Hanegem: 'Ajax heeft meer in huis dan PSV'

sammekors, 16-04-2018 om 07:20, 9797 views, Algemeen Dagblad |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Willem van Hanegem, oud-speler van onder meer Feyenoord, is van mening dat Ajax een armoedig seizoen achter de rug heeft. De Amsterdamse club speelt al het hele seizoen matige wedstrijden en heeft het concurrent PSV daardoor geen moment écht lastig kunnen maken.

Volgens Van Hanegem is PSV dan ook de enige terechte kampioen. 'PSV de kampioen van de armoede? Want die term kwam weer voorbij hè, de afgelopen weken. Maar PSV dat etiket opplakken, is complete onzin. De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord', zo schrijft De Kromme in het Algemeen Dagblad.

'Ajax grijpt al jarenlang overal naast', vervolgt Van Hanegem. 'Ze stuurden Marcel Keizer de laan uit, terwijl die door de vreselijk nare situatie met Nouri wel heel veel op zijn bordje kreeg. Erik Ten Hag werd binnengehaald als de grote verlosser. Dat komt omdat veel mensen in dit land altijd maar blind achter bepaalde mensen aanrennen. Ten Hag speelde een paar keer met vijf verdedigers en opeens was hij een tactisch wonder. Eindelijk iemand die het anders deed, hoorde ik. Die 1-7 nederlaag tegen PSV thuis met FC Utrecht, daar mocht je niets van zeggen. Dat was een bedrijfsongevalletje.'

'Nu vallen diezelfde mensen die op zijn rug klopten over zijn manier van praten. Wat interesseert mij dat nou? Kijk naar zijn prestaties, hij heeft het niet goed gedaan. Met spelers als Onana, De Ligt, Ziyech, Frenkie de Jong, Van de Beek, Huntelaar en Kluivert had Ajax meer in huis dan PSV. Maar Phillip Cocu, die ik altijd reëel vind na wedstrijden, heeft ze verrast. En dat heeft hij knap gedaan', aldus Van Hanegem.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik hoorde vandaag op de radio dat PSV al voor de 10e keer kampioen is geworden sinds de eeuwwisseling. Zegt toch wel wat meer dan mijn club Ajax. Een Ajax dat volgens de leiding 1x in de 3 jaar kampioen moet worden! Gebeurt dus al 18 jaar niet en zal de komende jaren ook niet gebeuren, helaas.
0 0
ajaxinho
Puur op kampioenservaring wint PSV de titels.
Wij hebben twee spelers die kampioen zijn geworden: Schöne en Veltman.
Alleen al op basis van dit gegeven moesten we beter voorbereid zijn.

Met de beste kwaliteit ben je er nog niet.
Een sterke mentaliteit is net zo belangrijk.
Dat bereik je met een brede selectie.
0 0
jarenfan
Ajax heeft leuke spelers in huis,maar ten Hag heeft daar geen team van
kunnen maken.
Dat zal volgend jaar ook niet lukken
Er is nieuwe leiding nodig op alle fronten.
We zijn helemaal niets opgeschoten met de wissel Keizer ten Hag.
Start maar opnieuw met Bosz of de Boer.
Jammer maar helaas,zo door modderen heeft geen zin,anders weer een verloren seizoen.
0 0
Ar
Iedereen die roept dat wij een betere selectie en betere spelers hebben en meer in huis hebben, ik denk dat dát wel valt.
Ten eerste zijn we met Sanchez een speler van wereldniveau kwijt geraakt. En hoewel Van de Beek vs Klaassen en Neres vs Traoré zo veel niet lijkt uit te maken, zij waren wel heel belangrijk in het druk zetten en daarnaast maakte Traore heel veel vuile meters. Plus is er door hun vertrek minder concurrentie.
Daarnaast was de kracht van ons vorig seizoen dat we achterin met Tete en Riedewald konden wisselen en schorsingen ed opvangen zonder er als elftal op achteruit te gaan. We hadden eigenlijk met hen 13 basisspelers.
Met name de verkoop van Riedewald was oude schoenen verkopen voordat er nieuwe waren. Met de blessures van Viergever en Sinkgraven zou Riedewald anders dit seizoen bijna alles hebben gespeeld. Nu hebben we bijna een half seizoen met Dijks moeten spelen, waren we links centraal achterin zoekende door de vroege blessure van Viergever en Wöber die er nog niet meteen stond.
PSV heeft een degelijke doelman en een degelijke achterhoede. Ten opzichte daarvan steekt bij ons alleen het talent De Ligt er bovenuit.
Ze hebben een degelijk middenveld en kunnen daar wisselen zonder er minder op te worden. Ziyech is weliswaar de beste speler van Nederland, maar dat maakt ons middenveld niet beter dan dat van hen.
Ze hebben daarnaast halverwege dit seizoen Locadia verkocht en nog steeds vier basisspelers voor de voorste linie. Bij ons hadden Younes en Dolberg last van matige vorm en blessures, plus was er het gedoe van de niet transfer van Younes en alles daarom heen. Daardoor is een magere selectie ontstaan, met weinig echte concurrentie. Zonder Siem de Jong af te kraken, maar als dat je twaalfde man is en je geen betere bankzitter hebt, dan zegt dat iets over het niveau van je selectie.
Voorts is de trainerswissel simpelweg dramatisch geweest.
Ajax is met Ten Hag geen donder opgeschoten en er zelfs op achteruit gegaan.

Dramatisch om te zien hoe Ziyech, die de eerste helft als een ware patron de lijnen uitzette en met zijn passes voor het gevaar van Ajax zijde zorgde, vervolgens de tweede helft als een veredelde rechtsbuiten speelt, met Neres als een soort valse 10.
Neres deed het geweldig vanaf de ruimte aan de rechterkant. Sinds de trainerswissel en hij meer naar binnen staat, is het nauwelijks meer wat. Alles wordt dicht gelopen door de backs en de middenvelders, de ruimtes worden in een soort wurggreep houdende handbal opstelling heel erg klein gemaakt, met ook nog als gevolg dat Schöne soms één van de achterste drie is, wat hij niet zou moeten zijn.

God, wat verlang ik terug naar Marcel Keizer.
1 0
Ruff Rhythim
Ajax is een verzameling spelers die:

- elk jaar constant van samenstelling wisselt, je bouwt nooit wat op, je begint telkens opnieuw
- al met hun hoofd ergens anders zitten
- spelers erbij hebben zitten die dusdanig slecht zijn dat niemand begrijpt dat ze uberhaupt bij Ajax zitten
- zich niet eens kunnen focussen van week naar week zonder Europese verplichtingen
- ELKE keer een grote waffel hebben over hoe ze vooraf het wel even tegen hun eerstvolgende tegenstander gaan doen, om dan vervolgens er een tiefuszooi van te maken
- aan succes zoals vorig seizoen in Europa totaal geen vervolg aan kunnen geven
- totaal geen team vormen, in niks.

De lijst is veel langer helaas.... :(
0 0
Suarez16_
Als psv de laatste 3 wedstrijden wint dan eindigen ze met 89 punten. Daar had je als Ajax maximaal 86 van kunnen maken. Ajax heeft het vooral laten liggen tegen ploegen als ado, heracles, twente, utrecht en vitesse. Je moet daarnaast ook een beetje geluk hebben dat de concurrent nog wat morst, maar daar viel de 2-1 nog wel vlak voor tijd of kregen ze een makkelijke penalty mee die de wedstrijd open brak of de tegenstander mistte 3 hele goede kansen op de gelijkmaker/voorsprong waarna psv een doelpunt maakte uit een counter.
0 0
Boer Gijs
Volkomen gelijk. Nuchtere waarheid.
0 0
MyDreamteam59
Heb voor het eerst een kampioenschap van een concurrent op tv kunnen volgen tot het einde...
Had er absoluut vrede mee dat die boeren uit hun dak gingen omdat m.i. wij deze vernedering nodig hadden om verder te komen.

Was prima dat een aantal Ajax spelers deze vernedering mee moesten maken.
Je zag ook heel duidelijk welke spelers er echt ziek van waren.., als ik die Kluivert na afloop vd wedstrijd de pers te woord zag staan, krijg ik vlekken in mijn nek.

Met een misplaatste glimlach op z’n bek denkt dit mannetje ons om de tuin te leiden.
Ga dan Justin! Alsjeblieft ga....
Je vader had tenminste nog iets bereikt met Ajax toen hij “TRANSFERVRIJ” weg ging maar jij denkt nu al dat je een mega ster bent en dat alles om jou gaat.

Go, please go
Ga lekker bij een andere club dat nare en verwende smoeltje tonen....je bent nog niets en heb je nog niets bereikt.
2 -1
Ruff Rhythim
Credits dat je het zo lang hebt volgehouden om te blijven kijken, ik was er na 45 minuten en dus 2-0 achterstand al klaar mee.

Voor de rest vraag ik mij echt af of die spelers zich werkelijk beseffen wat ze zichzelf op de hals hebben gehaald door dit te moeten ondergaan.
Of ze zich werkelijk realiseren of ze hier sterker van worden en dat laten zien volgend seizoen, ik vraag het me echt af.
0 0
MichelAngelo66
Hij heeft gelijk. Het is echt schandalig wat we voorgeschoteld hebben gekregen dit jaar. Een waardeloze start natuurlijk. Alles ging verkeerd wat er verkeerd kon gaan.
Intern kloten ze dan ook nog maar wat. Ze kiezen een onervaren Keizer en zetten naast hem op de bank alleen maar trekpoppen.
Om het dan nog erger te maken sturen ze hem weg en zetten er een stel buitenlanders neer.

Binnen Ajax verstaan ze de kunst om altijd de verkeerde mensen weg te sturen. Dat is overigens niet iets van de laatste jaren. Dat is tientallen jaren zo. In de top van de club hebben bijkans altijd idioten gezeten die alleen maar aan hun eigen Mercedes, Remy Martin en Cohiba's denken.
2 0
M.Olsen
Willem, als de concurrentie armoede is, en jij kampioen bent, dan benje dus kampioen van de armoede.

Hij probeert hier een oordeel te ontkrachten door de argumenten voor dat oordeel te benoemen???
0 0
3*stars*3
Iedereen zag dat.
Gewoon schande dat je niet meer eruit hebt kunnen halen met de beste selectie van NL en langs die boertjes gaat om 3 punten af te leveren....
0 0
Sluk
De rest is inderdaad armoede, maar ook psv is armoedig. Maar goed, je kan beter de minst armoedige zijn...
0 0
Dazoo
Daar zit geen woord Spaans bij.
3 0
Ajacied33
Geen woord aan gelogen..
3 0