'Kluivert heeft veel meer potentie dan Bergwijn'

ArthurV, 19-03-2018 om 23:15, 12371 views, Natafelen |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij het programma Natafelen is er uitvoerig gesproken over de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Justin Kluivert te selecteren voor het Nederlands elftal in plaats van PSV-aanvaller Steven Bergwijn. Over één ding zijn met name Freek Jansen, Kenneth Perez en Willem Vissers het eens: Kluivert is het grotere talent van de twee.

'Het ontloopt elkaar niet veel', zegt Jansen. 'Bergwijn is vooral de laatste weken opgeleefd, maar ik vond Kluivert juist vlak voor de winterstop heel erg sterk spelen.' Toch is de journalist van Voetbal International van mening dat Kluivert meer potentie heeft dan Bergwijn. 'Je moet niet vergeten dat Kluivert anderhalf jaar jonger is dan Bergwijn. Op de leeftijd van Kluivert had Bergwijn nog geen duel voor PSV gespeeld.'

Vissers vult aan: 'Kluivert is in de basis een groter talent. Als hij over drie jaar zo goed is als Bergwijn nu, dan heeft hij echt iets goed verkeerd gedaan.' Ook Perez is gedurende de uitzending lovend over de talentvolle buitenspeler. 'Het is echt een kwalitatief groot verschil. Ik zie persoonlijk veel meer talent bij Kluivert.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Dat is niet zo moeilijk want die Bergwijn kan er geen hout van. Niveau Boetius. Drie keer niks dus.
0 0
Simon1
Altijd grappig hoe voetbalanalysten alleen de conclusie vertellen, maar (bijna) nooit de beredenering. Wat maakt Kluivert dan beter dan Bergwijn?
1 0
Web
Ajax heeft goud in handen, met Dolberg, Frenkie, de Ligt, en Kluivert
Ook Onana, Neres en Donny zijn goede talenten.
Eiting en Mazraoui zitten daar weer achter, Eiting vind ik persoonlijk iets te traag, zijn handelingssnelheid moet iets omhoog., maar hij leest een wedstrijd, uitstekend inzicht.
Mazraoui heeft een enorme ontwikkeling door gemaakt het laatste jaar.

Heel erg benieuwd waar het plafond ligt van deze spelers, hoe ontwikkelen ze zich door?
Hopelijk hebben ze geduld en blijven ze nog wat jaartjes bij Ajax. Te vroeg vetrekken is funest

Bergwijn vind ik ook een goede speler, Jammer dat het in de jeugd fout ging met Trusful
0 -1
mgtow
Dat worden lekkere buitenspelertjes voor Oranje. Wel even een krabbeltje onder het contract zetten Justin. We hebben niet eeuwig de tijd, vriendelijke vriend.
1 0
DS
Als Kluivert het in zijn hoofd bij elkaar kan houden kan hij heel ver komen.
Het maakt denk ook wel een enorm verschil dat Kluivert een vader heeft die uit dezelfde wereld komt.
Ik geloof nooit dat hij zover ontspoort als een Depay.
2 0
Ajaxvooraltijd
De lucht van azijn komt je tegemoet hier op AS als je de reacties weer leest. Ik ben het er gewoon volledig mee eens dat Kluivert 10x meer potentie en kwaliteit heeft dan zowel Bergwijn als Depay.
1 -1
3*stars*3
Mee eens.
Alhoewel ik mij ook een tijdje ergerde aan hem omdat hij vaag deed over zijn verlenging en rare uitspraken had.
Maar lijkt wel alsof sommige fans hem haten.

Puur voetballend zie ik meer potentie in Kluivert, ivm Bergwijn en Depay.
Die waren op 18 jarige leeftijd alleen fysiek verder.
Maar als ik die aannames (beide voetjes) en acties van Kluivert soms zie, is het genieten en dat zie je bij die andere 2 niet.
Vooral power en snelheid maar niet verfijnd en nooit buitenom en voorgeven met links.
2 0
Joseph
Veel meer talent, maar daar heb je weinig aan als je volgens seizoen ergens op de bank gaat zitten..
0 -1
Hagmag
Er ligt een contract voor hem klaar bij Ajax, om het huidige te verlengen en denk ik te verbeteren.
Maar ik vermoed dat hij zich heel wat verbeeld en onder druk van zijn alles over euro's wetende zaakwaarnemer "pizzabakker/minkunkel" Raiola laat overhalen en adviseren om te vetrekken bij Ajax. Hij gaat het voorbeeld Kishna achterna.
0 -3
ST
Kluivertje redt het nog in een fysiek slappe competitie als de Eredivisie. De vraag is hoe hij het bijvoorbeeld in de PL zou doen. Bergwijn is fysiek wat verder en zal dat waarschijnlijk ook blijven. Ik vraag me echter wel af, dat als Bergwijn Kluivert had geheten en Kluivert Bergwijn of Kluivertje dan ook geselecteerd was.
0 -7
Ajaxvooraltijd
Grappig dat je zijn fysieke kracht noemt. Ik kan me nog herinneren dat Neymar veel moeite had met ene Tete van Ajax vanwege datzelfde "probleem". Hij heeft volgens mij niet erg onverdienstelijk gedaan. Dat Bergwijn op zijn leeftijd fysiek verder is lijkt me gewoon het gevolg van leeftijd hoor en zoveel is dat op het moment niet en bergwijn mist echt een hoop techniek net zoals zijn voorganger bij PSV vanwege dat lompe overgespierde lichaam. Kluivert gaat dat ruimschoots inhalen en buiten dat is het een voordeel dat hij dat nu nog niet heeft waardoor hij meer de nadruk zal moeten leggen op zijn techniek, die hij overigens ook bezit. Neymar was lange tijd een grasspriet maar wel 1 van de beste grassprietjes van de wereld. Spelers die vrij klein zijn ontwikkelen dat fysiek vaak pas rond hun 23e.
2 0
iammike
Dat denk ik wanneer ze beide nog even bij Ajax en PSV blijven spelen. Ik zie Kluivert wel voor het grote geld gaan naar United ofzo, dan is het natuurlijk einde verhaal met ontwikkelen van je talent. En geloof me, hij gaat weg, anders had hij al lang bijgetekend. Ik denk dat die nog wel een jaar wilt blijven zodat hij en Raiola in 2019 lekker tekengeld kunnen vangen.
0 -9
gi0vanni
Tekengeld vangen? Als ze naar een club gaan krijgen ze altijd tekengeld.
0 -1