Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dijkshoorn: 'Had Ziyech een hand gegeven'

FinnDekker, 17-04-2018 om 09:03, 15884 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nico Dijkshoorn, columnist van Voetbal International, denkt dat de supporters van Ajax zelf verantwoordelijk zijn voor het aanstaande vertrek van Hakim Ziyech in de zomer. Door de dreigementen aan het adres van de middenvelder afgelopen zondag bij het opwachten van de spelersbus, zal Ziyech volgens Dijkshoorn niet langer nadenken over een langer verblijf.

'Het is als het leven zelf. Soms win je, soms verlies je, al weet je nooit precies helemaal waarom. Ik voel intens medelijden met supporters die deze nuance niet zien. Dan heb ik het over de horde Mordor-soldaten, het vooruigeschoven leger Orks, die zondagavond bij De Arena de Ajax-bus stonden op te wachten. Om verhaal te halen. Weer geen kampioen, terwijl Edwin van der Sar dat nog zo had beloofd', schrijft de geboren Amsterdammer.

'Alles moet gebeuren zoals zij dat willen. Als dat niet gebeurt, komen ze verhaal halen. Daarom beleefde ik, als diepe bewonderaar van het toeval, de hele situatie voor De Arena als een surrealistische trip. Waar keek ik nu eigenlijk naar?', vraagt Dijkshoorn zich af. 'Hoe kijk je tegen het leven aan, als je besluit na een verloren wedstrijd van je lievelingsclub naar het stadion te reizen om de beste voetballer van Nederland een duw te geven?'

'Het zou prachtig zijn geweest als een Ajax-supporter zondagmiddag Hakim Ziyech een hand had gegeven in plaats van een duw. Zo simpel was het zondag. Als er – ondanks het verlies – zou zijn geapplaudisseerd voor de spelers, dan speelde Ziyech volgend seizoen nog voor Ajax. Nu is dat, door het gedrag van een handvol gelukseisers, opeens ondenkbaar', besluit de schrijver.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Ik bedoel zoiets als wat Sneijder bij NAC deed een keer: 1-0 achter met nog 15 minuten. Toen twee prima afstandsschoten van Sneijder en Ajax wint met 1-2. Is maar even een voorbeeldje. Heeft onze Hakim dat al een keer gepresteerd in het shirt van Ajax? Ook al was het thuis tegen Vitesse, Utrecht of ADO??? Nee dus.
0 0
Genant
Nicootje lult maar wat om zijn columnpje a 1500 euri per week te kunnen declareren. Weet totaal niet waar hij het over heeft. Die fans die daar stonden zijn niet helemaal goed te praten. Het gedrag, de attitude vooral, van Ziyech ook niet.

Daarbij: velen schrijven dat hij de beste is ....het zal wel maar hij heeft nog geen enkele keer sinds hij bij Ajax speelt in een eindfase van een wedstrijd een 0-0 of 0-1 omgebogen voor ons. Dat zijn concrete zaken.
0 0
AmsterdamFM
Wij waren verplicht na de wedstrijd naar het stadion te reizen Nico. Door die achterlijke treincombi, maar daar heeft een man zo als jij nog nooit van gehoord. Het is natuurlijk weer erg makkelijk om met je vingertje naar de supporters te wijzen. De supporters die 60 minuten lang figurant zijn geweest bij de grootste concurrent en een van de pijnlijkste middagen in hun leven beleefde. Die hebben recht op een verhaal!
2 -3
MyDreamteam59
Zak door de stront Nico Dijkshoorn
Rot Kankerstraal met je kut zoontje naar AZ terug en onthou je van commentaar op dit moment.

Mijn opa zei vroeger al “links lullen en rechts zakken vullen”
Pleur op met je opruiende mening, je bent geen Ajacied en zal je ook nooit worden!
Jij weet niet hoe het is als je als vee in een trein word gepropt en door die fucking pleuris nazi’s van agenten in Eindhoven word behandeld!

Jij bent een salonsocialist die aardig kan schrijven maar beperk je tot je jeugd dat je misbruikt bent, vieze hangjas dat je bent
1 -3
Cruijff4ever
Lees je reactie eens na! Dan begrijp je wellicht waarom je als vee in een trein wordt gepropt! Puur omdat deze mislukte volwassenen zich niet kunnen gedragen als het even niet loopt zoals ze willen. Dan wordt de boel weer eens gesloopt. Omdat - hoe vreselijk triest dat ook is - volwassen mensen elkaar de koppen inslaan zonder elkaar persoonlijk te kennen louter en alleen om clubkeuze.

Daarom worden deze gasten godzijdank als vee in een trein gepropt. Dat is een simpel gevolg van al het wanstaltige gedrag uit het verleden en het heden.
2 -1
AmsterdamFM
Want het hele uitvak is uitschot en moet als vee behandeld worden. Als je nooit een uitwedstrijd bezoekt en totaal geen weet hebt van wat de combi’s inhouden, dan lijkt het me beter om hierover geen mening te hebben. Die kun je simpelweg niet hebben. De combiregelingen en veiligheidsmaatregelen zijn over het algemeen zeer overtrokken en in uitvakken gebeurt zelden tot nooit iets. Op een enkel spreekkoortje na misschien, maar dat hoort er bij! Vrijheid voor supporters!
1 -1
Cruijff4ever
Staat er het hele uitvak dan? Maar je hoeft niet mee te reizen om te weten dat het verleden heeft uitgewezen, dat je grote groepen supporters niet op eigen gelegenheid naar wedstrijdjes kan laten reizen. Beetje naief om dat te insinueren.

Gaat ook echt niet om een tiental dat het voor de grote groep anderen verkloot. Of die hele grote groep heeft geen ruggegraat, anders zou die grote groep die paar rotte appels in een mum van tijd de fruitschaal uit hebben getrapt.

Probleem is wel degelijk groter dan jij wilt doen geloven. En daar zijn ook legio voorbeelden van die dat ondersteunen. En uiteindelijk krijg je dan dat je allemaal als een soort TBS-klanten wordt afgevoerd naar het stadion. Maar nergens staat dat het hele uitvak uitschot is. Goeden lijden vaker onder de kwaden.
0 -2
AmsterdamFM
Ik volg Ajax zelf in uit- en thuiswedstrijden en moet daardoor veelal met de combi's reizen. De burgemeesters kiezen meestal de makkelijkste weg en leggen ons uiteenlopende combi's op. Mijn ervaring is dat deze combi's in veel gevallen onzinnig zijn. Dat het in het verleden wel eens fout is gegaan, is geen reden om deze combi's maar op te blijven leggen. Heerenveen gaf dit jaar het goede voorbeeld met een soepele autocombi en waar we 'vrij' naar het stadion konden lopen tussen de Heerenveen supporters. Het probleem wordt wezenlijk groter gemaakt dan het werkelijk is.
0 0
koppendicht
Je moet niet zo ontzettend zielig doen. Je kunt ook een weekend naar Center Parcs, maar je kiest er zelf voor naar uitwedstrijden te gaan, niemand verplicht je. Wederom heeft dit weekend bewezen dat bepaalde supporters ongeleide projectielen zijn. Maar wat een geklaag van dit volk. De hele wereld is tegen hen, de club moet naar hen luisteren, plots denken ze zich allerlei rechten toe te moeten eigen, spelers worden bedreigd, bussen tegengehouden, et cetera. Ga gewoon naar een uitwedstrijd en gedraag je. Je bent te GAST in stadions, ook in de Arena. Heb respect voor de spullen daar, ga niet met vuurwerk lopen gooien waarbij je kinderen kunt verwonden en stop met het bedreigen en uitfoeteren van eigen spelers. Mensen zijn dit soort wangedrag echt zat.
0 0
koeman1
Je hebt helemaal gelijk man laten ze zich maar gedragen anders de ME met de knuppel er door heen
1 -1
AFCAsphere
Gedraag je eens, achterlijke dat je d'r bent.

AS moderators, ban deze halve gare aub. Loopt constant van alles en iedereen uit te schelden en gooit nu ook nog eens met 'kanker'.
1 -1
Joseph
Ziyech wilde al lang weg, vind zijzelf te goed voor Ajax en neemt Kluivert in zijn wens mee.

Ajax gaat hem niet missen, is een uitstekende speler, maar hij speelt alleen voor zijn eigen statistieken. Niet bewust misschien, of wel, maar het team wordt niet beter met Ziyech.

Weg met je negativiteit en door met een team dat wil strijden voor Ajax. Als Kluivert niet snel verlengt, gewoon laten gaan, dat soort gedrag is net zo treurig als dat van Ziyech.
1 -1
Weswess
Blijft verbazingwekkend en lachwekkend dat 'iedereen' de supporters de schuld geven van het aanstaande vertrek van Ziyech.
Ziyech is geen jongen van de club en iedereen wist al ongeacht hoe of wat dat hij na 1/2 seizoenen weer zou vertrekken.
2 -3
AFCAsphere
Als Ziyech niet wordt weggejaagd is het wel een andere speler.
1 0
RaynoFischer
Nou die paar idioten zullen hem niet aan 't twijfelen gebracht hebben....
Maar het was idd wel de verwachting dat hij 1/2 jaar nog in Nederland zou blijven
1 -1
Ferd
Wat een onzin, Ziyech was hoe dan ook vertrokken. Bij zijn komst was het al duidelijk dat zijn verblijf maximaal twee jaar zou duren.
1 0
AFCAsphere
Het is niet allemaal onzinnig, wat Nico hier zegt. Dat Ziyech zou vertrekken is niet helemaal zeker, de kans dat het gebeurd is wel groot. Overigens heeft Nico ook gelijk dat de supporters met hun handen van de spelers af moeten blijven.
0 0
Juichtoon
Dergelijke medicamensen vinden altijd het tegenovergestelde van wat Ajax doet. Alles voor de aandacht.
0 -2
aka
Beste voetballer?????
0 -3
Redrum
Leuk verhaaltje Nico, maar ik vermoed dat je het afgelopen jaar onder een steen hebt gelegen. Ziyech wist een jaar geleden al dat hij na dit seizoen weg zou gaan.
2 -2
WIJSNEUS14
Die simpele zielen die de spelers werken kwaliteitsspelers als Ziyech vakkundig de deur uit. Nu denk ik dat Ziyech sowieso had willen vertrekken deze zomer, maar mocht daar nog twijfel over zijn geweest dan hebben die figuren bij de spelersbus ervoor gezorgd dat dit een zekerheidje is geworden. Om vervolgens het seizoen daarna te roepen dat we een 'type Ziyech' missen...
6 -3
AJAXAFC1
Als je de mentaliteit van de jeugdspelers bekijkt is het ook niet gek dat we afgelopen jaren zo slecht presteren ze komen in selecties waar de oudste 24 is dus ze denken allemaal meteen het mannetje te zijn, alle voorbeelden afgelopen jaren zijn toch zo aan te wijzen met Bazoer,Riedewald, Tete, El Ghazi ze staan even buiten spel en er zit geen greintje mentaliteit in om zichzelf maar te bewijzen in ajax 1 nee dan gaan ze maar lekker op de bank zitten in frankrijk en duitsland...
Dat is het grote probleem laatste jaren bij Ajax vind ik, en de bestuurlijke chaos daar buiten gelaten...
Ze denken er allemaal al te zijn na 2 leuke balletjes tegen Ado en Roda thuis zoals die kluivertje, we moeten gewoon 11 spelers als davinson sanchez hebben die alles geven voor de club zolang ze er spelen en echt die transfer verdienen, maar voor dit zooitje kom ik niet meer naar het stadion het is lachwekkend
1 0
Michelinho
je hebt grotendeels gelijk, maar Sanchez vind ik echt geen goed voorbeeld. Wel op het veld, maar die sprong ook op de eerste trein die langskwam en dreigde niet te spelen toen Ajax er een hoger bedrag probeerde uit te slepen.
0 0
Redrum
Je hebt helemaal gelijk, los van alle bestuurlijke wanorde is er ook een chronisch probleem met de mentaliteit van de (jeugd)spelers. Ze lopen na 3 goeie wedstrijden naast hun schoenen en zijn dan in gedachten al in het buitenland. Ajax heeft behoefte aan een dictator als trainer die de jongens duidelijk maakt dat ze er naast staan wanneer ze zich niet 100 % kunnen focussen. Keizer en Ten Hag missen de autoriteit om deze jonge gasten scherp te krijgen voor Ajax.
0 0
koeman1
Ze worden teveel gepamperd alles wordt voor ze gedaan ben ze hebben geen 'ontzag' voor de oudere spelers
0 0
10Sneijder10
Iedere columnist slaat de plank mis. Het gaat niet om een verliespartijtje. Het gaat om de manier waarop. Al heel het seizoen hebben bepaalde spelers een grote pleurisbek zonder het ook maar een beetje waar te maken. Die halen nu gewoon met terugwerkende kracht het bloed onder je nagels vandaan.
6 -1
Stibba020
Hij ging hoe dan ook weg..
1 0
Michelinho
Klopt, had dan de fluitconcerten eerder dit seizoen genoemd.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Dit is dus het niveautje pipoootje waar ik van moet kotsen. Domme “supporters” die dit doen. Nee dan komen de goede spelers deze kant wel op. Je snijdt jezelf in de vingers. Maar ik denk eigenlijk dat dat ongeveer story of his life is, anders zou je ook niet jezelf in deze situatie manoeuvreren.
0 -6
abi
Ik snap trouwens niet waarom iedereen zegt dat wij vernederd zijn, terwijl wij hun thuis meer hebben vernederd. Het lijkt wel alsof iedereen wilt dat Ajax vernederd wordt en dat omdat we nu hebben verloren,dit als excuus gebruiken. zoo dramatisch was t ook niet
3 -1
Michelinho
Als zelfs die snor zegt dat Ajax niet zo slecht speelde hebben we best een goede wedstrijd gespeeld. Ok, dat is niet zo, maar hun goals vielen vnl. door persoonlijke fouten.
0 0
Ajacied33
Zei de snor dat echt? Wow....
0 0
Michelinho
Ja, echt. Maar bij hem is het nooit zeker of hij het wel echt meent of dat ie gewoon tegendraads aan het doen is. Maar ik laat me sowieso niet beïnvloeden door wat hij zegt, Tot de 2-0 viel waren we zéker niet de mindere, daarna brak er iets bij Ajax.
0 0
Juichtoon
Precies!
0 0
Ajacied33
Mensen die dat zeggen praten de media gewoon na. We hebben verloren idd,maar absoluut niet vernederd. PSV is tegen ons kampioen geworden,ja en? Programma heeft het zo uitgewezen. Was deze pot een week eerder gespeeld dan was er geen titel voor psv tegen ons. Eerste half uur overigens waren wij gewoon beter dan hun. PSV is 2 x zwaar vernederd dit seizoen,tegen ons en tegen Willem2
1 0
Cruijffiaan14
Zijn we niet vernederd dan? Het heeft er geen seconde ingezeten.
Je sportieve rivaal wordt kampioen tegen jou, met 3-0.
Je staat compleet voor lul, ook met dank aan je eigen supporters die zich zo voor lul zetten!

Als jij dat niet dramatisch vind, dan is misschien een baan binnen Ajax wat voor jou. RVC en bestuursraad houd wel van mensen die niet te kritisch zijn!
3 -3
Ajacied33
Jij met je seconde,het heeft er 25-30 minuten ingezeten om daar een resultaat te halen. Na de 1 en 2-0 knakte het gewoon bij de spelers,lijkt me logisch. PSV is een matige kampioen,daar blijf ik bij. Wij hebben meer kwaliteiten
1 -2
Cruijffiaan14
Wij hebben een selectie met namen als Kristensen, Veltman, Viergever, Wöber, Schöne, Siem de Jong, Huntelaar.

Kwaliteit is het probleem juist! Dat is er te weinig.
Maar lekker positief blijven.

Wil bij deze al wel opschrijven, met deze instelling worden we ook komend jaar geen kampioen!
2 0
koeman1
Te jong en er is niemand in het veld die een andere speler op zijn kloten geeft bij een bal die niet aankomt
0 0
Ajacied33
Ik ben niet zo positief hoor,zeg alleen dat PSV ook een matig team heeft. Spelers die jij opnoemt brengen je idd niet naar een hoger niveau,maar zij worden kampioen met Brenet,Schwaab,Isimat
0 0
Mike4wheelz
Gniffel gniffel, met name je voorstel om bij de RVC aan de slag te gaan, haha!
1 0
Labrador
Het mooiste is nog dat men spreekt van een fantastische sfeer. Ik was erbij en de sfeer bij twente of Celtic is zoveel mooier. Sterker nog. Na de 3-0 zaten ze allemaal nog op hun stoeltje op de lange zijde
0 0
KlasseLasse
als hij weg is hebben we per wedstreid 20 minuten minder balverlies! 30 autos die buiten stadion staan minder schade en meer doelpogingen! sorry dat ik het zeg hoor maar ziyech was op een paar leuke strakke pases waardeloos dit seizoen
0 -9
Michelinho
Haters gonna hate...
0 0
3*stars*3
You don't know what you got untill it's gone...
3 0
BaddahBing
https://www.whoscored.com/Regions/155/Tournaments/13/Seasons/6826/Stages/15148/PlayerStatistics/Netherlands-Eredivisie-2017-2018
2 0
Mike4wheelz
Daarom staat hij inderdaad bovenaan in het spelersklassement. Man man man wat een kolder kraam je uit! Omdat een speler volgens een supporter niet goed speelt geeft dat het recht om als een hondsdolle te reageren.

Ik blijf me overigens verbazen dat er mensen zijn die een kaartje kopen en als het ze niet bevalt spelers van de eigen club bedreigend ontvangen en gaan duwen. Dan heb je het echt niet begrepen! Dan heb je sowieso teveel tijd waar je niet mee weet wat te doen. En dat noem zich dan een supporter, pleur op man je zet je club alleen maar meer voor lul. Eigenlijk zou je ze allemaal verplicht aan de medicijnen moeten zetten, die kunnen hun eigen emoties niet de baas zijn, gevaar voor de samenleving.
3 0
Michelinho
Je snapt het niet. Pas als je een hele wedstrijd hebt doodgezwegen om je punt te maken, met je rug naar het veld hebt staan hossen, vuurwerk naar toeschouwers, waaronder kinderen, hebt gegooid en medesupporters hebt aangevallen omdat ze voor een speler juichen kan je pas zien dat Ziyech echt een waardeloze speler is.
0 0
Mike4wheelz
Aaaaaaah dus dat is het, hahahaha!
0 0