Driessen: 'Thomas potentiële opvolger Ziyech'

JipVR, 20-03-2018 om 19:20, 26457 views, Telesport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Valentijn Driessen denkt dat Hakim Ziyech Ajax binnenkort wel eens kan gaan verlaten en om die reden noemt de chef-sport van De Telegraaf alvast een potentiële opvolger: Ryan Thomas. 

'Ik denk dat Ziyech in de zomer een transfer gaat maken. Misschien Ryan Thomas op termijn dan een opvolger van Ziyech bij Ajax. Een speler die zich enorm heeft ontwikkeld bij PEC Zwolle en iedere wedstrijd opvalt. Ik denk dat hij toe is aan een stap hogerop. Dat vindt hij zelf ook en zelf zou hij de stap dolgraag maken. Of naar de topdrie in Nederland, of elders in het buitenland', aldus Driessen.

Vervolgens wil de journalist nog eens benadrukken hoe dankbaar Ajax moet zijn met het feit dat Ziyech onder contract staat. Exceptionele klasse in de Eredivisie. Daar moet je je gelukkig mee prijzen, zeker omdat de Eredivisie qua niveau steeds minder wordt. Als je dan zo'n speler iedere week mag zien, mag je in je handen knijpen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Natuurlijk, en Ajax de opvolger van Pec Zwolle...gelukkig dat ie journalist is en geen trainer. Of bedoelt Driessen dat Thomas ook niet altijd overtuigd...?? Ziyech is minimaal 2 klassen beter...en kan nog groter worden...Thomas denk ik niet...leuk voor Vitesse
0 0
PuurGeluk
Ik las die titel en dacht: wtf...Vermaelen op het middenveld? Niet echt geloofwaardig. Maar de inhoud van de tekst is nog ongeloofwaardiger. Hetenige wat klopt is dat het voor Thomas een stap vooruit zou zijn. Voor ons echter niet...
1 0
Ajax412
Het mindere niveau wordt mede mogelijk gemaakt door de pers die spelers als Ryan Thomas het idee geven dat ze ook maar een beetje stand kunnen houden in het buitenland. Laat ze hier eerst eens 5 of 6 jaar spelen met tussenstappen via AZ en mogelijk de top 3.
0 0
RedFeather
Komt tekort Valentijntje
0 0
Freddy Al
Ziyech is pas aan zijn tweede seizoen bezig waarvan hij er feitelijk pas anderhalf gespeeld heeft,de vraag is of Ziyech echt weg wil.
Voor hemzelf denk ik dat het beter is om volgend seizoen nog bij ons te spelen , Ajax heeft daar ook een stem in en die moeten ze aanwenden.
Voetbaltechnisch offensief,denk ik dat Frenkie de Jong meer in zijn buurt komt maar duidelijk nog in de ontwikkeling zit.
Ryan Thomas zou geen slechte optie zijn om aan te trekken maar heeft volgens mij de nadruk iets meer op het defensieve en het omschakelen liggen.

Ook kan het gebeuren dat we volgend seizoen een opgefriste Daley Sinkgraven zien opleven,die heeft misschien nog wel meer kans om Ziyech zijn rol in te vullen.
We gaan het meemaken.
0 0
koppendicht
Frenkie de jong is een totaal andere speler. Scoort te weinig. Bovendien nog lang niet stabiel en ook een speler die snel 'ergens anders kijkt'. Speelt in de verdediging dit seizoen dramatisch.
0 -3
X-RaY
-pen
1 0
Ellende
Frenkie de Jong scoort te weinig..... hij staat in de verdediging.
Frenkie de Jong is niet stabiel.......... maar wat is stabiel??????
Elke wedstrijd 30 keer balverlies leiden - is dat stabiel? Hij gaat mensen alleen voor de keeper zetten, dat heeft hij altijd al gedaan.
Scoren moet inderdaad meer. Ik zie hem graag het stokje overnemen.
0 0
MSwertz92
Bullshit comment award !
3 0
jarenfan
Ja ,Thomas Vermaelen.
0 0
mistermiyagi
Thomas niet goed genoeg om de doorgroei mee te maken met Ajax.

Ik dacht eerder aan Odegaard (Heerenveen) jong, leert veel door wekelijks te spelen, talent zat en een techniek waar je u tegen zegt.
Alleen moet je akkoord komen met Real Madrid, mogelijk een deal maken bij een terugkoop regeling,
0 0
Babangida83
Frenkie is opzich ook wel een kandidaat. :-) En ik vind Mazroui niet slechter als bankzitter dan Thomas. Sowieso goedkoper en bekender met Ajax.

Heb geen zin in om weer met de Duartes en de Gudelj's van de Eredivisie opgescheept te worden. Las ook al iets over Doan van Groningen...
1 0
RaynoFischer
Doan is wel oké heeft zeker talent, maar ook bij hem heb ik niet zo van, ja die moet Ziyech opvolgen.
Vind hem zeker niet beter dan Frenkie en Thomas is toch meer een 6?

Zou als je hem goedkoop voor de neus van Groningen weg kan kapen wel kunnen, als back-up/concurrent
0 0
RaynoFischer
3 woorden: Frenkie. De. Jong. ;)
3 0
MSwertz92
Wat een gelul de opvolger van Ziyech hebben we al. Frenkie de Jong.
2 0
Hagmag
Valentijn heeft ook weer wat op papier gezet.
0 0
Bennyben
Ik zal het niet erg vinden als die vetrekt leuke cijfers heeft die maar overal waar die gespeeld heeft deed de club het niet fantastisch en bij Ajax heeft hij nog geen een prijs gepakt
0 -2
Michelinho
Wat een argumenten zeg. Volgens jouw redenatie kan je dan wel 80-90% van de selectie wegdoen.
0 0
ETM
Ik vind Ziyech ook een mooie speler en geniet vaak van hem. Maar ik vind wel dat de media in Nederland al jaren zo geforceerd lopen te prediken hoe geweldig hij wel niet is. Alsof moet men dat het domme volk wel steeds opnieuw uitleggen. Het is een mooie speler die een aantal dingen erg goed kan, ook is t een speler met zwaktes, en is het voor mij zeer de vraag hoe hij in het vervolg van zn loopbaan gaat functioneren.
1 0
gras
Dat moet inderdaad nogal eens uitgelegd worden aan het domme volk, getuige de fluitconcerten.
1 -2
afcas
toch knap dat die journalisten in nederland geen enkele speler buiten nederland schijnen te kennen...
0 0
Rockpotje
Thomas is natuurlijk een totaal ander type speler. Hij heeft geen rendement en speelt op een andere positie. Desondanks vind ik hem wel een interessante speler. Hij zou een verassing kunnen zijn zoals Schöne. Zijn contract loopt nog maar een jaar door en Zwolle is geen grote club, dus hij zou niet duur moeten zijn. Een type dribbelende 'zes' zoals Frenkie kom je niet snel tegen en Thomas heeft dat wel, zei het op een lager niveau. Hij kan een betrouwbare backup zijn die dynamiek in het elftal brengt.

Met Sinkgraven en Frenkie hebben we verder al twee mogelijke vervangers voor Ziyech in huis. Maar dat zijn ook geen spelers die makkelijk een doelpunt maken. Bovendien heb je beiden misschien nog nodig in de verdediging. Dan is een extra backup geen overbodige luxe. Dus misschien moet er wel een echte aanvallende middenvelder bij. Dan kan Siem ook een nieuwe club zoeken.

Onana/Van Leer

Kristensen/Mazraoui - De Ligt/Schuurs/Aankoop - Wöber/Frenkie - Tagliafico/Sinkgraven/Bakker

Schöne/Thomas/Eiting
Vd Beek/Aankoop - Frenkie/Sinkgraven

Neres/Cerny - Dolberg/Huntelaar - Kluivert/Bandé
1 -1
Bocarra
Ik zie liever een Zuid-Amerikaan van 24/25 jaar.
2 -2
reaguurder
Ik zie liever een Zuid-Amerikaanse van 24/25 jaar.
4 0
Ajacied33
Haha sowieso. Met mooie volle rondingen..
2 0
Turbo
Zie liever Manu Garcia komen.
1 0
Broekzak
Ook het type speler wat bij Ajax hoort te spelen inderdaad. jammer genoeg koopt en verhuurt City dit soort spelers om ze met dikke winst te verkopen. Zeg een miljoen of 15. Dat is ook wat ze voor Angelino vragen. Gaat ajax dat neerleggen?
0 0
Turbo
Denk niet dat ze dat soort bedragen zullen krijgen. Eigenlijk strooien alleen PL clubs zo makkelijk met dat soort bedragen en dit zijn dan weer spelers die er fysiek niet bovenuit steken en nog tijd nodig hebben qua ontwikkeling.

Ben wel benieuwd wat er zou gebeuren mocht Ajax een bod van een miljoen of 7 a 8 neerleggen voor een speler als Manu of Maffeo.
0 0
Inhartennieren
Ryan wie??

Laat me niet lachen.
1 0
altijdwelwat
Die Driessen is ook helemaal van het padje geloof ik , die Thomas is in 26 wedstrijden goed voor 1 goal en 3 assist. Heeft dus het rendement van een nat puddingbroodje, maar volgens Valentijn kan hij Ziyech wel ff komen vervangen...10 jaar opsluiten met TBS...
6 0
Broekzak
Misschien als voetballende '6' zodat Frenkie op Ziyech zn plek kan spelen. Maar beter trekt Marc de portemonnee en halen we Daley Blind voor op '6".
3 0
Ajax27
Bij Manchester op de bank dus dan maar terug naar Ajax? Haha dacht je dat? Die gaat 1 stapje terug naar een subtopper in Spanje, Duitsland of Italië... niet 10 stappen terug de eredivisie in.
1 -1
Broekzak
hoogstwaarschijnlijk gaat hij eerst naar een ander land ja. Maar salarisplafond hebben we niet meer.. Hij wil neem.ik aan liever voetballen dan op de tribune. Bedoel alleen dat Ajax voor echte kwaliteit moet gaan.
1 0
gi0vanni
Dat is al punt A en B is dat hij een te hoog salaris heeft.
1 -1
AJAIXIXIXI
Zie Blind best terug naar Ajax komen. Waarom niet? van wat ik weet is het salarisplafond ook niet meer zo heilig als het vroeger was.
1 0
NielsKster
Misschien heb ik wat gemist.. maar wat is de reden dat psv bijna altijd op zaterdag speelt?
0 0
Ajacied33
Dat is al 50 jaar zo denk ik...
1 0
afcas
iedere club kan een voorkeur uitspreken voor het seizoen op welke dag ze het liefst voetballen.
0 0
geronimo
PSV kiest voor zaterdag en Ajax speelt liever zondag
0 0
geronimo
Driessen hou 's een keer op met je gezeur, ga buiten spelen
0 0
Robeerke
Het is alsof ie zelf niet meer serieus genomen wil worden.
3 0
pimp
Waarom niet gewoon Frenkie de Jong als vervanger van Ziyech?
4 0
NouridolbergNeres34
Word hij ook gewoon, zal wel een back up moeten komen.

Siem kan niet meer mee, die moet je gewoon verkopen of zijn contract ontbinden.
Linkshalf: frenkie, Sinkgraven
Rechtshalf: donny
6: eiting, schone

Schone is ook maar de vraag hoelang hij nog meekan, word steeds trager is een goeie 12/13e man.

Ik zou een goeie 6 halen, en een aanvallende middenvelder wil je echt meedoen in europa volgend seizoen. Maar dan ook echt een topper op 6 zoals marc richarlison wou halen in de zomer, en geen talentjes zoals johnsen, investeren dus.
1 0
aniel.rambharos
En laat die Valentijn Driessen maar lullen over een waardige varvanger voor Ziyech, Ryan Thomas. Dat is toch een hemel breed verschil. Niets voor niets sta je op nr. 1 van het 'voetballer van het jaar' klassement. Dan heb je gewoon de beste kwaliteiten van de eredivisie. Dan ben je gewoon de beste voetballer van Nederland. En deze speler speelt bij....., jawel: Ajax!. Zijn naam: Ziyech, Ziyech, Ziyech!!!. Als we dit nou elke wedstrijd uit volle borst kunnen zingen, gaat het hem helpen!
5 -1
Pauw
Als ik iemand van PEC moet noemen is dwt Namli.
1 0
aniel.rambharos
Als we met z'n allen willen dat Ziyech niet weg moet gaan bij Ajax, moeten wij als Ajax supporters alvast beginnen i.pv. hem continue uit te fluiten, toe te juichen. Ik geef toe dat Ziyech in de afgelopen jaren niet datgene heeft laten zien, wat we van hem verwachtten. Maar we moeten ook niet vergeten om te kijken naar de omstandigheden, waaronder hij, en samen met het hele team, dit jaar presteren. Menigeen zal het wellicht onzin vinden, maar de impact wat Appie achtergelaten heeft, is erg groot. Het verdriet zit nog diep in de aderen van die jongens. Hoe je went of keert, het is wel een landgenoot van Ziyech en dat voelt toch anders. Iedereen binnen Ajax voelt het natuurlijk ook, maar bij Ziyech is dat anders. Dus mijn verzoek is dan ook: ipv hem uit te fluiten (gewoon belachelijk hoe sommige supporters zich gedroegen tijdens Sparta-uit), juich hem toe, steun hem tijdens de wedstrijden, ook al gaat het een en andere fout, scandeer zijn naam dan zoveel mogelijk!. Uitfluiten helpt je absoluut niet verder. Dan ga je juist meer fouten maken!. Als er tijdens de wedstrijd iets fout gaat, moeten wij, ipv afkeurend te reageren, hem toezingen. Iets in de trend van: Ziyech,kom op, Ziyech je kan het!!. Ik hoop dat hij dan tot inkeer komt om bij ons aller Ajax te blijven. Want ik heb het idee dat hij nu van binnen denkt: het is genoeg geweest. De pijngrens is bereikt. Je kan zeggen wat je hebben wilt: Ziyech is de stabiele factor op het middenveld bij ons Ajax. Het wordt moeilijk een vervanger hiervoor te vinden. En zeker Ryan Thomas, want dat is absoluut geen vervanger voor Ziyech. Meer een speler voor Herenveen, Vitesse, Feyenoord, meer niet.
1 -2
Barra
Laat Ajax zich maar druk maken om een geschikte 6 te vinden, iemand die gewoon het spelletje snel kan verplaatsen en simpel houdt, maar ook vooral pressie kan spelen. Dus een dynamische speler die fel vooruit kan pressen, want daarmee kun je in de omschakeling zoveel goed maken.
2 0
kolan
Onzin. De potentiele opvolger van zyjech is Ritsu Doan van Fc Groningen. Als hij zo doorgaat zie ik hem naar Ajax komen. Thomas is leuke speler maar niet voor Ajax. Check zijn doelpunt tegen AZ. Bovendien zijn Eiting en Frankie de Jong klaar voor grote werk.

https://youtu.be/e3QeyhQ-gxI
1 0
Mathobo
Dit jaar WÉL goed doorselecteren aub Marc, dit is wat ik graag zou zien:

Onana
Kristensen - De Ligt - Wober - Tagliafico
Eiting
F. De Jong - Van de Beek
Neres - Dolberg - Kluivert

Bank: Van Leer, Schuurs, verdediger aankopen (of loopt er in de jeugd nog wat rond?), Sinkgraven, Mazraoui, Huntelaar, Bandé

Ervan uitgaande dat Ziyech vertrekt, geen Thomas halen, kan het niveau niet aan
1 -2
Michelinho
Ach ja, waarom zouden we ook ervaring in de selectie willen?
1 0
insectenverdelg
Schone geheel buiten de selectie terwijl hij nog onder contract staat? Dat hij mss gepasseerd wordt n de selectie kan ik me voorstellen. Maar zou m altijd in de selectie gooien.
2 0
Mathobo
Nee dat bedoelde ik met echt goed doorselecteren. Types als schone, veltman en siem de jong komen in mijn ogen tekort om terug te komen aan de europese (sub)top.
3 -1
jaribombari
Ziyech scoort weer eens en iedereen loopt meteen weer te blaten dat het de nieuwe Messi is. Wat een onzin!
4 -3
Denees
De volgende journalist die aan zelfoverschatting lijdt. Geen enkele speler is groter dan Ajax ook Ziyech niet. Wat zou Ziyech zijn zonder Ajax, na Twente zou hij nooit een sprong hebben kunnen maken naar een buitenlandse club. We vergeten wel eens en Driessen ook hoe belangrijk Ajax wel niet is voor deze spelers. Foei Driessen matige journalistiek. Misschien kent Driessen van 't Schip goed en PEC kan het geld wel goed gebruiken en hup Driessen komt met de naam Thomas op de proppen. Weten wij veel. Hoewel Thomas is niet geschikt voor Ajax, leuk geprobeerd Driessen.
1 -2
Stone020island
Is dit trouwens niet veel meer een controlerende middenvelder dan een "10"?
1 0
Web
Ryan Thomas is een leuke voetballer maar niet voor Ajax
Sinds ik die Driessen een paar keer bij Derksen heb gezien, weet ik genoeg.
Hij heeft er werkelijk totaal geen verstand van, ook nog een vreselijk iritand mannetje ook. Wil heel graag mee doen met Derksen.
10 0
gras
Eens over Driessen, maar Thomas kan echt wel voetballen. Alleen vraag je nogal wat als Ziyech vervangen moet worden.
1 0
AJAIXIXIXI
Sinkgraven of Frenkie gaat het van Ziyech overnemen. En daarachter heeft Ajax nog Lang, Mazraoui, Bijleveld en zelfs Pasquali. Denk dat we wel goed bezet zitten op het middenveld de komende jaren.
2 0
NouridolbergNeres34
Leuk voor een subtopper als heerenveen, utrecht , feyenoord of vitesse bij lange na niet goed genoeg voor Ajax.
4 0
AlexIbarra
Je moet wel een kneiterharde Ajax-hater zijn om dit te menen...

Hij meent het ook niet want dit is puur een follow-up van het op niets gebaseerde artikel van gisteren dat Ziyech 'zeker' weggaat. Als je Donny, Frenkie, Sinkgraven, Lasse, Eiting, Siem en Mazraoui hebt lopen, ga je geen Thomas halen die hun niveau waarschijnlijk niet eens haalt.

Alleen directe versterkingen, liever nog op CVM dan op '10'.
0 0
Ajaxvooraltijd
Driessen denkt ook iemand te hebben ondekt hoor. Roept die naam al drie jaar ofzo. Hij lijkt wel fan.
0 0
Ajacied33
Hou toch op man met je Thomas. Echt een lichtgewicht,en niet alleen wat betreft zijn postuur. Ik vind het een leuke speler,maar daar is alles mee gezegd. Subtop is zijn max denk ik
6 -1
Dexy
Tja, ik ben een ontzettend groot Frenkie-fan, maar je kan nog niet van hem zeggen of hij gedurende het seizoen dezelfde cijfers kan overleggen qua goals/assists als Ziyech nu doet. Dat is hoogst twijfelachtig.

Een aankoop voor die positie lijkt me daarom best nuttig mocht Hakim vertrekken, maar het moet dan wel een vergelijkbaar type speler zijn als Hakim. En dat is Thomas nou juist niet. Persoonlijk ben ik een enorme fan van Alireza Jahanbakhsh, echt een heerlijke creatieve speler die ook prima op 10 uit de voeten kan. Maar ja, oud-AZ-spelers zijn over het algemeen niet heel erg succesvol hier.

Lastig al met al.
0 -1
insectenverdelg
Jahanbakhsh had ik al proberen op te halen heyjaar dat NEC degradeerde. Was dat jaar in de ArenA de beste van het hele veld. Enige is of hij het thuis kan verkopen, in een stadion spelen waar ze met vlaggen met de davidsster lopen te zwaaien. Maar qua voetballer is hij echt heel interessant om er bij te hebben.
3 0
AFCAsphere
Wij zijn officiëel geen Joodse club, dus die Iraanse voetbalbond en haar fans moeten gewoon niet janken :p
0 0
sjaakahz94
Alireza is in mijn ogen de beste buitenspeler in de eredivisie. Zeer compleet, itt tot Neres bv een kiezelhard schot waarmee hij vaak scoort. Itt Kluivert het overzicht om de bal goed voor/ af te geven. Staat al op 13 doelpunten en 9 assists. Snel, fysiek sterk en zeer technisch. Mocht Ajax het aandurven moeten ze wel snel toeslaan, na het WK is hij namelijk pleite. Die is 100% bezig aan zijn laatste paar maanden in Alkmaar.
0 0
DavidFerr
Jahanbaksh is een hele goede speler.

Alleen vind ik de vergelijking die je met Neres en Kluivert maakt niet helemaal eerlijk. Jahanbaksh is maar liefst 6 jaar ouder dan Kluivert en 3 jaar ouder dan Neres. Kluivert en Neres zijn nu veel beter dan Jahanbaksh op hun leeftijd was.

Verder is Neres over dit seizoen ook effectiever qua goals en assists dan Jahanbaksh. Jahanbaksh heeft 107 minuten per goal of assist nodig en Neres 97 minuten.
0 0
Dexy
Ja, voor Iraniërs ligt dat inderdaad gevoelig
0 0
insectenverdelg
Hij is zelfs niet afgereisd vorig jaar naar Israël om een uitwedstrijd te spelen en desde thuiswedstrijd thuis ook niet mee omdat hij mss wel is een conflict zou kunnen krijgen om naar huis te reizen of als international te spelen.
1 0
BrandjeXL
Frenkie doorschuiven en nu eindelijk eens een echte nummer 6 halen ipv maar aan te blijven klooien met spelers die daar ook KUNNEN spelen.
2 0
Leviathan
Mee eens denk dat Ziyech met een goede 6 achter hem veel beter zou spelen iemand die een hoop extra werk verricht en de bal ook vooruit weet te spelen daardoor kan een speler als Ziyech wat meer vrij spelen en richten op goals en assists.. Dat zal met Frenkie ook zijn dan
0 0
MyDreamteam59
Wij hebben Eiting, Mazraoui, D.de Wit, Kuhn etc etc etc etc wat moeten wij in godsnaam met Thomas? Ik zou wel graag Til verwelkomen
0 -6
3*stars*3
Leuke voetballer maar echt een jochie, qua body en Ajax is toch wat anders dan PEC.
Een stap naar een subtopper als Az of fey lijkt mij beter voor hem.
Ook een heel andere soort speler.

Maar als ik naar jouw lijstje kijk...
-Eiting is een 6.
-Mazraoui moeten we zien of hij een nieuw contract krijgt en wat zijn positie gaat worden.
-Kuhn is een aanvaller
-Dani de Wit....Tja...
7 0
Wereld
Haal maar iemand uit Zuid-Amerika.
Nico, Davinson, David en Cas bevallen wel.
2 0
ram
Hebben we een opvolger voor Hakim nodig? In mijn ogen is er momenteel niet echt een plek in het team voor Frenkie; dus waarom niet gewoon hem daar neerzetten? Ik vind Lasse nog altijd te belangrijk op het middenveld en Eiting kan dan ook wat meer spelen.

Maar als we dan iemand halen, zou ik (ondanks dat Jans het een speler voor Real Madrid vond...) toch opteren voor iets beters dan Thomas.
3 0
insectenverdelg
Vraag is of Lasse, Donny Frenkie, Eiting, Siem en Mazraou voldoende is volgend jaar. Oh en dan ben ik Dani nog vergeten. :)
0 0
Dexy
Dat is dus echt een totaal ander type speler. Thomas is een pure 6, maar geen creatieveling die linies doorbreekt.
3 -1
Wereld
Thomas was toch zo'n speler die eerst linksbuiten speelde en nu op 10/8, een soort Fischer (maar daarbij was het andersom)?
1 0