'Waar zitten die trainers met hun verstand?'

ArthurV, 12-03-2018 om 22:55, 8489 views, Voetbal Inside | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Johan Derksen en René van der Gijp vinden het onbegrijpelijk dat Ajax-trainer Erik ten Hag van plan was om Amin Younes, afgelopen zondag in het duel met SC Heerenveen, een minuut voor tijd in de ploeg te brengen. Dat geven de heren aan bij Voetbal Inside.

'Bij sommige trainers vraag je je soms af waar ze zitten met hun verstand', zegt Van der Gijp. 'Dat ze denken dat je er een speler als Younes een plezier mee doet om een minuut voor tijd in te vallen.' Derksen vult aan: 'Younes is nu voor twee weken geschorst, maar ik stel voor om Ten Hag voor twee weken te schorsen. Dit doe je bij iemand van zeventien en niet bij een Duits international.'

Daarnaast werden Ajax-spelers Hakim Ziyech en Joël Veltman, gedurende het duel met SC Heerenveen, door een deel van de Amsterdamse aanhang uitgefloten. Onnodig, zo vinden de heren aan tafel. Derksen: 'Veltman is een keurige jongen die zich altijd volledig heeft ingezet voor Ajax. Dan denk ik: ''Er zijn nog genoeg andere redenen om te gaan fluiten''.'

Danny Blind
Daarnaast werd er gesproken over het feit dat Danny Blind naar voren is gedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen van Ajax. Derksen denkt dat Blind ongeschikt is voor die functie. 'Theo van Duivenbode had maatschappelijk nog zijn waarde, dus die weet wel hoe een beursgenoteerd bedrijf in elkaar zit. Blind heeft in de maatschappij nog nooit iets laten zien', aldus De Snor.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Technisch heeft Blind ook nog nooit wat laten zien. Ooit met de A1 kampioen geworden als TRAINER. Als beleidsman weinig tot geen ervaring. Dus als iemand die dat soort functies gaat controleren uiterst opmerkelijk.
0 0
Cello
Of je één minuut voor tijd, of zelfs in de blessuretijd, iemand nog moet gaan inbrengen is een discussie apart.
Feit is dat Ten Hag, in dit geval Younes, wilde inbrengen. We vergeten in het hele verhaal te gemakkelijk, dat Ten Hag toch echt de hoofdcoach is en dat gewoon kan èn mag bepalen. Èn of de speler in kwestie het nu leuk vindt of niet, of wij het leuk vinden of niet, of analisten het leuk/nodig/onnodig of niet vinden...dat doet niet ter zake. Younes is daar aanwezig als voetballer, medewerker van Ajax en zal als zijn baas, de hoofdtrainer, een beroep op hem doet gewoon 'acte de presence' moeten geven. Hij wordt namelijk niet alleen betaald om te trainen, niet alleen betaald om als basisspeler te starten. Hij wordt ook betaald om slechts een deel (hoe klein dan ook) te spelen als er een beroep op hem gedaan wordt. Het is ook geen kwestie van ethiek of smaak als in 'zoiets doe je toch niet een international aan'. Onzin. Je bent voetballer van Ajax en ookal doet de trainer een beroep op je voor een aantal luttele seconden.... dan doe je dat gewoon. Dat is je werk.... spelen als erom gevraagd wordt. En dat deed Ten Hag en daarin staat en stond hij volledig in zijn recht!.

Of het zinvol is om iemand op dat moment met een 4-1 voorsprong nog op te moeten laten draven, dat is een andere discussie. Maar zolang de eindverantwoordelijke, de trainer dus, een beroep op je doet dan moet je gewoon spelen. Anders is het duidelijk een geval van werkweigering.
1 0
EVH
Ik begrijp heus wel dat het niet Kies was van ten Hag om Younes voor minuutje te laten invallen. Beetje voor lul zetten vind ik dat.

Maar!! Maar Younes verdient bij AJAX een norm dik salaris. Tonnetje of 6 per jaar?
Wanneer je zoveel geld verdient, moet je ook weer niet zo kinderachtig zijn om niet een paar minuutjes te voetballen zeg.
Kom op.
Grow some balls.
1 0
PetrusKeizer
dus Younes, met zn onprofessionele gedrag, is bij jou gepromoveerd tot 'de spelersgroep". We blijven lachen.
2 0
PJK54
Wat betreft die wissel helemaal mee eens je gaat iemand niet meer inbrengen voor 1 á 2 minuten dat slaat werkelijk nergens op en zeker de verklaring niet. Dat Ten Hag en/of vd Sar een voorbeeld willen stellen kan ik een beetje inkomen maar had ook een geldboete kunnen zijn ik denk nl dat je Younes nog hard nodig hebt.
Dat het binnen Ajax 1 tussen de spelersgroep en Ten Hag niet helemaal klikt begint langzaam duidelijk te worden en dit verhaal zal dat alleen maar versterken.
2 -3
suske
Het is gewoon onzin wat je zegt. Zie andere wedstrijden daar gebeurd dit ook hoor wissels in de laatste minuut/minuten. Al is het maar om tijd te rekken. Kijk vanavond maar eens naar de Champions Leauqeu. Daar is het schering en inslag. Daar heb ik nog niemand over gehoord.
Even voor uitlopen op de zaken en een voorbeeld geven stel het is zondag 3 minuten voor tijd de stand is 1-1 tussen Sparta - Ajax Advocaat heeft nog een wissel die gebruik hij dan om tijd te winnen. Ben je daar dan ook op tegen en vind dat niet kunnen of onzinnig.
1 -2
PJK54
In de CL gaat het nog ergens om in deze competitie eigenlijk nergens meer om, ik begrijp dat het wordt aangegrepen om tijd te rekken, hetgeen eigenlijk zinloos is, maar zondag was alles gelopen dan ga je een Duits international niet voor joker zetten en die 1 minuut voor tijd inbrengen zeker niet onder de smoes "ik wilde hem belonen".
1 -1
chrisjuhhh
Nu ga het om een stand van 4-1 en je heb Noa Lang ook nog zitten , dan juist doe je Noa er een plezier mee, niet Amin .

Nu had ik als Younes zijnde wel opgestaan en tergend langzaam me warm gelopen en of trainingspak uitgedaan , zo had je geen conflict gehad .

Of had juist gewezen naar Noa zo van doe hem dan !

Wat de snor suggereer is ook dom , want Cruijff zei altijd dat er een a twee voetballer/s in de raad van Commissarissen moet zitten , dus slaat die snor wederom onzin uit .
0 -1
Michelinho
het stond 3-1.
0 0
PetrusKeizer
dus als je een geslaagde carriere als profvoetballer hebt heb je in de maatschappij nog nooit iets laten zien,meneer Derksen? En dat zegt U, die een carriere hebt opgebouwd met een voetbalkrantje dat leeft van interviews met al die voetballers die dus volgens U niets laten zien c.q. voorstellen in 'de maatschappij' .
2 -2
PJK54
Derksen is niet uitgenodigd om in een RvC te gaan zitten Blind wel en dan klopt wat Derksen zegt helemaal.
1 -5
PetrusKeizer
je snapt het dus weer ns niet. Derksen zegt dat Danny nog nooit wat heeft laten zien in de maatschappij, dus dat houdt in dat een geslaagde profvoetballer volgens Derksen maatschappelijk niets voorstelt. Snap je het nu?
1 -1
Michelinho
V Duijvenbode: geslaagde zakenman die weet wat een RVC inhoudt. Blind: niet. Wel bij de context blijven. Derksen is een zak, maar hij heeft hier volkomen gelijk.
0 0
Ajacied33
Apart he,de beruchte "wissel" van Younes houdt de gemoederen bezig,het is meer nieuws dan de vernederende afstraffing van PSV bij een degradatiekandidaat. Het tekent de grootte van deze club aan,maar ergens irriteert het ook. Laat Ajax lekker met rust
5 -1
Babayaka
Dat is niet appart of raar dat is bijzonder.
0 0
JanTa
Als je een seizoenkaart hebt met een Ajaxvlaggetje wil nog niet zeggen dat je supporter bent. Dit soort uitfluiten ben ik liever kwijt dan rijk.
7 -1
Bocarra
Als je invalt kom je volgens mij ook bij Ajax nog steeds in aanmerking voor een stevige wedstrijd premie. Ten Hag heeft waarschijnlijk over het hoofd gezien dat Younes met het tekenen van een contract bij Napoli zo stevig heeft gecasht dat hij deze premie totaal niet interessant vond. :-)
3 -1
trodat4030
Ajax werkt niet met winstpremies, maar met kampioenschapspremies.
1 0
hallo1
Ben het hier wel mee eens.

Maar wat is het toch klote om onze club weer van de regen in de drup te zien belanden. Achterkamertjespolitiek is losgebrand met Van Os, Henrichs en Blind. Eigen spelers worden door een idioot deel van het publiek uitgefloten. Trainer Ten Hag behandelt zijn spelers als kleuters. Voetbal is niet leuk om naar te kijken en opnieuw geen prijzen.... Wel een tas vol geld, dat is de enige verbetering. Pfff
5 -3
Mikey Stormram
Dat ‘We are back’-filmpje van een halfjaar terug, krijg daar opeens een heel raar gevoel bij. We zijn inderdaad van de regen in de drup en weer helemaal terug bij af...
7 -3
Adam24
Bij Natafelen net werd Ten Hag ook al kapot gemaakt wat betreft zijn beslissing om hem te schorsen. Ik snap dit dus totaal niet. Het voorstel om hem in te laten vallen is wat onhandig, maar ook heel gebruikelijk in de voetbalwereld. Daarnaast krijg je als speler ook nog wedstrijdpremie. Maar Younes moet je voor de rest van het seizoen niet meer opstellen en nergens meer mee laten trainen. Hij tekent een of ander vaag contract, gaat vervolgens niet weg heeft NUL restwaarden voor de club en weigert ook nog eens in te vallen. Seizoen is toch al afgelopen dus neem maar gewoon Johnson mee. En laat Younes maar lekker voor zichzelf trainen, zijn kansen op een WK vergooien en een kilo of 8 te zwaar bij Napoli aanschuiven. Zo ga je niet om met de club waar je speelt.
15 -2
PetrusKeizer
zo. die zit. thumb up.
0 0
Suarez16_
Hij is nu al 8 kilo te zwaar. Als hij niet oplet heeft hij straks zo'n pens als Higuain.
0 0