'Dat soort geluiden zijn echt onbegrijpelijk'

BVeenstra, 17-03-2018 om 11:10, 7529 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

'Ziyech rot op, Ziyech rot op, Ziyech rot op!'. Enkele aanwezigen in de Johan Cruijff ArenA vonden het afgelopen zondag in het thuisduel nodig om Ajax-middenvelder Hakim Ziyech uit te fluiten en in de ogen van Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, is dat onbegrijpelijk.

'Het is te banaal voor woorden. Ziyech speelt goed, geeft een paar assists en dan krijg je toch dit. De voetballer Ziyech staat boven iedereen. Dit soort geluiden zijn onbegrijpelijk', aldus Driessen, die het opneemt voor Amin Younes. De Duitser weigerde vlak voor tijd in het duel met sc Heerenveen in te vallen. 'Ik kon mij daar iets bij voorstellen. Ook al speel je twee of drie minuten, je moet wel warm zijn. Nu werd hij van de bank geplukt en zou hij erin moeten.'

De sfeer in het stadion van Ajax is de laatste tijd niet opperbest en dat komt volgens Driessen vooral door de zwakke prestaties op het veld. 'De frustratie is groot en de pijlen worden gericht op de directie. Zo zit die club in elkaar. Op het moment dat het niet draait, breekt er wel weer een revolutie uit. Binnen de club zijn er dan stromingen die het anders willen. Het stroomt ook door naar de tribunes, die nemen het over.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Biss
Ik kan het mis hebben, maar werd ziyech niet ook toegezongen door het publiek?
1 -1
Ozymandias
Klaassen was de afgelopen seizoenen regelmatig gehele wedstrijden onzichtbaar maar werd nooit uitgefloten terwijl Ziyech minstens net zo hard werkt.
3 -1
koppendicht
Er moet door iemand van de club een statement worden gemaakt naar het publiek. Vergeet niet dat veel van die gasten dit seizoen een enorme shock hebben gehad door de dood van nouri. Dan moet je ook niet gaan zeiken dat het dit jaar minder is, want dat viel te verwachten. Ook zyiech heeft z'n maatje verloren. Het is te gek voor woorden dat er dan geen coulantie is en dat spelers tot op het bot worden beledigd keer op keer. Geldt ook voor veltman die zich altijd positief uitlaat over Ajax. Het is werkelijk te gek voor woorden dit misselijke gedrag.

En leer nou eens de voetballer Zyiech waarderen in plaats van over randzaken te lullen. Sinds Eriksen is er niet zo'n goede spelverdeler geweest. Hij heeft dit jaar enkele wedstrijden minder gespeeld, maar ook een aantal behoorlijk goede wedstrijden. Maar dan nog, je kunt gewoon een mindere periode hebben. Zyiech is echt wel een Ajax-voetballer qua speelstijl. Heeft vorig jaar een geweldige EL campagne gehad. Hij wordt gewoon weggepest en vernederd door z'n eigen fans.
8 -1
MickS
Ik ben geen ziyechfan, maar ben het volledig eens met je post! Ik zal nooit welke Ajaxspeler dan ook uitfluiten. Zo laag en nutteloos.
Net zoals het fluiten op slag rust bij een slechte 1e helft. Ook zo'n bizarre actie waar ik niets van snap.

Ja ik mopper en vloek soms ook als het niet goed gaat of iemand maakt een domme of egoïstische keuze of zit gewoon slecht in het spel. Maar uitfluiten en wegjouwen? Nooit.
3 0
koppendicht
Het wordt tijd dat de massa in toom wordt gehouden. Wat voor ergs heeft Zyiech in godsnaam gedaan dan? Hij heeft dit seizoen behoorlijk wat wedstrijden gespeeld waarin ik van zijn acties heb genoten en staat op nummer 1 in het Telegraaf-klassement. Waar gaat dit over, stelletje idioten. Eerst dacht ik dat Zyiech overdreef met zijn acties richting publiek, maar nu is het volledig terecht. Hij wordt tot op het bot vernederd en pikt dit niet.
4 0
Koekepeer
Waar werd dat gezongen dan? Ik heb alleen het halve stadion (het stuk dat ik kan horen) zijn naam in positieve zin horen scanderen.

Het viel me wel op dat Zuid 2 van Zuid 1 blijkbaar niet een gezellige middag mocht hebben, want die stonden allemaal middelvingers op te steken naar de jongens in vak 423.
1 -1
MickS
dat kwam omdat de boys van 423 (voor de niet weters: zo noemen ze zichzelf) tijdens de 1e 20minuten - toen de spandoekenactie en daarbij stilzwijgactie plaatsvond - hard gingen zingen. Dat werd ze niet in dank afgenomen, omdat dit de actie ondermijnde.
0 0
kampioenenjood
Gelukkig heb ik nog niemand gehoord die dit gedrag verdedigd heeft. Vraag me af wat voor IQ-loze idioten het waren...
2 0
Michelinho
Nog triester is andere mensen fysiek aanvallen omdat ze zijn naam scandeerden. Vreemd dat je daar niets over leest.
4 -1
Lagasj
Is gewoon ordinair racisme.
1 -1
Robinjo1988
Stelletje debielen die dat riepen en die moeten zich schamen. Sowieso een speler uitfluiten vind ik echt achterlijk.
2 0
GerardAjax26
Dat gefluit is irritant, maar ''Ziyech rot op'' zingen.. wat een treurigheid om dat tegen je eigen speler te zingen.
5 0
FissaDeGekste
Hij speelde afgelopen weekend juist wel prima toch? Toen er Ziyech rot op werd geroepen begreep ik dat zelf niet echt. Eerder begreep ik het gefluit wel.
Wat echter niemand erbij verteld is dat ook een deel van het stadion juist Ziyech zijn naam ging scanderen als reactie. Sensatiejournalistiek..
2 0
PJK54
Ik denk dat sommige supporters te kritisch naar de spelers zijn en de verwachtingen veel te hoog zijn zeker voor dit toch, sorry voor het woord, middelmatige team, die supporters zijn waarschijnlijk in het verleden blijven hangen toen Ajax nog "superieur" was op de velden.
Dat Ajax thuis "superieur" moet zijn vind ik ook maar helaas is dat het niet mede door verschillende oorzaken waar niemand grip op heeft, ook die trainerswissels zijn ook niet bevorderlijk voor het spel natuurlijk want iedere trainer heeft zijn idee over het spel en de jongens moeten dat maar weer oppakken.
0 0
koppendicht
Het heeft te maken met het feit dat niemand die gasten corrigeert. Ze wanen zich in hun vak God op aarde en als er dan groepjesvorming is en er één pseudo-leider iets begint te roepen, volgt de rest. Het is te gek voor woorden.
0 0
sdds
en mede daardoor willen de spelers niet 100% geven bedoelt of onbedoelt
0 -1
Koenniiee
Wat een onzin. Het was een super dynamische wedstrijd omdat Heerenveen wél wil opbouwen en druk zetten. En dan weet je sowieso al dat Ziyech je beste speler gaat zijn, net zoals in de eindfase Europa League: dynamische wedstrijden. En dan lijkt het dat iedereen wel volle bak wil en anders niet. Maar dat is zo'n onzin.

Het heeft gewoon te maken met de mate aan omschakelmomenten. En die zijn er veel meer als een team wel wil voetballen. Zie daarom het verschil ManUnited in de finale en Lyon/Schalke/Feyenoord/AZ. Maar goed, hou lekker vol dat ze er niet voor willen werken..
2 0
Ajaxvooraltijd
Tja een negatief stuk over Ajax weer over een stel negatievelingen. Het is bijna normaal aan het worden. Het houd niet op niet vanzelf.
1 -2
SuaSulejAjax
tsja, negativiteit trekt negativiteit aan zullen we maar zeggen hee
1 0
NouriVandeBeek
Ik schaamde me kapot toen ik het hoorde. Hoe kan je dat nou roepen?
5 -1
AFCAPolarBear
Ik snap er ook geen reet van! Hij speelt niet goed, maar elke wedstrijd wel goed voor 2 assists (in spé). Waarom dan uitfluiten? Ronaldo doet helemaal geen reet in een wedstrijd, maar scoort elke wedstrijd wel. Bij Real hoor je niemand hem uitfluiten, en zij staan 15 punten achter!
0 0
sucre
idd... dan geef je als supporter zo iemand toch een pofferd?!
1 0
DeGodenzonen020
Moewah, geen situatie die geweld rechtvaardigt, lijkt me
0 0