Spaan: 'Onvermogen Vd Sar is beschamend'

sammekors, 17-04-2018 om 14:15, 9359 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Spaan vindt de reacties op de gebeurtenissen rond Ajax dit weekend overdreven. De confrontatie van de spelers met de supporters van de club was uiterst vervelend, maar niet zo erg als het wordt gemaakt. Dat stelt de Spaan in zijn column in Het Parool.

'Supporters die een bus tot stilstand brengen en met hun inepte vuisten op de deur slaan en roepen "naar buiten komen" en dat Van der Sar dan de bus uitkomt om met die supporters te praten - een wederzijdse communicatiestoornis wegens tweezijdig gebrek aan verbaal talent - is niet beschamend', stelt Spaan. 'Wel een doorslaand argument tegen directe democratie.'

Spaan ziet het verder ook niet bepaald zitten in Van der Sar, Ajax' algemeen directeur. 'Wat ik dit seizoen als beschamend beschouw, is het onvermogen van Van der Sar om de zaak Nouri beschaafd en meevoelend af te handelen. Om je als werkgever van een slachtoffer van, vermoedelijk, medisch falen achter advocaten schuil te houden, is veel erger dan een gemist kampioenschap.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
petwes
De zaak Nouri is complex voor Ajax omdat ze als werkgever de correcte weg moeten bewandelen, al zijn ze als mens zeer betrokken. De correcte weg betekent ook juridische afhandeling die wat kil kan aanvoelen.

Verder is van der Sar een heel goede keeper, maar dat wisten we al.
1 0
Simon1
Hebben we in journalistiek Nederland ook een prijs voor de beste open-deur-intrapper. Ik vind Spaan daar echt wel een kanshebber voor. Maakt het de concurrentie zeker erg lastig door de lat erg hoog te leggen.
0 -3
koppendicht
Waar heeft Spaan het allemaal over joh. Hoe weet hij nou hoe van der sar met het drama nouri is omgesprongen.
1 -3
geronimo
Ik word zo moe van Spaan
1 -3
fanforeffer
Zegt spaan weleens iets positiefs over Ajax ? ik lees (bedankt AS )alleen maar kritiek achteraf.
of plaatst AS alleen negatieve stukken.
2 -1
niquedegraaff
Het gaat niet goed met Ajax, al jaren niet. En de grootste Ajacieden zijn de grootste criticasters.
1 0
AjaxRobEnschede
Wat is dit ontzettend makkelijk scoren. Ik vond Henk Spaan, altijd wel een leuke schrijver. Ironisch, leus in de pels. regelmatig vond ik het waardeloze stukjes, soms weer erg goed. Maar dit, dit is helemaal niets, gewoon kut. Hij gebruikt Nouri nu om van der Sar af te branden. Dat is pas erg, schofterig, goedkoop, asociaal, #@!$#@. Wat een lul. De zaak is onder advocaten, en redelijk buiten de media. Hier zal nooit een winnaar zijn. Het feit dat het stil is is misschien wel een prestatie van Van Der Sar !!!!! VUiLNISMAN KAN DEZE ZAK OOK MEE ?????
5 0
BokkieBokstra
Als het over Nouri gaat dan vond ik het ontslag van Keizer nog veel schoftiger. In september al besluiten afscheid te nemen en in gesprek te gaan met de Ten Hag. Dan heb je geen enkel gevoel in je donder waar een groep en staf nog volop bezig is met het verwerken. En dat is niet alleen van der Sar zijn fout, maar ook Overmars en de RVC met van Wijk en Henrisch die dit ook nog goedkeuren. Onvergeeflijk. Allemaal wieberen.
4 -1
EVH
Van der Sar had Peter Bosz kost wat kost moeten steunen en behouden.
Van der Sar had meteen Bergkamp en Spijkerman moeten wegsturen op verzoek van Peter Bosz.

Dan was er nu niets aan de hand geweest.

De enige trainer die Ajax in jaren en jaren weer echt Ajax voetbal liet spelen, en dan die trainer niet steunen door dik en dun... om dan een aantal maanden later alsnog te doen wat Peter Bosz in eerste instantie vroeg..

Van der Sar is schreeuwend ongeschikt als directeur, onze eeuwige stagiair.
3 -4
Simon1
Leuk hoe sommige mensen blijven schreeuwen om aandacht. Zowel in het bericht als hieronder. xD
1 0
MyDreamteam59
Mee eens ouwe ragebol
Ik heb vroeger een vriendinnetje gehad met schaamhaar wat jij op je kop hebt
2 0
Bocarra
Stemmingmakerij. De zoveelste keer. Je kunt daar niet over oordelen als je niet alle ins en outs weet.
1 0
Ardoe
Enige manier waarop hij nog enige aandacht krijgt. Loopt alleen maar te schoppen, komt nooit met de oplossing en klopt daarnaast van alles op. Er is vooralsnog nog geen enkele aanleiding om te geloven dat Ajax bewust dingen heeft verzwegen wat tot het in elkaar zakken van Appie heeft geleid. Als je dit gaat staan beweren, moet je ook met feiten en bewijs komen. Nu is het weer een smerige sneer van die witte krullenbol.
1 0