'Benieuwd wat volgende stap zal zijn'

JesseTH, 04-03-2018 om 19:19, 15818 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer is benieuwd wat de gevolgen op directioneel niveau zullen zijn bij Ajax na het uitblijven van vooruitgang in Amsterdam. PSV staat nu tien punten voor op de ranglijst en kijkend naar het niveau van beide ploegen in de ogen van Mario Been, is dat opmerkelijk te noemen.

'Als ik de selecties ten opzichte van elkaar wegzet, denk ik dat Ajax veel meer kwaliteit heeft dan PSV', begint Been zijn analyse bij Dit was het Weekend. 'Ik denk dat Ajax iets ontbeert in de vorm van een bepalende speler. Een leider, een echte. Geen pseudo-leider. Iemand die in het veld en de kleedkamer de leiding neemt.'

Eén van de spelers van die selectie van Ajax, Justin Kluivert, was zondagmiddag ogenschijnlijk niet blij met zijn wissel. 'Ik begrijp hem niet, want hij speelde gewoon heel slecht. Kijk je dan niet even in de spiegel en ben je dan niet zelfkritisch? Hij heeft niets gedaan. Dat kan, maar ga dan niet met zo’n gezicht naar de kant.'

Dat het in Amsterdam, ook na trainerswisselingen, nog niet loopt, komt uiteraard ook op het conto van de directie. 'Dan ben je aan de beurt, dat weet de directie ook. Alle pijlen gaan op de directie en op alle social media wordt gal gespuugd. Ik ben benieuwd wat de volgende stap zal zijn. Hij (Edwin van der Sar red.) ging er toch vanuit dat ze progressie gingen boeken en misschien het kampioenschap gingen pakken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HilversumNoord
Dat is precies het huidige probleem. Misplaatste arrogantie van die jonkies. De Jong, Kluivert, Van Beek. Als ze niet in de basis staan, dreigen ze met vertrek. Donder dan lekker op. Het is maar goed voor hen (jammer voor ons) dat er geen spelers als Rijkaard en Blind meer staan. Die zorgden er wel voor dat deze jongens heel snel in hun hok gezet werden. Er is niemand die deze jongens meer weet te motiveren. Zijn allemaal voor henzelf en een eenmalige transfer bezig om geld op te strijken en de rest van hun leven zonder geldzorgen achter de meisjes aan te zitten met koele auto's en een capuchon over je hoofd...clubliefde my ass...
1 0
Juichtoon
Ten Hag vertrouwen geven en intern de boel meer op Ajax te laten lijken. Goede jeugdopleiding met Ajax voetbal (vooruit, durf en lef en weten hoe je dit doet en een goede scouting zijn van groot belang. Alles in een lijn met elkaar brengen van de b1 t.m het eerste elftla en keihard werken.
3 -3
behangdelul
Lekker Ten Hag laten zitten tot einde van het seizoen. heeft ie ook eens de tijd gehad om aan de selectie te werken. Einde van het seizoen een beoordelingsgesprek en je conclusies aan de hand van een half seizoen trekken
3 -3
KlasseLasse
haha maak vd sar en overmars maar eens coach! kunnen ze eindelijk zien met wat voor verrotte selectie we zitten
0 -3
geDaante
De selectie is helemaal niet verrot, moet je makkelijk, echt makkelijk kampioen mee kunnen worden, en dat was ook gebeurd als Nouri niet was weggevallen. Dát, plus het heel dom halverwege Keizer wisselen voor een mindere trainer, is de enige echte oorzaak.
6 -1
4EVERAJAX
ja hahaha dat is niet eens zo een beroerd idee!
1 0
Flarkow
Ik hoop dat het meevalt maar ik zie nu alleen nog maar fdb voetbal hoor hopen dat t snel verandert wat een pleuris zooitje zeg!
2 0
geronimo
De trainerswissel heeft Ajax de titel gekost , durf ik te stellen, Keizer was op de goede weg en ten Hag gooit alles weer in de war
4 -7
echtgras
Stap 1: een nieuwe aanvoerder. Dat kan eigenlijk alleen maar De Ligt zijn. Huntelaar en Schöne zijnvice aanvoerders
Stap 2: Stel spelers niet op op basis van ervaring of weten hoe kampioensstrijd is. Dat werkt niet en hebben vele andere tevergeefs geprobeerd. Dus geen Siem maar gewoon Cassierra of Sierhuis.
Stap 3: kies altijd voor de aanvallende oplossing. Ajax kan niet verdedigen of een wedstrijd over de streep trekken. Sta je voor en gaat de tegenstander alles of niets spelen, dan zet je er een snelle spits of buitenspeler bij.

Bestuur:
Stap 1: Hennie Henrichs moet echt weg. Die vent heeft Ajax al helemaal kapot gemaakt.
Stap 2: vd Sar en eigenlijk ook Overmars moet weg. Geen selectie op basis van ex voetballers maar op kwaliteiten voor bestuursfuncties.
Stap 3: stel een aanvallende trainer aan. Laudrup, Sampaoli, Bosz enz
11 -1
ST
Overal mee eens, op Stap 3 bij het bestuur na: Alledrie een kansloze zaak.
0 0
Flarkow
Tagliafico aanvoerder ja
0 0
rattaplan09
Ik vraag mij af of we een kind aanvoerder moeten maken.
1 -1
gi0vanni
Ajax had aanvallend voetbal met Cruijff en Jonk. Die hebben ze allemaal buitengewerkt omdat ze het zelf veel beter konden. Maar ze hebben alleen rekening gehouden met de korte termijn. En de jeugdopleiding flink verprutst. De komende jaren kan het wel wat worden als ze spelers weten te behouden. Maar de lange termijn daar wil ik niet aan denken.
5 -1
Patrick78
Ajax veel meer kwaliteit heeft dan PSV? Onzin. Bergwijn is beter dan Kluivert, Lozano is beter dan Neres, Van Ginkel is beter dan Ziyech, Arias is drie keer beter dan Veltman. Ajax is niet meer een top club.
3 -6
4EVERAJAX
van Ginkel is een schoppert
0 0
Ferd
Vroeg dronken kerel? Je noemt Veltman hier zwak, maar die had die door jou geweldig genoemde Lozano volledig in z’n zak.
2 0
Ajacied33
Wij hebben zonder twijfel een betere selectie als die van PSV. Het is alleen bizar en pijnlijk dat je gewoon 10 punten achter staat op een vrij simpele team. Hoeveel doen wij dan verkeerd...
2 0
KlasseLasse
de selectie van psv is volwassener! van ginkel is een betere aanvoerder dan veltman die laat zich nooit horen erg jammer! heb al zin in 18/19
1 -1
hallo1
Ajax heeft echt wel meer kwaliteiten dan PSV.

Middenveld Ziyech, Schöne/Frenkie de Jong, Van de Beek heeft veel meer in zich dan Hendrix, Van Ginkel, Ramselaar/Pereiro.

Verdedigend centrum De Ligt-Wöber beter dan Schwaab-Isimat. Tagliafico is beter dan Brenet. Aanvallers, keeper en Veltman-Arias vind ik gelijkwaardig. Ajax heeft echter meer keuze in de breedte. Younes en Huntelaar zitten bij ons nog op de bank bijvoorbeeld als iedereen fit is.
0 0
GerardAjax26
Je noemt nu een paar spelers op, zo kan ik het ook. Onana is beter dan Zoet. De Ligt is beter dan Schwaab. Wober is beter dan Isimat. Tagliafico is drie keer beter dan Brenet. Frenkie de Jong is beter dan *willekeurige PSV middenvelder*.
2 0
Knalpot
Allemaal leuk en aardig maar prijzen pak je er niet mee.
0 0
hallo1
Je gaat bijna weer naar de 'saaie' titels van Frank de Boer verlangen...

Nu al 4 jaar op rij geen kampioen en dat als club met verreweg het meeste geld en de beste spelers in de selectie. Daar zijn weinig smoesjes voor te verzinnen.

Frank behaalde met Ajax, weliswaar op saaie wijze, 4 titels in 5,5 jaar tijd en dat terwijl bij hem op de transfermarkt juist de rem erop zat. Bovendien had De Boer zeker de laatste paar seizoenen gewoon hele matige selecties.

Nu hebben we creativiteit (Ziyech, Neres, Kluivert, Younes), ervaring (Schöne, Huntelaar, Siem de Jong) en talent (Van de Beek, Frenkie de Jong, De Ligt, Wöber, Onana) genoeg in de selectie en het lijkt helemaal nergens op. Geen goed voetbal en geen prijzen.

Ik ben allerminst overtuigd van Ten Hag, maar hij moet minimaal 1 jaar de kans krijgen om er wat van te maken. Zeer benieuwd hoe Ajax het volgende seizoen in gaat. Allereerst wie gaan er weg en komen erbij? Ten tweede, zullen we dan eindelijk eens een overtuigend seizoen neer gaan zetten vanaf het begin???
1 -1
davy14
Kijk uit want van de AFCA Supportersclub mag je niet demonstreren. Ja, niet alleen bestuurlijk werd de steun voor Cruijff tegengehouden maar ook door het machtigste supportersorgaan. Men kreeg wat het verdiende.
7 0
rein3
https://twitter.com/ReinB_/status/970496139744092160 Mijn verhaal toevallig vandaag! Check!
0 0
Dick
Leg eens uit....ik heb wat gemist denk ik op dat gebied, of ben niet zo diep geworteld in de club.
0 0
davy14
Aantal jaren geleden toen Jonk moest vertrekken stelde de AFCA Supportersclub zich neutraal op, althans dat werd door Sander Huisman beweerd. Toen er opeens protestacties op kwamen zetten eiste dezelfde Huisman dat er niet gedemonstreerd mocht worden en werd er via Social Media gedreigd door 'fanatieke' leden van dat Clubje. Eén en al vergif is het. Zelf hadden ze al gekozen voor Bergkamp en Henrichs, eens in de zoveel tijd hadden ze een mooi theekransje met de bestuursraad. AFCA SC heeft zelf een lid in de Bestuursraad en Ondernemingsraad van Ajax zitten en is daardoor geïnfiltreerd, althans, het lijkt alsof ze zelf geïnfiltreerd zijn.
4 0
Dick
Ok. we zijn dus ziek tot en met de supporters....
1 0
GerardAjax26
Als ik mij het allemaal goed herinner was er iemand, op een forum dat nu niet meer bestaat, die probeerde een demonstratie te organiseren om Jonk te behouden of iets dergelijks. Vervolgens werd ervan uit de supportersclub opgeroepen om niet te demonstreren, omdat dat alleen maar voor onrust zou zorgen. Hoogstwaarschijnlijk had die demonstratie geen nut gehad, maar het resultaat is wel dat Jonk en daarmee plan Cruijff weg is.
4 0
rein3
https://twitter.com/ReinB_/status/970496139744092160
0 0
Lagasj
Als dit zo is moet de hele RVC opstappen en de zieke supporters van AFCA SV ten kostte van alles buiten gehouden worden. En anders de politie erop zetten.
0 0
GeleenAjax
Het grote verschil zit 'm niet in de kwaliteit, maar in de mentaliteit. Arias, Hendrikx, Luc de Jong. Zomaar een paar namen die wél ten koste van alles willen winnen...
3 -1
rattaplan09
Een van de belangrijkste kenmerken van kwaliteit is mentaliteit. Techniek is maar een van de kenmerken van kwaliteit. En PSV heeft gewoon meer kwaliteit. Daarnaast roepen we wel dat wij technisch beter zijn maar wanneer ik Wöber een bal zie aannemen, Veldman meerdere keren ballen over 0 meter fout zie spelen, Kluivert geen enkele bal goed zie spelen, etcetera dan twijfel ik ook of Ajax wel meer technische kwaliteit heeft. Volgens mij is dat gewoon niet waar. Ben bang dat we gewoon moeten accepteren dat het teren op de jeugdopleiding geld oplevert maar geen prijzen omdat de gemiddelde leeftijd gewoon veel te laag is.
3 0
Knalpot
Het kan wel maar begin nu eerst gewoon eens met simpele abc-tjes te volgen. Geen Wober halen als er naast de Ligt ervaring gezocht wordt centraal achterin. Koop ook een echte '6' , er zijn zoveel wedstrijden waarin je niks aan spelers als Schone/Eiting hebt. Als je 2 tieners aan de zijkanten hebt zorg dan ook voor back-ups die ze in de nek blijven hijgen. Bij zulk soort jongens is het vaak alles of niks, meestal het laatste.
0 0
GerardAjax26
Dezelfde Luuk de Jong die er vorig jaar niets van kon bedoel je? Ik vind het eerlijk gezegd iets te makkelijk. Ik wil het niet allemaal op geluk gooien, maar PSV zit wel in een bepaalde flow waarin het meer mee zit dan tegen. Kijk alleen al naar de hoeveelheid kansen die Utrecht heeft gemist gisteren en dan zo'n keepertje van ADO die de wedstrijd van z'n leven keept tegen Ajax. Persoonlijk vind ik dat mentaliteit allemaal een beetje gelul. Neem bijvoorbeeld Feyenoord, hun selectie is grotendeels gelijk gebleven en waarmee ze vorig jaar in een bepaalde flow zaten, wil een een jaar later niets meer lukken. Het is toch niet zo dat die spelers opeens niet meer de juiste mentaliteit hebben? Dat er wat betreft beleid een boel fout gaat bij Ajax lijkt me duidelijk, maar het zit dit jaar ook absoluut niet mee. Neem alleen al die 2-0 van Vitesse.. Wober is een prima verdediger en zo'n fout maakt ie waarschijnlijk niet snel meer, maar het is wel zuur dat het met deze stand tegen zo'n tegenstander gebeurt maar in mijn ogen zegt dat verder niets over de ''mentaliteit'' van die jongen.
0 0
echtgras
Luuk en Hendrix zijn gewoon matige spelers man en hebben ook geen killersmentaliteit.
Tagliafico heeft dat wel.
Linssen van Vitesse bijv heeft dat ook.
Veltman doet alsof hij dat heeft maar zelfs mn half blinde opa ziet dat het niet zo is.
0 0
Bjorn
Ik hoop dat we als supporters even iets verder kijken dan roepen om het hoofd van trainer. Het probleem van de club, zit in mijn ogen namelijk dieper. Voor iedereen die hierin geinteresseerd is onderstaand linkje:

https://dematvanpantelic.wordpress.com/2017/06/25/hoe-hennie-henrichs-de-machtigste-man-binnen-ajax-werd/

Hennie Henrichs en Sar zijn in mijn ogen een groot deel van het probleem. Ook Slop, die Ten Have steunde in 2012 tijdens de rechtzaken met Cruijff, moet opdoeken.
11 0
Tyronetjonaloi
Helemaal mee eens!
2 0
WantAmsterdam
Vd sar stapt op, een voor de andere in directie en RVD wordt het ook kritisch
0 0