'John kan zeker kandidaat zijn bij Ajax'

SJvanveen, 22-04-2018 om 11:08, 26370 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Marc van Hintum, technische man bij Vitesse, denkt dat John van den Brom in de toekomst de trainer van Ajax kan zijn. De Amsterdammers stelden iets meer dan honderd dagen geleden Erik ten Hag aan, maar wordt het huwelijk geen succes, dan heeft Van Hintum een tip.

De voormalig voetballer, die samenspeelde met Van den Brom, vindt de coach een geschikte trainer voor de Amsterdamse club. 'Ik denk dat Ajax zeker een droom voor hem is. Hij heeft er al gespeeld en gewerkt', doelt Van Hintum op de perioden als speler en jeugdtrainer van Van den Brom bij de club. 

'Je moet een netwerk hebben binnen de club en hij heeft dat. John kan zeker een kandidaat zijn bij Ajax', besluit Van Hintum in gesprek met de NOS. Onlangs verlengde de coach van AZ, dat derde staat en volgens velen het beste voetbal in de Eredivisie speelt, nog zijn contact in Alkmaar met een seizoen. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Nog een héél seizoen Ten Hag......want Overmars zal zijn maatje never nooit in de winterstop de laan uit laten sturen, daarbij wijzend op de slechte prestaties van Ajax 1 na het ontslag van Keizer..en dat die ontslagactie dus achteraf toch niet zo geslaagd bleek en daarom Ten Hag i.t.t. Keizer juist wèl het seizoen moet kunnen afmaken.... Keizer als coach bij Heerenveen die dan het Ajax van Ten Hag alle hoeken van het veld laat zien . Ik kijk er eigenlijk wel naar uit.
1 0
Dolblij
Nou, nee zeg. Ooit stond hij op een tafel te hossen toen een stel debielen om hem heen het over jodenjacht hadden. Heeft bij Ajax niks te zoeken.
0 0
PetrusKeizer
tag: John van t Schip Ajax
1 0
Jariiii
Ik was hier laatst nog positief over hem en noemde hem zelfs als mogelijk Ajax-trainer in de toekomst, omdat hij ploegen goed laat voetballen en spelers beter maakt. Maar na de finale van gisteren staat definitief vast dat hij het gewoon niet klaarspeelt zijn ploeg mentaal scherp te krijgen, er te laten staan als het echt moet. Op een gegeven moment ligt het niet meer alleen aan de spelers maar ook aan de trainer.
1 0
JanTa
Na de dramatische bekerfinale, nu niet en in de toekomst ook niet!
3 0
Duif63
Onzekere coach, tactisch zwak, kon bij Anderlecht de druk niet aan, nee doe maar niet.
1 0
Redrum
Eh nee, laat john alsjeblieft lekker ver weg bij Ajax.
3 0
Babayaka
Ik dacht het gaat over john van het schip, als 1 trainer bewezen heeft dat clubs als az de top is, dan is het wel john van de brom.
0 -1
AlexIbarra
Als vdBrom ooit coach wordt van Ajax, ga ik maar ff een jaartje iets anders doen..
4 0
Lagasj
John speelde 5-3-2 tegen de kakkies in de finale.
En bleef dat na rust ook gewoon nog spelen.
Hoezo Ajax trainer.
Maar van 't Schip is ook ongeschikt.
Er is er maar 1 die breed gedragen, dus ook door de spelers wordt, en dat is Bosz.
5 -2
de-Ajacied
Idd gewoon Bosz terughalen
1 -1
niquedegraaff
Je hoeft hier niet lang over na te denken hoor. Veelste mondig. Dat willen de heren directie niet, kijk maar naar Bosz. denk toch sowieso dat van den Brom niet tegen de druk kan.
1 0
OuweDibbes
Ga maar lekker naar je haagse vriendjes.. next..
2 0
geronimo
Liever niet
2 0
koppendicht
Altijd getwijfeld aan van den brom omdat hij nogal boers overkwam in de media, maar het is gewoon een hele goede trainer die het overal heeft waargemaakt. Het is onbegrijpelijk dat men voor ten hag koos en niet van den brom. Speelt mooi voetbal en heeft prijzen gewonnen.
1 -6
Jariiii
Ondanks wat ik hierboven zeg ben ik het hier mee eens: Van den Brom was beter geweest dan Ten Hag.
0 -1
GerardAjax26
Gelukkig is John niet kaal.
0 0
PetrusKeizer
kijk nog ns goed, joh
0 0
waayop
Te licht voor Ajax, is de theorie nog niet ontstegen. Was ook vanavond weer te zien door zijn goed draaiende elftal opeens met een ander systeem te laten spelen.
6 0
Mart42
Staat vd Brom in de Whatsappgroep van vd Sar en Overmars? Zo ja dan is vd Brom de volgende coach van Ajax. Feest in de Arena komende jaren.......
3 -2
Hagmag
Je hebt het vanavond weer gezien. Begint weer zonder Idrissi.
Durft 010 niet aan te pakken en zie hier het resultaat.
v.d. Brom is een angsthaas.
7 0
geDaante
Yep, hele seizoen 4-3-3 gespeeld, en prima gespeeld, ineens weer uit angst schakelen naar 5-3-2. Teleurstellend.
7 0
JanTa
Heeft niets te zoeken bij Ajax.
4 0
X-RaY
Aldus nobody Marc van Hintum...
2 0
Web
John vd Brom heeft een geweldige assistent in Arne Slot.
Ajax moet deze Arne Slot ophalen, niets dan lof hoor je over hem.
3 0
Pierre Heno
Marc van Hintum bewijst met zo'n opmerking dat hij een complete halve gare is. We hebben bij Ajax inmiddels al een tactisch onbenul aangetrokken dus dat zou dan lood om oud ijzer zijn.
4 0
MankeNelis
Laat die opgevoerde Brommer maar staan, zie liever een hereniging/verzoening met Bosz, misschien Jordi als alg directeur.. Het ultieme duo.
Een klein stemmetje in mn hoofd zegt: dream on you motherfucker..
4 0
waayop
dream on you motherfucker
4 0
godenzonenssuper
Hou toch op.
Vd Brom kon de druk bij Luik al niet aan en kreeg een rooie nek na wat kritiek van journalisten.
Die man is totaal ongeschikt voor een club als Ajax.
4 0
Gajes
Ten hag moet echt weg, maar van de brom is niet veel beter. Hoop op van gaal, anders van het schip.
1 -2
4xEC1
Ten Hag blijft gewoon aan als trainer hoor. Vd Sar heeft toch al gezegd dat "de selectie tegen het licht wordt gehouden".... Ten Hag dus niet! Zeker na zijn teruggedraaide uitspraak.
4 -1
geDaante
Aangezien Van der Sar en Overmars de nieuwe generatie plucheplakkers blijken te zijn, en toch wel blijven zitten, zouden de supporters hen eigenlijk moeten duidelijk maken dat ze het zullen pikken als ze Ten Hag er nu alweer uitgooien, hun fouten erkennen, en dat herstellen door Peter Bosz weer aan te stellen, en dat zij daarop zouden mogen blijven zitten.

Nu zal men het nooit gokken, door de uitspraken van Van der Sar die zich commiteerde aan Ten Hag, en samen 3 trainers slijten in één jaar eigenlijk al reden tot ontslag nemen of krijgen zou moeten betekenen. Men zal dus vast blijven houden aan Ten Hag, zelfs al zouden ze zijn gaan twijfelen of er eigenlijk niet meer echt achter staan. Slecht voor Ajax, slecht voor de supporters, slecht voor iedereen.
4 0
kaashaas
Laat aub Bosz zijn klus afmaken bij ons..
Hij weet het zelf nog niet maar Peter is een Ajacied
Want anders kun je Ajax niet zo laten spelen!
7 0
AFCA0492
haha comment van het weekend
4 0
4xEC1
"Hij weet het zelf nog niet"........... Na alle ellende dit seizoen is een beetje humor altijd welkom. ;)
4 0
Lagasj
Iedereen wil Bosz terug.
Dus waar wachten jullie op.
7 0
MyDreamteam59
Niet doen...
John vd Brom is een uitstekende trainer voor AZ of Vitesse.
Bij AZ is de druk nooit zo hoog als bij Ajax en/of Anderlecht (waar hij zich ook zo nu en dan als een complete idioot heeft gedragen)

Je moet van goede huize komen en genoeg bagage hebben om trainer te zijn bij Ajax.
Dan liever van ‘t Schip maar opteer ik eerder voor een Internationale toptrainer maar hebben die trek in Ajax?
6 0
geDaante
Het leuke spel van AZ schijnt vooral te komen door assistent Arne Slot, die dit seizoen aan de staf is toegevoegd, om het spel minder voorspelbaar en standaar te maken, en zo dus creatiever en veelzijdiger.

En dat lijkt wel te kloppen als je dit seizoen met het vorige seizoen vergelijkt.

Doe mij maar Peter Bosz of Van 't Schip. Laatstgenoemde heeft nog niet heel veel bewezen, maar wel dat het een fijne kerel is met klasse, die rust uitstraalt en geen controlfreak is. Die spelers met plezier laat spelen in plaats van puur laat werken en taken uitvoeren. Die spelers vrijer laat voetballen en zonder die eeuwige drang naar controle en zekerheid, die spelers beperken in vrijwel alles. Dit was een man geweest die Cruijff nooit had laten vallen na de revolutie. Had hij of Bosz er maar al gezeten in plaats van De Boer. Bosz, Jonk, Van 't Schip, Roy, Rijkaard, etc., zijn mensen die Cruijff nooit zouden laten vallen, hun positie bij Ajax af zouden staan uit principes en steun voor Cruijff. Zaten er maar meer van hen bij Ajax.

Overtuiging in het spel komt pas als er met vertrouwen wordt gespeeld en niet met angst, van eigen kracht wordt uitgegaan, er plezier is, er risico in het spel gelegd mag worden, er veel beweging zonder bal is zodat er tempo gemaakt kan worden.

Je hoort vaak mensen de mentaliteit van de spelers benoemen, maar daar ligt het probleem helemaal niet. Het probleem ligt bij coaches die als controlfreak de spelers deels aan banden leggen, hameren op balbezit houden, op de nul houde, op de controle houden, etc. Oftewel die uitgaan van angst, in plaats van vertrouwen. Die spelers volgooien met taken en hen drillen met tactiek en vaste stramienen, in plaats van zelfinitiatief toelaten en enige vrijheid, zodat spelers ook intuïtiever en zo creatiever en sneller handelend kunnen spelen.

Ten Hag is dus sowieso niet op zijn plek. Het begint sowieso bij spelplezier en een goede teamgeest, dat wordt 'm niet met Ten Hag, niet bij Ajax.
3 -1
EVH
Peter Bosz.

Niemand anders dan Peter Bosz op dit moment.

Van der Sar moet door het stof, op de knieen en Peter Bosz terugvragen.
Whatever it takes. Kost wat kost.
13 0
Ajacied33
Gaat never nooit gebeuren. We zitten ook volgend seizoen nog vast aan onze geniale tacticus,helaas.
7 0
mcatarinob
Mijn voorkeur zou naar een trainer gaan, die aanvallend en mooi voetbal nastreeft. Denk daarbij aan v.d. Brom of Bosz
0 0
nap3000
Nou, doe maar niet...

Laat z'n ploegen leuk spelen en is ook kampioen geworden met Anderlecht.
Helaas als er een beetje druk bij komt kijken slaat John op tilt als een flipperkast.


Ik zou voor een ervaren coach gaan.
Louis van Gaal, Morten Olsen, Frank Rijkaard etc.

En anders vh Schip met Reiziger en Bogarde
0 -3
Godenzoon88
Dat is allemaal derksen nagepraat. Vd brom is een goede trainer en een man met emotie. Waar blijkt dat uit dat ie op tilt slaat.. allemaal onzin wat je praat vooral als je eerst de bovenste coaches noemt en daarna die onderste.
2 -1
nap3000
Top coach idd, dat hebben we gister wel gezien ja, hahahahaha

5-3-2... ajb man
0 0
nap3000
ten eerste kijk ik nooit naar vi
en ten tweede heb jij hem nooit gevolgd bij Anderlecht anders zou je wel weten dat ie daar de druk niet aankon.

En wat is er mis met dat lijstje dan?

0 0
Bky
Nou, niet dat het ooit ging gebeuren, maar die Marc van Hintum moet zo ver mogelijk van de JC ArenA wegblijven als er een vacature voor technisch directeur open staat.
7 0
NouridolbergNeres34
Ongeschikt.
7 0
atalantanio
Van den Brom, Jaap Stam etcetera.. Dat zijn de opties als je Ten Hag zou vervangen. Mensen denken altijd dat een trainer wegsturen het probleem ineens verhelpt en Ajax op magische wijze elke wedstrijd gaat spelen zoals tegen Schalke en Lyon thuis, dat Peter Bosz terugkeert of Ajax iemand als Tuchel aantrekt. De realiteit is dat je bij een Van den Brom uitkomt, of bij Stam, en dat je er misschien helemaal niet op vooruit gaat.

Kom maar op met die minnetjes haha, want Ten Hag is de grote boeman en Peter Bosz staat te trappelen om terug te mogen komen. Arsene Wenger is ook beschikbaar vanaf komend seizoen boys, misschien zit die ook wel te wachten op een belletje.
1 0
godenzoon92
Ja joh tuurlijk, vervang een incapabele trainer met een trainer die nooit topduels wint.
3 -1