'Veltman had pech met De Ligt en Sánchez'

SJvanveen, 18-03-2018 om 09:37, 10535 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

NOS-commentator Frank Snoeks denkt dat Joël Veltman zomaar eens kan vertrekken aan het eind van dit seizoen. De Ajax-aanvoerder zat vorig weekend plots op de bank en Snoeks vindt de handelswijze van coach Erik ten Hag daarbij niet optimaal. 

'Kennelijk ziet Ten Hag geen aanvoerder in Veltman, maar hij had dat chiquer kunnen oplossen. Zo ga je niet met een aanvoerder om', bijt Snoeks het spits af tegenover zijn eigen medium. De NOS-man denkt dat Veltman pech heeft gehad met de komst van Davinson Sánchez vorig seizoen en de doorbraak van Matthijs de Ligt. 'Die twee zien er meer uit als een centrale verdediger. Wat dat betreft zou je Veltman vijf centimeter meer lengte gunnen', laat hij weten.

Een transfer lijkt een reële optie aan het einde van dit seizoen en Snoeks denkt dat Veltman, die nog steeds Ajax-captain is, het ook overweegt. 'Als bankzitter is het misschien niet het makkelijkst om je in de kijker te spelen bij andere clubs, maar dit kan weleens het moment zijn waarop Veltman besluit om te gaan kijken of de velden elders ook groen zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Zijn redenatie is dom. En ik vind dat de trainer op ieder moment moet kunnen bepalen dat hij wie dan ook passeert. Wel goed communiceren met betreffende speler maar daarover weten we niks.

Ik moet zeggen dat Veltman bij mij al lang hoog op de lijst staat om vervangen te worden, maar dan moet wel iemand het overtuigend beter doen. Een aanvoerder heb ik nooit in hem gezien, zo van ver af. Of Kristensen het echt beter doet vind ik te vroeg om te beoordelen.
Ik vind overigens de veel gemaakte vergelijking tussen Veltman en Viergever niet passend, want Viergever is imo een stuk betere voetballer. Wel beaam ik dat Veltman vorig seizoen liet zien dat zijn stijl van vooruit verdedigen goed aansloot bij het spel. (toen). Maar overwegend vind ik hem echt te wisselvallig op alle vlakken en aanvallend zelfs gewoon zwak.
Ik moet wel zeggen dat ik het passeren door Ten Hag verrassend vind en misschien daarom eigenlijk wel prettig.
Ik heb graag dat Ten Hag me verrast :)
0 0
Van Reenen
Ten Hag heeft jou al verrast. Je geeft zelf toe: Je vindt Veltman echt te wisselvallig op alle vlakken en aanvallend zelfs gewoon te zwak.
Kristensen is nu al beter dan Veltman en zijn voorzetten zijn beter dan die van Veltman. Ook zie ik Kristensen veel vaker naar de achterlijn van de tegenstander komen dan Veltman (niet) deed.
Ik zie het al 2 jaar niet (meer) zitten in Veltman en hij zal zelf ook wel begrijpen dat het beter is dat hij vertrekt. Misschien samen met Viergever naar Eindhoven?
Dus de conclusie is dat Ten Hag jou al verrast heeft en ik fan wordt van Kristensen. Eindelijk 2 zeer goede backs waarbij Taglifico de beste is.
0 0
ETM
Ok ok Ten Hag heeft me verrast! :)
Ik ben nog niet zo positief als jij over Kristensen. Maar die heeft nog wel even om me te verrassen..
0 0
michaellaudrup
Veltman zit al jaren te wachten op een transfer, maar dan zal er toch echt een club moeten komen,maar die komt niet gek he?
0 0
Van Reenen
Misschien naar Swansy City naast Van der Hoorn?
0 0
Raydo
Kunnen commentatoren als Snoeks zich voortaan svp beperken tot het noemen van de naam van degene die de bal heeft? Dit soort 'analyses' kunnen we missen als kiespijn.
1 0
Youri08
Heeft niets met lengte of andere spelers te maken, hij komt gewoon tekort voor Ajax.
0 0
EVH
Z.s.m. verpatsen en geld van maken.
0 0
Michelinho
Het verbaast me dat er in de media veelal aangenomen wordt dat Veltman zijn basisplaats kwijt zou zijn. Ik denk eerder dat TH een signaal aan de hele selectie wilde geven door de (ja, niet goed presterende) aanvoerder te passeren. Het was ook niet alsof Kristensen de sterren van de hemel speelde of heel veel potentie toonde. We gaan het zien. Edit: dus toch dezelfde opstelling als vorige week. Ten Hag is al naar volgend seizoen aan het kijken, lijkt me.
0 0
JCr14
Nee Veltman heeft geluk dat er niet eerder wat fatsoenlijks uit de jeugdopleiding is gekomen.
En dat zijn prettige persoonlijkheid hem in de basis heeft gehouden.
Als je naar de subtop in Europa wil komt hij zwaar te kort.
Een aanvoerder is het zeker niet. Raakt in paniek onder druk, gaat er te weinig overheen en is heel onrustig aan de bal.
3 -1
chrisjuhhh
als centrale verdediger jaja veel er overheen .
0 0
fanforeffer
Zijn er ook wel eens spelers of journalisten die eens iets niet goed doen ? Ik hoor in heel veel verhalen door AS geplaatst dat Ajax of de staf het niet goed doen. Als dat nu F.Snoeks is of W. Kieft of Assaidi of De Mos allemaal uiten ze kritiek op Ajax. Ook lekkere journalistiek bij Ajax is er altijd wel iets wat niet 100% goed is, maar op elke slak zout leggen is goedkoop,evenals het plaatsen ervan.
0 0
Ozymandias
Veltman is (net als Viergever) een speler die Ajax goed kan gebruiken als opvulling maar hij is niet goed genoeg voor een zekere basisplaats. Een verdediging met (v.r.n.l.) Kristensen, De Ligt, Wober en Tagliafico in de basis en Viergever en Veltman als back-ups is voor Ajax (anno 2018) gewoon erg goed.
2 0
fanforeffer
Veltman ,Viergever,Schone zijn fanatische spelers maar Ajax hoort betere spelers in de basis te hebben.
3 0
geronimo
Gelukkig hadden ze de Ligt en Sanchez anders hadden ze het met Veltman moeten doen
1 0
Ajaxvooraltijd
Ach als je bij de publieke omroep hebt gewerkt weet je dat het daar vergeven is van de kakkerlakken die hun vingers aflikken als ze weer iets negatiefs over Ajax kunnen melden.
1 -1
marrene
Ik vind dat hij gelijk heeft. Veltman is ook een RCV en geen RB. Hij was de "dupe" van de klasse van De Ligt en Sanchez.
Aan de andere kant is het natuurlijk niet zo dat een speler alleen omdat hij aanvoerder is meer krediet moet krijgen.
1 0
laptoptrainer
het is mij nog niet helemaal duidelijk, wanneer kreeg veltman te horen dat hij niet zou spelen?
0 0
Leprechaun
Belachelijk om je aanvoerder te slachtofferen, wanneer het alternatief niet aantoonbaar beter is.
1 -2
Koenniiee
Frank Snoeks. Ik ken users die betere dingen te melden hebben.
1 -1
Ferd
En ik ken er nog meer die minder zinnigs te melden hebben. Zoals alle Veltman haters
0 0
Babayaka
Veltman had juist geluk, hij is met zijn beperkte kwaliteiten toch maar mooi prof geworden .
Next..
3 -6
michaellaudrup
Tja, sinds Trabelsi hebben we geen goede linksback meer gehad. Het absolute dieptepunt was toch wel van Rijn wat een kneus was dat zeg. Daar zit Veltman toch echt niet ver vanaf.
0 0
JanTa
Lieden met een voetbalverstand van een pinda kunnen beter zwijgen.
1 -3
Babayaka
Zwijg dan.
1 -1
Figo
De meest vreselijke voetbalcommentator heeft dus ook nog eens een mening. Verschrikkelijk.
1 0