Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Laat ze eerst eens kampioen worden met Ajax'

BartVeenstra, 24-02-2018 om 11:50, 9386 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalisten Rinus Israël en Willem Vissers vinden het voor enkele Ajax-talenten nog te vroeg om al de stap te maken naar FC Barcelona, zo vertellen zij bij NH Sportcafé. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Justin Kluivert en Donny van de Beek zouden naar verluidt in de belangstelling staan van de Spaanse topclub.

'De Ligt is nog niet van het niveau Pique en Umtiti. Ik weet niet of het wel zo'n goed idee is', begint Israël. 'Als je je wilt ontwikkelen, moet je voetballen en ik weet niet of die spelers nu al goed genoeg zijn om daar te spelen', aldus de voetbaltrainer, die bijval krijgt van journalist Vissers van De Volkskrant. 'Al die geweldige talenten staan voorlopig vijf punten achter PSV. Ze moeten eerst gewoon een keer kampioen worden. Daarna moeten ze proberen om via de voorronde de Champions League te halen en dan ga je misschien een keer aan Barcelona denken.'

Een van de spelers die Ajax dreigt te verlaten, is Kluivert. De aanvaller heeft een contract tot 2019 en mocht hij zijn verbintenis niet verlengen, lijkt een vertrek in de zomer realistisch. 'Kluivert moet eerst een seizoen hebben met vijftien doelpunten en twintig assists. Hij zit nog lang niet aan die cijfers', is Vissers stellig.

Voormalig Oranje-doelman Jan Jongbloed zou het wel kunnen begrijpen als talenten van Ajax kiezen voor de stap naar FC Barcelona. 'De jongens denken vooral aan de centen. Stel je krijgt een aanbieding van Barcelona weiger je dat niet. Je bent beroepsvoetballer, broodvoetballer. In het tweede van Barcelona leer je ook meer dan in het eerste van Ajax. En als het niet lukt, kun je altijd nog terug.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Dus in het tweede van Barca leer je meer dan in het eerste van AJAX.....???

Kom op zeg
3 0
mickey2602
Daarom wilde Sanchez destijds naar ons komen ipv voor het tweede van Barca spelen,omdat je bij Barca meer leert;-)
2 0
Frankkie
Ik zou wel eens een wedstrijd willen zien van het 2e van Barcelona en het eerste van Ajax!
Dan komen wij er vanzelf wel achter dat Ajax 1, net als de rest van de ere divisie clubs geen reet voorstelt.
Want wij roepen hier allemaal wel “wij zijn Ajax en wij zijn de beste” maar als t vandaag tegen ADO een 0-0 blijft of we verliezen dan zijn we het allemaal eens met deze uitspraak! Want zo goed is dit Ajax niet jongens, we moeten wel een beetje realistisch blijven......
0 -1
afcas
"en als het niet lukt kun je altijd nog terug". gelukkig doet ajax dit niet. zulke spelers mogen het lekker bij psv gaan proberen.
3 0
ARUCAMBA
maar het zijn veelal de zaakwaarnemers die de beslissingen nemen, ieder normaal denkend mens weet toch ook wanneer kluivert nu naar een topclub gaat dat het scenario de depay of noch erger op hem ligt te wachten, daarnaast begrijp ik die pizzabakker niet, als hij kluivert noch 3 seizoenen bij ajax laat voetballen kan hij toch ook veel gled maken. Het zal toch niet zo zijn dat de ratten dood voor de kast liggen bij hem thuis
1 0
Joseph
Wat is dat voor een grap? In het tweede van Barcelona leer je meer dan in het eerste van Ajax. Sommige mensen moet je gewoon lekker binnenshuis laten, die zouden zich moeten focussen op hun afstandsbediening, meer niet.

Natuurlijk het Israël hier gelijk, je moet zorgen dat je voetbalt en pas een stap maakt als je de vorige met succes gezet hebt. Als je dan kijkt naar Kluivert is zijn volgende stap presteren tegen het linker rijtje in de Eredivisie. De Ligt zou wel een stap kunnen maken, maar heeft Europees nog te weinig ervaring voor Barcelona, maar subtop zou hij kunnen proberen..
0 0
laling
Die Jongbloed. Z'n reactie typeert de man. Geld gaat voor carriere.
2 0
Ozymandias
Doorgebroken zelf opgeleide spelers zouden sowieso niet vertrekken voordat ze minstens 100 officiele wedstrijden voor het eerste van Ajax hebben gespeeld.
1 -1
Budapest
Bij Barca B leer je meer dan bij Ajax 1??
Optyfe, gauw!
3 0