Raiola: 'Vd Sar geen directeur moeten worden'

sammekors, 08-03-2018 om 10:05, 10316 views, Quote | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Zaakwaarnemer Mino Raiola snapt er niets van dat Edwin van der Sar algemeen directeur is bij Ajax. De voormalig Ajax-doelman is niet geschikt voor zo'n belangrijke functie, zo stelt Raiola tegenover Quote

Raiola verbaast zich er het meest over dat Van der Sar, voor hij begon als algemeen directeur, eerst bij toenmalig directeur Michael Kinsbergen in de leer moest. 'Waar in de wereld kan de ceo van een onderneming zeggen: ik ben er nog niet klaar voor? Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Apple een ceo aanstellen die zegt: ik kan er niets van, maar ga het leren. In de ideale wereld had Edwin van der Sar geen directeur van Ajax kunnen worden.'

Maar ook over de verenigingsstructuur van Ajax windt Raiola zich op. 'Als Ajax een verhandelbaar aandeel was geweest, was het allang verkocht. Zeventig procent is in handen van leden van de vereniging, dertig procent is op de aandelenmarkt. Dat is niets. Ik vind het bijna volksverlakkerij, zoiets mag niet worden toegelaten op de beurs. Een club moet geleid worden als onderneming, waarbij de eigenaar de lusten en de lasten draagt van zijn goede en slechte daden. Ajax is een bijna misdadig aandeel', is hij duidelijk.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Zou er niet aan moeten denken dat onze club verkocht zou kunnen worden. De club is van de leden en de supporters.
Duidelijk iemand met belangen, die hier aan het woord is.
0 0
AgeM
Van der Sar , Overmars en Bergkamp zijn altijd al een doorn int oog van Raiola geweest met het dwarsbomen van transfers .
De "Cruyff revolutie" was enige tijd de dood in de pot voor Raiola
Bizar al die figuren die onder hun steen vandaan komen in deze periode . Jol , van Os en straks die vd Boog ook nog .
3 0
Joodhannus73
Hij heeft helemaal gelijk..!
1 -1
Pierre Heno
Aandeelconstructie is dusdanog opgezet om er geld mee binnen te halen en tege,ijkertijd te voorkomen dat een of andere Saoedische olieboer met een club als Ajax aan de haal kan gaan. Zie PSG, één grote treurige bedoening.
0 0
masterrr
Vind het een vreselijke kwal maar hij maakt wel een paar terechte punten. Iedereen ziet toch dat Vd Sar helemaal niet klaar was om als grote man aan de slag te gaan bij Ajax.
2 0
14ajax1974
Ik heb een hekel aan die raiola , maar zaken doen kan hij als de beste. Toch respect
0 0
gi0vanni
Inderdaad een meester in geld verdienen en daar voor gaat hij over lijken.
0 0
NouridolbergNeres34
Zegt misdadiger rioolrat himself.
1 0
Eduard
Ik heb leidinggevende functies bekleed bij beursgenoteerde bedrijven Ja ik ben CEO geweest. En ja ik nam mensen een paar jaar onder mijn vleugels om ze klaar te stomen. Dat komt vaak voor en is erg goed. Dat is mijn ervaring.

Maar ik ben vooral fan van Ajax. Van het voetbal. Van de wijze van voetbal. Van de club!!! De club die een voetbalclub moet blijven. Dat het vooral om geld draait en niet meer om voetbal is pas crimineel De concentratie van het geld zet het systeem naar z n hand.

De 6 rijkste clubs maken de dienst uit. Als zij en hun sponsors het speelmodel in de CL anders willen gaat het anders etc etc etc(nu 4 clubs van de topcompetities in de CL en over een aantal jaren wellicht aparte competitie voor de echte rijkste clubs. Zij beslissen en dwingen ) . Zij kopen de beste spelers en Raiola loopt binnen met de transacties die hij doet. Mensen verrijken zich ongegeneerd zo gaat dat ook in de wereld van de beursgenoteerde bedrijven ja. Dat is pas crimineel als je erover nadenkt!!

Ajax is een voetbal club. En in dit geweld in een klein land is t gedwongen z' talent te vroeg te verkopen. Riola werkt daar vooral aan mee en maakt de loopbaan van spelers daarmee kapot. T interesseert m niets. Als ie maar kan verdienen. We kennen het Ajax kerkhof van te vroeg verkocht talent van de laatste jaren.

Als ik aan Ajax denk mijmer ik wel eens ''durf terug te gaan naar je roots als club en ga ook van de beurs af''. Dan wordt je echt weer een voetbalclub. Bayern M is ook niet beursgenoteerd. Ik weet niet of dat t beste is. Ik verdiep me niet meer zo in de cijfers maar ik denk dat het ook kapitaal vernietigd als je van de beurs zou gaan

Maar wat Raiola hier zegt. Raiola die profiteert van het voetbal, jonge spelers voor de leeuwen gooit als ie zichzelf kan verrijken is totaal ongepast!!! Raiola die als makelaar met een interessant portfolio aan spelers clubs onder druk zet om zijn winst te maximaliseren Dat vind ik pas zorgwekkend.

En als ik dan weer aan Ajax denk dan hoop ik wel eens dat t mogelijk zou zijn goede voetballers die onder contract staan te verbieden zaken te doen met de Raiola's van deze wereld. Maar goed dat kan ook weer niet Juridisch niet zou ik denken En ja vanwege de noodzaak die Ajax heeft toch te kunnen opleiden en goed te verkopen. En die makelaars zijn daarin onmisbaar. Of heb ik het verkeerd Kan het toch wel ......Kan er niet een speciale Ajax makelaar komen ..... Ik mijmer maar wat .....

Wellicht kan ik vd Sar vragen dit is serieus uit te zoeken. ''Hoe worden we onafhankelijk van de voetbalmakelaar zonder de commerciële belangen van Ajax te schaden''. Als ie dat oplost heeft ie meer voor Ajax en het voetbal gedaan dan Raiola ooit zou kunnen of willen doen.
2 -1
kaashaas
Jemig deze gast moet asap een verbod krijgen voor heel amsterdam behalve het riool dan..

RIOOLA
0 0
Amsterdam Loyals
Raiola moet z’n mond houden.. En dat gejank over bestuurders, alsof de geslaagde zakenmensen zo’n succes bij Ajax waren..
0 0
Freddy Al
Dat worden leuke gesprekken om Kluivertje te verlengen denk ik.
0 -1
3*stars*3
Ha, die Raiola is gewoon uitgekookt, achter alles zit een idee.
Zag een tijd geleden een foto van Ibra met Raiola in een privéjet.
Met bijschrift ''the mastermind''...

Wel apart dat Raiola afsluit met het woord misdadig want hij heeft aardig wat talenten kapot gemaakt en gaat door.
1 0
Lekiam
Vd Sar kan dus niet zo goed door 1 deur met rioola. Dat is goed nieuws, hoop dat vd Sar aanblijft en deze rat ver van alles wat met Ajax te maken heeft weet te houden. Zou hem vast te toegang tot de arena en de toekomst ontzeggen.
0 0
cruijff71
Raiola moet gewoon zijn smoel houden. (ookal heeft hij gelijk)
1 -1
MosesD
Geen sympathieke man, maar hij zegt ware dingen.
1 0
Hagmag
Ik snap er niets van dat deze pizzabakker / minkunkel zaakwaarnemer is geworden en vooral gebleven. Hij denk maar aan één ding: Zijn eigen zak vullen.
Svp geen foto's meer plaatsen van deze walgelijke man op AS.
0 0
MichelAngelo66
Dat dit soort zaakwaarnemers niet stilletjes in een hoekje zitten van schaamte.... Jonge gasten ten gunste van je eigen portemonnee verhandelen en dan met droge ogen een openbaar oordeel vellen of iemand wel via de juiste weg CEO is geworden. En dan later weer aan tafel zitten voor onderhandelingen. Ik zou resoluut afscheid nemen van elke speler die met dit soort zaakwaarnemers in zee gaat. Kost misschien geld, maar het brengt ook een hoop duidelijkheid.
1 0
AFCAPolarBear
Dat zal ik een goed statement vinden! Alle spelers bannen die Raiola hebben. Dan pas kunnen we weer opkrabbelen als Nederlands voetbal
0 0
Tonymacaroni
Is dit die man die een poos geleden Johan Cruijff nog een seniele man noemde ?
En is het niet ongeloofelijk dat er hier zich Ajax supporter noemende figuren zijn deze man
ook nog bijval geven ???
7 -2
AFCA-B93
Als je een keer iemand beledigd heb, betekent dat niet dat je nooit meer gelijk zal hebben over iets wat je zegt hoor.

Ja het is een eikel van een vent/zaakwaarnemer.
Ja het kan zijn dat anderen het eens zijn met wat hij zegt.

Als jij me uit maakt voor weet ik veel wat, dat betekent toch niet dat 1+1 geen 2 meer is omdat jij dat dan zegt.

Erg ver gezocht maar is wel een voorbeeld
4 -3
Tonymacaroni
Ik heb niet de indruk dat jij begrijpt waar het hier om gaat.
1 -3
Ruff Rhythim
Ik heb niet de indruk dat jij weet wat relativeren betekent...
2 0
Tonymacaroni
Een oudere man seniel noemen gaan relativeren ?
In wat voor een wereld leef jij ?
1 -3
JanTa
Zet achter "supporters" maar heel veel ??????
0 0
Rinus M.
Kluivert werd iets te enthousiast over contractverlenging dus tijd om de boel weer op scherp te zetten.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
haha raiola, ga lekker pizza's bakken of je inlikken bij jeugdspelers, maar zwijg aub over hoe Ajax bestuurd moet worden.
1 0
Siempidejong
Ik heb eigenlijk liever dat hij praat over hoe Ajax bestuurd moet worden, dan dat hij zich bij onze jeugdspelers staat in te lukken!
0 0
Peterv13
Wat is dit toch een verschrikkelijke vent, bah bah bah !
1 0
Michelinho
Het moreel kompas van de negende cirkel van de hel heeft gesproken hoor.
Hoe haalt ie het in zijn hoofd, met al die jongens die hij bij Ajax heeft lopen, zo over hun AD te praten? Erg handig ook, dat zullen gezellige contractonderhandelingen worden...
Terug in je mand, duivelsgebroed!
4 0
Red Devil
Laat die vetklep zich lekker met zijn eigen zaken bemoeien.
0 -1
X-RaY
Aldus Ratiola...
0 0
10Sneijder10
Wat voor volgevreten engnek het ook is, hij heeft wel gelijk. Amateurisme ten top, hij moet en zal CEO worden dus hij loopt gewoon mee terwijl zijn handje word vastgehouden.
0 0
JanTa
Wat heeft die talentendoder te maken met het beleid van Ajax?
2 0
marrene
Ongelooflijk, een van de grootste ratten uit het voetbal laat zich uit over een icoon van het voetbal. Of vd Sar capabel is om zijn huidige functie te vervullen kan ik niet beoordelen.
Net zoals 99% van de mensen.
Vd Sar wordt nu aan de schandpaal genageld omdat het eerste de laatste twee wedstrijden punten heeft verspeeld. Zou Ajax die wedstrijden hebben gewonnen had je helemaal niemand gehoord. Over opportunisme gesproken.
De mensen die echt van de hoed en de rand weten hadden hun kritiek moeten uiten voor de slechte resultaten.
Dat deze vette pizzaboer het woord misdadig in zijn gore bek neemt is een gotspe.
5 -2
Bjorn
Als Ajax geen prijzen wint worden alle colonnes wakker om kritiek te geven. In alle lagen van binnen en buiten de club. Zo gaat het altijd, op een uitzondering daargelaten zoals vorig seizoen.
0 0
Michelinho
It's a thin line between love and hate. Na PEC zag men vooruitgang en was er weer hoop op de titel. Nu klopt er weer helemaal niets van en moet iedereen weg.
0 0
ARUCAMBA
over misdadig gesproken, of het zo verantwoord is om jonge spelers naar het buitenland te brengen
0 0
afca95
Nee en een Pizzabakker die Zaakwaarnemer wordt ook niet
0 -1
Ajaxvooraltijd
Raiola had van mij niet geboren hoeven worden.
4 -1
Ruff Rhythim
Het is best grappig want wij hebben dit allemaal zelf ook wel eens hier gezegd in zulk soort bewoordingen.

Maar nu dit gezegd wordt door een van de meest irritantste figuren die zich rond de voetballerij begeeft vinden we het toch ineens wel rottig dat ie dat zegt.

Like him or not...hier zegt hij voor het eerst een keer iets zinnigs.
4 -1
Boer Gijs
Hij weet heus wel hoe het wereldje werkt. Irritant voor Ajax vind ik hem wel en ook voor de ontwikkeling van talenten. Maar hier heeft hij eenvoudigweg gelijk.
1 0
Ajaxvooraltijd
Spreek voor jezelf aangezien je dat niet kunt hard maken dat "wij" dit allemaal weleens gezegd zouden hebben.
1 0
Ruff Rhythim
Ja, er zullen er vast een stel bij zitten die dat niet gezegd hebben ;-)

Excuses dat ik jou dit ondraaglijke leed heb aangedaan.
0 0
koppendicht
De hele presentatie van van der sar is een ramp. Hij komt bij vlagen over als een onaardige, arrogante man. Het blijkt echter dat van der Sar zeer geliefd is bij sponsoren en mensen die met hem samenwerken noemen hem een warme man. Verder reken ik hem af op het binnenhalen van commerciële deals, het vergroten van de naamsbekendheid van Ajax en de verhoging van de omzet. Dan blijkt dat ie het aardig doet.
1 -2
Ajaxvooraltijd
Jij bent een ramp.
0 -1
Bocarra
Tja, ik kan hem geen ongelijk geven. Echter liepen hele volksstammen achter het plan Cruijff aan. Voetballers moesten de club gaan leiden. Beperkte salarissen. Geen volwassen spelers aantrekken die mogelijk op termijn jeugdspelers in de weg zitten... enz enz Met alle gevolgen van dien.
1 -10
CruyffFootball
Toe nou even.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
spelers moesten aangetrokken worden die een directe toevoeging zijn. Want JC had nog nooit een zak geld zien scoren. En met 175 miljoen op de bank is het ook hoog tijd voor extreme investeringen in de selectie.
1 0
afca95
Als je een plan niet uitvoert zoals het hoort mislukt elk plan. Plan Cruijff is vanaf dag 1 tegen gewerkt en puur soort van omarmd om de achterban tevreden te houden. Wel je feiten kennen!
4 -1
Dexy
Ben het zowaar een keer eens met die pizzabakker met betrekking tot de verenigingsstructuur van Ajax. Het feit dat de Ajax Vereniging 70% van de aandelen beheert, leidt tot een grote mate van vriendjespolitiek.

Bovendien: Iemand bij de zaterdagamateurs kan zo lid worden, terwijl anderen er jaren over doen om lid te worden. Daarnaast gebeurt toelating tot de Vereniging alleen op toestemming van de (ere)leden. Veel ouwejongenskrentenbrood-gehalte dus.

Willen we van de bestuurlijke malaise en vriendjespolitiek af, dan moet de organisatiestructuur van Ajax veranderen. De vereniging moet een soort socios-systeem worden, waarbij iedereen lid kan worden van de Ajax Vereniging en daarmee direct inspraak kan krijgen in het (voetbaltechnische) beleid van de club. Ook moet er een groter percentage van de NV naar de aandelenmarkt, zodat de verhouding tussen aandelen van de Vereniging en aandelen op de beurs evenwichtiger wordt.
5 0
insectenverdelg
ben het oo kzowaar met bijna alles eens. behalve het stukje over de vernigings structuur. Daar keert hij de werkelijkheid om. Ajax is als vereniging naar de beurs gegaan. Daar kan je je vragen bij zetten, maar Raiola wil nu de vereniging de nek omdraaien. Dat is een vreemde redenatie.

Ajax is niet van 1 eigenaar, en dat is ergens goed, maar brengt ook problemen met zich mee zoals idd de vriendjespolitiek. MAar het is ook de ader en de identiteit van de club.
0 0
Michelinho
Alles leuk en aardig, ik ben helemaal voor, maar die verandering zou vanuit diegenen moeten komen die daar geen baat bij hebben. Henrichs zit stevig in het zadel en er is niemand in de vereniging die hem daaruit wil hebben, of in ieder geval zijn nek daarvoor wil uitsteken.
1 0
Bjorn
Naast het feit dat dit goed is voor de structuur en balans komt met dat laatste ook een hoop geld de kas binnen. Ajax zou in theorie nog 22% van de aandelen kunnen uitgeven en nog steeds baas in eigen huis blijven. Met dat geld kun je iets ondernemen richting de Johan Cruijff Arena. Tenminste, dat zou ik graag zien.
2 0
Dexy
Exact ja. Misschien kun je dan als Ajax zijnde de Arena kopen o.i.d.
0 0
CruyffFootball
Hennie Henrichs wilde ooit die geflopte Commercieel directeur Henri van der Aat en voormalig stadionspeaker (en pedofiel) Floris Thoolen lid maken. Kun je nagaan.
Gelukkig zijn er toen nog mensen voor gaan liggen.
4 0
Dexy
Inderdaad, schrijnend voorbeeld van hoe het huidige verenigingssysteem van Ajax kan leiden tot vriendjespolitiek. En Hennie Henrichs is wel het toonbeeld daarvan.
3 0
Horrontelli
'Raiola geen zaakwaarnemer moeten worden'
3 -2
Ajaxvooraltijd
Ondanks dat ik het een enorme lul vind en geen goede zaakwaarnemer omdat hij meer of tenminste net zoveel talent compleet kapot maakt als hij naar de top brengt, kun je wel stellen dat hem dat financieel voor zichzelf vooral geen windeieren heeft gelegd. Wat ik zorgelijker vind is het ego van deze man en de huidige oppervlakkige voetbalwereld die hij vertegenwoordigt. Buiten dat heeft deze man alles aan Ajax te danken en zou hij daar dankbaar voor moeten zijn. Voordat Ajax met hem in zee ging was hij een totale nobody.
0 0
Sunstridr
Het is ook niet jou taak om over Directeurs te hebben Riola. Niet iederen is Edd Woodward.
3 -2
jarenfan
Rare vent,maar slaat spijker op zijn kop !
4 -2
Ajaxvooraltijd
Valt mij op dat je alleen maar langs komt om je gal te spuien over Ajax hier en zelden positief bent. Of je bent al jaren een zeikerd en zeker geen fan. Dit is trouwens niet tegen jou alleen gericht want er reageren er nog een paar alleen maar als ze hard werkende mensen met goede bedoelingen binnen Ajax weer zwart kunnen maken. Dan ben je geen fan of supporter want die beide woorden vertegenwoordigen niet wat jullie iedere keer doen.
2 -3
jarenfan
Als jarenfan,zie je wat misgaat en hoop je dat daar
verandering in komt.
Als jij dat als negatief ervaart is dat jou probleem.
Heb het beste met de club voor,daardoor zie je te goed wat er mis gaat.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Whatever. Ik kan alleen beoordelen wat je zelf uit spreekt.
0 0
Ajacied33
Oké,een zaakwaarnemer die over het functioneren van Van der Sar wat zegt. Wie is de volgende? De rechtsback van RKC?
1 -4
Ajaxvooraltijd
Nee Aad de Mos.
5 -1
Ajacied33
Dat wordt saai. Aadje behoort tot onze meubilair
0 -1
Ajaxvooraltijd
Ja is ook wel grappig af en toe een bejaarde door het ijs te zien zakken.
0 -1
RedFeather
Het is vloeken in de kerk. Maar we kunnen toch wel rustig stellen dat Cruijff er behoorlijk naast zat met z'n visie op oud-spelers op sleutelposities. Overal zie je dergelijke ideeën (ook over vrouwen en 'niet-witten' in het bedrijfsleven) en er is maar één gevolg van dergelijke over-socialistische ideeën: kwaliteit is niet meer leidend.
Zelfde geldt voor Cruijffs visie op de jeugdopleiding. Allemaal leuk en aardig, we worden erom geroemd. Maar met deze keuze is tegelijkertijd ook de keuze gemaakt om geen noemenswaardige Europese successen meer te behalen. Dat was niet het plan, maar is wel onvermijdelijk. Koop je elf Tagliofico's -dan bedoel ik dus ervarenere spelers op verschillende posities- dan heb je de mogelijkheid wel weer resultaat te boeken. Je kunt je toch wel een beetje afvragen waarom Ajax bestaat: om spelers op te leiden of resultaten te boeken.
6 -8
CruyffFootball
Ga je eerst eens verdiepen in Cruijff’s opvattingen over aankopen voordat je hier de gebruikelijke leugens komt verkondigen.
0 0
RedFeather
Cruijff wilde aankopen
Maar niet elf
Hij ging er van uit dat de jeugd goed genoeg is
Blijkt niet zo te zijn
In potentie wel
Maar niet op de leeftijd dat ze bij Ajax spelen
0 0
AFCAsphere
Vorig jaar stonden we met een Cruijff idolaat (Bosz) sinds 21 jaar weer in een finale. Als v/d Sar deze trainer had gesteund, dan waren we nu op kampioenskoers en speelden we in de CL.
0 0
vincent_DV
Klopt helemaal. Ajax heeft de neiging om door te slaan op het gebied van jeugdspelers. Want bijvoorbeeld: Waarom zou je een jeugdspeler de kans geven als je een nu nog veel betere speler kan krijgen? Dit gevoel krijg ik bij Ajax namelijk vaak. Aan de andere kant, Ajax is groot geworden van jeugdspelers en verdient het geld veelal door jeugdspelers. Goede voorbeelden zijn Barcelona en eerder Manchester United(Die voor Mourinho ook de jeugd de kans geeft). Daar is het gewoon: We kopen de beste spelers en jeugdspelers moeten maar laten zien beter te zijn. De beste jeugdspelers breken dan toch wel door en de net-niet spelers niet en dat lijkt mij ook meer dan prima. Want je kan bij Ajax echt een waslijst aan spelers opnoemen die de kans hebben gekregen en het niet gehaald hebben. Ebecilio, Ozbiliz, Sarpong, Bonevacia, Donald, Castillion, Clement, Denswil, Ligeon etc. etc. Deze hadden allemaal eigenlijk niet eens hun debuut hoeven maken als Ajax op die posities op dat moment gewoon goede spelers had lopen. Het is toch bizar dat vorig seizoen Clement en dit seizoen Mazraoui en De Wit hun debuut maken? Totaal geen Ajax 1 materiaal.

Eigenlijk is het al te gek voor woorden dat Veltman al zo lang rechtsback is, heeft Ajax al die jaren echt geen betere kunnen vinden? Of wilden ze hem steeds de kans geven omdat het eigen jeugd is.

Ajax moet eigenlijk gewoon een selectie hebben van 22 echt eerste elftal materiaal en daarachter 5 talenten die maar moeten laten zien beter te zijn. Met het geld van Ajax zou ik bijvoorbeeld alleen al een nieuwe rechtsback(Die is er nu al maar als ie niet beter is als Veltman dan zou ik er nog maar 1 halen haha), nummer 6 die kan concurreren met Frenkie, extra nummer 8, en een buitenspeler halen. Als Frenkie, Kluivert en van de Beek dan echt zo goed zijn spelen ze toch wel en dan heb je gewoon meer mogelijkheden. Nu moet je al gauw terugvallen op Siem de Jong, Mazraoui, De Wit, als Neres er niet is Kluivert naar rechts terwijl ie daar veel minder. Ook moet Ajax veel en veel sneller door selecteren en afscheid nemen. Spelers als Veltman, Schone, Viergever en Younes hadden allang weg moeten zijn. Niet de grote aankopen maar juist deze spelers zitten de jeugd in de weg. Al moet ik zeggen dat ik in Jong Ajax echt totaal geen speler zie die Ajax 1 gaat halen en bij Ajax A1 een enkeling.

Als voetbalclub ben je er om het hoogst haalbare na te streven en daar wordt nog wel eens aan voorbij gegaan naar mijn mening. De jeugdopleiding is een hulpmiddel om het hoogst haalbare te halen, niet een doel op zich.
3 0
cruijffthebest
Je hebt echt h-le-maal NIETS begrepen van wat Cruijff wilde, echt totaal niets!!!!
2 -2
Sterretje73
Idd en dat niet alleen. Hij snapt ook helemaal niets van onze huidige stand Europees gezien en de algehele situatie op de voetbalmarkt die een fiks aandeel hebben in onze huidige zorgen. Dombo der eersten klasse...
0 -1
RedFeather
huidige stand Europees gezien
aha
0 0
GerardAjax26
Als ik mij het goed herinner wou Cruijff ook liever Rijkaard en Hiddink op de belangrijke posities, maar hadden die geen interesse. Het is erg opmerkelijk om te zien dat jongens die eerst, samen met Cruijff, aan dezelfde kant stonden opeens tegenover elkaar kwamen te staan. Ik betwijfel of dat ook zou zijn gebeurt als Cruijff er nog zou zijn. Ik denk ook niet dat we kunnen stellen dat met de keuze van Plan Cruijff is gekozen om geen noemenswaardige Europese successen te behalen. In feite is Plan Cruijff nooit volledig uitgevoerd.
5 0
BokkieBokstra
Terechte vraag, handelshuis of niet?
1 -1
Ajaxvooraltijd
Overmars en Jonk deden prima werk en ook vd Sar heeft behoorlijke deals binnen gehaald. Er zitten alleen een hoop rotte appels binnen Ajax die denken dat het een soort tweede kamer is zoals mensen als van Os. Onder Jonk was de jeugd echt superieur en op het gebied van transferbeleid staan wij ver bovenaan. Mensen die zo achterbaks te werk gaan en de club van binnenuit weer af liepen te breken daar kun je niet veel aan doen. Wat me vooral tegen valt is dat die rotte appels nooit bezoekjes hebben gehad van die harde kern die ook regelmatig trainers weg kwamen sturen van de toekomst want dat was veel terechter geweest. Ik zie liever ongeoorloofde middelen gebruikt worden tegen mensen die moedwillig de boel saboteren dan mensen die al hun tijd en moeite erin steken en slechte resultaten boeken.
4 -1
wladimir
4 jaar geen kampioen en 4 trainers. Dan is er sprake van wanbeleid bij de rijkste club van NL met de beste jeugdopleiding.
3 -1
Ajaxvooraltijd
Wanbeleid kan door meerdere situaties ontstaan. Dit wanbeleid is vooral gekomen door tegenwerking en gezaag aan stoelpoten van mensen die wel het beste met de club voor hadden. Bergkamp is vooral het gezicht van een oud voetballer die die achterbaksheid vertegenwoordigt, maar die is weg en zo ook hopelijk de mensen die aan zijn touwtjes trokken achter de schermen. Van der Sar heeft tenminste van zijn fouten geleerd en die hersteld, geef hem daar dan ook de credits voor, want het siert hem dat hij mensen langer dan twee weken de kans gegeven heeft om te veranderen. Iedereen is weleens in de zeik genomen in z'n leven en teleurgesteld door mensen die je vertrouwde en daar doe je niets tegen. Het ergste vind ik nog de waslijst aan slachtoffers die gevallen zijn terwijl die mensen dat totaal niet verdienden.
1 -1
wladimir
Geleerd van z'n fouten en hersteld? Het zijn gewoon paniekbeslissingen en aankopen. Er wordt slecht gecommuniceerd en er worden rare beslissingen genomen.

70% vereniging 30% beurs is vreemd en heeft alle schijn van vriendjespolitiek. Dat is terechte kritiek.
1 0
Duif63
Pssst, kijk uit..... Kritiek op de heilige Johan mag hier niet, want Johan deed nooit iets fout en had altijd gelijk.
1 -8
cruijffthebest
Precies, hij had zeker altijd gelijk, maar als figuren hun eigen ego veel belangrijker vinden dan Ajax, tja dan krijg je de rotzooi die er toe heeft geleid dat we al 4 jaar geen prijs hebben gewonnen en we ook volgend seizoen maar moeten afwachten of we kampioen kunnen worden, maar wel ongelooflijk veel geld op de bank hebben, dat wel!!!!!!
2 0
CruyffFootball
Heb je je wajong inmiddels aangevraagd?
3 0
Duif63
Dat bedoel ik.
1 -4
Ajaxmax
Stoere jongen
1 0
Ajaxvooraltijd
Echt waar joh wat kom jij nu over als een hielenlikker. Cruijff heeft helemaal niet kunnen bereiken wat hij beoogde, vanwege een hoop achterbakse ratten die een mes in zijn rug staken en de spil van de uitvoering van zijn plannen een koppie kleiner maakten (Jonk en Jongkind). Iedereen zag de vooruitgang toen Jonk en Jongkind er zaten behalve mensen die dat niet wilden zien.
3 -1
Van Reenen
Helemaal metnje eens. Dit terwijl ik de ibdruk krijg dat get bij Ajax belangrijker is om spelers op te leiden en voor veel geld te verkopen. Voor de beursgang was het andersom.
De omhoog geschreven resultaten van vorig seizoen zijn een uitzondering evenals de resultaten onder De Boer. Nooit werd er overwinterd. Zegt dus genoeg en onderstreept jou opinie.
2 0
blueberry
als er een is die zijn grote bek moet houden is hik het wel. Die rioolrat maakt juist talenten kapot.
3 0
Redrum
En jij had absoluut pizzabakker moeten blijven gladjanus
2 -3
Puurvoetbal
En nu nog een keer inhoudelijk reageren zonder emotie !
0 -2
Ajaxvooraltijd
Eet je pizza.
5 -1
Bjorn
Dat laatste wat hij zegt snijdt best hout, maar ik vind het bijzonder dat een zaakwaarnemer een podium krijgt zich hierover uit te laten. Dit zal de besprekingen over Kluivert vast helpen.
3 0
iammike
Veel zinnige dingen uit zo een onzinnige man.
2 -1
ajaxminimax
De allergrootste rat van de voetbalwereld levert commentaar, hier zal vd sar gewoon om lachen.
2 -2
wladimir
VD Sar gaat vertrekken. Railola een succesvolle zaakwaarnemer. De man heeft een punt.
0 -1
ajaxminimax
Vd sar vertrekt denk ik ook, maar dan nog moet deze vieze rat zijn rot bek houden. Laat hij maar pizza bakken ipv carrieres van jonge talenten om zeep helpen.
0 0