Jansen: 'Aankomende zondag D-Day voor Ajax'

ArthurV, 21-02-2018 om 19:15, 10388 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Freek Jansen kijkt reikhalzend uit naar aankomend weekend. Naast het feit dat Ajax zelf in de Johan Cruijff Arena zal gaan aantreden tegen ADO Den Haag, zullen er veel ogen gericht zijn op de topper Feyenoord-PSV. Wanneer PSV in Rotterdam punten laat liggen, kan Ajax bij winst op ADO het gat van vijf punten met de Eindhovenaren nog verder verkleinen.

De journalist van Voetbal International verwacht voor Ajax niet al te veel problemen. 'Op basis van kwaliteit, ranglijst en de inhaalrace zal Ajax aankomende zondag tegen ADO gewoon moeten winnen.' Toch ziet Jansen, doordat Feyenoord in De Kuip koploper PSV treft, aankomende zondag als een soort D-Day voor Ajax. 'Ze kijken in Amsterdam al tijden uit naar deze wedstrijd. Vijf punten blijft een groot gat, waardoor dit soort wedstrijden wel heel belangrijk zijn.'

Jansen benadrukt hoe cruciaal het treffen tussen Feyenoord en PSV zal gaan zijn voor Ajax. 'Wanneer het gat twee punten wordt, kan dat een mentale boost geven aan Ajax. Aan de andere kant zal het een flinke klap zijn voor de Amsterdammers als PSV overeind blijft in De Kuip.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schöne82
Ach, ze moeten ergens een keertje gelijkspelen. Wij pakken 3 punten in lampengat = No.34
0 0
ETM
Wat een flapdrollerige tekst weer. Als het gat 2 punten wordt 'een mentale boost' noemen? Een stukkie meer dan dat hoor Jansen. Dan heeft Ajax het kampioenschap gewoon weer in eigen hand. Is nog al een dingetje..
Tuurlijk leeft er een extra beetje hoop bij Ajax omdat Feyenoord uit op papier een moeilijke pot voor PSV is, maar gaat t feest niet door dan niet. Wie het allemaal een beetje gevolgd heeft weet dat dit PSV tegen iedere tegenstander onderuit kan gaan. Ik denk dat zowel Utrecht als AZ momenteel meer in hun mars hebben dan Feyenoord.

Belangrijkste is dat Ajax dit weekend het spel voortzet zoals tegen Zwolle. Ajax moet namelijk waarschijnlijk bijna alle resterende wedstrijden winnen en dan helpt het enorm als er goed gevoetbalt wordt.

Fey-PSV kan alle kanten op. Twee pover spelende teams. PSV iets sterker maar mist waarschijnlijk de spelers die doorgaans het verschil maken. Feyenoord speelt thuis, maar de pure wil om te winnen zal bij PSV groter zijn. Als ik geld zou moeten inzetten zou ik het op winst PSV zetten, ook omdat ik denk dat Feyenoord bij een achterstand gas terug gaat nemen.
1 0
Cello
Ik geloof geen reet van complottheorieën als zou PSV een gunst in de beker hebben gedaan aan Fnoord om omgekeerd een gunst van Fnoord te verkrijgen in de competitie.
Ik geloof het niet. PSV had wat graag die KNVB beker gepakt om misschien wel te gaan voor de dubbel. Kadootjes uitdelen hoef je namelijk niet als je riant 7 punten voor staat op Ajax (op dat moment). Zelfs niet als je er 5 voor staat.
PSV speelt al weken, zoniet maanden lang belabberd voetbal wat aan elkaar hangt van veelal puur geluk. Tuurlijk.... Fnoord speelt ook al heel lang niet groots, echter hoeft dat ook niet als je de staat van PSV bekijkt op dit moment.
Fnoord hoeft ook niet de wedstrijd te laten lopen vanwege de eerdere bekerwinst, kan gewoon gaan voor de winst tegen PSV. Voor de Rotterdammers staat ook nog de stand op de ranglijst op het spel, die willen echt niet lager dan 4 eindigen (AZ zal wel onbereikbaar zijn kwa punten).
En die thuiswedstrijd in de halve finale is ook al niet tegen een grootse tegenstander, die winnen ze echt wel met 2 vingers in de neus, daarvoor hoeven ze niemand te sparen tegen PSV.

Dus ik verwacht van de uittredende kampioen, dat ze er vol op gaan om dan iig nog wat eerherstel te bewerkstelligen. En PSV.... dat heeft wel degelijk problemen als ze zonder Van Ginkel en Lozano moeten aantreden!.
0 0
Ferd
Juist.
0 0
chuckie88
Ben het absoluut niet eens met hem.... komend weekend wordt gewoon een deceptie... PSV gaat juist heel gemakkelijk winnen in Rotterdam... we moeten het hebben van AZ en heel misschien een stuntje van Utrecht in Eindhoven. Dat houdt gewoon in dat je alle wedstrijden zal moeten winnen inclusief die in Eindhoven...... verdomd lastig maar niet onmogelijk.
0 0
masterrr
Feyenoord, AZ en ADO uit zijn vervelende potten
Utrecht thuis kan dat ook zomaar zijn

Verder zie ik eigenlijk geen moeilijkheden voor ze, dus realistisch gezien heeft Jansen natuurlijk wel een punt. Ajax zie ik niet alles winnen
0 0
johan2602
Fyenoord mocht VAN psv winnen in de beker let maar op psv wint in de kuip .
0 0
Flarkow
Verwacht er niks van eerlijk gezegd hun winnen gewoon daar en ik ga er niet vanuit dat wij alles winnen...
Onderlinge duel wordt belangrijk dan hopen dat ze az uit punten verspelen...
0 0
Labrador
Ik heb zo'n vermoede dat psv lekker met 0 3 wint daar. Iedereen verwacht dat Feyenoord wel even wint terwijl het daar een grote bende is
0 0
blessure
Feijenoord mocht van PSV , door in de beker, Feyenoord, Laat PSV winnen, a.s zondag.
0 0
insectenverdelg
Ook als PSV wint is er nog niets gespeeld. Er zijn dan nog 9 wedstrijden te spelen en virtuele gat is dan nog steeds 2 punten (Ajax moet immers nog tegen PSV die 3 punten heb je in eigen hand), met een beter doelsaldo. Kortom das 1 gelijkspel meer aan verliespunten dan Ajax moet weggeven in 8 potjes. Desalniettemin zou puntverlies van PSV meer dan welkom zijn natuurlijk. Maar de competitie is bij winst van PSV echt nog niet gespeeld.
3 0
hallo1
Bij Feyenoord verliest PSV normaal gesproken altijd punten.

In die zin is D-day wel op zijn plaats. Bij puntverlies hebben we alles weer in eigen hand, omdat we nog tegen PSV spelen en een beter doelsaldo hebben. Zo heel veel moeilijke wedstrijden zijn er niet meer.
0 0
ETM
Bijna iedere wedstrijd blijkt voor PSV moeilijk te zijn. Er zijn dus nog zat moeilijke wedstrijden. Volgens Jan en Alleman heeft PSV vooral veel geluk. Geluk is geen factor waarop je kunt bouwen.
0 0
hallo1
Dat zal best, maar als je het rationeel bekijkt heeft PSV nog 3 echt moeilijke wedstrijden en dat is tegen Feyenoord-uit, AZ-uit en Ajax-thuis. De overige wedstrijden win je normaal gesproken. Daarbij moeten we niet het idee hebben dat Ajax wel alles gaat winnen vanaf nu. Ajax heeft tegen Zwolle geweldig gespeeld, maar is daarvoor gewoon heel wisselvallig geweest. PSV zou wel eens meer punten dan 5 moeten gaan laten liggen als Ajax kampioen wil worden. Feyenoord-uit is dan een hele belangrijke wedstrijd om te volgen.
0 0
Hagmag
Elke zaterdag of zondag als er een wedstrijd staat gepland, vanaf nu is het D-day. Niks nieuws onder de zon.
1 0
NouridolbergNeres34
Freekie is weer lekker open deuren aan het intrappen.
0 0
L1tman3n
Echt. Totaal geen charisma en alleen maar open deuren intrappen. Wat heb je als VI in godsnaam aan zo'n gast? Krijg de hele tijd het gevoel dat Freek op schoolreisje is, en dat ie zichzelf een grote jongen vindt, omdat ie voorin de bus mag zitten. Next!
1 0
BokkieBokstra
Het zijn nog 10 finales!
0 0
ajaxinho
Het is elke-wedstrijd-is-een-finaletijd.
4 0