Jansen: 'Signaal Ten Hag erg duidelijk'

ArthurV, 12-03-2018 om 23:08, 11431 views, Natafelen | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Freek Jansen en Kenneth Perez zijn van mening dat het een enorme inschattingsfout van Erik ten Hag is geweest om Amin Younes, gedurende het duel met SC Heerenveen, een minuut voor tijd in de ploeg te willen brengen. Dat laten beide heren weten bij Natafelen.

Younes weigerde echter in te vallen. Volgens Perez moet een speler eigenlijk altijd doen wat hem door een trainer wordt opgedragen. 'Alleen vind ik dit zo onhandig van Ten Hag. In alle opzichten, want ik heb het als speler zelf nog nooit als een beloning gezien om in de negentigste minuut in te vallen.' Jansen is het helemaal met zijn tafelgenoot eens. 'Een speler als Noa Lang, die voor het eerst bij de selectie zit, kan je belonen met een invalbeurt in de negentigste minuut. Maar dit is voor Younes totaal geen beloning.'

Daarnaast werd er ook gesproken over het feit dat Joël Veltman voor het duel met Heerenveen gepasseerd werd. Volgens Jansen is het signaal wat de trainer van Ajax hiermee heeft afgegeven, erg duidelijk. 'Het valt hem tegen hoe sommige spelers zich profileren. Niet alleen bij Veltman, maar ook bij spelers als Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne, die normaal de aanvoerdersband dragen bij afwezigheid van Veltman. Hij wil hiermee laten weten dat het algemene niveau gewoon omhoog moet.'

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GerardAjax26
Ten Hag heeft toch ook gewoon gelijk dat er meer verwacht mag worden van ervaren spelers als Veltman, Schone en Huntelaar. Dat roepen fans al jaren, het is alleen pech dat Frenkie en Dolberg geblesseerd zijn.. dan konden er meer spelers banken. Het enige wat ik maar niet begrijp is dat Cassiera niet meer minuten krijgt.
3 0
gras
Ja, maar TH moet niet denken dat zijn behoudende, trage werksysteem gered moet worden door veteranen.

Als hij vol druk zet, komt iedereen aan zijn niveau hoor. Ik vind het een beetje makkelijk zwarte pieten van hem.

En welk signaal geeft hij dan? Dat hij een kleine piemel heeft door Younes met een bars gebaar op een absurd tijdstip in te laten vallen, zich voor schut te laten zetten en dan via het bestuur een sanctie oplegt?

Dit was toch een trainer die goed met (moeilijke) spelers was? Younes breng je in op een moment dat hij nog invloed kan hebben op een wedstrijd en niet om hem te laten zien wie de baas is.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ik hoop Ajax dit seizoen een keer met Onana; Kristensen, De Ligt, Wober, Tagliafico; Ziyech, Frenkie, Vd Beek; Neres, Dolberg en Kluivert te zien te krijgen. Ik begrijp trouwens wel waarom Cassierra niet meer minuten krijgt. Mensen staren zich blind op zijn doelpunten en assists bij Jong Ajax terwijl helemaal niet zo goed speelt. Hij mist meer 100% kansen dan dat hij er scoort en is nooit een van de spelers die Jong Ajax op sleeptouw neemt. In de wedstrijden dat Jong Ajax goed speelt is Cassierra redelijk en in de wedstrijden dat Jong Ajax slecht speelt is Cassierra dramatisch. Om goed genoeg te zijn voor het eerste van Ajax moet hij eerst goed genoeg worden om Jong Ajax op sleeptouw te kunnen nemen.
2 0
GerardAjax26
Ten Hag zou best Cassiera wat meer minuten kunnen geven om te kijken hoe ie het doet in het eerste. Sowieso zal wat vertrouwen geven hem goed doen. Minder dan Siem zal het sowieso niet zijn en Huntelaar mist momenteel ook vrijwel alles.
2 0
Michelinho
Als ze allebei veel missen (Cassierra gisteren 0 goals en 0 assists vd 4) heb ik toch liever KJ in de basis; die heeft meer dreiging in de 16, meer gif en ervaring en weet de boel op te jutten. Cassierra minuten geven als invaller.
0 -2
ST
De Ligt draagt de band omdat hij als enige met zekerheid potentiële wereldtop is. Frenkie de Jong moeten we nog afwachten. Die is nog veel minder getest dan De Ligt (minder Europese wedstrijden, minder Eredivisie wedstrijden, nog geen international) en is ruim 2 jaar ouder.
0 0
Hagmag
Gewoon een imbeciele domme gedachte van ten Hag.
ten HAGMAG dit niet meer doen, laat staan zelfs overwegen.
0 -6
PeterVKV
Wat Schone betreft, hoe staat het met Frenkie?
1 0
Heiko
Nog steeds geblesseerd. Ik denk dat die dit seizoen niet meer aan spelen toekomt in het 1e van Ajax.
0 -1
Bocarra
Tja, voor het gemak wordt het feit dat Younes met zijn actie Ajax 5meuro door de neus heeft geboord en dat hij elders een contract heeft getekend en dat hij een flinke wedstrijd premie had kunnen opstrijken als hij was ingevallen.
1 0
Youri08
Klaas-Jan snap ik nog wel alhoewel ik Cassiera had laten starten maar Lasse is echt te traag geworden. Houd het spel op en verleid Ziyech om zich iedere keer veel te diep te laten zakken waardoor de aanval veel te langzaam gaat en de tegenstander zich helemaal kan ingraven. En dat ze beide geen aanvoerder zijn lijkt me duidelijk, geen onomstreden basisspelers als iedereen fit is. De Ligt wel.
1 0
afcas
perez snapt het. zulke invalbeurtjes laat je voor jeugdspelers. niet voor de mannen die al meerdere jaren volwaardige selectiespelers zijn...
4 -8
suske
Hij behoorde tot de selectie en is het als speler verplicht om in te vallen als de trainer daar om vraagt Ook al is dat in de laatste minuut. Hoe vaak zie ook bij andere wedstrijden niet dat een trainer wisselt in de laatste minuut.
En het maakt daarbij niet uit of een speler nu lang of kort bij de selectie zit. Dus wat Perez zegt is belachelijk.
4 0
Heiko
precies, dat late wisselen is niet alleen bij Ajax zo.
2 0
Ruff Rhythim
Een speler die al 'meerdere jaren een volwaardige selectiespeler' is hoort na meerdere jaren zo langzamerhand wel een basisspeler te zijn....
2 -3