'Amsterdam geen voetbalhoofdstad meer'

sammekors, 07-03-2018 om 08:15, 11553 views, Algemeen Dagblad |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Niet Ajax, maar PSV is momenteel dé topclub van Nederland. Dat stelt het Algemeen Dagblad. Alhoewel Ajax in de hele voetbalgeschiedenis Nederlands succesvolste club is, doet PSV het sinds de eeuwwisseling aanmerkelijk beter.

'In Nederland zie je één club die nog regelmatig kampioen wordt en prijzen pakt. Dat is PSV, waar ze nu hard op weg zijn naar de tiende landstitel in de nieuwe eeuw. Het is ook de enige club waar vijf verschillende trainers het kampioenschap binnenhaalden', zo stelt AD-redacteur Maarten Wijffels. 'Sinds de eeuwwisseling heeft PSV heeft een voorsprong van 51 punten op Ajax en 236 punten op Feyenoord.'

'Een eind achter PSV heb je nog Ajax, dat ook wel eens de beste is', vervolgt Wijffels. 'Van hun zes landstitels sinds 2000 werden er wel vier achter elkaar gewonnen en onder maar één coach. En toen Ajax voor het laatst in de Champions League overwinterde, in 2005, was de nieuwe eeuw pas net begonnen.'

Analyticus Youri Mulder is het eens met Wijffels. 'De voetbalhoofdstad is niet per se Amsterdam meer. Maar dringt het eigenlijk genoeg door, het feit dat de panelen zó zijn verschoven? Ik denk het niet. Als je ziet hoe wij analytici ons best moeten doen om het in praatprogramma's over PSV te hebben... Gedonder en intriges bij Ajax en gezeur over randzaken bij Ajax en Feyenoord worden meteen groot.  Het gaat daar eerder en langer over dan over voetbalacties uit een wedstrijd van PSV, waar zulke drama's niet bestaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Is ook wel een dieptepunt deze eeuw tot nu toe. Cruijff komt terug, de boel wordt omgegooid, resultaten zijn goed en dan wordt hij opeens overboord gegooid.
Dan heb je vorig seizoen opeens een trainer die perfect aansluit bij Ajax, en dan heb je een jaloerse clown in de naam van Bergkamp, die denkt dat iemand anders dat ook kan. En opnieuw ben je klaar.
Als dit weer mislukt met Ten Hag, hoop ik dat vd Sar, die in dit geheel ook een kwalijke rol speelde, zijn spullen pakt en ruimte maakt voor Jordi Cruijff. En dan lijkt me de weg voor Jonk ook weer vrij en hopelijk kunnen we Peter Bosz dan ook weer terug halen!
0 0
HarryHarHar
Er staat dat Amsterdam (Ajax) niet meer!! de voetbalhoofdstad van Nederland is.. uitgaande van deze eeuw is de stand als volgt met de kampioenschappen... Eindhoven (Psv) 8 keer, Amsterdam (Ajax) 6 keer, Rotterdam Alkmaar en Enschede ieder 1 keer.
Als je dan naar de begrotingen en eigen vermogen van deze clubs kijk dan had Ajax vele malen meer kampioen moeten zijn maar...........
We kunnen wel af blijven geven dat Psv schijtbakken voetbal speelt enz, maar voorlopig staan ze alweer ver boven ons!.. 10 punten.
Vroeger was vroeger, dat is leuk voor Wikipedia enz.. maar we leven nu in de 21e eeuw en in die zelfde 21e eeuw die alweer in het 18e seizoen zit zijn we allang de beste niet meer en dat is een hele kwalijke zaak en we kunnen wel de kop in het zand blijven steken maar er zal snel een hele andere wind moeten gaan waaien bij Ajax qua inzet en wedstrijdmentaliteit noem het winnaars mentaliteit anders blijft het voorlopig bij 6.
1 -1
AjaxCitizen
Wat zijn precies de criteria om een stad tot voetbalhoofdstad te benoemen? Ze nemen natuurlijk gegevens erin mee, waardoor het allemaal zo uitkomt dat het niet Amsterdam kan zijn. Ga naar een willekeurig land en vraag maar aan welke club of voetballers ze denken wanneer ze Nederland horen. Dan zul je zien dat 9 vd 10 gewoon Ajax of Ajacieden opnoemt. Kijk alleen al hoeveel buitenlandse clubs Ajax als voorbeeld van opleiden noemen en zich erdoor laten inspireren.

Ajax heeft meer voor het Nederlandse voetbal betekent dan PSV ooit zal betekenen.
2 -1
Freddy Al
Wat vreselijk zeg voor die anaalitici dat ze het nooit over PSV mogen hebben,wat een ellende!
Als het aan mij ligt laten ze er nog geen samenvatting van zien, kunnen we voor die mannen niet een speciale zaadvoetbal competitie opzetten, winnen ze elk jaar de publieksprijs.
1 -1
Boer Gijs
Ajax presteert gewooon verschrikkelijk onder haar niveau. Het is amateurisme ten top. Het voetbal is amper kijkwaardig geweest de laatste jaren en de resultaten zijn ronduit slecht. Geen prijs. Geen prijs. Geen prijs. Geen prijs.
2 -1
hallo1
Data mining noemen ze dat.

Je flikkert een groot deel van de geschiedenis weg en doet dan net alsof voetbal pas vanaf het jaar 2000 gespeeld wordt. Zo kun je altijd ''shoppen in de tijd'' om naar een conclusie toe te werken.

Overigens zijn de prestaties van Ajax deze eeuw inderdaad abominabel te noemen. Schandelijk kun je wel zeggen.
3 -2
Babayaka
Ajax heeft nog altijd de meeste prijzen, dus nog steeds de beste, en dat gaat nog minimaal 5landtitels en 4cl overwinningen duren, en dan nog een aantal bekers.
0 0
Michelinho
Ach ja, weer de zoveelste die het vergrootglas zo houdt dat Ajax de mindere blijkt. Ga je vijf jaar of tien jaar terugkijken komen wij er weer beter uit. En dan hebben we het maar niet over financiën of Europese rangschikking.
0 0
geendagsvlieg
Over de laatste 5 seizoenen juist niet, dat wordt waarschijnlijk 3 om 1.
0 0
Michelinho
Ik heb het over de laatste vijf afgeronde seizoenen, voldongen feiten. Twee keer eerste, drie keer tweede. PSV twee keer eerste, een keer tweede, een keer derde en een keer vierde.
Huidig seizoen is hoogstwaarschijnlijk al beslist,ik reken nergens meer op, maar af en toe gebeuren er gewoon heel onvoorziene dingen in de voetballerij. Ze kunnen zomaar twee keer achter elkaar op hun bek gaan, wat echt wel vaker gebeurd is. Niet dat ik denk dat het gebeurt, maar dat dachten we toen ook niet.
0 0
amthree
Het ad is een anti ajax krant dus wat verwacht je van dit?
4 -1
3sterren
Eigenlijk best triest dat je als Ajaxsupporter zijnde nog enigszins blij kunt worden door heel kinderachtig naar de concurrentie uit te halen.
Je kunt mij met alle gemak een notoire ’PSV-hater’ noemen, want ik kan hun bloed wel drinken. Toch zal ik nooit naar hen uithalen op een manier die veel supporters hier onder mij wel doen. Waarom zou ik? Mijn k.tgevoel over weer een verloren seizoen, de vierde op rij, verdwijnt er immers niet mee.

Wat kan het mij schelen dat we een gezondere financiële basis hebben dan PSV en Feijenoord bij elkaar. Lozano, een doldwaze gok? Volgens mij staat hij fier bovenaan in het topscorersklassement. Wat interesseert het mij dat wij veel vaker jeugdspelers aan het ’grote’ Oranje hebben geleverd. Wat is het waard dat wij met 33 titels aan kop gaan in het klassement kampioen van de eredivisie. Feiten die leuk zijn voor een spelletje ’Trivant’. Feiten die thuis horen in een geschiedenisboek over voetbal. Feiten die een nare smaak, na het zoveelste puntenverlies tegen een voetbaldwerg, niet bij mij kunnen wegnemen.

Ik moet gewoon ruiterlijk erkennen dat de directie bij PSV slimmer zijn in zaken doen, in ieder geval op voetbalgebied; beter zijn in het halen van spelers die er meteen staan; dat ze bij PSV altijd in alle rust een seizoen kunnen afwerken; en wat nog veel belangrijker is: dat PSV sinds de eeuwwisseling gemiddeld eens in de twee jaar kampioen wordt van Nederland.
Je kunt ze natuurlijk van alles verwijten, om het onvermogen van Ajax te verbloemen, bijvoorbeeld dat ze ongelooflijk veel geluk hebben, dat zij onooglijk voetbal spelen, dat zij alleen maar op de counter loeren. Maar in (top)sport geldt nu eenmaal dat de ploeg die de meeste punten haalt aan het einde van het seizoen, zich kampioen mag noemen.

Met bovenstaande feiten hemel ik die boertjes echt niet op, en ik slijm ook niet met het AD mee, nee, ik baal enorm van het falen van ons eigen ’cluppie’!

Mijn broek gaat echt niet bollen van hun veldspel. Maar ik loop wel rood aan als wij de de punten weer eens aan de tegenstander laten en onze trainer roeptoetert dat het veldspel uitstekend was.

Overwinningen leveren punten op en daar is PSV al een hele poos beter in dan ons aller Ajax.

De aanstaande kampioen van Nederland is …
… PSV.

En dat is de bittere realiteit, de rest is bijzaak.
2 0
geendagsvlieg
Als PSV dit seizoen de titel pakt loopt het één op twee in landstitels sinds 1984/85. Kwa Eredivisie titels wordt het dan 21 vs 25. Voor de laatste 20 van PSV moet je dan terug tellen tot 1974/1975, voor de laatste 20 van Ajax al naar 1969/70.

Een leuk quiz-vraagje na dit seizoen kan dan zijn, wie heeft er in de voorgaande 50! seizoenen de meeste landstitels gepakt?
1 0
Redrum
Tja en als Ajax gewoon de komende 5 jaar hierna kampioen wordt is alles weer anders.
0 0
geendagsvlieg
Gewoon? De kortste periode die Ajax nodig had voor 5 titels was 7 seizoenen. En dat is alweer een tijdje geleden.

Vanaf 85/86 toen PSV spelers van Feyenoord en Ajax begon te roven ligt PSV er met de titel van dit seizoen zes voor.
2 0
Redrum
Ja een leuk verhaal, maar je lijkt even te vergeten dat de manier waarop psv zijn zaken doet niet echt valt onder gezonde en verantwoorde bedrijfsvoering. Je kan dat slim zijn noemen, je kan het ook ongelofelijk dom noemen. De toekomst zal uitwijzen hoe slim of dom het daadwerkelijk allemaal geweest is. Dat Ajax zelf gefaald heeft lijkt me duidelijk, maar als je mee gaat in de hype die nu rond psv in de media wordt gecreëerd, dan zit je toch fout in mijn ogen. Wat heeft psv precies zo goed gedaan dat ze nu de titel verdienen? Is het dat ze voor het derde jaar op rij een speler van Chelsea gehuurd hebben en die de aanvoerdersband hebben gegeven? Of is het dat ze via een schimmige en geheime constructie een speler gehaald hebben die ze eigenlijk niet kunnen betalen? Zijn dit dingen die we slim moeten vinden en dus als voorbeeld moeten zien? Ik vind van niet. Psv had net als Ajax zijn selectie niet op orde (kijk maar naar hun defensie), maar psv is gewoon niet te trots om laf pisvoetbal te spelen. Dan kan je dat topsport noemen, maar als je als topclub nog niet eens het spel kan maken tegen Excelsior en VVV, dan gaat er toch iets heel erg mis? Ik wil Ajax NOOIT op zo'n manier kampioen zien worden. Ik vind juist het mooie aan voetbal dat je ook speelt voor de eer van je club en je stad en dat je ook iets moois aan het publiek wil laten zien. Dat is iets waar Ajax voor staat, psv duidelijk niet.
0 0
Ajacied33
Amen!!
0 0
vincent_DV
We praten over een jaar of 5 nog wel verder over PSV. Want Lozano is zeer zeker een doldwaze gok geweest. Als Brighton namelijk niet zo gek geweest was om Locadia te kopen voor 18 miljoen, dan had PSV gewoon echt een mega groot probleem gehad. En dat feit kan nooit jarenlang goed gaan, kijk maar naar het verleden van Ajax, toen er maar werd gekocht. En fier bovenaan? Hij stevent er op af om de slechtste topscorer ooit te worden als het zo door gaat, is dat nou echt fier bovenaan? Ik vind 10 miljoen 40% van een volgende transfersom een doldwaze gok als je amper geld hebt. Deze zomer moet Romero betaald worden, de CL miljoenen zijn nog niet binnen want er moet een voorronde gespeeld worden, dus er zal al weer een speler verkocht moeten worden en Arias en Lozano zijn de enige met redelijk wat waarde dus 1 van de 2 moet worden verkocht en dan hebben ze niet eens echt geld om een vervanger te halen. Zo is hun situatie. Dat is niet echt gezond lijkt me? Binnen 5 jaar klapt de luchtbel van PSV, daar ben ik van overtuigd.
0 0
Redrum
Toen Twente kampioen werd en ook de jaren daarna mee deed om de titel was het allemaal fantastisch wat die gekke Joop Munsterman wel niet allemaal had gepresteerd! Toen kwamen opeens alle lijken uit de kast en bleek dat Twente al die tijd boven zijn stand had geleefd. In mijn ogen doet psv momenteel exact hetzelfde als Twente destijds, boven hun stand leven. Ze weten het allemaal heel erg mooi te verkopen aan de buitenwereld en omdat het psv is worden er ook niet al teveel lastige vragen gesteld (het boeit eigenlijk niemand). Ik word persoonlijk dan helemaal gek als mensen gaan zeggen dat wij een voorbeeld aan psv moeten nemen, want dat moeten we nou juist vooral niet doen.
3 0
vincent_DV
Het zal mij allemaal echt benieuwen hoe het gaat lopen.
Deze spelers gaan naar alle waarschijnlijkheid wel weg:
- Van Ginkel
- Lozano
- Arias
Misschien gaan een paar van deze ook wel weg:
- Jeroen Zoet
- Bergwijn
- Brenet
- De Jong

Ik denk dat van al deze spelers er minimaal 4 weg gaan. Ze hebben dan waarschijnlijk alleen niet veel budget voor vervangers. Dus dan moeten ze of nog meer gaan gokken of het doen met wat ze hebben. Ik ben benieuwd.
0 0
10Sneijder10
Maarten WIJFfels met zijn hoge stem, enough said. Doeiiii.
2 0
FissaDeGekste
Wat een gelul. Studio voetbal afgelopen zondag ging het precies 4 minuten over Ajax. 4! Ik kijk studio voetbal na op internet zodat ik oninteressante zaken kan skippen. 4 hele minuten is wel veel ja, er is namelijk zo weinig te bespreken.
0 0
Web
Ja jongens wen er maar aan, de haat naar Ajax zit zo hoog, ze smullen er van.
De sportpagina maar een weekje overslaan
2 0
Hobbemastraat
Eindhoven of Rotterdam wel dan? Ga toch weg joh subjectief flutkrantje. Voetbal om je dood voor te schamen. Geef mij Amsterdam dan maar!
4 -1
3*stars*3
Ach ja, AD... Lekker slijmen en boertjes ophemelen...
Kutkakkerlakenkrant en vooral niet bezighouden met de huidige nr5 van de Eredivisie.
Ajax is afgelopen 10 jaar, 10x in de top-2 geëindigd, 4 titels gepakt en EL finale gehaald...Die lafaards uit Eindhoven, in dezelfde periode een paar keer 3e en volgens mij zelfs 4e geëindigd.

Maar nee, niet interessant om te melden want dan klopt het verhaal niet.
3 -1
Redrum
Precies, wij zijn de enige club die bijnaelk jaar mee doet om de titel en zelden ver wegzakt op de ranglijst. Heb voor de grap eens gekeken naar alle eindklasseringen van Psv, Ajax en Feyenoord vanaf het begin deze eeuw. Ajax: 5,3,1,2,1,2,2,2,3,3,2,1,1,1,1,2,2,2. Gemiddeld 2,0. Psv:1,1,2,1,2,1,1,1,1,4,3,3,3,2,4,1,1,3. Gemiddeld: 1,94. Over deze eeuw heeft psv het qua gemiddelde eindnotering dus slechts een heel klein beetje beter gedaan, ondanks 3 kampioenschappen meer. Voor de lol ook nog even Feyenoord dan: 3,2,3,3,3,4,5,9,6,8,4,9,2,3,2,6,3,1. Gemiddeld:4,05. Trouwens als je naar feyenoord kijkt, in de 17 jaar voordat ze eindelijk de titel pakten zijn ze slechts 3 keer tweede geworden. Mijn hemel zeg en dan durven ze nu nog een grote mond te hebben..
3 0
3*stars*3
Thanks voor research.
Deed het ff uit mijn hoofd en schrok weer ff van die 5e plek maar dat was volgens mij het drama seizoen onder Wouters (Verlaat, Winter, Pique, v Halst etc).

Maar Ajax is sinds 2000 maar 4x buiten de top 2 geëindigd.
Die laffe honden, 6x en beste fase had PSV rond eeuwwisseling.
En het is sowieso moeilijker voor Ajax om kampioen te worden omdat Ajax altijd WIL voetballen.
Hoeveel titels zou Ajax hebben, als ze hetzelfde countersysteem zou hanteren?
Maar dat pikken wij als fans niet en zo moet dat blijven.
Dan maar minder prijzen maar wel een eigen identiteit.

Maarja zoals ik zei, lekker slijmen bij die boertjes en sowieso valt Eindhovens Dagblad ook onder paraplu van AD.
Gewoon een gore kleffe boel en vooral kijken naar Ajax en de kakkies in de luwte houden...
2 0
Web
Laat ze gaan, heeft puur met de haat naar Ajax te maken.
Kijk even wie het geschreven heeft, wij kunnen hem niet zien, maar wat zal hij zitten te knuffelen.
0 0
Juichtoon
Precies juist Ajax is veel constanter de laatste 10 jaar.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
lekker makkelijk en opportunistisch altijd die media. Toen de finale el werd bereikt was het nog allemaal hosanna. En nu is het kut? Ajax wint misschien niet altijd een prijs, maar is veel bekender in het buitenland, en heeft dit seizoen de pech dat een sterspeler uit elke linie is verdwenen, en dat de lampen het geluk hebben dat ze met 1 goal in de 90e minuut winnen.

ja psv is heel volwassen, vandaar dat ze tegen pec op de counter gaan spelen.
5 0
3*stars*3
PEC?
Wat dacht je van teams als Excelsior?
Die voetbalden prima in Eindhoven en verdienden minimaal een punt.
Twente in laatste minuut een eigen goal.
Utrecht domineert en via een eigen goal, knullig op achterstand.
Tegen 10 kakkies, met moeite overeind gebleven en Sparta verloor ook nipt.
Ik vergeet er nog een paar.

Dit zijn gewoon thuisduels....
2 0
Redrum
Ja over uitduels hoef je het helemaal niet eens te hebben, want daar hebben ze echt alleen maar smerige en onverdiende overwinningen geboekt. Bijna elke tegenstander was uit beter of gelijkwaardig. En dan hoor je nu dat ze naar hun mogelijkheden spelen en dat Cocu het maximale uit zijn selectie haalt. Als dat betekent dat je als topclub in Nederland letterlijk niet in staat bent het spel te maken dan moet je je toch gewoon keihard kapot schamen?
3 0
3*stars*3
Kapot schamen maar als media, niet blijft zagen vinden die lafaards het wel best.
Gun die kakkies ook niks maar die fans zijn nog kritisch en dat weet ik omdat ik aardig wat kakkies ken maar dat PSV....Wij hebben het al vaak over gehad maar ze komen echt met alles weg,

Niet vaak eens met Aad maar hij zei een tijd geleden dat PSV de makkelijkste topclub is om te werken en dat klopt.
Waar bij die kakkies en vooral Ajax, alles groot nieuws is, kunnen die lafaards in alle rust blijven werken.
Hoevaak werd Rosenborg dit seizoen er niet bijgehaald als het over Ajax ging?
Je vergeet bijna dit Osijek PSV uitschakelde en niet kon kwalificeren voor de groepsfase van de EL.

Maar ok, wij zien het en het gaat niet veranderen.
Alleen maar knap als Ajax met een eigen identiteit en onder druk, prijzen pakt.
1 0
HarryHarHar
Ben je eigenlijk (nog) wel een top club als je de laatste 14 jaar maar 4 maal kampioen word en van die 4 maal op rij kampioen (onder Frank de Boer!) als we eerlijk zijn, je drie maal kampioen bent geworden omdat de concurrentie na de winterstop gewoon veel te veel te veel punten lieten liggen, net als wij Nu!.... dus eigenlijk maar één keer op eigen kracht in 14 jaar kampioen!......

Daarbij wetende dat we de laatste jaren met afstand de grootste begroting hebben van Nederland en met nog meer afstand het meeste eigen kapitaal hebben van Nederland!.

Rood Wit bloed stroomt door mijn aderen, ik ben dagen ziek als Ajax punten laat liggen, Was al fan van Ajax voor de top jaren 70 dus de echte top jaren intensief meegemaakt, maar zoals het de laatste jaren gaat (de 4 van Frank verbloemde heel veel voor alle shit! binnen Ajax..) is zeker geen topclub waardig en als je dan om in (ABN) banktermen te spreken.. Als Ajax de Spaarbank Bank is met honderd miljoen Plus!.. in kas, en je zet er een filiaalhouder op (v/d Sar) die maar wat aankloot dan een floormanager (de trainer) die als referentie heeft (hoofd statie geld inzamelen bij de Jumbo), ja dan kan je wel hele leuke balie medewerkers hebben (de spelers) die gewoon niet goed functioneren en niet gefocust zijn op hun taak, geen bezieling hebben, dan komt het niet goed met je wisselgeld!... dan is er in de basis iets heel goed mis!
Financieel is Ajax voor Nederlandse begrippen (nog) een topclub in Nederland, maar sportief....
Failliet... al een hele tijd. alleen wil niemand dat zien.

Wie de voetbal hoofdstad van Nederland is zal mij eerlijk gezegd een grote dikke worst wezen als Ajax maar (weer) de topclub van Nederland word.... want dat zijn we helaas al lang niet meer!
2 -1
Puurvoetbal
Wat is de definitie van een voetbalhoofdstad ?

Waarom ligt die knip bij de eeuwwisseling ? Amsterdam (Ajax) heeft toch gewoon de meeste landstitels en europese successen sinds de invoering van het betaalde voetbal.

Je zou ook kunnen zeggen Rotterdam, immers deze stad heeft 3 teams in de Eredivisie.

In ieder geval niet Eindhoven, dat lijkt mij duidelijk. Heeft bv van de top 3 verreweg de laagste aanhang en heeft eigenlijk alleen lokale supporters.
0 0
Juichtoon
Hoeveel jeugdspelers van PSV halen het NLs elftal? En dan kunnen we de knip op 50 j, 40 jr 30 jr of 10 jr geleden leggen. Het antwoord is steeds hetzelfde. Bar weinig.
0 0
Boer Gijs
Laat dat voetbal maar weg als het om Eindhoven gaat, en nee, de hoofdstad van Nederland zijn ze ook niet.
0 0
trainerdv
PSV was in de tijd met Hiddink zeer sterk. Daar had ik wel bewondering voor. Ook internationaal waren ze erg goed. Maar dat is eigenlijk het enige Nederlandse team sinds de eeuwwisseling wat sterk was. Ajax onder Koeman was ook nog goed. Ajax/PSV met De Boer/Cocu komen daarna. Het ontloopt elkaar niet veel. Voetbalhoofdstad is natuurlijk een onzinwoord. Overal leeft het. Al zijn in Amsterdam helaas veel mooie pleintjes veranderd in van die kleine kut-panna veldjes en ligt de voetbalclub Ajax niet meer echt in de stad. In dat opzicht wordt de hoofdstad minder een voetbalstad.
0 -2
Juichtoon
Dat was met 5 ex ajacieden in de basis! Koeman, Vanenburg, Kieft, Lerby en Arnesen. Die waren in de jaren ervoor door Johan hoogstpersoonlijk opgeleid. Het Ajax dna van dat PSV was bijzonder hoog.
1 0
trainerdv
Ik bedoelde eigenlijk sinds 2000 (daar gaat het artikel ook over). Dus met Simons, Affelay etc. Heel kut, maar wel een ijzersterk team, veel beter dan Ajax toen. Persoonlijk vind ik langer terugkijken dan een decennium onnodig en uitgaande van 'de jaren 10' staat Ajax er best goed op.
1 0
Mokum<3destad
Lekker boeiend de titel voetbalhoofdstad, ik heb toch niks te zoeken in Eindhoven of Rotjeknor. Onze glorie vergaat toch niet.
0 0
vincent_DV
PSV graat vroeg of laat kapot of in ieder geval een flinke klap krijgen. Hun hele technische beleid bestaat uit gokken op uitgaande transfers. Hoe kan je in godsnaam geld uit geven terwijl je minimaal 2 spelers moet verkopen voor veel geld(Propper en Locadia). Dat is toch gewoon gokken. Daarbij komt nog dat je 10 miljoen voor een speler betaalt waarbij je 40% van de trasfersom moet geven aan zijn vorige club, gekkenwerk. Dit betekent dat als je Lozano verkoopt voor 20 miljoen, je welgeteld 2 miljoen verdient en als ie voor 30 gaat dan verdien je 8 miljoen(Dan heb je dus 22 miljoen betaald voor Lozano). Pas bij 17 miljoen gaan ze winst maken. En tuurlijk, dat levert ie wel op denk ik maar ik blijf het gekkenwerk vinden. Ook hebben ze die Romero gehaald voor meer dan 10 miljoen, maar dat geld hebben ze nog niet dus moeten ze hem eerst een half jaar huren. Dan moeten ze in de zomer dus weer iemand verpatsen, anders kunnen ze hem niet betalen. Dat kan toch allemaal niet. Wat nou als je een keer geen speler kan verkopen voor veel geld? Dat moment gaat een keer komen. Dan ben je dus de lul. En wat nou als een speler voor veel geld gehaald is en flopt en dus niks meer oplevert? Dan zijn ze ook de sjaak.
Ik heb echt het gevoel dat die bom vroeg of laat gaat barsten. Het is alleen wachten op het moment dat het lontje gaat branden.

Zelfde geldt trouwens voor Feyenoord. Als dat nieuwe stadion er komt, gaan ze naar de klote. Het is veel te duur, levert veel te weinig op. Ze gaan daar uit van een bezettingsgraad tijdens wedstrijden van 90% terwijl ze dat nu al niet halen. Ook verwachten ze 250.000/300.000 bezoekers buiten wedstrijden, terwijl Camp Nou, de Arena en Old Trafford dat nog niet eens halen. Ook denken ze het grootste spelersbudget te krijgen, ze zijn alleen vergeten te berekenen dat Ajax en PSV ook blijven groeien dus hogere budgetten krijgen de komende 10 jaar. 1 groot luchtkasteel!

Nog 1 ding over PSV. Er gaan geruchten dat Viergever daar transfervrij heen gaat en ik denk dat dit klopt:
- Het gaat om een linksback die ook centraal kan. Dat kan Viergever zijn.
- Ze kunnen de naam nog niet bekend maken. Waarom konden ze dat bij Romero wel? Want die zou ook pas in de zomer komen in eerste instantie en als het rond is hoef je toch niks geheim te houden? Omdat Viergever het natuurlijk nog niet bekend kan maken.
- Die linksback kon in januari nog niet komen dus wilde ze die Lumor huren. Waarom kon ie niet komen? Daar werkt Ajax natuurlijk nooit aan mee.
- Viergever traint sinds 14 februari weer mee maar zit nog niet bij de selectie. Is ie nog niet fit of wil Ajax hem gewoon niet laten spelen?

Deze dingen maken het dat ik bijna zeker weet dat het om Viergever gaat.
1 0
Redrum
Goed stuk, ben het ook volledig met je eens. Ik begrijp nu ook opeens waar Ajax al die jaren mee bezig is. Zelf een hele stevige en gezonde financiële basis neerzetten terwijl je grootste concurrenten zichzelf langzaamaan de afgrond in helpen. Over een paar jaar zijn wij dan toch het Bayern van Nederland en dan is AZ het Dortmund van Hollandia. Dat psv nog zo gehyped wordt is een schande, zeker gezien hun recente financiële geschiedenis. Ook nu zijn ze weer totaal risico-beleid aan het voeren en dat gaat zeker weer een keer fout. Feyenoord City is één grote grap en ik zie het niet eens rondkomen, simpelweg omdat ze niet genoeg geld bij elkaar kunnen bedelen om het te laten bouwen. Zulke grootse plannen en dan zelf geen cent hebben om in te leggen. En ja, Viergever naar psv is een abc-tje. De aasgieren staan al klaar om goedkoop weer een Ajax-speler te scoren.
1 -1
vincent_DV
Het grappige is nog dat wanneer Lozano bijvoorbeeld voor 35 miljoen weg gaat iedereen over PSV gaat zeggen dat het een geweldige investering is geweest en dat het allemaal zo geweldig is, terwijl ze dan 24 miljoen voor hem hebben betaald en dat vind ik echt absurd. Ook denk ik helemaal niet dat Lozano zo veel op gaat leveren. Hoogstens 25-30 miljoen. Simpelweg omdat PSV spelers over het algemeen niet meer dan dat waard zijn. Ook zijn het de clubs denk ik niet ontgaan dat Lozano al 7 keer rood heeft gekregen in 2 jaar tijd. Al 5 voor PSV dus. Ongelofelijk voor een aanvaller. Alleen daarom al had ik hem als PSV zijnde niet gehaald.

Dat Feyenoord City is inderdaad een lachertje. Er gaan nu al zelfs verhalen dat bouwbedrijven graag mee willen investeren omdat het ze veel geld op zal gaan leveren en Feyenoord uiteindelijk als enige de verliezer zal worden.

Ik zou het niet erg vinden als PSV Viergever haalt. Vind Viergever persoonlijk een prima 12e man voor een topclub, meer niet. Dus PSV wordt er niet heel veel beter van denk ik.
0 0
Michelinho
Vijf keer rood voor een aanvaller is al veel, maar dat ook nog eens in Mexico. Erg knap.
0 0
Redrum
Ja Lozano is gewoon een doldwaze gok geweest met een waanzinnige en ongebruikelijke constructie, die gezien de financiële status van psv op dat moment totaal onverantwoord was. Naast het feit dat hij een recidivist is op rooie kaarten gebied, vind ik het ook gewoon niet zo'n bijzondere voetballer. Ideaal voor het countervoetbal van psv, maar voor geen enkele buitenlandse topclub een optie denk ik (ervan uitgaande dat ze daadwerkelijk scoutingswerk verrichten). Na de winterstop scoort hij ook al bijna niet meer. Als hij geen goed WK draait zullen er echt geen clubs met 40 miljoen op de stoep staan in Eindhoven. Psv is gewoon krankzinnig bezig, maar omdat ze kampioen gaan worden wordt alles weer verbloemd en onder het tapijt geschoven. Maar de lijken zullen daar ooit uit de kast komen.

Ja Feyenoord is gewoon een ongelofelijk domme en bijna zielige club eigenlijk. Hoe kunnen ze nou serieus denken dat ze 90.000 man in dat stadion gaan krijgen? Als Ajax nu met een plan zou komen voor een nieuw stadion met 90.000 man zou ik ze ook uitlachen. Oh wacht, ik lulde uit mijn nek sorry. Het gaat slechts om 63.000 zitplaatsen.

Van mij mag Viergever ook wel naar psv, blijft een hele matige voetballer. Het zou alleen wel weer een typische psv-actie zijn om hem te halen.
0 0
vincent_DV
Vorig jaar werd voor ie naar PSV ging Manchester City wel genoemd maar ik denk inderdaad niet dat de topclubs om hem staan te springen. In plaats van 40 miljoen voor hem betalen ze liever 60-70 miljoen voor een echte topper. Ik vind hem zelf ook wel mee vallen. Of er moet een Engelse middenmoter een gekke dag hebben die het wel wil uitgeven aan hem. Met 18 miljoen voor Locadia kijk ik nergens meer van op. Maar ik denk dat blij mogen zijn als ze 20/25 miljoen krijgen.

En ja, Feyenoord is eigenlijk in alles een kleinere club als Ajax en PSV. Even een opsomming:
- Ze hebben geen beloftenelftal
- Ajax en PSV zijn veel verder qua social media en dergelijken
- Jeugdscouting. Ajax en PSV struinen heel de wereld af op zoek naar talent terwijl Feyenoord dit niet of nauwelijks doet.
- Sponsoring: Ajax en PSV doen veel meer om in het buitenland groter te worden. Feyenoord heeft bijna alleen Nederlandse sponoren.
- E-sports: Ajax en PSV doen hier veel meer mee. Ajax heeft hier zelfs al flink wat sponsoren voor.
Feyenoord is gewoon een club die geen initiatief neemt om te groeien. Het is goed zoals het nu is. Dat merk je aan alles. Het is eigenlijk gewoon een zielig clubje met weinig ondernemersdrang.
0 0
Redrum
Als je al de term voetbalhoofdstad wil gebruiken, dan is dat de stad met clubs die bij elkaar de meeste prijzen hebben behaald tot nu toe. Dan is Amsterdam nog steeds de voetbalhoofdstad.
1 0
Juichtoon
Dus eigenlijk zegt het AD dat er in NL sprake is van een top 2. Dat is ook wel eens fijn om van het AD te horen.
3 0
BokkieBokstra
Pff, Eindhoven voetbalhoofdstad? Twee weken in het zadel en nu al naast de schoenen gaan lopen? Naar mijn mening is er maar 1 voetbalhoofdstad in Nederland, dat is Rotterdam. Feyenoord, Sparta, Excelsior. Het kloppend hart van voetballend Nederland. Ik verbaas me er altijd over, Ajax wordt arrogantie verweten maar heb het bij Twente gezien, 1 titel en finaal naast de schoenen gaan lopen. En nu onze brabantse vrienden voetbalhoofstad nummero 1. Wat een lariekoek.
2 -2
RaynoFischer
Ik vind Rotterdam op basis van 3 clubs in de Eredivisie de voerbalhoofdstad noemen onzin, 2 clubs die tegen degraditie strijden en de andere komt meestal niet verder dan de subtop.
Dan zou je in Engeland Londen de voetbalhoofdstad moeten noemen, terwijl de clubs uit Manchester vrijwel altijd meer presteren.
Madrid kan bijvoorbeeld wel aangezien zij zowel Real als Atletico hebben
3 0
BokkieBokstra
Het is in wezen ook gelul, de voetbalhoofdstad. Er valt inderdaad veel over te zeggen. Ajax is wel de succesvolste voetbalclub en dan zou Amsterdam voetbalhoofdstad zijn. Vind het wel mooi, zo 3 voetbalclubs in Rotterdam. Een ding weet ik wel, Eindhoven is niet de voetbalhoofdstad. Ja van Brabant.
1 0
Juichtoon
Ach AD weer.
en hoe won PSV die prijzen? Met geld dat er niet was. Terwijl andere clubs bv Fnoord zich aan de fin regels van de KNVB moesten houden kon PSV spelers halen die ze eigenlijk niet mochten hebben. Daarna volgde de veelbesproken grondtransactie met de gemeente Eindhoven.
1 0
glob
Maar Ajax wint niet met geld dat er wel is. Dat is misschien nog wel erger.
1 0
Juichtoon
Omdat wij ons aan de regels houden is dat erger? Ik snap wel wat je bedoelt hoor daar niet van.
0 0
Redrum
Nee, dat is niet erger. Eigenlijk speelt psv gewoon al jaren vals en hadden ze niet eens meer mogen bestaan. Vergeet niet dat ze praktisch failliet waren nadat ze 4 keer op rij een titel hadden gepakt. Hoe the fuck krijg je dat voor elkaar? Door extreem wanbeleid en boven je stand leven. Nadat ze gered werden door de gemeente gingen ze vrolijk verder met de eredivisie leegroven. En ook de afgelopen jaren kloppen de financiën weer niet in Eindhoven en dat kan zomaar weer fout gaan binnenkort.
1 0
Michelinho
Dat denken we iedere keer weer en toch weten ze telkens weer een Houdini-act neer te zetten. Het mag kennelijk niet gebeuren dat ze krijgen wat ze toekomt. (en stiekem denk ik dat dat is omdat "men" niet wil dat Ajax op eenzame hoogte komt te staan. Vermoeden van competitiefixing. Vermoeden, want ik heb geen bewijs natuurlijk)
0 0
Suarez16_
Zijn beargumentatie vind ik vrij zwak. "Ajax won 4 titels op een rij", maar dat deed psv ook gewoon tussen 2005-2008? En die tellen wel zeker? 2005 was de laatste CL overwintering, "maar dat was het begin van de eeuw", toen werd psv ook 3 keer kampioen en kwamen ze voor het laatst ver in Europa? Volgens mij is psv 1x incidenteel overwinterd in de CL sinds die jaren met alex en gomes. Blijf dit soort artikelen nietszeggend vinden. Tussen 1977-1984 won Ajax veel. Tussen 1985-1992 won psv veel. Tussen 1993-1998 won Ajax bijna alles. Tussen 2000-2008 ging er weer veel naar eindhoven. Daarna won De Boer 4 titels op een rij en nu zitten we hier. Benieuwd wat hij had gezegd als Ajax toevallig 1 titel op 1 doelpunt en 1 titel door de graafschap op de laatste speeldag had gewonnen. Dan had hij die ook weggestreepd zeker.
4 0
Juichtoon
Tuurlijk dit noemen ze nu naar een conclusie toeschrijven. Ms moeten we eens de spelers tellen die uit de jeugdopleiding van PSV of Ajax komen en het NLs elftal hebben gehaald? Dit verschil is enorm.
1 0
AjaxDUde123hk
Heeft Youri ruzie gekregen met Jan??
0 0
KlasseLasse
maar krijgt psv nu ook een groot en mooi stadion dan
0 0
Redrum
Nee joh, psv voetbalt niet voor het publiek. Meer dan 30.000 man krijg je echt niet gek genoeg om naar dat anti-voetbal te kijken eens in de twee weken.
0 0
KlasseLasse
mooi tog! gaan ze vanaf nu ook een beetje hun best doen tegeb psv
2 0
Ruff Rhythim
Volgens mij is Zeist de voetbalhoofdstad...

Echt een suffe term voor provincieclubs dit hoor.
0 0
Suarez16_
Vind 2 titels in 9 jaar wel matig voor de "voetbalhoofdstad". Hoop overigens dat de rest van Nederland mee leest en vanaf nu volle bak tegen psv gaan en de rode loper voor Ajax uit gaan rollen.
2 0
Ajaxfan16
zonder die Lozano en van Ginkel is psv niks, die gaan in de zomer allebei weg en dan is psv gewoon een subtopper.
3 0
Redrum
Ach, ook met Lozano en van Ginkel stelt het geen reet voor. Ik heb ze geen enkele wedstrijd overtuigend zien winnen en al helemaal geen kampioenswaardig voetbal gezien. Het is een verschrikkelijk laf elftal met een hele schijterige coach dat gewoon door een hele grote dosis geluk vaak wegkomt met de drie punten. Als je alleen al weer die eerste helft tegen Utrecht ziet.. Ze hebben de ballen niet om het spel te maken en profiteren alleen maar van fouten van tegenstanders en dan is er hier één of andere idioot die betaald wordt om te schrijven dat Eindhoven nu de voetbalhoofdstad is.. Laat me niet lachen.
1 0
Redrum
Een voetbalhoofdstad is sowieso een kansloze term. Je praat over meest succesvolle clubs, niet over steden. Psv is op dit moment en deze eeuw tot nu toe de meest succesvolle, maar alleen vanwege het gekloot van Ajax. Zodra Ajax eindelijk het licht ziet gaat het licht uit in Eindhoven. En daarnaast, ga eens in het buitenland vragen wie de beste club in Nederland is en 9 van de 10 zal gewoon Ajax zeggen. Psv heeft nationaal en internationaal nog steeds nul komma nul uitstraling en dat gaat ook niet veranderen met dat volwassen voetbal van ze.
5 -1
afca95
Niemand praat over p$v als Ajax niet erbij wordt genoemd. Zegt toch genoeg..
2 0
Ajaxvooraltijd
Ja en weer een overbetaalde journalist die selectief shopt in statistieken om zijn pleepapier te verkopen.
1 0
Redrum
Ok dus laf countervoetbal is tegenwoordig het voorbeeld voor iedereen dan, want volgens mij heeft psv geen één van die titels met fatsoenlijk voetbal behaald. In ieder geval geen voetbal dat in mijn ogen een topclub waardig is. Maar goed, vanaf volgend seizoen zetten wij weer een mooie serie neer en dan zullen ze allemaal weer wat anders moeten gaan verzinnen.
2 0
RaynoFischer
Dus 2005 was de eeuw pas net begonnen?, dan kan je de kampioenschappen van PSV in 2001 en 2003 ook afdoen met toen was de eeuw pas net begonnen.
4 0
Ferd
Ook Eindhoven is geen voetbalhoofdstad. Rotterdam is met 3 eredivisie clubs de voetbalhoofdstad van Nederland.
1 -2
AJAIXIXIXI
1 middenmoter en 2 degradatieclubs fredje, niet echt een voetbalhoofdstad te noemen.
6 -1
Ferd
Gossie een lummeltje dat mijn naam niet goed kan schrijven kan niet tegen het feit dat ik Rotterdam de voetbalhoofdstad van Nederland noem, terwijl het gewoon een keihard feit is. 3 clubs in de eredivisie, dat is 2 meer dan welke andere stad in Nederland ook.
1 -3
BokkieBokstra
Pas maar op wat ze je zegt, heeft mij ooit een ban opgeleverd. Alleen maar omdat ik zei dat de Kuip de voetbaltempel van Nederland is. Geen woord aan gelogen natuurlijk.
0 -2
Bjorn
Sorry, maar het feit dat er toevallig drie clubs daar gevestigd zijn, waarvan er twee onderin meebungelen en één daarvan er niet eens bestaansrecht heeft, maakt je geen voetbalhoofdstad.

Dan zou in Engeland dit dus Londen moeten zijn met zo'n 10 clubs in de Leagues, terwijl Manchester United de grootste club van de wereld is en Manchester City iedereen van de mat veegt.
2 0
marrene
Dat ze zoiets roepen zegt genoeg. Waarom? Heeft bij AJAX ooit iemand gezegd dat Amsterdam de voetbalhoofdstad is?
Ze begrijpen niet dat het om veel meer criteria gaat. Ze moeten eens onderzoeken hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in AJAX en hoeveel in psv.
Dat psv dit seizoen wss. kampioen wordt zegt niks. Waarom zeiden die lamlullen dat vorig seizoen niet? Omdat toen feijenoord kampioen werd?
3 0
RaynoFischer
Omdat Ajax toen ook presteerde, nu moet de gifbeker leeg zo hoort het in de voetbalwereld.
Dan staat iedereen ineens vooraan om Ajax af te kraken.
1 0
Jayajax
“Gedonder en intriges over Ajax en gezeur over randzaken bij Ajax en Feyenoord worden meteen groot”

Dit zorgt ervoor dat de druk bij Ajax en Feyenoord altijd enorm hoog is en PSV er als lachende derde steeds met de titel vandoor kan gaan. Die druk wordt - mede door al die berichtgevingen - door henzelf gecreëerd.

De kleinste spanningen worden bij Ajax en Feyenoord altijd uitvergroot, iets dat de prestaties over het algemeen niet ten goede komt.
5 0
MáximaZorreguieta
De reden dat Eindhoven nu de beste is bijkbaar mag van mij ondersneeuwen onder shady deals en rare financiele handelingen van die club. Daar komt over een aantal jaar opeens een gigantische aap uit de mouw wat het einde van die club betekent.
2 0
Redrum
Dat denk ik ook, deze titel gaat ze misschien wel meer ellende brengen dan succes. Ze hebben hun ziel verkocht aan de duivel om deze titel te kunnen behalen en in de komende jaren zal psv de rekening moeten gaan betalen.
0 0
Bjorn
Ga toch weg. Niemand interesseert zich in die club buiten de eigen schare. Ajax is nationaal hot. In goede en slechte tijden.
10 0
RaynoFischer
Zegt al genoeg dat echt iedere journalist en/of columnist er wat over te zeggen heeft. ;)
3 0