Swart steunt Van der Sar en co: 'Flauwekul'

FinnDekker, 08-03-2018 om 23:19, 5118 views, Harry Vermeegen | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Sjaak Swart baalt enorm van de verspeelde titelkansen van zijn Ajax. Het erelid vindt het echter nog vervelender dat heel Nederland nu over de Amsterdammers heen valt. De kritiek richting de spelers is terecht, zo stelt Swart. Maar dit geldt volgens Swart niet voor de heisa rondom de clubleiding, waar vooral Edwin van der Sar het moet ontgelden.

'Ajax heeft het laten liggen. Iedereen kan dan lekker mopperen. Ik begrijp dat ook wel, Ajax is natuurlijk de topploeg', begint Mister Ajax in gesprek met Harry Vermeegen. De achterstand van Ajax op PSV bedraagt tien punten. 'Alle verslaggevers vinden het heerlijk om een keer te zin dat Ajax een keer niet kampioen wordt, dat een ander kampioen wordt.'

'Maar nu wordt de schuld gegeven aan Van der Sar en de trainer. Ik vind het allemaal flauwekul. De schuldigen in de laatste drie wedstrijden zijn de spelers, ze hebben het zelf gedaan. Als je in drie wedstrijden dertien tot vijftien goals moet maken en je maakt ze niet, dan kun je moeilijk zeggen dat de trainer of de directeur schuldig is.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
witchmaster11
als ik dit 11tal vergelijk met de inzet die werd getoond in de jaren 70/80 en de jaren 90/95 en geloof me ik heb Ajax altijd bezocht van af het jaar 1961 ben ik een Ajacied die alles deed om me cluppie te volgen en vooral te bezoeken nationaal en internationaal dan is de inzet die men nu laat ziet is dit de helft minder ik heb een johan voor minder het gras zien opvreten en dan suurbier of krol ppfff man die maakte je af als je probeerde langs te komen en dan neeskens die men langs de kant hechte en met 36 hechtingen terug het veld in ging met een nog grotere inzet ,nee als je de titel wilt dan zal er iets moeten veranderen eerst de aanvoerdersband afnemen van veldman en een ander zoeken die de club wel bij de hand wilt nemen en dit vindt ik het ergste van dit 11tal je had moeten vechten tot je erbij neer donderd / eh neervalt al was het alleen maar voor onze nouri dat had je inzet dit seizoen moeten zijn die knul had die schaal in zijn handen moeten voelen slappelingen
0 0
SjaakWolfs
Da's een lange zin.
0 0
Daneman
Meneer swart. Het ligt niet aan de spelers. Het ligt aan het beleid. Ajax mist mannelijkheid. Jonge jongens zoals Frenkie dienen taktisch aangestuurd te worden. Ziyech is goed in voetbal, maar licht, Van Beek is erg jong en mist onder andere daardoor, uitstraling, mannelijkheid power. Schone mist uitsraling, sluwheid, strijdlust, over mijn lijk mentaliteit (zoals Poulsen/van Bommel). middenveld niet in balans. Fout van vd Sar en overmars. Nog steeds te ver doorgeschoten met wel jong talentvolle voetballers halen, maar geen mannen. Huntelaar heeft het, maar staat voorin. Daarom kan ajax punten morsen zoals tegen de mannen van Den haag en de mannen van Utrecht. Ajax verliest daar punten omdat ze ervaren power missen.
1 -1
BokkieBokstra
Het is niet alleen van der Sar, het is ook Overmars en de RVC. Ze hebben allemaal gefaald en zijn er de belangrijkste oorzaak van dat Ajax nu al uitgepierd is. Die kleine kans die er nog was is met de aanstelling van Ten Hag de grond ingeslagen. Begrijp het wel dat Swart zijn eigen club niet wil beschadigen maar er zijn hele foute beslissingen genomen op een achterbakse manier.
1 -1
Ajaxvooraltijd
De man heeft helemaal gelijk. Ik vind het vooral sneu dat hij moet zien hoe slap de generaties zijn die na hem zijn gekomen (worden mentaal steeds zwakker). Allemaal zeiken en opportunisme ten top en bezig commentaar te leveren op mensen die de top hebben bereikt en Ajax groot hebben gemaakt. Deze man had een winkel erbij die hij zelf runde en was daar nog bij een wereldvoetballer. En dan komen hier een stel snotjochies de beste man afzeiken alsof ze met hem geknikkerd hebben en enig recht van spreken hebben. Wees blij dat zulke mensen nog bestaan en dat je wat kunt opsteken van zo'n held. Wat een kutvolk tegenwoordig.
2 -1
Daneman
dom gelul. Ajax denkt met jongkies, lichtgewichtjes (Zakim) en de mooi weer voetballer Schone de oorlog te kunnen winnen. De enige die echt weet hoe het spelletje gespeeld moet worden is Huntelaar, maar die staat voorin. Slecht beleid. Ongeveer net zo slecht dat vd Sar zonder te janken zei dat we weer verder gaan met Dijks. Wat was dat een wanbeleid. Dijks, circus rondom Sanchez wanbeleid.
0 0
Daneman
Vroeger liet ie vaak zijn voeten spreken. Verder kan Sjaak veel beter z'n mond houden
2 -5
Ajaxvooraltijd
Jij kan beter je mond houden als grote mensen aan het woord zijn.
0 -1
Hagmag
Trainer is medeschuldig Sjaak. ten HAGMAG nooit Siem de Jong in de basis opstellen en zeker niet 2x. En.... hij heeft de "heren" niet kunnen motiveren etc. etc. dat ze met een titelrace bezig waren. Althans dat straalde niet tijdens de wedstrijden ADO en Vitesse van de ploeg af.
2 -1
Bocarra
Daar zit geen woord Spaans bij Sjaak. Het zit in het DNA van de Ajax supporter om gelijk in paniek te raken. Komt natuurlijk ook omdat je altijd zegt; wij zijn Ajax, wij zijn de beste. Als dan blijkt dat dat niet zo is dan woord er al snel een zonde bok gezocht.
3 -1
Freddy Al
Sjakie heeft een gekleurde bril op maar zegt hier eigenlijk wel hoe het zit.
In de laatste 2 wedstrijden hadden we gewoon moeten winnen als je naar de wedstrijd kijkt, kansen genoeg.
Ook Den Haag uit en Utrecht en Vitesse thuis hadden zeker 5 punten meer op moeten leveren dat had in die wedstrijden zomaar gekund.
HIj slaat de spijker ook boven op z'n kop als hij het over v.d. Sar en Ten Hag heeft.
Onze teleurstelling is terecht maar we willen een zondebok en dan slaan we blind in het rond.
1 -2
Daneman
Ajax mist mannelijkheid, degelijkheid, ervaring in het hart van het team. Als het even niet wil lukken met kansen benutten. Laten jongetjes vaker hun kop hangen. Dan heb je mannen nodig waaraan jongetjes weer op kunnen trekken/bouwen. Schone heeft de leeftijd maar mist lef, sluwheid uitstraling, power duelkracht. Ziyech mist power, Kan overlopen worden door sterke tegenstander. Op middenveld gebrek aan mannelijkheid, sluwheid, degelijke voetballer die ook verdedigend ruim voldoende is.
Team niet in balans. Verantwoordelijkheid van de Sar en Overmars, dat beleid dat er te weinig mannelijkheid in het team zit
1 -1
blava
Het verschil met vorig jaar is niet zo groot. Uit tegen Schalke en Lyon had Ajax eindelijk is een keer een beetje geluk. In de competitie was het vorig jaar ook vaak teleurstellend. Bosz moet niet heilig verklaard worden. Hij hoefde niet weg maar ging voor het grote geld. Hij faalde opzichtig in Dortmund en geniet nu van zijn ontslagregeling. Alleen daarom al zal hij niet terugkeren.

Het beste is rust in de tent. Journalisten willen chaos creeren, mede gesteund door bepaalde belangen groeperingen. Er zit immers veel geld in de kas en dat maakt het interessant om bestuurder te worden.

De huidige directie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Ajax de komende paar jaar geen cash flow issues heeft. Ook de selectie is veruit de beste in Nederland. Probleem is dat Ajax niet het beste team is. Een speler onttrekt zich aan de team belang terwijl andere (ervaren) spelers niet meer mee kunnen.

Eigenlijk een aanklacht tegen de trainers van vorig en dit jaar. Zowel vorig jaar als dit jaar had Ajax kampioen moeten worden. Bosz is zo'n beetje heilig verklaard op deze website maar hij faalde ook opzichtig. Denk maar aan PSV uit.

Afgeven op de directie is kortzichtig. Het zijn de trainers en sommige spelers die opzichtig falen.
1 -2
3sterren
Wie stelt de trainer(s) aan en haalt nieuwe spelers dan? ...
1 0
RusselWestbrook
'er zit immers veel geld in kas, dus is het interessant om bestuurder te worden'

Uiteraard! Graaien uit de kas van een beursgenoteerd bedrijf, dat kan zomaar. Hun salarissen kun je ook niet gewoon opzoeken en de boekhouding van Ajax is niet publiekelijk beschikbaar.
1 0
blava
Het is gemakkelijker om een club te leiden als er geld in de kas zit. Ik heb niet over slarissen etc. Als Ajax veel schulden zou hebben hoor veel figuren niet.
0 0
Web
Klopt wat je zegt, heel veel slechte wedstrijden met Bosz.
Bosz is hier heilig.
In de EL soms heel goed, maar ook heel veel geluk.
In de competitie was het vaak niet best.
Gewoon feiten zijn dit, en niets anders.
2 -1
Freddy Al
Helemaal mee eens,streep eronder ,punt erachter.
En nu : op naar het kampioenschap!!
1 -1
atalantanio
Ben het eens met Sjakie. Natuurlijk heeft de directie het niet goed aangepakt, het vertrek van Bosz en aanstellen plus ontslaan van Keizer. Maar om nou iedereen er uit te gooien.. Ik vraag me af of Ajax daar beter van zal worden. En wat Ten Hag betreft snap ik de emotie soms na puntverlies, maar hem nu al wegsturen zou absurd zijn. Dus inderdaad, de spelers, die een jaar geleden gewoonweg beter waren dan nu, zouden kritisch in de spiegel moeten kijken. Met name van Veltman, Schöne en Ziyech verwacht je een bepaald leiderschap in het veld. Die laten het echt afweten.
3 -6
wt4ajax
Geweldige clubheld!
8 -3