'Achterstand op PSV is Ajax-onwaardig'

BVeenstra, 16-04-2018 om 08:00, 5801 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Cruijff vindt dat de achterstand van Ajax op koploper PSV - liefst tien punten - veel te groot is. De zoon van wijlen Johan Cruijff noemt PSV weliswaar de terechte kampioen, maar is daarnaast van mening dat Ajax het mislopen van de landstitel vooral aan zichzelf te danken heeft.

Cruijff zag PSV de laatste weken steeds beter voetballen, terwijl Ajax in de ogen van Cruijff enorm is tegengevallen. 'Het gat van tien punten met PSV is gewoon niet goed', schrijft hij in De Telegraaf. 'Als Ajax nou Europees had gespeeld en daardoor punten had gemorst, maar net als PSV heeft de club niet de extra druk van internationaal voetbal gevoeld.'

Inmiddels is het feest in Eindhoven gaande, maar in Amsterdam heeft men volgens Cruijff 'een serieus probleem. 'Dat is ook tijdens de kampioenswedstrijd gebleken. Het wegsturen van de trainer vlak voor de winterstop heeft niet goed uitgepakt en, met alle respect, die tien punten achterstand op PSV zijn Ajax onwaardig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
Afgezien van de vraag of hij wel de juiste ervaring, het karakter en de uitstraling heeft en of het niet puur om zijn naam gaat... wie gaat hem aantrekken? De RVC vertegenwoordigt, zacht gezegd, nou niet bepaald de Cruijff-filosofie en danst naar de pijpen van de bestuursraad. Lijkt me niet dat hij het überhaupt zou willen.
0 0
Genant
Gezien het onderonsje met Sjakie denk ik dat Louis gaat komen. Ik ben nooit echt voor hem geweest maar in deze situatie moet het maar. Het kan niet meer anders.
0 -3
Starkoo
Kan gewoon niet anders we moeten afstand doen van de rest!
0 0
X-RaY
Hij is welkom maar tegelijkertijd volkomen logisch als ie niet in deze slangenkuil wilt stappen.

Wie wel? Ajax is een club met tig bv's die allemaal hun eigen koers varen. Zie hier het resultaat. Een club die klinisch dood is. Zelfs de phoenix heeft zijn nest verlaten uit de Westertoren. Het enige wat wederom zal rijzen is een oude verrotte stink duif van de Dam die een bak stront zal storten over de gelederen.

Wanneer houdt het op bij deze zieke club?

Zo klaar met al die ego's die zichtbaar alleen maar in hun eigen tunnel lopen.

Mijn club is doodziek, pleuris wat ben ik ziek!
1 0
Lane 8
We zijn weer in 2010 beland. Revolutie 2.0?
2 0
niquedegraaff
Jordi, kom er maar in. Samen met Bosz en Jonk :)
5 -1
Ruff Rhythim
Ik rol de rode loper vast even uit...maar al te graag...
2 0
V12
Jordi kom aub naar ajax en neem Wim Jonk mee of Peter Bosz of nog beter allebei. Ajax heeft echt een talentvolle selectie maar daar moet een goede trainer bij. Ten Hag is dat gewoonweg niet. Hij blijkt minder dan Keizer. Hij gaat het echt niet meer redden. Het gevaar is dat vdSar en Overmars verdwijnen en dat vervolgens het zakenkliekje het weer over neemt. Ik kan me naast Jordi of Frenk Rijkaard geen andere Directeur voorstellen. Ajax bulkt van het talent dankzij Wim Jonk en Johan Cruijff maar het lijkt erop dat we daar nooit Ajax voetbal van gaan zien.
6 -2
PJK54
Vraagje: wat moet Jonk gaan doen dan? Bosz zal de eer aan zichzelf houden en voor flink wat geld ergens anders aan de slag gaan, krijgt nu nog doorbetaald natuurlijk. Rijkaard heeft al tijden aangegeven niets meer te willen doen in het voetbal dus ook dichtgeslagen boek.
Dat er iets moet gaan gebeuren is duidelijk dus laten we beginnen met Jordi op de plek van vd Sar. Ik ben alleen bang dat de naam Cruijff niet zo lekker ligt bij een aantal binnen de RvC dus zal het erg moeilijk worden.
2 0
Bjorn
Je bent welkom.
2 0
NuchtereHarrie
Het is misschien maar goed dat het dit seizoen zo mis gaat. De ogen worden geopend en iedereen zal inzien dat verandering noodzakelijk is. Wat zou het mooi zijn als we Cruijff binnen Ajax mogen hebben.
4 0
DannTheDon020
Open sollicitatie
8 0
Ajacied33
Kom er maar in Jordi
7 0