Pot: 'Twee weken later was vernoeming rond'

sammekors, 22-03-2018 om 13:10, 6791 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Menno Pot vindt dat de hernoeming van de Amsterdam ArenA naar de Johan Cruijff veel te lang duurt. Als voorbeeld van hoe het wel moet neemt hij Fiorentina, dat het trainingcomplex, nog geen twee weken na het overlijden Davide Astori, al naar zijn voormalig aanvoerder vernoemd heeft.

'Maandag werd bekend dat het trainingscomplex van Fiorentina binnenkort Centro Sportivo Davide Astori gaat heten', schrijft Pot in Het Parool. 'Aanvoerder Astori (31) werd 4 maart dood aangetroffen in zijn bed in het spelershotel. Acute hartstilstand. Twee weken later was de vernoeming rond. Het plaatselijke stadion draagt al de naam van Artemio Franchi, de Michael van Praag van Florence.'

Maar Fiorentina is niet het enige lichtende voorbeeld volgens de columnist. '1 maart. Amper een etmaal na het overlijden van topscorer en clublegende Enrique Castro, beter bekend als Quini (68), maakte Sporting Gijón bekend dat het stadion El Molinón zal worden omgedoopt tot Stadio El Molinón-Enrique Castro "Quini". Het blijven gekke jongens, die Zuid-Europeanen: zomaar eensgezind een stadion en een trainingscomplex vernoemen zónder eerst minimaal twee jaar te kissebissen over inkomstenderving? Volstrekt onverantwoord.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Inhartennieren
Het is een regelrechte schade.
0 0
gras
Misschien moet iemand heel dominant zijn naar vdSar toe. Daar schijnt hij erg gevoelig voor te zijn.
0 0
SnakeDoc
Als Ajax 100% eigenaar was, dan was het ook 2 weken later klaar.

Maar zo is het helaas niet. Er zijn zoveel aandeelhouders die wat te zeggen hebben.
2 -1
godenzonenssuper
Ja en dan moet het 2 jaar duren.
Omdat iedereen zoveel te zeggen heeft.
Te gek voor woorden.
3 0
Michelinho
Het is natuurlijk volkomen waar dat twee jaar veel te lang is om het te bewerkstelligen.
Maar Pot is al sinds Keizer de laan uit is gestuurd ongesteld en grijpt ieder wissewasje aan om over het beleid te zeiken. Vanaf zijn hoge paard.
2 0
Bocarra
Weer zo’n dom praatje Pot. De genoemde situaties zijn onvergelijkbaar. Ajax is mede eigenaar maar niet de enige eigenaar van de Arena. Je hebt de grootaandeelhouders zoals de Gemeente Amsterdam maar ook de verschillende Skyboxeigenaren. Bedrijven en privé personen. Sommigen zien de Arena puur als inkomsten bron en die verkopen de naam van de Arena liever aan een grote multinational voor vele miljoenen. Het is dus complex om al die partijen met hun wensen op 1 lijn te krijgen. Als Ajax het alleen voor het zeggen had was het snel geregeld denk ik.
5 -1
Ferd
Het domme praatje is van jou. Skyboxeigenaren zijn helemaal geen (mede) eigenaar van het stadion en hebben dus ook niets over de eventuele naamswijziging te zeggen. Sterker nog, zelfs de aandeelhouders hebben er technisch gesproken niets tegen in te brengen.

48% van de aandelen is in handen van de gemeente, 13% van Ajax, 39% in handen van private investeerders. Maar het interessante is dat dit aandelen zijn zonder zeggenschap! Met andere woorden, de naamsverandering zou binnen 2 weken geregeld kunnen zijn omdat de aandeelhouders geen poot hebben on op te staan als de stadiondirectie besluit tot naamsverandering
0 0
godenzonenssuper
Nee maar dit wel een goed excuus om het 2 jaar te laten duren.
0 0
Redrum
Ja ik had meneer Pot toch iets hoger ingeschat eigenlijk, maar blijkbaar heb ik me vergist. Ook de vergelijking met een fucking trainingscomplex, hoe haalt ie het in zijn hoofd?
5 -1