Gijp: 'Ten Hag gaat volledig de fout in'

ArthurV, 16-04-2018 om 22:30, 15202 views, Voetbal Inside |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Aan tafel bij voetbal Inside is maandagavond uitvoerig gesproken over Erik ten Hag. Na afloop van PSV-Ajax liet Ten Hag weten dat hij de juiste instelling bij zijn spelers had gemist. Volgens Valentijn Driessen zou de oefenmeester eens bij zichzelf te rade moeten gaan.

'Hij is verantwoordelijk voor die instelling. Dat groeiproces waar iedereen het steeds over heeft, duurt nu al vier maanden.' Johan Derksen heeft het idee dat Ten Hag best een aardige trainer is, maar niet voor een club als Ajax. 'Maar waarschijnlijk wel voor teams als FC Utrecht of SC Heerenveen. Of hij ontslagen moet worden? Dat vind ik altijd onsympathiek om te zeggen over trainers.'

Een reden waarom Ten Hag nog geen goede resultaten heeft weten te boeken, is volgens de analisten omdat de trainer elk team waar hij de leiding over heeft, per se naar zijn hand wil zetten. René Van der Gijp: 'Als je als trainer drie uur wil trainen, moet je dat niet doen als de spelers dat niet willen. Daar gaan trainers als Ten Hag de fout mee in, omdat de spelers zich dan aan hem aan moeten passen.'

Van der Sar
Iemand wie zijn lot bij de aanstelling van Ten Hag aan de oefenmeester heeft gebonden, is algemeen directeur Edwin van der Sar. Valentijn Driessen heeft niet het idee dat de voormalig keeper zijn huidige functie nog lang zal gaan uitoefenen. 'Hij is niet te handhaven. Binnen Ajax circuleert een lijst van aanklachten tegen Van der Sar bij de aandeelhouders. Die lijst gaat waarschijnlijk naar buiten komen en daaruit zal gaan blijken dat hij een slechte bedrijfsleider is.'

 

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Het is de laatste tijd heel erg in om spelers in te delen als ervaren of onervaren. Dat fenomeen zie je nu ook bij trainers. Die is ervaren en die nog niet.
Volgens mij zou het moeten gaan om: je bent goed of je bent het niet, of net niet goed genoeg. Top trainers als Van Gaal en Mourinho, iedere supporter zal hen kwalificeren als ervaren, zij pakten serieuze prijzen in verschillen competities, maar worden ook wel eens bij tijd en wijle ontheven uit hun functie. Zijn zij dan opeens onervaren, of zijn zij dan slecht? Nee, zij hebben een minder seizoen, wellicht een mindere selectie tot hun beschikking.
Pep dit jaar geen CL finale. Te weinig ervaring? Een slechte trainer/coach? Ik dacht het niet, maar wel een enorme teleurstelling voor zijn werkgever en supporters van ’City’.
Frank de Boer en Philip Cocu hebben meerdere seizoen achtereen bewezen dat zij, zeker voor wat betreft de eredivisie, goed genoeg zijn gebleken. Beiden zijn samen immers goed voor zeven titels in vier seizoenen. Als trainers van Nederlandse topclubs toch echt heel onervaren begonnen bij hun club. Maar bleken al snel wel goed genoeg te zijn.
En wat te denken van Frank Rijkaard. Zonder trainerservaring benoemd tot bondscoach, als opvolger van Guus Hiddink, zelf een zeer ervaren trainer/coach, toch? Hij behaalde met Oranje de halve finale tijdens een EK. Degradeert vervolgens met Sparta en wint de CL met Barcelona. Ontslagen als bondscoach van Saoedi-Arabië. Is hij dan een goede trainer of een slechte trainer? Een ervaren trainer of een onervaren trainer?
In mijn ogen is ervaring voor een trainer in welke sport dan ook, een loos begrip, zonder enige relevantie.
Je bent goed of je bent goed genoeg. Wie en wat bepaalt dat eigenlijk? Resultaten behalen helpt wel bij de beoordeling van de beste man, en bij de beantwoording van die vraag. Toch bieden die nul komma nul garantie voor succes in de toekomst.
Het allerbelangrijkste is volgens mij of de spelers voor de trainer/coach het ”gras willen opvreten”, en of zij voor hem ”door het vuur willen gaan” en niet geheel onbelangrijk: hebben zij vertrouwen in hun coach? Zo ja, dan zal succes de club ten deel vallen.
Ik had de indruk dat Marcel Keizer goed viel bij de spelers. Dat zij wel in hem geloofden. Dat zag je, ondanks de stroeve start. Daarom geloofde ook ik in hem. En daarom frustreert het mij zo enorm, dat hem de kans is ontnomen zijn criticasters de mond te kunnen snoeren.
Als spelers jou echt mogen zijn ze niet te beroerd om zelfs zes uur lang te trainen, bij wijze van spreken.
In mijn ogen ontbreekt het Ten Hag momenteel aan die o zo belangrijke gunfactor. Het belachelijk maken van de goede man door Rene van der Gijp, in het programma VI enkele weken terug, zal ook beslist geen positieve bijdrage hebben geleverd aan de populariteit van de trainer Ten Hag.
Mijn conclusie: de impopulaire trainer aanhouden voor het volgende seizoen dient louter ter voorkoming van verder gezichtsverlies van Marc Overmars en is het zoveelste bewijs dat het eigen belang boven het belang van Ajax wordt geplaatst …
1 -1
Juichtoon
Ten Hag houden is juist in het belang van Ajax. Ten eerste omdat je jezelf de kans ontneemt te zien wat Ten Hag werkelijk in z'n macht heeft. Ten tweede omdat het wegsturen van de trainer de bron van alle problemen gewoon blijven bestaan en ten derde omdat de imagoschade dan te groot wordt. Ajax dient ook voor trainers een stabiele basis te zijn. Wie wil er straks nog trainer van Ajax zijn?
0 0
AFCA.
Ten Hag weg
Schip erin
Witschge assistent

Even wat amsterdamse bluf die ploeg in.
3 -1
Joseph
Sowieso een betere optie dan deze Ten Hag, die is wel heel erg door het ijs gezakt.

Maar beste optie blijft om te kijken wat er nodig is om Boszterug te halen. Dat is een trainer waar die jongens wel voor willen spelen. Je ziet bij Ten Hag dat ze niet voor hem spelen, maar om weg te komen bij hem.
3 0
PJK54
Dan gooi je een trainer zonder ervaring eruit en haal je de volgende weer binnen? oké is een oud Ajax speler maar heeft zich als trainer/coach nog niet bewezen, startte bij PEC goed maar inmiddels is dat ook flink teruggevallen.
Ik persoonlijk zou graag een buitenlandse trainer/coach met flink aanzien zien komen bv Luis Enrique of Laurent Blanc of Thomas Tuchel
0 0
gras
Overmars moet zijn plaats leren kennen. En die is wat mij betreft helemaal onderaan de ladder. Hij lift enkel mee op de gunstige marktcondities. Sanchez was buitencategorie. Iedereen zou erin zijn geslaagd bij Ajax om daar 40m voor te krijgen.

Aankopen blijft enorm lastig voor Overmars: Sanchez en Neres kwamen uit het scoutingsnetwerk, Dolberg uit de jeugd. Ziyech sprak voor zich en kwam alsnog te laat.

Dan haalt hij Huntelaar die slecht speelt, niets bijdraagt aan het teamspel omdat hij dat nog nooit heeft gekund in zijn hele loopbaan, is geen aanspeelpunt. Prima vent, maar geen basisspeler. Kristensen: die moet wel spectaculair verbeteren. Tagliafico is een aanwinst. Behoorlijk mager als je ook de jaren onder de Boer er tegen af zet.

Hij doet het echt niet bijzonder. En hij heeft schandalig gehandeld door Keizer een mes in zijn rug te zetten en een totale mismatch als Ten Hag te halen. Die man neemt zichzelf echt veel te serieus. Geen enkele nuance, geen greintje zelfspot en humor en erger nog: hij is geen vernieuwer en speelt geen Ajax voetbal. Dan heeft hij ook nog eens geen grip op het team, want die spelen een tempo lager en ongemotiveerder onder deze Twentse geitenbreier.

Er moet een sterke AD komen en van mij mag er een nieuwe TD komen. Die hele hype rondom Overmars heb ik echt nooit begrepen. En die AD moet een track record hebben. Hij moet echt kunnen aansturen buiten het zicht van de schijnwerpers. Dan moet de TD maar het gezicht van de club zijn, alleen heb je dan wel een andere directeur spelerszaken nodig, maar Marcie marc is een crime voor een microfoon.
6 -1
Web
Zo makkelijk achteraf allemaal. Een feit is toen Overmars binnen kwam was Ajax bankroet. En nu onder zijn bewind staat de club er financieel goed op.
En dan Huntelaar kun je transfervrij binnen halen. Hij is niet gehaald voor de basis.
Dolberg kreeg een blessure, daarom speelt hij veel.
Ja met Ten Hag pakt het verkeerd uit. Maar onder Keizer zeker ook.
Ik blijf zeggen dat Ajax de beste selectie heeft. En de trainers falen.
En dan Twentse geitenboer? Nu allemaal lachen?
0 -2
Duif63
Precies dit.
0 0
oudzuid2
'Binnen Ajax circuleert een lijst van aanklachten tegen Van der Sar bij de aandeelhouders. Die lijst gaat waarschijnlijk naar buiten komen en daaruit zal gaan blijken dat hij een slechte bedrijfsleider is.'

nou breng maar naar buiten dan. hoe sneller hij weg is hoe beter het is voor de club.
3 0
HilversumNoord
Die aandeelhouders klagen alleen maar omdat hun aandeel zakt. Weg met die aandeelhouders. Dat zijn pas schurken. Als iemand de club verpest, is het wel een aandeelhouder.

Maar volgens mij was dit al langer bekend. Het interview met Overmars over de aankopen bij Fox ook niet te vergeten he? Te gek voor woorden! En het is makkelijk roepen achteraf. Het hele jaar wordt Pisvee de grond in geboord omdat ze walgelijk afbraak voetbal spelen en nu zijn ze ineens de koning?! vergeet niet dat wij ook 4 jaar op rij kampioen zijn geworden.

Maar ik ben het eens. Weg met de directie. Slimme mensen neerzetten die het hedendaagse voetbal snappen. Een trainer aannemen die weer plezier brengt binnen de groep...
3 0
ajaxminimax
Over de wedstrijd wil ik het niet meer hebben, dat doet mij gewoon echt te veel pijn. Je heb vorig jaar nog in je geheugen, hierdoor is dit seizoen nog pijnlijker dan het al was.
Dit seizoen is gewoon echt 1 grote nachtmerrie geworden. Het begon al begin juni, met het vertrek van Bosz. Hierna heeft ook gewoon alles tegen gezeten, het verschrikkelijke gebeuren rond Nouri heeft in de 1e seizoenshelft absoluut meegespeeld. Zeker tegen Nice was het heel zuur, toen begon het al met veel pech. Dit was vlak na de gebeurtenis met Nouri. Je mag het niet als excuus gebruiken, maar het heeft meegespeeld.. Verder heeft dit jaar natuurlijk ook de directie hard gefaald. Vd Sar moet daarom zijn conclusies trekken, echter als ik echt moet kiezen heb ik liever Henrichs eruit. Die man is echt levensgevaarlijk. Ik ben bang dat vd sar wel opstapt maar dat henrichs gewoon blijft zitten en de club nog verder sloopt. Ik moet er trouwens niet anden dat er opeens iemand uit de hoed van henrichs komt. Dus hier schiet je weinig mee op. Henrichs moet dus echt weg.
4 0
tMuurtje
Het lijkt mij duidelijk wat er gaat gebeuren.
Van der Sar zal opstappen, Overmars zal blijven, net als ten Hag.
De selectie zal behoorlijk veranderd gaan worden in de hoop dat deze trainer er zijn eigen draai aan kan gaan geven.

Het liefst zou ik iemand voor de groep zien staan die aanzien en autoriteit heeft, desnoods van Gaal.
Maar als ze ten Hag nu ook nog wegsturen wordt de blamage nog groter dan ie al is en zou dat ook het einde van de geloofwaardigheid van Overmars betekenen.

Here's a fine mess they got themselves in...
Wat een verschil met de (ook figuurlijke) lente van vorige jaar, ongelooflijk!!
3 -3
Ruff Rhythim
vKinsbergen had moeten blijven zitten op die plek van vdSar.
8 -2
kaashaas
Ik heb vanaf het begin deze foute keuze voor deze trainer nooit begrepen
10 -8
PeterVKV
een foute keuze is nooit echt te begrijpen
0 0
Daneman
Dat je hier zoveel minnetjes krijgt is absurd. Ajax verdient een coach met naam en ervaring. En kan het ook betalen. komen ze aan met een broekie in het trainersvak
1 0
michaellaudrup
Idd die knuppels dachten natuurlijk, wat je met spelers kan ,kan ook met trainers. Van de gekke dat je hiermee gaat experimenteren met deze belangen. Overmars heeft gegokt en verloren, grijp dus nu meteen in,want het gaat weer een klote seizoen worden.
0 0
Inhartennieren
Ik heb gelijk al het gevoel gehad, dat deze spelersgroep vanaf het begin niet achter de trainer hebben gestaan.
10 -4
booya4afca
Yup. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de manier waarop Keizer de laan is uitgestuurd.

De groep heeft flink wat klappen opgelopen in de voorbereiding op dit seizoen. Dit maakt de groep (inclusief staf) sterker en hechter.
2 0
kaashaas
Ja eens
1 -4
Boer Gijs
Man die Ten Hag zit er nu 3 maanden. Als je hem niet de tijd geeft, maak je jezelf belachelijk en stuk.
7 -10
niquedegraaff
Wat een onzin, je hebt wel meer banen met 3 maanden proeftijd. Er is geen match. Moet je ook niet willen forceren met het risico dat je wéér een kut seizoen gaat krijgen.
0 0
Ajacied33
Precies. Beter nu ontslaan dan laten zitten en weer een kut jaar tegemoet. Je weet nu al dat TH Ajax geen kampioen gaat maken
0 0
Ferd
Normaal zou ik zeggen ‘je hebt gelijk’ maar uit alles blijkt dat het volgend seizoen onder Ten Hag niet beter gaat worden. In 3 maanden geen enkele progressie maar juist het tegendeel en het wordt met de week erger, een visie die niet bij Ajax past, spelers die hem niet respecteren, warrig media optreden vol onzin en openbaar spelers afvallen.
7 -1
CruyffFootball
Maar geen verplichtingen midweeks.
En dan is 3 maanden met maar 1 wedstrijdje per week niet niks.
Zie jij enige ontwikkeling?
Bosz was 1 dag trainer en de spelers, media en supporters wisten wat zijn plannen waren.
Ten Hag klooit maar een eind aan.
Er druppelt nu al naar buiten dat spelers het lachwekkend vinden dat hij zich constant wil aanpassen aan tegenstanders en niet van eigen kracht uitgaat.
Dit wordt een fiasco.
6 -1
FlyingDutchMan
Klopt, maar toch heb je als TH voor Ten Hag gekozen en moet je hem de tijd geven.
3 -5
Ferd
Nee hoor, als TH moet je ook je fout inzien en herstellen.
3 -2
Inhartennieren
Maar als spelers niet hem geloven, werkt t niet, of je krijgt een leegloop
4 -2
MosesD
Eens, maar als Sar en Overmars vertrekken wordt het een ander verhaal.
3 -2
Bobbaasje
Ten Hag eist 'verandering'.. Nou ik denk dat er een hoop Ajacieden (waaronder ik) zijn, die ook verandering eisen wat betreft de trainer en het bestuur (Van der Sar heb ik het dan over, Overmars heeft hier ook z'n aandeel in maar heb wel vertrouwen in laatstgenoemde).

Ik begrijp echt helemaal niets van mijn club Ajax. Met Bosz vorig seizoen had Ajax eindelijk een goed functionerende coach, die ook perfect bij Ajax paste en als je naar de laatste 10-15 jaar kijkt, dan was Bosz dus de best functionerende coach van Ajax en ja, Bosz had een goede spelersgroep en ja, Bosz won geen prijzen met Ajax afgelopen seizoen en ja, Bosz is geen clubman, maar als je alles afgaat:

1- Ja, Bosz had inderdaad een goede spelersgroep tot zijn beschikking (Traoré, Sánchez en Klaassen). Maar ook zag je wel de hand van Bosz (in de manier van voetballen).
2- Zoals ik al aangaf: als je naar de afgelopen 10-15 jaar kijkt, dan was Bosz de best functionerende coach van Ajax en ze waren gewoon een goede combinatie.
3- Bosz won geen prijzen met Ajax afgelopen seizoen. Maar ik durf echt wel met overtuiging te zeggen dat Ajax dit seizoen minimaal 1 prijs gewonnen zou hebben onder Bosz.
4- Bosz liet al weten bij zijn aanstelling dat hij paar maanden de tijd nodig had om het team te smeden tot een elftal die naar resultaat moet gaan loodsen in zowel de competitie als Europees voetbal.
5- Bosz is dan inderdaad geen clubman, maar waar zie je dat tegenwoordig nog? Ik bedoel van iemand als bijvoorbeeld Cocu bij PSV of van Bronkhorst bij Feyenoord die zullen over pakweg 10-jaar ook geen trainer meer zijn van respectievelijk PSV en Feyenoord en dan bedoel ik dus: clubman, tja. Dat zie je tegenwoordig vrijwel niet meer bij clubs, want iedere trainer/speler wilt momenteel wel een nieuwe stap maken na een bepaald aantal jaar.

En normaal gesproken ben ik niet iemand die al gauw gaat roepen dat er koppen moeten gaan rollen en tuurlijk, Ten Hag is middenin het seizoen ingestapt wat niet makkelijk is, maar dan nog denk ik dat Ajax volgend seizoen ook geen progressie onder Ten Hag zal boeken.

Vanaf het moment dat Ten Hag is aangesteld, is het met de week steeds achteruitgegaan.
7 -4
geronimo
Bosz heeft gewoon voor de poen gekozen en hij had Ajax ook geen kampioen gemaakt
1 -6
niquedegraaff
Bosz is weggepest. En net zoals veel spelers nu weg willen, door het gevoerde beleid, heeft Bosz ook zijn 'onwerkbare' situatie de rug toegewezen. Geheel terecht. Bosz wou blijven en het succes verder uitbouwen. Niet voor niets wilde Sanchez eigenlijk blijven als Bosz ook zou blijven. Er was een team, en er was loyaliteit naar elkaar. Maar dat is moedwillig gesloopt door de slangenkuil hogerop.
1 0