Verweij: 'Overmars stevig in zadel'

ArthurV, 16-04-2018 om 20:20, 12200 views, Telesport |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Mike Verweij heeft tegenover Telesport laten weten de manier waarop de Ajax-fans met Hakim Ziyech omgaan, onbegrijpelijk te vinden. De Marokkaans international ligt de laatste tijd niet goed bij een deel van de supporters en zou daarnaast zondagavond, na het duel met PSV, een zwiep hebben gehad. 

'Als er fysiek geweld bij komt kijken, dan is dat echt belachelijk', vertelt Verweij. 'Dat is niet te tolereren, want van spelers blijf je af.' Verweij heeft alle begrip voor de gefrustreerde middenvelder, die na het incident van zondagavond alle Ajax-uitingen van zijn instagram-account had verwijderd. 'Hij legt veel risico in zijn spel, dus is het vaak alles of niets. Hij staat op het punt gekroond te worden tot voetballer van het jaar. Als de supporters je dan op deze wijze bejegenen, dan zijn daar geen woorden voor.'

In de winterstop liet algemeen directeur Edwin van der Sar na de aanstelling van Erik ten Hag weten dat hij op zou stappen, wanneer progressie zou uitblijven. Volgens Verweij ligt Van der Sar, dankzij de mindere resultaten na de winterstop, onder vuur. 'En dat is een groot verschil met Marc Overmars, die zijn lot niet in de handen van Erik ten Hag had gelegd. Daarnaast kan Overmars terugkijken op uitstekende financiële resultaten en een aantal goede aankopen. Dus hij zit stevig in het zadel.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Wàt een gelul toch toch weer van deze Mike 'Overmars Hielenlikker 'Verweij. Het moge wel duidelijk zijn uit welk kamp hij zijn informatie betrekt en welke meester hij heeft. Overnars is de dood in de pot voor Afc Ajax. Mike Verweij is de spreekbuis van Marcus Aurelius Overmars. Goede spelers en sterkhouders ver onder de marktprijs verpatsen aan buitenlandse clubs en jeugdige talentjes binnenhalen die zodra ze om het 'eggie' moeten spelen floptalentjes blijken te zijn. ( Kristensen, Wöber,)
2 -4
Ar
Onbegrijpelijk dat Overmars stevig in het zadel zou zitten.
Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van deze onevenwichtige selectie.
We begonnen het seizoen zonder waardige vervangers voor Veltman, Viergever en Sinkgraven, waardoor we achterin vrijwel meteen in de problemen kwamen en Dijks van stal moest worden gehaald. Er zijn twee rechtsbacks gehaald die nog niet Ajax1 waardig zijn en waarvan ik sterk twijfel of ze dat ooit zullen zijn.
Voorin hebben we weliswaar twee goede spitsen, maar begonnen we het seizoen met naast Younes alleen de talenten Neres en Kluivert en geen verdere concurrentie. En ook op het middenveld is er weinig concurrentie.
Iedereen die dan ook roept dat Ajax de beste spelers en de beste selectie heeft, moet toch eens beter uit zijn doppen gaan kijken, want in feite is het een vrij magere selectie en daar is Overmars voor verantwoordelijk.

Hij hengelt dan weliswaar het ene na het andere buitenlandse talent binnen, maar dat kan ook wel eens negatief uitpakken. We hebben dat eind jaren negentig ook gedaan, allemaal jeugspelers uit het buitenland halen. Van bijna al die buitenlandse talenten hebben we later nooit meer wat vernomen en ondertussen gingen we bijna onderdoor aan de vele spelerscontracten.

Milik, Sanchez, Neres, Tagliafico zijn de positieve uitschieters van Overmars, en meer te danken aan de scouting dan aan Overmars zelf.
De transfers van Bazoer, El-Ghazi, Tete, Riedewald zijn mijn inziens slecht uit onderhandeld. Hetzelfde kan je zeggen van Sanchez. Daar had meer in gezeten.
10-12 miljoen voor een Riedewald vinden sommigen schijnbaar leuk, maar in de huidige doorgeslagen spelersmarkt, is dat voor een speler die tegen de basis aan zit van een Europese finale spelende club, een speler van wie diens trainer zegt dat ie niet of nauwelijks onder doet voor de speler aan wie hij de voorkeur geeft, gewoon een freaking schijntje.

Dus zo goed heeft Overmars het niet gedaan!

Hij hoeft van mij niet weg hoor, net zo min als Van der Sar, of eerder Bergkamp, maar stel alsjeblieft een meester aan die deze jongens samen kan laten werken.
4 -1
Bjorn
Verweij en Overmars zijn twee handen op één buik. Overmars hoeft in mijn ogen niet weg omdat hij bereid was Bosz te behouden, dat voelde hij prima aan. Daarbij denk ik aan aankopen als Bazoer, Onana, Sanchez en Nico.
2 -4
Hziyech14
Het zijn weer is pijnlijke weken in Amsterdam.
Het doet echt pijn om te zien dat zulke helden als Overmars en van der Sar zo behandeld worden,

We hebben de beste selectie uit de benelux maar het is loszand.
We hebben een goede trainer die alleen niet bij ons past, ik en heel veel anderen vonden het aan het begin een erg logische keus om ten hag aan te stellen.

Iedereen kon zien dat het onder keizer niks ging worden, iedereen wilde hem weghebben en plots wint hij van psv en az en er word gedaan of hij de perfecte trainer voor ons was.
De extreem rare wissels vergeten?
Siem de jong opstellen tegen utrecht?
Veltman cvm terwijl je 2-1 voorstaat?

Er word hier nu net gedaan alsof overmars en vd sar alles fout gedaan hebben maar, we hebben met Wober, tagliafico , huntelaar en vorige winter neres gewoon goede logische aankopen gedaan. Op elke plek staat een goede speler met een meer dan redelijk alternatief.

Wat kan overmars dan aan doen dat 2 trainers niks met het materiaal kunnen?

Iedereen vond het uitstekend gemanaged hoe overmars en vd sar bergkamp en spijkerman ontslagen hadden, alleen het was zielig voor keizer maar voor de rest alleen positieve reacties,

Wij ajacieden slaan hierin door, op dit moment worden we keihard uitgelachen door heel nederland na die schandalige acties, vuurwerk in een vak met kinderen gooien, 3-0 verliezen en daarna de spelers opwachten.

Wat ik hiermee wil zeggen is: heb geduld, blijf niet hangen in het negatieve en kijk vooruit. We weten allemaal dat Bosz niet meer terug komt en we weten ook allemaal dat het wel weer goed gaat komen met Onze grote liefde.

Wij zijn ajax en wij zijn voor altijd de beste!!
4 -3
kaashaas
Ten Hag, begon aan een klus als niet Ajacied.
Waarom zou hij meer krediet moeten hebben.
Het is er alleen maar slechter op geworden.
Hij krijgt Schreuder er ook nog bij.
Hij heeft het niet op een rij gekregen.
Ook zijn doelstelling was kampioen worden.
Exit is de enige oplossing..
4 -2
Hziyech14
En dan weer een nieuwe trainer aanstellen die aan het begin van het seizoen een paar fouten maakt waardoor we weer het hele jaar achter de feiten aanlopen?

Als de nieuwe trainer niet goed presteert die er ook maar voor de kerst uitgooien?

Geef ten hag de tijd,
Hij word al vanaf utrecht uit met de grond gelijk gemaakt door praat programma’s zoals vi.
2 -2
Pierre Heno
Ten Hag out. Is geen Ajax coach. Is een OH. John van 't schip aanstellen met evt Keizer als assistent ( = rehabilitatie) . Jordi Cruyff is een prima optie om Van der Sar te vervangen. En dan die twee dementen ( Van Wijk en Henrichs) naar het bejaardenhuis. Tot slot: hef de ledenraad ook maar op want die kliekjes naijver vormt de basis van alle tweespalt binnen onze club.en het vermogen dient op het veld te staan en niet op de bank. Wèg dus ook met die Marcus Aurelius Overmars!
1 -1
NouridolbergNeres34
Op basis van wat .. slachtofferen van Keizer en dan met ten hag komen aanzetten ipv een trainer die wel de Ajax filosofie uitdraagt, spelers als kristensen, Orejuela, Siem, Huntelaar halen.

vorig jaar kon hij al geen linksback vinden ,toen kwam bosz maar met het idee om van Sinkgraven een back te maken, deze zomer wederom nog altijd geen linksback dus werd dijks maar weer uit de stal gehaald.

Younes behouden terwijl je er in de zomer 12 mil voor kon vangen.

Nee uitstekend werk hoor. geld binnenhalen voor de NV kan hij wel ja maar wanneer is de selectie een keer op orde bij aanvang van het seizoen, al 4 jaar lang geen prijs!
5 -2
Bocarra
Ajax moet niet in de war raken van een aantal emotionele pubers. Gewoon nu de rust bewaren. Het zat dit seizoen niet mee. Maar er is intern schoon schip gemaakt. Nu nog door selecteren en een mooie selectie neerzetten voor volgend seizoen.
0 -5
Rujar
Mee eens al zet ik wel mijn vraagtekens bij vd Sar en binnen de selectie moeten alle neuzen dezelfde kant op wijzen
1 0
A-west
Overmars goede aankopen zijn schromelijk overdreven. Waanneer lazert die commercieele totempaat Henrichs op. Heeft de naam van de Johan Cruijff Arena lopen traineren. Alleen maar voor eigen belang. Wat een enge vent. Die had toch al lang op moeten krassen.
10 -1
charis
en toch focust het merendeel van de supporters zich op de een of andere manier alleen maar op het vertrek van vd Sar, wat ook niet zal helpen als zijn vervanger 1000% zeker een vriendje van het netwerk zal zijn.
5 0
FlyingDutchMan
Wel grappig, alsof een vertrek van Sarretje ook maar iets zou veranderen aan de huidige status van Ajax. Die heeft momenteel nauwelijks invloed op het eerste, dan moet je Overmars en Ten Hag slachtofferen. Alleen die gaan de tijd krijgen, zoals beloofd. Je kan Sar alleen veroordelen op zijn keuzes uit het verleden, maar dan had je hem toen daarop moeten afrekenen. Nu is het al te laat en zijn de posities recent verdeeld..
0 0
BokkieBokstra
Onbegrijpelijk, Ten Hag komt uit de koker van Ovemars en Overmars is de man achter het ontslag van Keizer. Gaat van der Sar, dan moet Overmars ook gaan.
10 -1
GerardAjax26
Het aantal goede aankopen van Overmars wordt schromelijk overdreven.

Als je alleen al kijkt naar dit jaar.. Siem de Jong vind ik echt een hele rare aankoop, helemaal dat je hem meerdere jaren vast legt en hij structureel geblesseerd is.. nog los van zijn toegevoegde waarde.

Kristensen en Orejuela hebben mij beide niet overtuigd, maar ok dat kan nog. Huntelaar transfervrij, ben geen groot fan van hem, maar oke prima.

7,5 miljoen voor Wober vind ik best veel. Vind hem, op de laatste weken na dan, wel goed spelen. Sanchez vervangen is ook niet gemakkelijk.

Tagliafico vind ik wel echt een goede aankoop, al hebben we wel jarenlang op een linksback moeten wachten (Boilessen was de laatste linksback). Vorig jaar was er geen linksback en nu ook weer een half jaar met Dijks die eerst weer weg moest en toen opeens de vaste back werd.

Daar komt dan dit seizoen bij dat hij zo nodig van Keizer af moest en vervolgens Ten Hag heeft overgenomen van Utrecht.. heeft ook niet bepaald goed uitgepakt.

En daarbij komt ook nog het niet verkopen van Younes en Viergever na de EL finale, die nu beide transfervrij vertrekken. Is ook aardig wat geld mee misgelopen.
9 -2
Ferd
Het niet verkopen van younes komt door richarlison, als die Ajax niet had genaaid was Younes vertrokken. Nu kon dat niet omdat er anders geen linksbuiten was.

En je gaat voorbij aan de aankopen als Frenkie de Jong, Onana en de andere talenten in jong Ajax en de opleiding die er aan zitten te komen.

Overigens valt de aankoop van Siem de jong best te begrijpen. Onze diepgaande, veel scorende, Klaassen vertrok, De Jong was in het verleden zo’n speler, nog niet te oud maar wel ervaren en vorig seizoen ook nuttig op het niveay vsn de eredivisie. Ik snap die aankoop wel, helaas heeft het niet gewerkt
1 -6
GerardAjax26
Ik ga niet voorbij aan die aankopen hoor. Onana, Frenkie en ook een Sanchez waren uitstekende aankopen. Ik wou met dit lijstje, van dit seizoen, alleen maar aangeven dat ik het wel mee vind vallen hoe geweldig de aankopen zijn.

Alle kritiek momenteel lijkt vooral gericht op VD Sar en dat vind ik niet geheel fair. De trainerswissel kwam volgens mij vooral uit de koker van Overmars.

Wat betreft Siem de Jong vind ik het gewoon onverstandig om iemand 3 jaar vast te leggen die sinds zijn vertrek bij Ajax in 3 seizoenen amper minuten heeft gemaakt door allerlei blessures. Los daarvan was VD Beek al de opvolger van Klaassen en was er een aantal jaar geleden afgesproken alleen spelers te halen als er geen jeugd klaar stond om een vertrekkende speler op te vangen.
4 0
DarkChild
Klopt. Breedteaankopen deden we niet meer. Tot we ze nog wel deden.
En ach, dat je er dan een afkoopsom voor betaalt en hij in de hoogste salarisschaal zit terwijl hij voor de breedte komt...kan toch? Alsof het in selecties onderling over geld gaat, dat zou Overmars heus geweten hebben.

En na Heitinga (1), Westermann (2) is Siem toch prima voor drie jaar? Er zit duidelijk een stijgende lijn in. Qua contractduur dan toch.

Siem was een cadeautje voor de supporters, net als Huntelaar een schreeuw naar of liever om het gevoel van vroeger tijden.

Het zegt veel over Overmars' visie op het voetbal waar Ajax blijkbaar voor gaat. Net als dat het grootverdiener maken en uitroepen tot drager van het Ajax DNA van Veltman dat was.
4 0
GerardAjax26
Sorry, m'n bericht nog wat aangepast na het plaatsen maar ben het met je eens.

Als ik mij het allemaal goed herinner.. wou Overmars Heitinga niet voor 2 jaar vast leggen en stak Ling daar niet een stokje voor om het bij 1 jaar te houden?
0 0
DarkChild
Ja. Deed Ling. Overmars is een middelmatige aankoper. De Boer wist ook niet wat hij met (deze) Heitinga aan moest. Was weer een haakje van Overmars. Kan kort duren, kan lang duren, maar uiteindelijk gebeurt het, net als Huntelaar. Hopelijk is die lange jongen uit Turkije gestopt met voetballen intussen.
1 0
DarkChild
zodra je de inkooplijstjes kritisch gaat bekijken, gaat het mis. Al jaren. Niet doen dus, net als Verweij lekker bij de grote lijnen blijven en dingen die niet uitkomen gewoon niet benoemen. En dat betekent een positief saldo door verkopen.

Nou, als dat is wat Ajax wil zijn, een puur handelshuis, gaat het prima. Dan verdient hij contractverlenging zelfs.
4 -1
Yo
Tuurlijk heeft hij ook een fouten gemaakt de afgelopen jaren met aankopen en dat hij keizer zo snel liet vallen om ten hag te halen. Maar als het aan overmars lag had bosz zijn zin gekregen en dan zag het er nu 100x beter uit.
1 -1
Boer Gijs
Hahaha, vriendje Mike zegt even dat Overmars goed in het zadel zit om hem te helpen in de publieke opinie. Feit is dat het bij een voetbalclub niet gaat om de financiële resultaten, maar om de sportieve. Feit is ook dat de goede aankopen eerder een uitzondering zijn dan regel zoals vi terecht constateert. Feit is dat Overmars al bijna 5 jaar lang faalt een kampioenswaardige selectie neer te zetten. Kortom, Overmars mag zijn conclusies trekken. En Mike is zijn bron kwijt.
6 -1
RayJordaan
Gelukkig is Verweij lekker objectief..
6 0
NouriVandeBeek
De Telegraaf zit heel diep in de reet van Overmars. Marc is ook gewoon verantwoordelijk voor de prijzen-droogte. Zoveel matige aankopen. Nu weer Kristensen.
6 -2
Boer Gijs
Na Orejuela En vergeet Siem niet.
4 -2
ST
Kermit de Kikker opzouten. Netto krijgt het voordeel van de twijfel. Hoewel ik het een grote fout vind dat Keizer ontslagen is.
5 -2
EVH
Overmars heeft inmiddels de scouting, op de rit en heeft inmiddels een enorm netwerk opgebouwd.
Wanneer Overmars zou vertrekken zou Ajax dat enorm terugwerpen.

Edje moet vervangen worden, Overmars beter van niet.
8 -8
DarkChild
Terugwerpen waarin? Geen prijzen gaat prima, een koopclub worden ook.

En welk netwerk? Welke scouting? Die van Orejuela en Cassiera? Of wat dan weer het snoepje van de maand is? Een van de dingen die in het rapport Cruijff staan: samenwerken met grote Europese club. Waar zijn de deuren van Barca die open gaan? Van Arsenal?

Overmars heeft alleen maar het netwerk waar men hem op attendeert. En dat gaat niet best, laat staan als hij zelf gaat shoppen. Dan krijg je niveautje Westermann, Huntelaar en Siem de Jong
5 -2
GerardAjax26
De contacten met Arsenal hebben ons anders wel mooi een jaartje Sanago opgeleverd.
1 0
godenzoon92
Van mij hoeft Overmars ook niet weg. Hij heeft de afgelopen 2 seizoenen een aantal uitstekende aankopen gedaan en mooie bedragen binnengehaald.
7 -3
Raikkonen94
Blij dat iemand dit ook eens zegt. Overmars lijkt nu misbegrepen te hebben met Ten Hag, maar hij heeft Bosz gehaald, over het algemeen goede spelers aangetrokken en wilde heel ver gaan om Bosz te behouden.
3 -1
marco1972mb
helaas wilde de rest dat niet, en zie waar we nu staan....

prutswerk
0 0
Stibba020
Ten Hag was zijn idee..
4 -2
EVH
Bovendien wilde Overmars Peter Bosz behouden.
Edje niet.
4 -3
NielsKster
klopt overmars is prima en ik hoop zo dat peter terug komt maarja...
0 -2
DarkChild
Dus toen moest alles op Ten Hag. Das heel goed te rijmen met hoe Bosz het wilde. Goede klik ook met de groep heeft ie. Heel goed ingeschat van Marc. Op zeker dat het niks meer gaat worden met Ten Hag, dat keert hij niet meer om. Dit heb je al zo vaak in de voetballerij gezien, als je spelers je niet willen, is het klaar. Je kan moeilijk iedereen verkopen (toch?) En dan? Want bij exit Ten hag, kan Overmars toch moeilijk blijven zitten? Of gelden er voor hem andere regels?
5 -2
BRAMHOUTEN
Precies dit. Overmars heeft al 4 jaar zijn selectie niet op orde. Heeft met sanchez een klapper gemaakt maar voor de rest heeft hij Ajax opgezadeld met Ajax onwaardige spelers en als klap op de vuurpijl ten hag. Keizer ontslaan omdat meneer niet meer met bergkamp wil praten. Als je zo een club leidt ben je voor mij een grote flapdrol.
3 0
Boer Gijs
Geen flapdrol, maar gewoon niet capabel voor de functie.
0 0
DarkChild
haha. Een aantal goede aankopen...en de rest van rupsje-nooit-genoeg dan? 12 miljoen voor nog geen rechtsback, drie jaar Siem voor een miljoentje of 10 in totaal. En dat zijn er maar 3.
En de keuze voor een vriendje als trainer? Het uitblijven van prestaties? Ach Verweij en Overmars = een pot nat, als Marc wil communiceren, gaat dat via Verweij.

Je ziet nu wat er gebeurt, de kleedkamerjongens kiezen onder aan de streep altijd voor zichzelf. Het zijn net mensen. En zeker geen supermensen.
6 -4