Driessen over Ziyech: 'Alleen maar verliezers'

sammekors, 20-04-2018 om 08:20, 4948 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vindt de situatie van Ziyech bij Ajax betreurenswaardig. De speler laat op het veld bij vlagen de mooiste dingen zien, maar lijkt toch door de achterdeur te vertrekken bij de club. 'Er zijn uiteindelijk alleen maar verliezers', aldus Driessen.

'Het surrealisme in de Johan Cruijff ArenA gisteravond bij Ajax-VVV-Venlo betrof niet de talloze lege stoeltjes, maar de reacties op Hakim Ziyech', begint Driessen zijn column. 'Nimmer in de geschiedenis van Ajax heeft een Ajacied zulke verdeelde reacties opgeroepen bij de achterban van de club.'

'Het grootste gedeelte van de fans scandeerde de naam van de spelmaker en begeleidde zijn balbezit met applaus terwijl een minderheid "Ziyech rot op" riep en hem uitfloten', vervolgt Driessen. 'Opvallend was dat de scheidslijn liep tussen de "gewone" supporter van Ajax en een deel van de harde kern. Een deel waarvoor Ziyech weigert te buigen door naar hun pijpen te dansen en alles maar te accepteren.'

Afgelopen zondag werd, na de nederlaag tegen PSV, door enkele supporters de spelersbus staande gehouden. Spelers werden uitgescholden en Ziyech kreeg zelfs een duw. Een duidelijke reactie vanuit de club bleef uit, meent Driessen. 'Na al deze gebeurtenissen met het belagen van Ziyech als dieptepunt had Ajax als vanzelfsprekend een statement moeten maken. Intern werd de affaire goed opgepakt door de leiding van de club, maar naar buiten toe heerste een oorverdovende radiostilte. De club vergat openlijk z’n afkeuring uit te spreken over het incident.'

Dat Ziyech deze zomer zal vertrekken staat vast. Maar, door het 'lastige' imago van de speler zal dit waarschijnlijk niet voor de hoofdprijs gebeuren. Ook zullen potentiële nieuwe werkgevers wel twee keer nadenken voor ze Ziyech een contract aanbieden. 'Zo zijn er uiteindelijk alleen maar verliezers in deze almaar voortetterende affaire te noteren. Wat diep triest is voor alle partijen. Het imago van Ziyech zit hem af en toe in de weg, maar het blijft een genot om hem bezig te zien aan de bal. Hij bezit de creatieve kwaliteiten, die zo zeldzaam zijn in de Eredivisie en dan is het verschrikkelijk als zo iemand op deze manier wordt weggejaagd uit ons land. Zoals hij eerder ook bij Oranje werd verdreven', besluit de journalist van De Telegraaf.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Prima column. Geen speld tussen te krijgen.
1 0
Ajaccus
Als Ziyech op het WK zijn huidige vorm voortzet gaat hij voor meer dan een hoofdprijs weg naar een hele mooie club en ook nog eens door de voordeur.
Driessen is een vreselijke zeikende zuiger en slaat de plank weer eens volledig mis.
2 0
Leviathan
Hm echt door de voordeur is het ook niet. Al zou hij wel een jaar willen blijven die optie had nu ook weg geweest. Hij is gewoon een zondebok geworden terwijl hij de beste speler van de Eredivisie is.. Het is gewoon belachelijk. Ziyech zei ooit eens ook niet echt clubliefde te hebben maarja waarom zou je ook als je zo behandeld wordt?
0 0
MSwertz92
Naja het helpt ook niet mee hoe Ziyech zichzelf opstelt naar de supporters toe dat wekt ook irritaties op. Het is helaas van beide kanten geen goed huwelijk. Supporters hadden gewoon met ze poten van hem af moeten blijven en Ziyech moet een dikkere huid hebben. Ik vond het namelijk niet zo gek dat hij na vrije trap nummer 48 die op een kansrijke positie ligt en hij schiet hem weer mis met zijn kwaliteit. Dan moet je niet zeggen ja schijt ik blijf ze gewoon nemen maar zeg dan Ja ik ga er keihard aan werken en hoop dat ik de volgende binnen schiet. Zoiets simpels om te zeggen kan een heel groot verschil maken met hoe mensen over je denken.. Ik wens Ziyech veel succes en hoop dat hij zichzelf bij zijn volgende club wel wat nederiger opstelt. Zeg dat je van je fans houdt ook al is dat bs.
0 0
MSwertz92
Na die vrije trap nummer 48 uitgefloten werdt*
0 0
ppierce34
werd*
1 0
Genant
Het zegt genoeg over het niveau van de 'journalist' Driessen dat hij alleen maar hier over door kan zeveren. Ga gewoon eens voetbalinhoudelijk wat zeggen......oh nee wacht daar heeft hij geen verstand van.
Hakim is een fantastische voetballer, dat staat buiten kijf. Heeft hij ooit een belangrijke wedstrijd beslist in het voordeel van Ajax? Nee.
Dat zijn de feiten.
3 -4
Ardoe
Precies en dat vergeten er een hoop. Het gaat er niet om hoe goed je kunt voetballen, het gaat er om hoe goed je rendeert. Bij Ziyech ligt het nooit aan hem, het ligt altijd aan anderen. De supporters van Heerenveen, de supporters van Twente en nu weer aan ons. Let maar op, dit gaat zijn hele carrière door en zal nooit het maximale uit zijn potentie halen. Persoonlijk denk ik dat het iets cultureels moet zijn, want je ziet heel veel Marokkaanse jongens die ongelooflijk goed kunnen voetballen, maar je ziet ze nooit aan de top, heel zonde.
2 -4
Ajax27
Trieste F-side wannabees... toen hetzelfde clubje supporters nog gezellig op 410 zat was de sfeer daar compleet anders, 100 x beter. Ik zat ook op het oude 410, nu op F, maar sta tegenwoordig meer naar links of naar rechts in het vak ipv het midden. Gewoon triest hoe de sfeer in het middelste vak op F is. Hoe een stel 16 jarige in-opdracht-van de grote jongens bij de trommel iedereen die ook maar op z'n telefoon durft te kijken een paar tikken willen verkopen, hoe vaak de oude gewaardeerde F-siders even naar onderen moeten komen om te zien wie de echte grote jongens zijn, het is gewoon een en al triestheid. Links en rechts op F, dat is waar de echte sfeer zit, waar er wordt gelachen met je gappies en gezellig een pot bier wordt gedronken. Midden achter het doel zitten wat stumpertjes die denken dat ze halve godfathers zijn. Treurig...
12 -2
niquedegraaff
Zoals ik al eerder schreef, de harde kern is uit elkaar gedreven. Moedwillig van bovenaf. (Beleid Ajax)
1 0
aka
Idd
0 0
Sterretje73
Nou echt. Zat het me gisteravond echt af te vragen wat er in godsnaam aan de hand is. Kan me nl onmogelijk voorstellen dat de oude garde van F zich zo zouden opstellen. Dat zou vroeger namelijk nooit geaccepteerd worden. Ben al 20 jaar niet meer bij mijn oude makkers op F geweest maar toch. Vroeger heerste het gevoel van saamhorigheid en de club toe naar buiten met hand en tand verdedigen. Ook spelers die minder goed lagen. Dat waren nl wel onze spelers en die viel je niet openlijk af. Degene die dit wel deed werd even apart genomen door de grote jongens waar we allemaal tegen op keken. Kennelijk gebeurt dit nu niet meer met een extra negatieve spiraal als gevolg. Je mag denken over Ziyech wat je wilt maar hij is een speler van Ajax en dus support je hem. Roepen dat hij moet oprotten drijft een splijtzwam door het hele team.
5 -1
CruyffFootball
Een hoop jongens midden op het vak hebben ervoor gezorgd dat er sfeer was de afgelopen jaren in de Arena via 410.
Zonder deze jongens had de Arena beter gesloten kunnen worden.
Want van die “oude garde” hoeven we het niet te hebben qua sfeer. Hilarisch.

En 16 jaar? Tuurlijk joh. Maak er er anders 13 van of misschien 6.
0 -7
Ajax27
Sfeer... sfeer was er op 410, daar heb ik jaren gestaan. Maar die gemaakte sfeer de helft van de tijd op F is helemaal kak. Sfeer ontstaat... je creeert het aan het begin van een wedstrijd en het ontstaat gedurende de wedstrijd. Als het gewoon een kutwedstrijd is waar weinig in zit, zit er gewoon weinig in en is er ook minder sfeer. Dan hoef je geen 12-16 jarige pubertjes over de tribine heen te sturen om iedereen te commanderen mee te MOETEN springen. Met Dani erbij is er nog enige controle en is de sfeer relaxter. Als Dani weer eens een tijdje het stadion niet in mag is het 1 grote chaos en menen een hoop mannetjes zich perse te moeten laten gelden. Nogmaals... treurig.
0 0
WesleySonck
hahaha ja zoals hij eerder bij oranje werd verdreven... Werd niet geselecteerd als 20-jarige na drie goede wedstrijden bij Twente en koos toen al voor de verongelijkte route naar marokko.
3 -4
AjaxPassion
100% waarheid. Benieuwd naar de tegenreactie van de duimpjes naar beneden.
0 -1
geronimo
Dit wordt door driessen helemaal uitgemolken, hij vindt dit wel lekker hoor
3 -3
koppendicht
Haha, ja die roddeltante Driessen zit hiervan te genieten. Moet wel zeggen dat Driessen de laatste tijd op dreef is en goed op de onderbuik speelt.
4 0