Kieft: 'Verbanning van Younes heel laf'

BVeenstra, 17-03-2018 om 08:20, 7051 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Voormalig Ajax-spits Wim Kieft is in zijn column in De Telegraaf totaal niet te spreken over 'de wissel' van afgelopen zondagmiddagmiddag in het thuisduel van Ajax met sc Heerenveen. Twee minuten voor tijd vroeg Ajax-trainer Erik ten Hag aan Amin Younes of hij wilde invallen, maar de Duitser weigerde dat op zijn beurt. 'De coach zat fout, al was het alleen maar omdat hij het initiatief nam om Younes te brengen.'

Younes zit op dit moment niet in de beste fase van zijn voetballoopbaan. De buitenspeler is zijn basisplaats kwijt bij Ajax, een transfer naar Napoli ging om persoonlijke redenen niet door hetgeen een behoorlijk soap heeft opgeleverd en daarnaast zijn de kansen op deelname aan het WK in de zomer flink afgenomen. 'Dat neem je als trainer-coach mee als je na zo’n incident met hem om tafel gaat zitten. Dan toon je begrip voor z’n situatie en zeg je dat je hem niet voor twee minuten het veld in had moeten sturen. En dat hij dat desondanks niet had mogen weigeren. Je stelt dat je hem een volgende keer uit de selectie gooit en gaat over tot de orde van de dag.'

Afgelopen maandag ging Ten Hag met Younes in gesprek en daaruit kwam voort dat de aanvaller voor twee weken met Jong Ajax moet meetrainen. 'Die verbanning van Younes voor twee weken is wel heel laf en door Ten Hag voornamelijk gedaan omdat hij bang is voor aantasting van zijn autoriteit. Maar Ten Hag raakt met zijn opstelling en straf voor Younes juist z’n autoriteit kwijt in de kleedkamer. Stel je je kwetsbaar op in zo’n kwestie dan scoor je juist punten bij je spelers.'

Kieft vindt dat Ten Hag het sowieso moeilijk heeft bij Ajax. 'Z’n presentatie is ronduit zwak en hij legt angstig, opgejaagd gedrag aan de dag. Bij ieder interview denk je "ontspan toch eens man". Hij heeft dat losse niet in zich en hoewel hij daar weinig aan kan doen, duikt de boze buitenwereld en de kleedkamer bovenop je als je geen resultaat boekt. Hoe onterecht misschien ook, zo werkt het wel. Dan telt het ineens toch mee dat je moeilijk uit je woorden komt en allerlei rare woorden gebruikt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LANS
Beste Wim, je zegt soms best zinnige dingen. Maar er zijn cursussen om “ beter uit je woorden te komen “. Of wil die Sigaar zijn programma er juist mee “ opvullen “ ? ! !
0 0
PetrusKeizer
ben t voor de verandering niet eens met Wim als t over de straf voor de ordinaire werkweigeraar Younes gaat, De rest helemaal mee eens, vooral dat rare gebabbel met moeilijke woorden door HAGGIE.
0 0
Juichtoon
Daar heb je Wim Kieft weer met z'n anti ajax mening.
Een wolf in schaapskleren.
Wim schrijft jaarlijks 40 keer over Ajax en dat is 40 keer negatief.
Als je dit weet ga je het vanzelf zien. Of Google even op Kieft en Ajax. Ben benieuwd of iemand ergens in de laatse 10 jaar een positief stukje van Wim over Ajax kan vinden.
0 -2
niquedegraaff
Kieft heeft echter wel gelijk. 2 weken is wat overdreven. En komt voornamelijk voort uit het interview na afloop. Want in eerste instantie wou Ten Hag helemaal niets doen.
1 0
Pierre Heno
De in deze door Kieft aangedragen argumenten zijn pure feiten. Ten Hag is geen Ajax coach en zal het ook nooit worden ook. Bij Twente komt binnenkort een plekkie vrij dus ik zou zeggen: stap op die trein Ten Hag. Kunnen wij verder schoon schip maken aan de hand van een èchte Ajacied: John van 't Schip. Na het zomer transferwindow zal de selectie er sowieso totaal anders gaan uitzien. En of 't er beter op zal gaan worden valt nog maar te bezien.
0 -3
Bocarra
Lekker makkelijk en goedkoop om steeds weer over de rug van Ajax aandacht te trekken. Kom eens met wat nieuws. Feyenoord en PSV zijn schijnbaar niet intressant genoeg. Daar val je niet mee op. Ik vond hem intressanter toe hij nog regelmatig een snuifje nam.
2 -2
Van Reenen
Ach, het is maar een mening van een oude snuiver. Er zijn al tientallen mensen geweest met een mening over het geval Younes, waarvan akte!
Misschien neemt 040 Younes wel gratis over.
0 -3
Rolleman
kieft... weer teveel gesnoven ?
3 -7
Middenweg401
Ik ben het vaak eens met Kieft, maar nu niet (en dus ook niet met Gijp). Younes heeft zeer onprofessioneel gehandeld door zijn trainer voor lul te zetten. Dat is onvergeeflijk. Hij kan kwaad zijn op zo'n wissel, maar doe dat lekker achter gesloten deuren en laat je trainer niet zo zitten.
1 -1
Dit is mijn club
Gaat er wel makkelijk aan voorbij dat hij Ajax 5 miljoen door de neus geboord heeft om nooit verklaarde redenen.
1 0
BRAMHOUTEN
Als kieft het over slap handelen heeft haak ik af. Zelf een slappe zak geweest die niet tegen druk kan. Net als vd gijp overal een mening over hebben op tv en voor de rest met de gordijnen dicht en anti depressiva op de bank zitten maar ff op tv leuk doen over andere
3 -3
Juichtoon
Wim Kieft is psv fan. Een wolf in schaapskleren
0 0
Michelinho
Als TH het voorbij had laten gaan was de kritiek weer dat hij een slappe zak zonder autoriteit is. You just can't win. Zeker niet met Kieft.
4 0
martin1234
Ja het lijkt wel alsof ze de tijd vol moeten praten, of het artikel vol moeten schrijven. Als je A doet zeggen ze dat je B had moeten doen, doe je B dan schrijven ze een verhaal dat je A had moeten doen.
0 0
afcamuc
als je als trainer een hele ervaren groep hebt met bijvoorbeeld een hoop eind-twintigers dan lukt dat misschien dat je punten scoort door je kwetsbaar opstellen, maar bij zo een jonge groep is dat een signaal dat je bijna kunt doen wat je wilt omdat 'younes is er ook mee weggekomen'. vooral iemand als ten hag die geen natuurlijke autoriteit uitstraalt moet laten zien dat hij wel rustig is, maar als je over de grens gaat, je dat keihard beboet
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Maar we zijn een week verder en de ene na de andere, blijft maar er over doorgaan.
Ook dat gedoe met Ziyech met de fans.

Ik weet dat Ajax interessant blijft voor veel mensen maar om nou zo lang door te blijven gaan...
0 0
Redrum
Zo simpel is het, als hij niets doet wordt hij daar op afgerekend door de zogenaamde kenners en nu hij wel wat doet ook. Dat is de treurige realiteit van Nederland voetballand anno 2018.
2 0
Redrum
Gelukkig hebben de analisten iets veel interessanters gevonden om het de hele week over te hebben dan de schandalige en genante oorwassing die psv afgelopen weekend kreeg.
7 0
Michelinho
Nee nee, nu is Kluivert wel en Bergwijn niet geselecteerd, "Schande!" Op naar maandag en dan is er op zeker weer nieuwe ammo voorhanden. Moeimakers...
0 0
eitreb
Gisteren bij ajaxvrouwen ook een invalbeurt in blessuretijd. De invalster wilde er dolgraag in. En zij wordt niet zo dikbetaald als younes.Zo moet het dus. Als TH dit accepteert is het eind zoek: geen zin in 5,10 enz minuten.De grens bepalen schept voor iedereen duidelijkheid.Niet willen is wegwezen,simpel.
5 -1
Ardoe
Wat een kortzichtig gelul man
1 -1
Lagasj
Zoals ik al eerder zei: Dit geintje is het begin van de ondergang van TH. Als je de spelers tegen je krijgt is het afgelopen. En door zijn laffe optreden en angst voor gezichtsverlies heeft hij zijn eigen graf gegraven.
Hoeven wij niets meer aan te doen.
Hoop alleen dat de beleidsmakers dat ook snel inzien en hem eind van dit seizoen al ontslaan zodat het niet langzaam door kan etteren.
3 -8
RusselWestbrook
Wat een onvoorstelbaar dom gelul dit.

Ten Hag heeft juist gehandeld, net zoals FdB juist handelde met betrekking tot El Hamdaoui. Het einde was pas zoek geweest als Ten Hag of FdB niet hadden ingegrepen en de spelers hun gang hadden laten gaan.
8 -3
Lagasj
Younes is geen El Hamdaoui.
Wat FdB deed stond ik wel achter.
Spelers hebben een neus voor onrecht.
1 -1
RusselWestbrook
Als spelers een neus voor onrecht hebben dan had El Hamdaoui ook gelijk.

Denk maar even voordat je weer wat achterlijks schrijft
1 -1
GerardAjax26
Ik heb het idee dat sinds Ten Hag trainer is bij Ajax hij bij sommige niets goed meer kan doen, terwijl een paar maand geleden toen ie nog bij Utrecht werkte hij werd omschreven als ''kroonprins van het Nederlandse trainersgilde''. Het kan snel gaan blijkbaar.
10 -1
RaynoFischer
Younes mag blij zijn dat hij er überhaupt nog bij mocht blijven, met dat gezeik over die transfer en een aflopend contract kon hij net zo goed gelijk op de tribune plaatsnemen.
8 -1
fanforeffer
Weer zo'n anti
ajax verhaal op As door AS.
2 -2
trodat4030
Door Kieft, heb je een probleem met lezen ofzo? Staat toch heel duidelijk dat dit een column betreft en dat Wimpie helemaal zelf en alleen beslist waar het over gaat? Of mag AS niets meer overnemen als het over Younes (en dus Ajax) gaat?
1 0
fanforeffer
As maakt zelf de keuze wat ze wel of niet plaatsen. Regelmatig maken zij de keuze voor negatieve stukken over Ajax. Velen en ook Kieft weten de juiste inhoud niet maar oordelen wel.Dit vage oordeel plaatsen is de keuze van AS.
0 0
ElFlaco14
Helemaal mee eens!
We zijn niet in iran of noord-korea, als je moraal fout zit dan zit je fout, ongeacht de positie die je bezit, trainer, manager of directeur.
3 -6
Michelinho
Leuk joh, die verwijzing naar dictaturen. Hij is nl. ook meteen na de wedstrijd gestenigd en gewaterboard. Drama queen.
1 0
RaynoFischer
Ja als je geen maatregelen neemt kan ook straks iemand bij 5 minuten invallen weigeren.
Straks heeft iemand zijn dag niet en zegt hij nee tegen 10 minuten.

Moet hij iedereen gaan vragen wat het minimale aantal minuten is dat ie in wilt vallen? :p
6 -1
frankvandeschepop@outlook.com
100 procent eens.
1 -6
insectenverdelg
Of t slim was als coach is 2. Had lekker Lang moeten brengrn. Maar als speler weiger je nooit in te vallen. Dat is Vedette gedrag. Iets dat younes dit jaar echt niet mag hebben. Ajax /Ten Hagq konden niet ander.

Overigens heeft younes toch een clausule in zijn contract mits hij een aantal wedstrijden speelt dit jaar? Zou hij daarom nee gezegd hebben?
5 0
Michelinho
Zou in zo'n clausule niet ook staan dat een wedstrijd pas meetelt bij een minimum aantal minuten?
0 0
Hagmag
Dit hebben we toch al behandeld en achter de rug.
Hier zijn geen winnaars, wel ego's.
3 0
Ajaxvooraltijd
Neem nog een snuif.
2 -10
MichelAngelo66
Jij bent wel erg origineel.
8 0
Ajaxvooraltijd
Nee Kieft is lekker origineel met het 1000ste bericht over de wissel van Younes.
2 -3