'Stam als paard overtuigender dan als ruiter'

BVeenstra, 22-03-2018 om 15:05, 5300 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Journalist Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool hard uitgehaald naar de woensdag bij Reading ontslagen manager Jaap Stam. Volgens de columnist was Stam een geweldige voetballer, maar als trainer heeft hij nog veel te bewijzen.

Stam kende een uitstekend debuutseizoen bij Reading - bijna wist de ploeg te promoveren - maar dit seizoen staat de ploeg wel heel dichtbij de degradatiezone. 'Japie deed het niet goed bij Reading, terwijl na zijn debuutseizoen een aardige toekomst lonkte aan de M4. Opnieuw bleek dat in het verleden behaalde successen geen kampioenschappen garanderen', is Spaan van mening. 'De KNVB geloofde ook in Stam: hij kreeg zomaar een trainersdiploma uitgereikt toen bleek dat hij ging hyperventileren in een klaslokaal.'

Spaan vraagt zich af of dat misschien een teken aan de wand was. 'Jaaps zelfvertrouwen werd er bij Ajax niet door aangetast. Hij zette Nouri op de bank - overigens door niemand bij de club gecorrigeerd - en als een speler bij hem belet vroeg, keek hij nauwelijks op van zijn laptop. Empathie zal nooit Jaaps middle name worden', vervolgt de columnist, die ook zijn vraagtekens heeft bij het spelersbeleid van Stam. 'Voor Reading kocht hij Clement, Bacuna en Joey van den Berg, geen selectiebeleid waarmee je Trainer van het Jaar wordt. Jaap voetbalde bij Manchester United, Lazio en Milan, als paard overtuigender dan als ruiter.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rujar
1 ding is zeker dat Stam echt nooit meer trainer van Ajax moeten worden. Geen oog voor ontwikkeling van spelers en teveel bezig met resultaat.
0 0
Stibba020
Lekker makkelijk. Wat heeft meneer Spaan in zijn leven gespresteerd dan. Inhoudsloze flut columns schrijven, dat kan die wel..
1 0
je
Hij laat geen spaan heel van Jaapje.
0 0
M.Olsen
Vorig jaar super prestaties kuch kuch. Tot penalty’s in playoffs gekomen voor promotie kuch kuch
0 0
Bergkamp10
Spaan is als "columnist", net als Derksen als presentator, een type mens die gebruik maakt van de situatie. Het gelezen stuk, of wat vertelt wordt, is altijd voorspellend. Het is eigenlijk altijd slecht, telegraaf gehalte.

Er zit nooit een onderzoekend karakter in het geheel. Behalve als er op de emotie gespeeld wordt. Zoals in het geval met Nouri. Ook dan zijn ze er als de kippen bij.
Ze vertellen eigenlijk niets nieuws. Stam afkraken omdat ie het niet redt bij Reading, een op zich allerminst clubje ten opzichte van de clubs waarvoor ie is uitgekomen, maar gewoon zijn carrière als trainer misschien wil beginnen. De motivatie van Stam hoor je verder niet. Want ja, je zal eens navraag doen voor je iets zegt of een stuk schrijft...

Een groot verdediger van Hollandse bodem is en blijft ie. Totaal niet in acht genomen in dit stuk. Toch nog even de clubs benoemd en eindigen met de titel.
Goh, dat is schrijverskunst Spaan. Lekker pik. Koop ergens een patatje, hoop dat je met de tokkies op een terras zit.
2 -2
Web
Jaap brak pas laat door, heeft nooit in de vertegenwoordige elftallen gespeeld, hij werkte in de bouw, was loodgieter. Hij heeft dus nooit veel in een klaslokaal gezeten.
1 0
Luie
Zou fijn zijn als er voor de titel tussen haakjes Spaan staat. Dan weet ik dat ik verder naar voetbalnieuws kan scrollen.
7 -1
Ajaxvooraltijd
Kunnen ze niet wat secondelijm op de toetsen van spaan plakken?
2 -1
Ar
Spaan was overtuigender als sidekick van Vermeegen dan als columnist.
8 -1
Reicer
Wellicht heeft Spaan gelijk, maar beetje makkelijk om nu zoiets te schrijven ná zijn ontslag, dus op verkeerde gronden.
Als hij nou aan het begin van dit seizoen zoiets had geschreven..
En daarnaast schat ik zo in dat Spaan de Championship nauwelijks volgt, laat staan weet hoe Stam daar heeft gewerkt en wie er verantwoordelijk was voor de komst van die spelers (Tevreden waarschijnlijk).
3 0
MosesD
Spaan schreef dit al toen Spaan liep te klooien bij Jong Ajax samen met maatje Ulderink.
0 0
geendagsvlieg
Hoeveel wedstrijden van Reading zou Spaan dit seizoen gezien hebben?
5 0
EuforischeRealist
Spaan laat zich niet zelden betrappen op zulke populistische uitspraken en altijd achteraf via z'n veilige column.
2 -1