Swart: 'Younes kan invalbeurt niet weigeren'

ArthurV, 12-03-2018 om 18:20, 5893 views, Alles op Swart | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Sjaak Swart heeft zich bij Alles op Swart kritisch uitgelaten over Joël Veltman. De rechtsback, die afgelopen zondag werd gepasseerd voor het duel met SC Heerenveen, beschikt volgens de clublegende niet over de eigenschappen waarover een aanvoerder hoort te beschikken.

'Ik hou van spelers die indruk maken bij hun medespelers en de baas zijn achterin', vertelt Swart. 'En dat zie ik bij hem niet.' Volgens Mister Ajax zit iedere speler wel eens in een mindere periode, waardoor ook de kans bestaat dat hij kan worden gepasseerd. 'En dat is bij hem nu ook gebeurd, want ook tegen Vitesse was hij niet bij de les.'

Afgelopen zondag verving Matthijs de Ligt Veltman als aanvoerder. Volgens Swart beschikt De Ligt, ondanks zijn jonge leeftijd (18), over de juiste kenmerken waarover een aanvoerder moet beschikken. 'Hij heeft het vermogen om te praten en het elftal neer te zetten. Dat is wel belangrijk.'

Daarnaast is de rechtsbuiten van weleer erg kritisch op Hakim Ziyech. 'Ik weet dat hij ook goede dingen doet, maar als hij tien ballen geeft, dan moeten er zeven goed zijn. Als ik vroeger drie keer achter elkaar de bal verloor, kreeg ik op mijn sodemieter.' Ook is Swart van mening dat Amin Younes, die tegen SC Heerenveen weigerde in te vallen, niet kan zeggen dat hij niet in de ploeg wil komen. 'Maar ik denk dat Ten Hag nu ook wel door heeft dat het niet helemaal nodig is om spelers in de negentigste minuut in te laten vallen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wereld
Ik snap dat ie hem moest straffen, maar ik ben het eens met Younes.

Dit kun je toch niet doen bij een speler (Duits(!) international) met zo'n staat van dienst bij de club.
1 -5
Dwergje48
Staat van dienst? Hij zit er net een paar jaar waarvan hij 1 jaar echt goed speelde. Voor de rest was het slecht/matig/redelijk en niet meer dan dat.

En dan nog, je weigert het gewoon niet.
0 0
gras
Het was niet alleen niet nodig, maar de manier waarop Ten Hag Younes een seintje was ook vrij schoolmeesterachtig. Alsof hij zijn hond wenkt.
2 -1
PetrusKeizer
moet-ie el grande senor Younes eerst op gebak tracteren en daarna de rode loper naar t veld voor m uitleggen, dan? Wat echt zwak van HAG was dat-ie zich meteen omdraaide toen hij de reactie v Younes zag.
0 0
Erik1966
Het is ook maar hoe je in elkaar zit. Hij mag mij wenken alsof ik zijn hond ben. Voor Ajax spelen lijkt me het mooiste wat er is. Al was het maar 2 minuten. Nou vindt ik Younes wel een leuke gast maar dit kon echt niet!!!!
2 0
Onpartijdig
Maar zo werkt het toch? haha.. zit je zelf op voetbal? Onze trainer draait zich amper om en roept je voornaam, dan weet je dat je mag warmlopen. Zou wel mooi zijn als de trainer eerst naast je gaat zitten en vraagt of alles goed met je gaat.
3 0
Lazell
Goed van Ten Hag. Kan zulke dingen niet aan zich voorbij laten gaan i.v.m. zijn gezag. Ook geen belachelijk grote straf. Prima zo. Heb het verder altijd opgenomen voor Younes met dat transfergezeik, maar nu word ik m wel echt beu.
3 -1