R. De Boer: 'Bergwijn zou het meer verdienen'

JesseTH, 18-03-2018 om 19:30, 8890 views, FOX Sports | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Arnold Bruggink was zondag erg onder de indruk van de doelpunten die Hakim Ziyech wist te maken in de met 2-5 gewonnen uitwedstrijd met Ajax van Sparta Rotterdam. Ook het door Ronald Koeman verkiezen van Justin Kluivert boven Steven Bergwijn wordt besproken. Ronald de Boer twijfelt over die keuze.

'Ik begrijp de discussie wel, als je hem de laatste tijd ziet met zijn goals en assists, terwijl Kluivert in mijn ogen te weinig brengt. Ik denk dat Bergwijn het nu meer zou verdienen dan Kluivert', oordeelt De Boer over de selectie. 'Ik heb wel heel veel vertrouwen in hem en hij is ongelooflijk talentvol.'

Een andere Ajacied, Hakim Ziyech, kon zondagavond op de lof van Bruggink rekenen. Vooral zijn zijn eerste goal kon de analist erg bekoren. 'Zo’n rollende bal in de verre hoek. Alles is zo goed getimed. Hij loopt de ruimte al in, omdat hij weet dat het daar gaat gebeuren. Dan heeft hij maar één ding in zijn hoofd, dit wilde hij echt zelf doen. Niemand twijfelt er ook aan dat hij dit in zich heeft.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PeterVKV
Ik denk dat Koeman Kluivert boven Bergwijn kiest omdat er bij Kluivert veel meer pit in zit. Kluivert is echt een straatvechtertje die ook de confrontatie zoekt op het veld. Koeman zal wel inzien dat het slappe Oranje van de laatste jaren hier juist behoefte aan heeft.
0 0
Juichtoon
Ronald, is Bergwijn ook een buitenspeler dan?
0 0
Liniaal
Ronald weer met de valse objectiviteit. Ik snap best dat hij objectief over wil komen, maar dat kan hij beter op andere vlakken doen. Bergwijn en Kluivert zijn qua niveau behoorlijk inwisselbaar momenteel. Verschil is dat Kluivert jonger is en volgens mij meer potentie heeft. Daarbij is hij meer een buitenspeler, waardoor hij beter samen kan spelen met de spitsen die we hebben.
1 0
Ajax75Amsterdam
Het valt mij met de week meer op dat men hoe dan ook heel erg bewust zoekt naar comentaar of opmerkingen rondom Ajax.De media in zijn geheel blijft maar negatieve opmerkingen Strooien.Niks is goed en op alles wordt gelet.Bij andere clubs gaat ook lang niet alles goed maar Ajax blijft het middelpunt van belangstelling.Tja het is Ajax he.
7 -1
achterlijn
Kluivert voor mij zeker niet, die heeft bij Ajax nog niet een hele wedstrijd weten overtuigen, ik vind hem de zwakste schakel in Ajax 1.

Voor Oranje hebben we gewoon geen goede buitenspelers in Nederland rondlopen en daarom zal Koeman ook wel 5-3-2 of 4-4-2 gaan spelen want daartoe is hij genoodzaakt.

Geen Kluivert, geen bergwijn, geen berghuis en ook geen depay... we hebben gewoon geen enkele top vleugelaanvaller meer en dan moet je ook geen 4-4-3 gaan spelen zoals de laatste bondscoaches wel deden.
1 -14
Ozymandias
Waarom zou je met twee spitsen gaan spelen terwijl je geen enkele goede spits hebt? Berghuis en Memphis zijn geen geweldenaars maar Dost en Janssen zijn nog minder. Ik hoop persoonlijk dat Koeman met Cillessen; Tete, Van Dijk, De Ligt, Aké; Wijnaldum, Blind, De Jong; Berghuis, Promes en Memphis in de basis gaat spelen. De verdediging is goed, het middenveld is redelijk maar de aanval is (bij gebrek aan beter) duidelijk Oranje onwaardig. Met zo'n elftal moet je op de counter spelen maar Oranje heeft momenteel niet de aanvallende spelers om een tegenstander met goed combinatievoetbal hun wil op te dwingen.
1 -1
DeGodenzonen020
Voor het eerst in mijn heugenis dat de defensie het beste is. Geen topper van kaliber Robben van Van Persie, maar wel materiaal om mee te werken, toch?
0 0
Suarez16_
Hahahahaha bergwijn, hou op hoor. Hij is 5 jaar gehypet als HET talent van Nederland, beter dan depay zelfs. Vervolgens speelt hij 3 jaar zwak in psv 1 en schiet hij op zijn 21ste (na 3 jaar aanmodderen) 2 mooie ballen er in tegen sparta en scoort hij de 3-0 tegen utrecht en hij moet opeens in Oranje. Tegen willem 2 en gister tegen vvv was hij ook gewoon weer ouderwets zwak.
11 0
masterrr
Klopt helemaal wat je zegt. Ik vind Bergwijn dit seizoen echter wel goed spelen, maar qua potentie steekt Kluivert er wel bovenuit

Beiden moeten natuurlijk eigenlijk nog bij Jong oranje zitten, helaas is het armoe troef
1 0
Bobbaasje
Ik zou lekker met Babel en Memphis spelen op de flanken. Dan mag Kluivert invallen...

Berghuis en Bergwijn moeten lekker gaan gourmetten op de berg ofzo? :P
5 0
DeGodenzonen020
Goeie, hoor ;)
0 0
ambtenaar
Vind Bergwijn nou ook niet bepaald goed spelen.
2 0
Amsterdam Loyals
Bergwijn?? Wanneer was zijn laatste goede wedstrijd?
0 0
AFCARSCA
Hoeveel krijgen die mensen betaald om iets negatiefs over Ajax te zeggen? 1000 euro per opmerking?
2 -2
RaynoFischer
Zo negatief is dit toch niet?, zegt gewoon dat Bergwijn meer heeft laten zien de afgelopen weken en daar heeft hij eerlijk gezegd gewoon gelijk in en daarnaast is hij ook 2 a 1,5 jaar ouder dan Justin.
En hij spreekt toch juist vertrouwen in hem uit ;)
6 -1
AFCARSCA
In het algemeen ook niet? Jij vindt Fox objectief of zo?
1 -1
insectenverdelg
Maar Koeman moet gaan bouwen aan een nieuw elftal. En Kluivert heeft wel meer potentie imo. Dus daar gokt Ronald nu op. Ook ik vind t aan de vroege kant, maar kan t ergens wel begrijpen.
4 0
achterlijn
Waarom heeft Kluivert meer potentie?... ik zie het toch niet.
0 -7
insectenverdelg
Aanname, techniek, schot. Alleen zn keuzes en overzicht moet beter. En Jan mentaliteit ietsjes
Maar bij buitenspelers is dat vaak grillig. Zeker als ze jong zijn.
1 0
achterlijn
Aannames zijn goed, klopt, zijn techniek is matig en schot is ook niet om over naar huis te schrijven want tot nu toe heeft hij er pas twee inliggen met een goed schot na zeker een jaar in het eerste te spelen, ik geloof tegen Twente en tegen Nac of Roda maakte hij die 2 mooie goals maar hij zal het toch tegen betere verdedigers moeten laten zien en tot nu toe heeft hij tegen een goede verdediger niet veel gepresteerd.

Zijn mentaliteit ben ik toch niet kapot van en misschien is hij er gewoon nog niet aan toe want hij is nog altijd erg jong zoals je zegt, en misschien is dat de reden dat hij niks in Oranje te zoeken heeft en ook in Ajax 1 niet.

Wie weet over een paar jaar als hij wat ouder is, maar aan zijn arrogante mentaliteit zal hij moeten gaan werken want anders kost die arrogantie hem zijn kop.
3 -7
insectenverdelg
Ach ook Ronaldo legde er vandaag weer 4 in
Zelfverzekerheid die doorslaat naar arrogantie is ook niet geheel mijn ding, maar zegt niet alles over je carriere. Zolang je maar wel begrijpt dat je er heel hard voor moet werken. En Kluivert zn techniek niet goed? Serieus? Kijk nog maar wat acties van m terug vandaag. Hij is vrij compleet, moet alleen wat slimmer worden, zowel in als buiten het veld. En dat begint met verlengen van je contract. :)
3 0