... :P
1 0
Robeerke
Nieuwe leider in het klassement NK open deuren intrappen
1 0
Ruff Rhythim
Cruijff's idee om ex-voetballers binnen Ajax op sleutelposities te zetten was nog steeds een helder idee, maar je kan het Johan moeilijk aanrekenen dat hij kon voorzien dat ex-voetballers aan de macht bij Ajax er zo'n tiefuszooi van zouden maken.
3 0
DarkChild
das iets te makkelijk. Als je ziet dat alle 4 de naar voren geschoven musketiers (Overmars was niet echt uit zijn koker maar was hij super enthousiast over) elkaar de tent uitvechten en er een puinzooi van maken, dan ontkom je er niet aan ook daar naar te kijken.
Poor judge of character en niet voor het eerst.

Waterreus veralgemeniseert het op dezelfde manier als Cruijff het deed, het is geen automatisme dat oud-voetballers er per saldo geen reet van kunnen, maar andersom geldt dat ook niet.
1 0
Jariiii
Tja, wat moet je ervan zeggen verder? Hij heeft gelijk.
4 -1
PJK54
Tsja het is een grote eikel die Waterreus maar hij heeft 100% gelijk want waar was vd Sar die avond of de volgende morgen? waar bleef het statement van Ajax? ja later pas toen er aan de poten van zijn stoel gezaagd werd toen kwam er pas een reactie.
Oké je kan Ziyech van alles verwijten maar je blijft met je jatten van de spelers af.
5 -2
Redrum
Oh nee, de altijd objectieve Waterreus is kritisch op ons. Dan moet het wel echt een zooitje zijn bij Ajax! Misschien kunnen Willy en René ook nog even hun objectieve mening geven?
6 -6
gras
Zou je niet eens naar de inhoud kijken in plaats van het poppetje? En dit klinkt redelijk objectief overigens. Ajax heeft veruit de meeste middelen. Jij vindt dat daar goed rendement mee wordt behaald?
8 -2
Michelinho
Niet goed is meteen ook het allerslechtst, lekker zwart-wit zo.
1 0
pinquin
Het is helemaal niet objectief...waterreus weet (net als wij) helemaal niet of tem hag geen media training krijgt en vd Sar heeft publiekelijk wel afstand genomen van het incident. En niemand (waterreus niet en wij ook niet) weet of er achter de schermen er alles aan gedaan wordt om die jongen te achterhalen en een stadionverbod oid te geven. Het is niet meer dan een eenzijdig populistisch verhaal.....
1 -1
Redrum
Sinds meneer Waterreus een paar jaar geleden zei dat Ajax maar gewoon opgedoekt moest worden, doet het er totaal niet meer toe wat hij zegt wat mij betreft. Dan ben je gewoon af en moet je voorgoed je bek houden over Ajax.
1 -2
gras
Alsof hij dat meent. Dat is een stukje ouderwets Brabants theater. Een verzuchting vanwege het ongeloof van hem dat een succesvolle club als Ajax steeds maar weer zichzelf kapot maakt door intriges.

Je ziet toch hoe respectvol hij met oud ajacieden omgaat en daarover praat als analist. Het respect druipt er van af.

Het is een typische overreactie. Liever Waterreus die het scherp zegt, maar meer om zijn punt te maken, dan lui die diplomatieker zijn maar Ajax echt het minste toewensen.
0 -1
pinquin
Waterreus is één vd analisten waar helaas de clubvoor/afkeur wel eens naar voren komt. Maar dat wil niet perse zeggen dat hij niets terecht over Ajax kan stellen. Alleen is dit vooralsnog nergens mee onderbouwd, zolang wij niet weten wat er achter de schermen gebeurd.

Ergerlijker vind ik de supporters die alles (ook de ongefundeerde zaken) maar aangrijpen om vd Sar/Overmars/Ten Hag af te zeiken. Dit doen ze zonder of zelf een mening te vormen of naar de feiten te kijken voordat je een mening vormt...
0 0
Hagmag
Wat is onjuist aan dit verhaal ?
Let wel, ik heb een afschuwelijke hekel aan die Waterreus.
7 -6
Bjorn
Waterreus wilde Ajax in 2012 opheffen, was denk ik in zijn optiek nog steeds de beste optie geweest.
1 -2
gras
Klopt vol-le-dig.

Meeste geld, beste opleiding, waarschijnlijk grootste scouting netwerk, grootste naam: relatief minste aantal prijzen laatste jaren.

Ajax is een chronische underachiever geworden. Grote bek, alle slechte resultaten steeds op een andere manier goedpraten, maar winnen: ho maar. Smerige lafbekken zijn Sar en Overmars. Iedereen sneuvelt om hem heen en dan nog gaat er geen lampje branden 'Zou het soms aan onze manier van leidinggeven liggen'.
7 -6
robertomalone
Goede leiders/managers in onze ogen, die van de supporters, zouden eruit vliegen, want die zouden het conflict zoeken met de RvC en daarmee met de almachtige Ledenraad. Het is natuurlijk niet voor niets dat zo'n Gerbrands vriendelijk bedankt voor de eer.
2 0
kaashaas
Waarom zegt hij niet gewoon heel slecht geleid?maar helaas slechts geleide club van Nederland.
Ik vond hem de laatste tijd al tam ..
2 -3
Jariiii
Verhoudingsgewijs is het toch gewoon zo. Als je kijkt naar potentie (achterban) en financiële mogelijkheden is er geen club die zó ondermaats presteert als Ajax. Onze laatste prijs wonnen we vier jaar geleden!
3 0
Michelinho
Ja en alle andere clubs stonden ook in een Europese finale en doen altijd tot (bijna) het laatst nog om de titel mee? Wat een gotspe dat als je geen kampioen wordt het allemaal meteen verschrikkelijk slecht is. Vier jaar op rij is idd kut, maar enige relativering mag ook wel eens.
0 -1
Jariiii
Relativering van de structurele puinhoop van Ajax? Er was één aangename uitzondering, vorig seizoen, dankzij een trainer die vervolgens weer is weggejaagd.
1 0
Michelinho
Ajax behoort nog gewoon tot de NL top, financieel gaat het uitstekend, talenten breken door en zijn op hun 18e al moeilijk te behouden. Naast de missers gaat er ook nog een hoop goed, maar dat willen we niet weten he?
0 -2
Jariiii
Natuurlijk willen 'we' dat weten, er gaat alleen veel mis. En bij een absolute topclub als Ajax is het niet meer dan normaal dat dat benoemd wordt.
0 0
Michelinho
En het verschil tussen benoemen en compleet met de grond gelijk maken zit hem in de nuance waarvan ik het ontbreken.... benoem.
0 0
Duif63
Relativering is de doodsteek in topsport.
1 -1
Michelinho
Nee, onophoudelijk je gal spuwen op AS win je prijzen mee.
0 -2
gras
Ah. Want Ajax en Ajacieden roepen nooit WIJ ZIJN DE BESTE en dat misplaatste gewauwel?

Maar als je in plaats van de beste, wel de rijkste bent, mag niet worden gezegd dat als je de tweede jarenlange droogte doormaakt en clubs aan de rand van een financiele crisis jou gewoon de loef afsteken door wel de titel en andere prijzen te pakken, dat jij het slechtste beleid voert?

En alsof dat nou echt de kern is van zijn betoog. Waterreus maakt het punt dat het slecht is. Heel slecht. Ajax onwaardig slecht. Het is gewoon de kritiek van een Ajacied als ik eerlijk ben. Alleen calimero's maken zich wel druk op deze opmerking en niet druk om de staat van Ajax.
1 0
Michelinho
Oh, volgens jou mag je alleen relativeren wat de achterban roept?
En wat heeft dat überhaupt met mijn woorden te maken?
Ja, ik reageer op wat Waterreus zegt en ik ontken ook niet dat het niet naar behoren gaat, maar vind het wel buitenproportioneel.
Maar mensen zoals jij voeren hier onophoudelijk campagne om alles en iedereen onderuit te halen die niet in jullie straatje passen. Relativeren is dan een vies woord.
0 -1
Jariiii
Wat maakt het nou uit of er nog andere clubs zijn waar het nóg erger is. Punt is gewoon dat er structureel wanbeleid wordt gevoerd, of dat dan bij Twente nog erger is interesseert me geen bal.
1 0
Michelinho
Dat maakt mij ook niet zoveel uit, maar vooral dat werkelijk alles wat ze doen als slecht betiteld wordt en dat is simpelweg niet waar.
0 -1
Tecmessa
Och de leiding van Twente kan er ook wat van hoor ;-)
1 -1
Cruijffiaan14
Kunnen mensen zeiken op hem hier (mag blijkbaar geen kritiek op Ajax komen), hij heeft wel 100% gelijk!
4 -4
Michelinho
"Cruijffiaan"... je weet dat Johan een AD voorstelde die wél ervaring had met het leiden van een club, maar deze met man en macht geweerd werd? Dat het op dat gebied verder ook héél anders gelopen is dan hij voor ogen had? 100% gelijk is dus bullshit. Het is sowieso standaard nagepapegaai door een notoire Ajaxhater.
1 -1
Babayaka
hahahaha toon gerbrands, schei toch uit, de man van az die zo gauw hij de kans kreeg naar psv vertrok, en dan nog even doet alsof hij ook naar ajax kon, maar dat hij dat heel stoer niet heeft gedaan. De mensen als van praag harms, van herik en die van psv en riemer ter velden waren wel de laatsten der Mohikanen.
1 -3
pinquin
Is Waterreus zo goed geïnformeerd, dat hij zeker weet dat Ten Hag geen media training krijgt of is het gewoon populistisch gelul waar iedereen weer als een mak schaap achter aan loopt? En betreft Ziyech heeft vd Sar toch afstand genomen...maar wat mij meer opviel inzake Ziyech was dat de andere spelers ook vrij "laconiek" overkwamen. Het lijkt bijna wel of er meer (of juist minder) gebeurd is...
2 -1
abi
Ik denk het 2e, ik denk dat er niet alleen aan Ziyech werd gezeten, maar meerdere en dat Ziyech maar 1 van de is, maar dat Ajax er niet teveel over kwijt wilt, omdat zij niet in die slachtofferrol willen zitten
0 0
Bky
Dit is toch die zelfde kerel die het nooit meer over Ajax wilde hebben en wilde dat Ajax opgedoekt werd?
3 -1
MichelAngelo66
Aha, ik dacht al waar blijft die vent. Waterreusje wil ook nog wat zeggen. Nou dat hebben we dan ook weer gehad. Ik ben gestopt met lezen bij ïs niet te spreken over...". Volslagen onbelangrijk wat een slechte oud wielrenner vindt.
2 -2
Bky
Dat is aardig laat. Ik ben gestopt met lezen op "Ronald Waterre.."
1 -1
MichelAngelo66
had ik ook beter kunnen doen hahaha
1 0
RaynoFischer
Nou ik ken een club uit Enschede..... :)
Maar van de topclubs heeft hij wel gelijk.....
3 0
FUBAR
Maar dat heeft Ajax juist wel gedaan?
0 0
Ajacied33
Een PSV man die precies de fout aangeeft binnen Ajax. Pijnlijk
6 0
ambtenaar
Heeft wel een punt.
Maar het blijft een enorme eikel.

Wie doet de communicatie bij Ajax ?
1 -2
Ajacied33
Miel Brinkhuis toch
1 0
ajaxcied4life
Geen woord chinees aan helaas.
3 -1
Jari_held
Pijnlijk maar waar
7 -1
Superjan
Is toch wel zuur dat zelfs Waterreus een keer gelijk heeft als hij over Ajax praat.
6 -1