Steijn: 'Vind hem een waanzinnige speler'

SJvanveen, 18-03-2018 om 11:11, 11919 views, FOX Sports | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Henk Fraser en Maurice Steijn zijn zeer te spreken over Frenkie de Jong. Beide trainers vinden de momenteel geblesseerde Ajacied een geweldige voetballer.

Bij de Tafel van Kees op FOX Sports spraken beide trainers over de jeugdinternational. Fraser: 'Wat hij van achteruit kan brengen... Wij hadden Koeman die een extra impuls kon brengen van achteruit. Vaak kijken we naar ervaring, maar dat is niet per definitie kwaliteit. Als je dit soort kwaliteiten hebt, is het veel belangrijker.' 

Steijn voegt lofzang toe aan die woorden. 'Ik vind hem echt een waanzinnige speler. Hoe makkelijk hij voetbalt, met zoveel flair. Een van de eerste wedstrijden was tegen ons. Ajax creëerde zestig minuten niets, tot hij daar (verdediging) kwam te spelen. We hadden geen antwoord. Van hem kan ik echt genieten. Spelers die zó vaardig zijn.' 

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
de vergelijking met koeman, dwz ze noemen koeman in dit verband, snap ik wel. kan me nog wel herinneren, de nieuwkomer koeman in de defensie bij ajax. die durfde ook te voetballen, had lef aan de bal.
0 0
achterlijn
Maar voetballend gaat de vergelijking niet op tussen Koeman en Frenkie, Frenkie is een veel betere voetballer dan Koeman.

Koeman was natuurlijk wel een hele goede verdediger en met zijn schot was ook belachelijk goed. Maar wat Frenkie voetballend en aanvallend brengt dat kon Koeman bij verre niet benaderen
0 0
koppendicht
Genoeg ophemelarij over de jong. Heeft alles nog te bewijzen en speelt al weken zeer matig (hoewel niet op z'n positie). Bij waanzinnige spelers denk ik aan gullit, robben, van basten, bergkamp. Zo goed zal de jong nooit worden. Nouri was 1,5 x zo goed, en dat had een waanzinnige speler kúnnen worden. De jong hooguit een goede speler.
0 -8
Remark
Ai ai ai, wat ga jij hier vreselijk van terugkomen, en waarschijnlijk sneller dan je lief is.
0 0
Barra
Bij de Jong heb ik hetzelfde als bij Sneijder en van der Vaart destijds, spelers die wat extra kunnen brengen omdat ze technisch zo vaardig zijn. Sneijder en van der Vaart waren natuurlijk al verder in hun ontwikkeling omdat ze al veel meer speelminuten hadden op die leeftijd, maar het is niet voor niks dat iedereen Frenkie er zo vaak uitpikt. Jammer alleen dat we trainers hadden/hebben die hem niet durven op te stellen op het middenveld omdat dan de zogenaamde balans zoek zou kunnen raken
0 0
achterlijn
Volgens mij wordt hij beter dan Vaart en Sneijder.
0 0
MelleAfca
Zelden zoveel onzin gelezen
0 0
TOOL
Technisch gezien misschien wel de allerbeste van de selectie. Balaannames, controle en dribbelen zijn echt super goed verzorgd bij hem. Vind het een genot om naar te kijken!
1 0
godenzonenssuper
Beargumenteer dat eens.
0 0
koppendicht
Spreekt voor zich. De jong is de zoveelste speler uit de opleiding die wordt opgehemeld. Genoeg spelers die ook zeer goed waren op zijn leeftijd, zoals Bazoer, en het niet gered hebben. Bazoer had zelfs nog een geweldige periode en de jong is aan dat spelniveau niet eens gekomen. Heeft echt nog alles te bewijzen. Hoort ook gewoon niet in de verdediging gezet te worden want kan niet verdedigen.
0 -5
achterlijn
Zie jij de kwaliteiten van Frenkie niet?, die jongen is veel beter dan Bazoer en wat ook nog belangrijk is, Frenkie is een teamplayer en hij werkt zich ook nog eens te pleuris, dat zijn dingen die jongens als bazoer niet hebben.

Eigenlijk vind ik je reactie niet slim... je gaat hem met andere jongens vergelijken,,.... moet je bij deze niet doen want je ziet toch de kwaliteiten van Frenkie of niet, je ziet wat hij allemaal kan.

Jongens als Bazoer kunnen alleen maar dromen om zo goed te kunnen voetballen als frenkie want velen en ook Bazoer zullen nooit op het niveau van Frenkie kunnen komen... die jongen wordt wereldtop daar ben ik van overtuigd en zeg ik ook al jaren.
0 0
wt4ajax
Bazoer is een veredelde amateur t.o.v. Frenkie de Jong.
0 0
achterlijn
ja echt wel.
0 0
PetrusKeizer
krijg de indruk dat er hier maar 1 is die zn kop beter kan dichthouden, je hebt er totaal geen kijk op, mn beste.
0 0
Barra
Sorry maar dan heb je echt geen enkel oog voor talent, want heb in tijden niet zon begaafde speler als de Jong gezien. Kan zelfs centraal achterin gezet worden en doet het daar ook goed, wint zelfs redelijk veel (kop)duels en kan met zijn snelheid veel compenseren. Is uiteraard een middenvelder, maar eentje die veel meer te bieden heeft dan de talenten die jij opnoemt
0 0
Joseph
Als jij zo argumenteert op school, geloof ik inderdaad dat je het moeilijk hebt op de mavo..
1 0
AppieForever
Onbegrijpelijk dat onze beste voetballer in de verdeling staat..
2 -1
achterlijn
Hij doet het best goed daar, maar op 6 vlak voor de verdediging daar zal hij volgens mij het beste uit de voeten komen, hij is geen verdediger ondanks dat hij het hier in Nederland goed doet op die plaats, een jongen met zijn voetbalkwaliteiten moet je trouwens niet in de verdediging zetten maar hij is was een noodoplossing door de blessures van Viergever en Wober.

Op 6 kan hij zijn fabelachtig wapen zijn diepgang het beste benutten, maar een andere plaats op het middenveld zal hij ook goed invullen.
0 0
Ar
Nee hoor, daar heeft hij de meeste meerwaarde.
0 -1
Dexy
*Verdediging
1 -1
marrene
Ik ook.
1 -2