Rijk Ajax moet een 'straatlengte voorstaan'

sammekors, 27-02-2018 om 07:40, 13112 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax presteert dit seizoen zwaar ondermaats. De club zou een voorbeeld moeten nemen aan PSV, dat zeven punten boven de Amsterdammers staat op de ranglijst. Dat vindt VI-verslaggever Iwan van Duren aan tafel bij het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken

'De ploeg uit Eindhoven verdient ontzettend veel respect', vertelt Van Duren. 'Ik word wel eens chagrijnig over de manier waarop PSV wordt benaderd. PSV is de enige van de top drie die naar behoren presteert. Als je kijkt naar de begrotingen van Ajax, Feyenoord en PSV moeten deze drie straatlengtes voor staan op de rest, nu is het alleen PSV die er bovenuit steekt.' 

Eén van de dingen waar het volgens Van Duren aan schort bij Ajax, is de juiste mentaliteit. 'Topsportmentaliteit is een woord waarbij ik normaal gesproken de tv uit zet, maar het is wel van toepassing op de huidige selectie van PSV', legt hij uit. 'Het gaat in de media vaak eerst over Ajax, dan over Feyenoord en wat er over blijft is voor PSV. Het is een geweldige prestatie waar Ajax en Feyenoord een voorbeeld aan kunnen nemen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Blind gewoon terughalen in de zomer, dikke tekenbonus, gestald op Panama, PL-waardig salaris (hij is transfervrij volgens mij deze zomer?) en je hebt zowel mentaliteit, ervaring als je controlerende middenvelder binnen.
Ben groot fan van Frenkie maar zie toch liever een defensief sterker type als Blind als CVM (heeft ook de gewenste voetballende kwaliteiten), laat frenkie maar lekker spelmaker worden met donny eromheen volgend jaar. Ziyech is toch al min of meer weg.
0 -1
Hobbemastraat
Wat een opportunistische flutjournalisten hebben we toch in dit land. Allemaal semi-intellectueel gelul, gebaseerd op de waan van de dag. Philps Sport Vereniging wint bijna alles met schijtmazzel en ineens heerst daar topsportmentaliteit. Ga toch weg man! Wat zou het hilarisch zijn als Ajax toch nog kampioen wordt...
1 -1
ajaxinho
In de zomer gaat Ajax altijd kapot.

Belangrijke spelers worden structureel verkocht en niet of te laat vervangen.

Slechte scouting of te gierig om uit te geven.
1 -2
EVH
Is geen speld tussen te krijgen.
1 -1
Michelinho
In de tien weken na het Appiedrama verloren we 8 punten in de competitie en beide Europese voorrondes. Wordt zo makkelijk overheen gestapt door alles en iedereen die graag zijn gal wil spuien over Ajax' beleid.
Je kan nooit met zekerheid zeggen hoe het was gelopen als het niet gebeurd was, maar ongetwijfeld stukken beter. We hadden nb ook nog Appie bij de selectie gehad.
Maar schiet vooral je opportunistische pijlen richting richting ons, van Duren; leidt wel zo lekker de aandacht af van het feit dat jouw club de slechtst presterende titelverdediger ooit is.
2 -2
Marcao
En vergeet niet dat de lampjes al minimaal 3 wedstrijden met terjngmazzel hebben gewonnen. Scheelt wel even.
2 0
Jortjuh14
Ajax moet, zoals veel mensen hier, meer investeren in spelers die er direct staan. Niet 8,5 miljoen betalen voor Bande die 19 jaar is en geen reet meer van bakt.
2 -3
JanTa
Het lijkt wel of titels bij Ajax bijzaak is geworden en dat Ajax een handelshuis is geworden omdat verkoop van spelers meer oplevert. Ieder jaar beloofd men beterschap maar 4 jaar staat men volkomen droog. Dat is geen respect hebben naar de supporters.
2 -1
strafschop
Selectief geheugen?

11 landstitels sinds 1985

Meer uitgeven dan er binnenkomt is geen garantie voor succes.
0 0
Ruudje74
11 landstitels in 33 jaar.... dat is 1/3e, dan mogen er 3 naar Feyenoord, 1 naar AZ en 1 naar Twente, dus dat zijn er dan 17 voor PSV....dat is aanzienlijk meer, terwijl Ajax de afgelopen jaren afstand had moeten nemen, PSV geen kampioen meer had mogen worden en zeker dit jaar niet meer, zodat de titels in de afgelopen 33 jaar in balans waren geweest (14/14).
2 0
Juichtoon
Ja dat weten we, maar dat is niet zo makkelijk. Want op dat deel van de transfermarkt is Ajax maar een kleine speler.
1 0
Van Reenen
Wat een dom gelul. Geld op de Bank is vele malen belangrijker dan het kapitaal op het veld. Of niet soms. O ja, dat zei Jaap van Praag, voorzitter in mijn tijd eens, de vader van die andere voorzitter.
Maar bij Ajax staat het kapitaal op de Bank i.p.v..........
Hoe kan het trouwens dat die Eindhovenaren een spits uit Mexico halen, die er gelijk staat. Dit terwijl wij een spits uit Zuid-Amerika halen die nog steeds bij Jong Ajax speelt. Snap jij het, snap ik het!
1 -3
Juichtoon
Klopt Psv haalt immers nooit spelers waar ze niets aan hebben....
0 0
maikelklaassen
weg gespeeld door zwolle, winnen ze in de 93e minuut!
tegen 10 feyenoorders in eigen huis helemaal overhoop gespeeld. 1-0 winst
tegen heracles, kans op kans. nipte winst
thuis tegen twente schiet zo'n halve loempia in eigen goal, 4-3 winst
verder met 7 verdedigers tegen clubs als sparta, excelsior en nog meer.

een voorbeeld nemen aan pisvlek?? never!!
het zit ze gewoon gruwelijk mee dit jaar, waar het bij ons steeds net verkeerd valt
7 -1
KKoossiiee
Ze moeten eens stoppen met dat oeverloze balletje breed en meer looplijnen toepassen. Gewoon vanaf het begin de tegenstander slopen. Maar niet bij Ajax, gewoon 80% balbezit en dan 2 schoten op doel.
2 -1
Boer Gijs
Afgelopen zomer had vriend Overmars Pavon moeten kopen. Is één voorbeeld van wat onze leiding allemaal heeft laten liggen. In plaats van selectie te versterken werden we zwakker. En de goede trainer voor Ajax lieten we ook lopen vanwege Dennis. Er heerst inderdaad geen topsport mentaliteit. Maar een mentaliteit van ieder voor zich en ieder voor eigen macht strijden.
2 -1
Boer Gijs
Topsport mentaliteit is waar het Ajax zeker aan ontbreekt. Maar waar het vooral aan ontbreekt is Ajax' voetbal. Ik bedoel een trainer die onze selectie Ajax voetbal laat spelen, zoals Bosz vorig seizoen lukte.
1 -1
Suarez16_
Een voorbeeld nemen aan psv? Een gehuurde aanvoerder van Chelsea, een schimmige deal met lozano en voor de rest middelmaat als schwaab, isimat, brenet, hendrix en ramselaar. Het is dat ze 4 keer in blessuretijd de winnende hebben gemaakt anders had niemand over ze gesproken.
3 0
AlexIbarra
Hoe kun je een straatlengte voorstaan op een ploeg die pas 10 punten heeft laten liggen?
Als je dingen niet goed kunt verwoorden, ga dan geen stukjes schrijven voor je geld. Wij moeten inderdaad beter presteren maar dit soort gelul slaat nergens op.

En PSV? Kansloos uitgeschakeld door Osijek in Europa. Dealtje gemaakt met de kakkies in de beker. Elke wedstrijd weer met 5 man voor de eigen goal hangen, en met veel schijtmazzel (scheidsmazzel) steeds maar net winnen van de Spartas vd wereld.

Ga jij dat maar lekker respecteren Iwan.
7 0
afca95
P$V staat een straatlengte voor op ons met een pauper selectie. Zegt genoeg dat Ajax nog meer pauper is door van die trieste clubsjes als Heracles te verliezen.
Hij heeft gewoon gelijk. Met zoveel geld hoor je gewoon nagenoeg alles te winnen.
3 -4
pizzapunt
Ik mis die winnaarsmentaliteit ook enorm in de Ajax-talenten van de afgelopen jaren. Spelers als Suaréz, Sanches, Klaassen en Tagliafico hebben dit wel. Denk dat het ook komt omdat die jongens al jaren horen van hun omgeving dat ze beste zijn en de wereldtop gaan halen, en daar zelf al meer mee bezig zijn dan presteren. Ook financieel onafhankelijk zijn voor je 20e is een factor natuurlijk.
3 0
wendoo9
Dit is puur gelul dat als je rijk bent dat je straatlengte voor moet staan op de rest. Als het zo zou zijn staat elke club in Engeland en Spanje bovenaan, want die zijn bijna allemaal rijk. Het gaat erom dat je een team moet hebben die in balans moet zijn, en dat hebben wij in mijn ogen op het moment niet. Talenten moet je inpassen in een goed draaiend elftal,en niet de talenten het elftal laten dragen want dan kan gewoon niet. We hebben geen echte leider in het elftal,geen klootzak, geen lengte ,spel te voorspelbaar,en te veel van hetzelfde soort spelertjes. Ons middenveld blijf toch te licht en er komt weinig creativiteit van af. We hebben veel kwaliteit maar als je in elke linie een achttien jarige heb staan is te veel van het goeie. Ajax 4 ever
1 -1
w86
En als je het meeste geld hebt, kan je toch het beste team kopen? Dan zorg je er toch voor dat er een team staat wat wel in balans is? Er is geen excuus dat dit er niet staat.
0 0
afca95
Klopt toch ook.. City, PSG, Barca, Juve staan allemaal bovenaan.
0 0
Michelinho
Man U is rijker dan City en staat 2e op 23pt. Real is rijker dan Barça en staat derde op 14pt. Juve staat tweede. PSG heeft idd die straatlengte, maar is allemaal extern geld en staat ook onder toezicht over de uitgaven. De enige die je niet noemt en wel op eigen kracht die straatlengte voorsprong heeft is Bayern.
0 0
Hagmag
Precies, het ontbreekt aan winnaars mentaliteit. Domineren zoals ten HAGMAG zeggen.
Dat was zondag jl weer ver te zoeken. De heren waren weer aan de wandel met in hun hoofd:
"het komt wel goed".
Niet één ooievaar liep zondagmiddag jl met de tong op de schoenen.
2 0
niquedegraaff
Ajax presteert al sinds 1997 zwaar ondermaats.
4 0
geendagsvlieg
Voor 1997 ondanks alle Europese successen ook slechts vier landstitels in 12 seizoenen, waarvan eentje met notabene slechts 68 punten.
4 0
Willem410
Psv het geniepige clubje dat straks voor de tiende keer met de schaal staat deze eeuw. Hoe is het in godsnaam mogelijk? Ajax dat zo oneindig veel groter en mooier is en feyenoord dat ook veel meer potentie heeft dat deze 2 clubs dit nu al bijna 40 jaar laten gebeuren? Het is hetzelfde als dat Valencia keer op keer Real en Barca zou aftroeven in Spanje. Ik zie het eerlijk gezegd de aankomende jaren ook niet goed komen, nu zitten we weer met zo'n Ten Hag opgescheept waar iedereen alweer grote twijfels over heeft, deze gaan ze ook volgend seizoen weer eindeloos de hand boven het hoofd houden om hun eigen positie te redden. En zo blijven we maar aan kloten en injecteren we psv elke keer weer met CL miljoenen die we zelf zo hard nodig hebben om die extra stap te kunnen zetten. Een visuele cirkel waar we nu al 20 jaar in vertoeven.
3 -4
Redrum
Wat mij betreft zijn wij gewoon de dupe van de ontwikkelingen binnen de voetbalwereld. Door al die waanzinnige bedragen die buitenlandse clubs al jaren neer kunnen tellen zijn wij niet meer in staat een fatsoenlijk team te bouwen met onze grootste talenten. Opleidingsclubs zijn nu gewoon de lul en koopclubs zijn succesvol. Psv is altijd al een koopclub geweest en daardoor hebben ze altijd wel een redelijke selectie. Daarnaast is het kwartje de afgelopen 20 jaar sowieso al 3 keer op de laatste speeldag de kant van psv opgevallen en niet van ons. Was dat andersom geweest dan hadden wij deze eeuw meer prijzen gepakt. Ajax zal ander beleid moeten gaan voeren waarbij ze niet meteen alles om gooien, maar wel meer van hun geld gaan besteden aan kwaliteitsvoetballers. De afgelopen 10 jaar hadden wij steeds een hele jonge selectie en dat zorgt voor veel wisselvalligheid. Dat probeerden we dan op te vangen door een paar bejaarde spelers te halen voor de ervaring, maar daar schiet je ook geen reet mee op. We hebben spelers van een jaar of 25,26 nodig die hebben bewezen te kunnen voetballen. Dat gaat gewoon geld kosten, maar dat is wel wat ons kan redden. Daarnaast moet de focus natuurlijk vooral op onze jeugdopleiding blijven liggen, maar als daar voor één of meerdere posities niks fatsoenlijks doorkomt moeten we gewoon kopen.
1 -2
geendagsvlieg
Onzinnige vergelijking. PSV heeft al meer dan 30 jaar net zoveel te besteden als Ajax, maar gaat niet gebukt onder de romantiek van zijn verleden.
2 -2
Willem410
Weet je hoe psv er financieel bij had gestaan als Ajax in 2016 gewoon zen ding had gedaan bij notabene de Graafschap? Ook dit seizoen staat het water ze weer aan de lippen, kunnen nog geen back kopen maar nemen al wel vast een voorschot op verwachte inkomsten voor volgend seizoen met het kopen van een spits. Hun nemen keer op keer financiële risico's en worden er nog voor beloond ook omdat Ajax met al zen geld het telkens nalaat om ze kopje onder te duwen. Winnen thuis van ADO en de druk erop houden hoe moeilijk is het?
7 0
Juichtoon
Zonder naar PSV te kijken zou het bij onze club wel veel beter moeten. Dat ben ik met je eens en dat wordt nog lastig zat.
PSV doet goed waar ze goed in zijn. Afwachten, slim handelen en ook achter de tafel actief zijn (Van Ginkel bv, maar ook talloze andere oud Ajax spelers halen). Neem nu maar het kadootje in de Kuip van zondag jl. Iedereen kan zien dat Fnoord er niks aan deed maar niemand rept hierover. Is tuurlijk al lang bekonkeld door PSV (Fnoord wint voor de beker en PSV voor de comp, zijn ze bijna beide nagenoeg verzekerd ve prijs).

PSV is die sprinter die steeds uit het wiel komt. Ajax rijdt altijd op kop.
Ajax moet ook eens achterom kijken en niet alleen doorstoempen. Voorbeeld PSV heeft vrijwel jaar in jaar uit minder uitduels na een europees duel dan Ajax, echt veel minder. Over de laatste tien jaar na 100 eur duels speelde PSV 50 maal uit en Ajax 72 (!). Heel apart dat dit bestaat. En dat kost ons punten en uiteindelijk ook titels want die verspelen we wel eens op 1 punt of 1 doelpunt.
4 0
geendagsvlieg
Dat laatste over het competitieprogramma heb ik je al een keer uitgelegt. Je ziet spoken. De laatste 10 seizoenen zat PSV slechts 4x in de CL/vCL en Ajax 8x.

En dat is nogal significant als je programma moet samenstellen voordat de voorronden van start gaan. EL of vEL betekend 100% zekerheid dat er alleen op de donderdag Europees gespeeld kan worden. Bij vCL of CL moet er rekening gehouden worden met mogelijk Europees voetbal op de dinsdag, woensdag en de donderdag.
0 0
Juichtoon
Ik heb gewoon alle duels van de laatste 11 jaar inmiddels na een midweeks europees duel bekeken en dan blijkt dat PSV veel vaker thuis speelt na een europees duel dan Ajax. Meer niet. Niet alleen in totaal, maar ook 9 vd 10 afzonderlijke jaren speelt PSV vaker thuis na een europees duel (!). Dus of PSV nu vEL/vCL, CL of EL speelt, no matter what, PSV speelt vrijwel altijd vaker thuis.
Ik heb het niet over de rustdagen maar uit- of thuisspelen.
Daarbij staan de europese speeldata al lang van te voren vast. Je weet dus wanneer je speelt.
Ik begrijp niet goed wat in dit verband met je laatste alinea wil zeggen ivm uit- of thuisspelen, want de data ken je toch allemaal?
En omdat dit in 9 vd 10 jaren gebeurt wordt hier dus over nagedacht (door vooral PSV en dat vind ik heel slim want ze halen hieruit voordeel). Dit ontstaat niet toevallig.
Ik sta open voor elke discussie of analyse trouwens.
1 0
geendagsvlieg
De vorige keer schreef je op dat het bestuur van PSV meer macht had bij de KNVB inzage het competitieprogramma.

Als je zelf heb zitten turven, dan kloppen je cijfertjes niet helemaal. Ik mis bijvoorbeeld het aantal keer dat er geen competitie programma was na een Europees duel.


vCL of CL betekent wedstrijden op de dinsdag of de woensdag, in welke week die dinsdagen en woensdagen zitten weet je vooraf niet. Dinsdag vCL/ CL betekent Eredivisie op de zaterdag.

Wat doet de KNVB dus, het plant of een wedstrijd in op de zaterdag of een wedstrijd die van de zondag naar de zaterdag kan voorafgaand van alle Europese weken.

Doordat Ajax veel wedstrijden heeft die op last van burgermeesters alleen op zondag gespeeld mogen worden kom je dus bij Ajax vaak terecht bij thuis voor en uit na.


Het grote verschil in het aantal thuiswedstrijden na een Europese week tussen PSV en AJAX komt puur doordat PSV zich slechts 4x voor de vCL/CL heeft geplaatst na 2008.
0 0
Daneman
Ajax is al veel te lang van het autodidactische. Jongkies voor de leeuwen gooien. Dat er een heel reeele kans is dat er geen ervaren rot met uitsraling en voldoende kwaliteiten om die jongeling heen staat. Even alle ervaren spelers:
Schone, mist snelheid, verdedigende kwaliteiten als cvm, uitstraling, vechtersmentaliteit
Huntelaar, wel ervaren, maar zijn ervaring liever in hart van het team. Maar daar moet ie sowieso niet staan
Ziyech, mist goede leiderskwaliteiten, en zijn beste plaats is niet de plaats waar je het meeste leiderskwalitieten nodig hebt.
Ajax heeft ervaren, över m'n lijk mentaliteit man nodig voor CVM positie.
3 0
fanforeffer
Weer zo'n oetlul die het afschuwelijke resultaat voetbal prijst .
6 0
Duif63
Hij heeft gewoon gelijk hoor. Richt je pijlen liever op Overmars en van der Sar.
4 -6
Juichtoon
PSV topsportmentaliteit? Dat noem ik nou scorebordjournalistiek. en dan alleen nog maar het bord wat je uitkomt. Hebben Europa en de beker dan geen scorebord?
2 0
zuidzuid
We staan 7 punten achter. Ook geen europees voetbal, een ronde later uit de beker. Als zij zo slecht zijn. Wat zijn wij dan? Waardeloos. Als je thuis wint van ado, vitesse en utrecht sta je bovenaan. Lekker calimero spelen en naar anderen kijken lijkt hier nu standaard te worden.
5 -4
Redrum
Wij zijn inderdaad waardeloos bezig, want wij hadden gewoon eerste moeten staan. Het is alleen keiharde bullshit om te zeggen dat psv het zo goed doet. Natuurlijk moeten wij naar onszelf kijken, maar wij mogen ons toch wel uitspreken tegen dat achterlijke psv-gepijp in de media? De term calimero wordt hier te pas en te onpas gebruikt, maar zelden wordt het goed gebruikt.
4 0
zuidzuid
Ik zeg niet dat psv zo geweldig bezig is. Daar hou ik me niet echt mee bezig. Kijk liever waarom t misgaat bij ons. Ado, Utrecht En vitesse thuis? Wellicht te weinig weerstand in de jeugd? Als je daarin jaar in jaar uit jaar uit kampioen wordt en op je 19e ineens echte weerstand krijgt, mentaal en vooral fysiek, kan t ff tegen gaan zitten.

Daarnaast is was begin van t jaar na t geval nouri iedereen van nou dit jaar hoeft t niet meer van mij enz en dat lijkt ook iedereen vergetenineens.
1 -1
Redrum
Ja dat vraag ik me ook steeds af, waarom gaat het mis in dat soort wedstrijden? Ik kan er nog niet echt de vinger op leggen. Ik denk toch dat ze er op voorhand misschien te makkelijk over denken en daardoor eigenlijk verrast worden door een felle en scherpe tegenstander.
0 0
Juichtoon
Hahaha. Als je Ajax niet meteen afzaagt ben je een calimero volgens jou. Je kunt ook realistisch naar PSV kijken. Ajax is niet goed dat is evident maar om nu een ploeg die het nauwelijks beter doet een topsportmentaliteit toe te dichten is gewoon non sense en dat probeer ik uit te leggen.
1 0
Redrum
Daar gaat het om ja, het is gewoon complete waanzin om psv de hemel in te prijzen omdat ze 7 punten voor staan. Wij hadden de selectie niet op orde, maar zij ook niet. Ze spelen godverdomme met Brenet, Schwaab en Isimat-Mirin achterin. Maar omdat het hele elftal mee verdedigt komen ze er mee weg. Moeten we dat nou serieus gaan lopen prijzen met zijn allen? Dan kunnen we de sport net zo goed achter gesloten deuren gaan spelen, want dan doet het publiek er niet meer toe.
1 0
zuidzuid
Als ze 7 punten voorstaan doen ze toch wel iets goed denk ik?

Thuis winnen van de mindere ploegen onder andere. Als je kampioen wordt maakt dat niet uit achteraf.
0 -1
geendagsvlieg
Ajax heeft dit seizoen nog geen beslissend doelpunt gemaakt na de 80e minuut, maar wel 7 verliespunten dankzij tegengoals.

Overigens ook van toepasbaar op vorig seizoen, waarin het veel meer punten verloor dan won in de laatste fase van de wedstrijd.
1 0
Juichtoon
Hoe dit komt is wel een interessante vraag natuurlijk!
0 0
Redrum
Als angsthazenvoetbal met de rug tegen de muur hopend op een countertje of een slippertje van de tegenstander past bij een topsportmentaliteit, dan zie ik liever geen topsportmentaliteit. Als Pec Zwolle nou met zulk voetbal op plek 1 had gestaan was het een heel ander verhaal geweest. Maar we hebben het hier wel over een club die praktisch net zoveel geld uitgeeft als Ajax.
3 0
Juichtoon
Ik wil ook wel graag dat Ajax weer kampioen wordt maar een straatlengte voor op een ploeg die van zn 25 w er 21 (!) heeft gewonnen en van de andere 4 er ook nog 2 gelijk heeft gespeeld is gewoon niet mogelijk. Dan zou Ajax alles moeten winnen, dan zouden we nu 10 pnt voor staan.
Als je minder dan 10 keer niet wint kom je heel dichtbij de titel. In de jaren met Frank wonnen we resp 12,14, 12 en 12 keer niet en toch 4 titels (dat zijn ook bijna alle seizoenen met een kampioen met meer dan 10 niet winstpartijen). We staan nu op 7 maal niet gewonnen. Alleen PSV heeft een idioot goed jaar met pas 4 x niet gewonnen na 25 w.
In 1996 het seizoen waarin we de wereldbeker wonnen pakten we de titel met 8 x niet gewonnen.
En speciaal voor Mart. Het enige dat PSV onderscheid van Ajax zijn de 3 overwinningen in de slotminuut (6 pnt!) en beker/comp deal met Fnoord.
PSV plaatste zich sinds mensenheugenis niet voor europees voetbal en ligt er in de beker ook vroegtijdig uit. Daarbij werden ze door Ajax in de ArenA volledig vd mat gespeeld. Wat een topsportmentaliteit zeg en wat steekt PSV er bovenuit zeg.
4 -1
GerardAjax26
Waan van de dag dit weer. Dat het bij Ajax niet gaat zoals het zou moeten, betekend niet dat we een voorbeeld moeten nemen aan PSV.. 1-2 jaar geleden hadden al die journalisten het over ''realistisch voetbal'' van PSV en was het Ajax onder Bosz naïef. Tot dat PSV hopeloos 3e werd en Ajax de EL finale behaalde.. toen hoorde je niemand meer over die vreselijke term ''realistisch voetbal'' en werd het voetbal onder Bosz weer gehyped. Dit jaar gaat het weer precies zo. PSV pakt de punten met matig voetbal en dat wordt door al die journalisten benoemd. En nu omdat Ajax zelf punten laat liggen, is het opeens topsport mentaliteit in Eindhoven waar je ontzettend veel respect voor moet hebben en waar Ajax zelfs een voorbeeld aan moet nemen. Met andere woorden een 1-0 voorsprong verdedigen tegen kleine clubjes met een verdediger extra inbrengen. Alstublieft niet zeg.. Ajax moet gewoon een trainer voor de groep zetten die aantrekkelijk aanvallend voetbal wil spelen ipv dit afwachtende gedoe.
10 0
Redrum
Precies, als wij net zo gaan voetballen als psv dan ga ik niet meer naar het stadion. Wij moeten vooral niet naar die zielloze club kijken, maar alleen maar naar onszelf. Wij moeten zelf zorgen dat we niet meer zo vaak onnodig punten laten liggen, maar de manier waarop we voetballen moet bij onze identiteit blijven passen.
5 0
Redrum
Hahaha flikker toch op man, wie is deze malloot nou weer? Respect voor psv? Op basis van wat? Ze staan 7 punten voor ja, maar voor hun manier van voetballen en het extreme geluk wat ze hebben kan ik onmogelijk respect opbrengen. Ajax moet zich kapot schamen dat ze zoveel punten hebben laten liggen, maar wat psv aan het doen is in het veld is nog veel schandaliger. Ajax moet een voorbeeld nemen aan psv volgens deze randdebiel, wat bedoelt hij daar mee dan? Moeten wij ook als een stel laffe flikkers gaan lopen verdedigen en dan blij zijn als we 1-0 winnen van Excelsior? Ga toch weg man. Niemand moet een voorbeeld aan psv nemen, want wat die club doet is puur anti-voetbal en alleen door geluk komen ze er mee weg.
13 0
Juichtoon
Die 7 punten voor zijn die 3 overwinningen in de slotminuut van de extra tijd en door de deal met Fnoord.
2 -1
Redrum
Precies, alleen al zonder die gelukkige overwinningen stonden wij nu eerste. En dan heb ik het nog niet eens over de wedstrijden waarin Ajax zelf niet kreeg wat het verdiende. Het was echt niet onverdiend geweest als Ajax nu eerste had gestaan, als je puur kijkt welke ploeg in een wedstrijd het meeste recht heeft op een overwinning, gelet op het aantal kansen en initiatief dat genomen wordt. Zelfs AZ had dan boven psv moeten staan.
4 -1
Juichtoon
Twente uit (rood Twente), Utrecht uit (rood Utrecht) en zelfs ADO thuis (Strafschop) zouden met een normale arbitrage 3 punters zijn geweest.
2 0
zuidzuid
Je hebt alleen in je hand wat je zelf speelt.

Dus wellicht als je thuis had gewonnen van Utrecht Vitesse en Ado had je 1 punt voorgestaan.

1 -2
Juichtoon
Dat ben ik niet met je eens maar is een andere discussie.
1 -1
Bobson
Als de omstandigheden ideaal waren en er zo gepresteerd wordt kun je spreken van een mentaliteitsprobleem. Maar die waren er zeker niet:
- Aanstelling van een te lichte trainer
- Verkopen van o.a. Klaassen en Sanchez kwalitatief niet voldoende opgevangen door inkopen / jeugd
- Situatie Nouri
- Opvolgende uitschakeling in Europa (mentale tik, mede door slechte strategische keuzes trainer)
- Ontslag trainer / aanstelling nieuwe Coach

Grotendeels beleid en deels overmacht.

Slechte en makkelijke conclusie...
5 -1
Youri08
Alleen de situatie van Nouri was uiteraard onvoorzien maar de rest is verre van topsportklimaat/ topsportmanagement. Echt beschamend voor een miljoenenbedrijf wat Ajax nu eenmaal is.
2 0
Ajax68
ZWAAR OVERDREVEN natuurlijk, maar Ajax zou inderdaad met een straatlengte voor moeten staan !
Puur WANBELEID kwa AANKOPEN, het mág gewoon NIKS kosten, en als ze bij elkaar 20 miljoen hebben uitgegeven, doen ze net of ze de hele wereld hebben ingekocht.
NICO is de ENIGE goede aankoop.
Nogmaals Jeugd is prima, maar de MUST die daar achter steekt is TE bepalend om prestaties te maken !
Van de Sar en Overmars het is de hóógste tijd om op te stappen voor jullie, en neem die RvC mee asjeblieft, want die hebben de zeggenschap over hoevéél er besteed mág worden !
Jullie helpen GEZAMELIJK onze club AJAX naar de kloten !
4 -2
Koenniiee
Als je tactisch en technisch geen verstand hebt dan roep je inderdaad om mentaliteit. Dat werkt altijd wel als een ploeg niet op de eerste plaats staat of een wedstrijd niet goed speelt.
2 -2
Ajacied33
Topsportmentaliteit ben ik het wel mee eens,maar "ongelooflijk" veel respect voor PSV hebben? Ga toch fietsen man van Duren. Het is gewoon de minst slechte ploeg van de eredivisie wat bovenaan staat. Zij staan bovenaan omdat wij wat jonger en dus grilliger zijn dan zij
2 -1
Redrum
Dat is nog het allerergste, ze zijn niet eens het minst slecht. Er zijn misschien wel 4 ploegen die beter voetbal op de mat leggen. Het enige waar je hun credits voor kan geven is dat ze er voor blijven gaan, maar het is gewoon verschrikkelijk wat ze voetballend laten zien. Hoe kansloos waren ze wel niet in de Arena? Ajax heeft dit jaar geen enkele wedstrijd in eigen huis zo simpel gewonnen en dat zegt wel genoeg denk ik, zowel over Ajax als Psv.
1 0
zuidzuid
Dat is toch dan toch falend beleid? Geen evenwicht in t elftal. Hoezo speelt een van ginkel niet bij ons en wel een Schone?
1 -2
Juichtoon
Van Ginkel wilde zelf niet. Is door Ajax 3 maal gevraagd.
0 0
Michelinho
Van Ginkel wilde wel, maar mocht niet van Chelsea...
0 0
The
Dat van ginkel niet bij ons speelt en schone wel ophangen aan een slecht beleidt van Ajax? Dit zegt meer over jou dan over het beleidt van Ajax.
1 0
FUBAR
Wat een gelul. PSV is kansloos in Europa. Bovendien hebben ze gewoon heel veel mazzel gehad dat tegenstanders het matige verdedigen van PSV niet afstraffen. Alleen al na de winterstop hadden Heracles, Excelsior en Sparta alle drie genoeg kansen om minimaal een punt te pakken tegen PSV maar ze maken de kansen niet af. Heb je dat geluk niet dan sta je daar met je zogenaamde topsportmentaliteit.
7 0
Juichtoon
Helemaal mee eens. PSV heeft ook een matig seizoen. Ze spelen niet eens europees (hoe slecht is dat). Alleen de 3 winstpartijen in de slotseconden van de extra tijd (dat is vrijwel de gehele voorsprong) onderscheid PSV van Ajax dit jaar.
2 0
Redrum
Het is puur en alleen geluk dat psv bovenaan staat. Niks meer en niks minder. Psv de credits hiervoor geven is wel het domste wat je kan doen, want dan beloon je het anti-voetbal wat door nota bene de op één na rijkste club van het land gespeeld wordt. Hetzelfde psv wordt gewoon uitgeschakeld door Osijek, en waarom? Omdat Osijek wel zo slim was om psv het spel te laten maken. Maar in de eredivisie laten ze zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden omdat ze het gevoel hebben dat ze voetballend psv wel aan kunnen. Moeten we daar met zijn allen respect voor gaan hebben? Het moet toch niet gekker worden hier in Nederland.
2 0
zuidzuid
Rosenborg is ook geen Real Madrid he....
0 0
blessure
Spijker op de kop.
Juiste mentaliteit, ontbreekt al jaren bij AJAX.
Het is allemaal veel te gemakzuchtig.
Deels is dat te wijten aan het technisch hart.
Je kunt, behalve op kwaliteit, ook op mentaliteit selecteren.
Een paar selectie spelers hebben het wel, maar er zijn er te weinig.
Hoe vaak heb ik een speler niet horen zeggen, we begonnen niet goed aan de wedstrijd?
Het is te gek voor woorden.
Enige remedie, salaris omlaag en de winstpremie omhoog.
Voor de wedstrijd, oortjes uit en concentreren op de wedstrijd.
Voor dit seizoen is het helaas te laat.
1 -5