Spaan: 'Ziyech bleef 'fuck you'-passes geven'

BVeenstra, 21-04-2018 om 08:25, 8108 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Journalist Henk Spaan heeft het in zijn column in Het Parool opgenomen voor Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. Daarnaast uit hij in zijn verhaal kritiek op de Ajax-directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars, die volgens de columnist Ziyech wel meer hadden mogen verdedigen.

Spaan ergerde zich afgelopen donderdagavond - toen Ajax speelde tegen VVV-Venlo - aan supporters die Ziyech uitfloten of riepen dat hij moest oprotten. De columnist zag Ziyech op 'zijn' manier reageren. 'Hij sloeg de aansporing in de wind en bleef mooie passes uitdelen', schrijft Spaan, die hoopte dat Van der Sar of Overmars Ziyech in bescherming zou nemen. 'O nee, daar hadden ze Matthijs de Ligt voor, een jongen van achttien die na afloop zei dat het incident bij de bus niet door de beugel kon. Hij is dan ook beter opgeleid en hoorbaar verstandiger dan zijn bazen. Op een statement van het management wachten we inmiddels een dag of zes. Is ook hartstikke moeilijk om een veroordeling goed te formuleren.' Het is in de ogen van Spaan dan ook opvallend dat Overmars liever vooruit kijkt naar de verkoop van Ziyech. 'Tuurlijk Marc,  als het bedrag maar goed is.'

De columnist kon wel enorm genieten van de passes van Ziyech, al werd er uiteindelijk niet altijd wat mee gedaan. 'Al na drie minuten spelen kwam er een prachtpass van Ziyech, op Kluivert. Tja, die liet de bal achter bij Promes en kon zodoende weer een tijdje fluiten naar een mooie bal. (...) Nadat Ziyech in de vijftigste minuut een steekbal op Huntelaar had geoefend, gaf hij hem vier minuten later nog mooier op Kluivert. Wat denk je? Hij miste', vervolgt de journalist, die blijkbaar erg genoot van het spel van Ziyech. 'Enfin, Ziyech bleef 'fuck you'-passes geven tot vermaak van de massa en tot verdriet van de eencellige kruipdieren. Overmars en Van der Sar hebben vrij dit weekend. Alle tijd om na te denken over een tekst namens Ajax. Moet ik helpen?', besluit Spaan.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaHool
Kan ook zijn dat ie wakker geschud is...
0 0
Genant
Spaan was tegen Cruijff en nu kraamt hij weer onzin uit. Hakim heeft geen enkele keer een belangrijke wedstrijd beslist voor ons. Geen enkele keer in t laatste kwartier een belangrijke goal gemaakt. Enough Said. Zonder hem zijn we beter af want hij moet constant de bal hebben. Andere spelers worden daar de dupe van zoals Donny en straks Frenkie. Dan moet hakim Ajax kampioen maken maar dat kan hij niet. Na twee leuke ballen tegen PSV geeft hij t op. Het is geen leider, een pseudo-leider.
1 0
fanforeffer
Die mooie ,hele mooie passes had hij moeten geven tegen PVC en Vitesse,Ado toen had hij de vedette moeten zijn . tegen VVV ,de promovendus , waren de passes super, maar tikt niet aan.
0 0
chloorbestendig
Hij lijdt daarentegen al een heel seizoen “fuck you”-balverlies.
3 -1
CruyffFootball
En dat op zijn 25e thuis tegen vvv.
Dat zullen Iniesta en Busquets best met angst en beven bekeken hebben met het wk op komst.
10 -4
AFCA1510
Het zit jou diep he jongen? de tering zeg, wat moet jouw leven kut zijn.
2 -8
koppendicht
Spaan is een heerlijke ouwe haatprediker.
3 -1
geronimo
Kunnen ze Spaan niet op de transferlijst zetten?
1 -1
Denees
Vind ik ook, wereld passes tegen vvv waar hebben we het over. Vorige week toen het er echt om ging gaf Ziyech niet thuis. Wanneer we verder in Europa willen moet de lat hoger en schiet Ziyech te kort. In Europa krijgt ie de tijd niet of wordt zijn pass geblokkeerd. Wat blijft er dan van zijn rendement over?
6 -3
MichelAngelo66
Prachtig die passes tegen VVV thuis. Waar was onze gigant een week eerder toen het er om ging?
8 -4
NouriVandeBeek
Ziyech was toen de beste speler tegen PSV.
3 -4
megaonion
Ja ik vond het echt goed hoe hij de bal inleverde waaruit PSV de 2-0 scoorde. Hij was de beste aan PSV's kant idd!
0 0
geronimo
Tegen VVV was het niet zo moeilijk, jij moet ook niet teveel van hem verlangen
0 -1
JanTa
Tegen PSV deed Ziyech het ook de 1e halfuur maar er werd niets mee gedaan.
1 0
MyDreamteam59
Gewoon rustig adem blijven halen Henkie..
Ik vind de hype over Ziyech erg overdreven, natuurlijk elke boerelul kan zien dat hij aardig kan voetballen maar zijn er ook genoeg momenten/wedstrijden op te noemen dat meneer Ziyech “niet thuis gaf”. Ziyech past niet bij Ajax en Ajax past niet bij Ziyech. Dat kan en moeten wij niet zo huilie huilie doen. De bedoeling was om na dit seizoen te verkassen en heeft deze Marokkaanse International een manier gevonden om de boel te laten escaleren. Supporters van Ajax zijn er met open ogen ingetrapt en was dit de meest geniale passeerbeweging van Ziyech.
Ik gun hem een mooie carrière maar is het goed voor beide partijen als er straks afscheid zal worden genomen. Nogmaals, uitstekende voetballer maar past zijn mentaliteit en slachtoffer gedrag niet bij Ajax. Algehele opinie vd Ziyech aanhangers “wij zullen nog weleens aan hem denken en vreselijk missen”...ik denk dat het andersom zal zijn als hij op het bankie van AS Roma weg zit te kwijnen.
2 -2
waayop
wat het heeft het feit dat Ziyech Marokkaan is er nu weer mee te maken?
0 0
BariAFCA
Spaan kan ook alleen maar negatief doen en zeiken op alles. Zo blij wanneer dit seizoen ten einde is.
2 -1
EVH
Ik vind Henk Spaan een geweldenaar.
3 -5
JanTa
Ik ook maar sommige hier willen de waarheid nog steeds niet onder ogen zien. We zullen met heel veel weemoed terug kijken als Ziyech daadwerkelijk weg is.
1 -3
megaonion
Ziyech verpest heel het spel. Elke keer als de bal bij hem komt moet hij maar een moeilijke bal proberen te geven ofzo terwijl daar 9 van de 10 keer niet ruimte voor is. Iemand als Eriksen mis je omdat die op de juiste momenten de steekballen gaf maar iemand als Ziyech ga je niet missen omdat hij voor een hoop onrust in de spel zorgt. Ajax wordt a.s. seizoen kampioen zonder Ziyech.
0 0
Michelinho
Omdat hij gelijk heeft over Ziyech maakt Spaan voor mij geen geweldenaar.
0 0
MichelAngelo66
Praat lekker voor jezelf.
3 -1
ambtenaar
Word wel een beetje moe van het steeds aanhalen van de Ziyech gate. Er zijn meer mensen die staan te klappen voor Ziyech dan fluiters. Lijkt wel als of iedereen staat te popelen om de boel op te blazen.
4 0
Michelinho
Het is en was standaardmodus om de boel op te blazen. Alles wat Ajax betreft wordt niet onder een vergrootglas, maar de Hubble telescoop gehouden en ieder barstje of ander oneffenheidje wordt vervolgens naar een groot schandaal vertaald en naar buiten gebracht. Zonder enige nuance, want die zie je niet als je atomen aan het splijten bent.
0 0
koppendicht
Alle journalisten genieten hiervan, want dan kunnen ze lekker los op de F-side. Overigens heeft de F-side dat over zichzelf afgeroepen met hun achterlijke gedrag, al moet ik zeggen dat het ook wel fijn zou zijn als Zyiech het opneemt voor de supporters die wel voor hem klappen. Het lijkt wel alsof hij het erom doet. Ik denk dat het publiek graag van Zyiech wil houden, maar om één of andere reden wil hij dat niet toelaten. Iemand moet hem aan het verstand brengen dat er ook kleine kinderen op de tribune zitten, die fan van hem zijn. Het is echtveen kleine moeite om die te bedanken. Ik snap niet dat bij Ajax de persvoorlichter niet heeft ingegrepen en Zyiech heeft geïnstrueerd. Het is puur amateurisme van de mediatak bij Ajax. Maar als je dan Overmars en van der Sar ziet, die totaal niet kunnen communiceren, verbaast het me ook weer niets. Als de hoge bazen geen kaas hebben gegeten van communicatie, snel wegrijden na het ontslag van keizer, geen statement maken ten aanzien van het busincident, op trainingskampen verstoppertje spelen voor journalisten, hoe kun je dan verwachten dat je eigen werknemer normaal de media te woord staat. Het is één en al autisme bij Ajax
1 -1
ambtenaar
Ja, vind Ajax al jaren slecht communiceren.
0 0