'Tegen PSV een buitenlandse arbiter aanstellen'

ArthurV, 19-03-2018 om 17:45, 9435 views, Alles op Swart |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Sjaak Swart is erg blij met de 2-5 overwinning van Ajax op Sparta Rotterdam. Daarnaast was Mister Ajax zeer tevreden met het spel wat de ploeg van Erik ten Hag in de tweede helft liet zien, zo laat hij weten in Alles op Swart.

'De uitslag is prima', vertelt Swart, die niet erg gelukkig werd van het vertoonde spel gedurende het eerste bedrijf. 'Ze waren veel te traag in de opbouw en er werden geen grote kansen gecreëerd. Je moet zo'n tegenstander vanaf het begin onder druk zetten, zoals na de rust het geval was.' De clublegende zag in de tweede helft dan ook een heel ander Ajax. 'Dan zie je ze opbloeien, de bal één keer raken en Sparta onder druk zetten. Dan loop je er vervolgens overheen.'

Tijdens het duel met Sparta werd er er een doelpunt van Max Wöber afgekeurd wegens buitenspel. Swart is totaal niet te spreken met de manier waarop niet alleen de scheidsrechters, maar ook de grensrechters zich in de Eredivisie laten gelden. 'Het is toch schandalig dat die grensrechter een zuiver doelpunt afkeurt? Ik denk dat je met die grensrechters ook een keer naar de oogarts moet.'

De rechtsbuiten van weleer, die van mening is dat er de laatste wedstrijden veelvuldig in het voordeel van koploper PSV wordt gefloten, vindt dat de topper van 15 april tussen de Eindhovenaren en Ajax, niet onder leiding van een Nederlandse arbiter zou moeten staan. 'Ik denk dat je voor één keer een goede scheidsrechter uit het buitenland moet aanstellen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Tja alleen maar kadootjes daar in Lampengat.
OK toen Lozano ROOD kreeg was heel voetbaljournalist NL in rep en roer.
Ajax wordt niets gegund, als het er om gaat.
1 0
amthree
Een scheids uit belgie?
1 -1
kaashaas
Uit tel aviv
1 0
Redrum
Sjakie heeft weer volledig gelijk. Die praatprogramma's gaan nergens meer over. Eindeloos dooremmeren over bijzaken en dan gewoon het schandalige optreden van Gozubuyuk volledig links laten liggen.
5 0
AbdelhakNouri22
Gewoon Kuipers die wedstrijd laten fluiten.
1 0
Boer Gijs
Liever een Belgische
1 -3
Juichtoon
Neen Belgen en Ollanders gaan slecht samen. Die zijn echt nooit voor Ajax, alleen maar afkeer.
0 0
Caparzo
Er is maar een relatief zeer klein groepje scheidsrechters die door de UEFA goed genoeg worden geacht de kwart-halve-hele finale van een Europees toernooi te fluiten. Bekijk je dat als percentage op de Europese bevolking, is dat een ‘druppel op een oceaan’, zo makkelijk is het dus blijkbaar niet. Bij ons komt alleen Kuipers in de buurt. Het is een probleem.

Aleen technologie kan het eerlijk(er) maken, elke mongool kan in een herhaling zien wat er gebeurd, dus helemaal de ‘vakmensen’, de enige oplossing, en deze moet (net als bij andere sporten) z.s.m. worden ingevoerd.

De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat volgend jaar in de ED ook de Video Assistant Referee (VAR) gaat meedraaien, de UEFA/FIFA zal moeten volgen, een foute beslissing kan tegenwoordig om tientallen miljoenen gaan.
1 0
Harrie Nak
Alsof die pot er nog om zal doen...
2 -4
Redrum
Volgens 80 % hier niet nee
1 -2
trooop
Scheidsrechters uit andere landen zijn net zo slecht als hier. In het buitenland wordt net zo hard geklaagd, zo niet harder. Scheidsrechter zijn is gewoon veel te moeilijk om foutloos te kunnen doen. Het is letterlijk onmogelijk om altijd alles maar te zien, en dan ook nog correct te interpreteren. Daar komt nog eens bij dat scheidsrechters op een enkeling na nou niet bepaald de meest getalenteerde figuren zijn. Welke gek wordt er nou scheidsrechter? Als je wat kunt in het leven heb je wel wat beters te doen. Om over grensrechters etc nog maar te zwijgen. Ook de videoscheids zal weinig uithalen, de frustratie zal daar imo alleen maar door toenemen.

Wat misschien zou kunnen helpen is om scheidsrechters een vet salaris te gaan betalen. Het vak een beetje uit de losershoek te halen. Zo trek je vanzelf betere mensen aan. Niemand wil graag lijken op ed janssen of danny makkelie. Er zit meer dan genoeg geld in de voetbalwereld om dat mogelijk te maken.

Maar de enige echte 'oplossing' zou zijn om met z'n allen niet altijd zo te gaan zitten zeiken over fouten. Maarja, dat gaat niet gebeuren.
5 -1
rogerbandit
Eentje uit Spanje bijvoorbeeld? Haha. Dat zijn ook echte toppers........
2 0
Bocarra
De scheidsrechters zijn inderdaad een drama in Nederland. Maar dat geld ook voor het voetbal helaas.
7 -3