BoJA: Bijleveld, technicus van Jong Ajax

SJvanveen, 20-03-2018 om 14:10, 10373 views, Ajax Showtime | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Luister je naar zijn interviews, dan hoor je Carel Eiting en Matthijs de Ligt. Kijk je naar hem tijdens een wedstrijd, dan zie je een begaafd technicus. Teun Bijleveld transfereerde zonder veel bombarie van Alkmaar naar Amsterdam en heeft zich binnen mum van tijd Jong Ajax eigen gemaakt. Een verhaal over de achtergrond en het perspectief van misschien wel de meest technisch begaafde middenvelder van de beloften.

Het is 15 juni 2017 als Ajax via de officiële kanalen naar buiten brengt Teun Bijleveld te hebben gecontracteerd. De middenvelder komt over van AZ en tekent een tweejarige verbintenis in de hoofdstad. Kort voor het zetten van zijn handtekening spreekt Bijleveld met Marcel Keizer, op dat moment nog coach van Jong Ajax. De kale oefenmeester legt aan de hand van videobeelden haarfijn uit hoe Bijleveld in zijn plaatje past. De negentienjarige speler is meteen verkocht.

Bij AZ staat Bijleveld jarenlang te boek als een toptalent, de club uit de Kaasstad wil zijn contract verlengen, maar samen met zijn belangenbehartigers van Forza Sports Group en familie beslist Bijleveld op een cruciaal punt in zijn carrière anders. Ajax is de juiste plek voor zijn ontwikkeling en zo wordt spelen voor zijn lievelingsclub in Nederland eindelijk werkelijkheid. De Amsterdammers toonden in het verleden al vaker interesse en informeerden al eens, maar van een overgang kwam het nooit.

Tot van de zomer, toen Bijleveld besloot de liefde van zijn vader in te willigen. Bijleveld senior is een Ajax-fan in hart en nieren, nam zijn zoon tijdens zijn jeugd mee naar wedstrijden en zit dit seizoen op vrijdag- en maandagen zelf op Sportpark De Toekomst. Daar maakt Bijleveld steeds meer minuten. Was hij begin dit seizoen voor Michael Reiziger nog de ideale twaalfde man en werd hij vaak onterecht als eerste geslachtofferd, inmiddels is hij een gewaardeerde kracht gebleken. 


Teun Bijleveld gaf op bezoek bij Telstar drie assists, in de thuiswedstrijd (1-1) scoorde hij zijn eerste goal in het betaald voetbal. 

Tegen Telstar gaf hij drie assists in één duel, wat zijn totaal op zeven assists tot dusver dit seizoen bracht. Met dat aantal moet hij alleen assistkoning Eiting (elf) voor zich dulden. Bijleveld kan het zelfgezegd goed vinden met de spil, die onlangs al twee keer in de basis begon van het eerste elftal. Dat laatste is ook het uiteindelijke doel van de ex-AZ’er, maar alles op zijn tijd. Eerst een definitieve basisplek afdwingen in Jong Ajax en dan kijken wat de toekomst brengt.

Noussair Mazraoui is in deze een goed voorbeeld. De Marokkaans jeugdinternational begon vorig jaar als amateur aan het seizoen bij Jong Ajax, werd de ideale twaalfde man, kreeg een contract, mocht mee op trainingskamp, maakte zijn debuut en is inmiddels vast lid van de A-selectie. Eenzelfde traject is mogelijk bestemd voor Bijleveld, die in goals nog meer zijn stempel kan drukken. Hij scoorde pas een keer deze voetbaljaargang en dat is geen groots aantal voor een speler die het liefst dicht bij de spits speelt.

Haalt Bijleveld ooit de Johan Cruijff Arena, dan kunnen de Ajaxsupporters een slimme voetballer verwachten. Bijleveld heeft vwo afgerond en is intelligent. ‘Ik zie het spelletje wel’, vertelde de Ajacied begin dit seizoen tegenover Ajax TV. ‘Wegdraaien, kappen, het spel openbreken; en ik heb een goed linkerbeen.’ Genoemde kwaliteiten kloppen als een bus. Aan zijn fysiek werkt hij, al moeten zijn wendbaarheid en snelheid op de eerste meters niet verloren gaan. Bijleveld is een voetballer voor de supporters en bovenal een leuke jongen. Dat zal men steeds meer gaan zien.  

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

Lees meer Blik op Jong Ajax:

Seizoen 4
#1 - Kansen voor Mazraoui en Bergsma? 
#2 - Fritten, Belgische logica en voetbal
#3 - Het Verhaal Achter: Zian Flemming
#4 - Angstaanjagende avond in Helmond
#5 - Ajax moet herboren Sidoel koesteren
#6 - Reiziger is duidelijk en onnavolgbaar
#7 - Temper de hype Dennis Johnsen 
#8 - Van Bladeren en zijn Ajax-droom 
#9 - 'Laatrijper' Mazraoui eindelijk beloond
#10 - Het tegenwicht van Stop de Beloften 

Seizoen 3

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EKS
De kale oefenmeester legt haarfijn uit.
Heerlijk proza
0 0
Ozymandias
Ik zou graag binnenkort een middenveld met (v.r.n.l.) Pasquali, Matusiwa en Bijleveld zien. Met een speler als Matusiwa op '6' kunnen Bijleveld en Pasquali zich voornamelijk op hun aanvallende taken richten.
1 0
KajanoKlaassen
En dan Jensen erbij als stand-in, niet die houthakkers als Dani de Wit
0 0
btcispromale
Het is werkelijk schandalig dat Reiziger deze jongen zolang heeft genegeerd. Ik vind Reiziger niet de juiste trainer voor Jong Ajax. Hij zit er voor zichzelf en heeft geen oog voor ontwikkeling van de echte parels van Ajax. Pasquali wordt steevast genegeerd ten faveure van Dani de Wit, Matisuwa en soms Flemming. Jongens als Jensen, Ylatupa, Pereira worden nauwelijks gebruikt terwijl je ze in het diepe moet gooien want zulke jongens hebben uitdagingen nodig. Jong Ajax is een team waar alleen eenheidsworsten een kans krijgen.
7 -4
ajaxinho
In O19 zitten ook alleen maar eenheidsworsten.
De buitenlanders zijn allemaal zo doorsnee, ook Pasquali.

Juist de Nederlandse jongens vind ik echte Ajax-talenten:
Bakker, Ekkelenkamp, Nunnely, die rechtsback, etc.
1 -9
btcispromale
Jij hebt er kijk op.
4 -1
widmfan7
Nunnely? Dat is gewoon Lukoki 2.0. Zal het niet verder schoppen dan een Willem ll of NAC. Gold wel lang als 1 van de grootste talenten maar heeft het de laatste paar jaar totaal niet waargemaakt. Bakker en Ekkelenkamp vind ik ook niet groots, maar zie ik wel Ajax 1 halen op basis van werklust. Verder vind ik Kemper en Bijleveld jongens met Ajax 1 potentie.
4 -1
Keffie L
Alleen Bakker is imo Ajax 1 niveau
3 0
3*stars*3
Jensen mist nog wat body maar is imo niet doorsnee.
Ylatupa vind ik ook leuke speler om te zien.

Zie jij potentie in Nunnely en Ekkelenkamp om Ajax1 te halen?
7 0
RaynoFischer
Danilo Pereira vind ik ook wel een leuke speler, weer een voetballende spits die ook scoort :)

Nunnely vind ik categorie, Becker, Lukoki, De Sa.
3 -1
3*stars*3
Eens over Nunnely.
Pereira heb ik toch nog mijn twijfels over maar geef hem voordeel van de twijfel omdat hij helemaal uit Brazilië komt en itt Scandinaviërs, passen die zich minder snel aan.

Trouwens, Pasquali is volgens mij ook geen doorsnee.
2 -1
btcispromale
JAH! Nederlands dus goed!
0 -1